title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Miercuri, 28 noiembrie 2001

Schimbari surpriza in conducerea PSD Arad...Criza prelungita din PDSR Arad si-a gasit o rezolvare surprinzatoare. Luni, presedintele Consiliului Judetean Arad, Caius Parpala, a fost chemat sa faca parte din triumviratul care va prelua conducerea filialei Arad a PSD. Din acest triumvirat presedential va mai face parte senatorul Avram Craciun si primarul municipiului, Dorel Popa. Ieri a avut loc o conferinta de presa in care a fost comunicata oficial aceasta decizie a partidului condus de Adrian Nastase. Deocamdata, membrii noii conduceri s-au abtinut de la declaratii. Mutarea facuta de Adrian Nastase in PSD, filiala Arad, va conduce si la alte schimbari majore, dupa cum sustinea Octav Cozmanca, ministrul Administratiei Publice, la conferinta de presa. Va fi analizata si activitatea deputatului Dorel Zavoianu, mergandu-se pana la retragerea sprijinului politic pentru acesta, daca va fi cazul. Contactat telefonic, deputatul Zavoianu ne-a declarat: "Nu au cum sa imi retraga sprijinul politic, pentru ca nu am nici o functie politica. Eu nu stiu nimic despre aceste decizii. Cozmanca este iresponsabil daca a declarat ca voi fi exclus din partid." O alta informatie certa este cea privitoare la schimbarea prefectului. Se stie deja care este numele noului prefect, dar amanam publicarea lui pana peste cateva zile. De asemenea, vor mai fi schimbati si multi dintre sefii serviciilor descentralizate ale statului, reprezentate in Arad. Inca nu se stie care dintre acestia vor fi schimbati. Mutarea facuta de catre Caius Parpala a produs reactii diferite in mediile politice. Unii au inteles ca este vorba despre interesele judetului, care pot fi promovate mai bine, dar altii n-au inteles gestul politic al presedintelui Consiliului Judetean Arad, prin trecerea de la PNL catre PSD.
Claudia Miutescu da exemple de reusita in afaceri...AJOFM are un rol important in distribuirea banilor
In diferite randuri, IMM-urile au cerut ajutor financiar de la stat. De cativa ani incoace, Executivul a demarat un program de subventionare a acestor intreprinderi. Iata ca un aradean care a citit articolele din ziarele locale care aduceau la cunostinta acordarea de catre Agentia Judeteana a Fortei de Munca Arad a unor credite cu dobanda subventionata in scopul crearii de noi locuri de munca a devenit o persoana de succes. Este vorba despre Marcel Banes, in varsta de 34 de ani, de profesie economist. Acesta a fost disponibilizat in anul 2001 din administratia publica si nu s-a pierdut cu firea; S-a hotarat sa mearga la sediul AJOFM Arad pentru a obtine mai multe informatii in legatura cu acordarea creditelor. Astfel, in urma consultantei primite in cadrul biroului de creditare al AJOFM Arad, Marcel a infiintat firma SC Congen SRL care are ca obiect de activitate consultanta financiaza si consiliere in domeniul economic si evidenta contabila pentu societatile comerciale. In urma intocmirii documentatiei, SC Congen SRL a obtinut, anul acesta, un credit cu dobanda subventionata in valoare de 300 de milioane de lei pentru a-si achizitiona un sediu de firma si tehnica de calcul si birotica. Purtatorul de cuvant al AJOFM, Claudia Miutescu ne-a declarat: "datorita profesionalismului, seriozitatii si tenacitatii de care a dat dovada, Marcel Banes a reusit sa obtina contracte de colaborare cu mai multe firme importante, reusind sa se impuna in domeniul financiar contabil, inregistrand o curba ascendenta a cifrei de afaceri". Mai tarziu, Marcel a efectuat studii de marketing in dorinta de a se extinde. In urma studiilor, acesta a descoperit ca, in judetul Arad, exista un numar prea mic de societati cu specific: consultanta, consiliere financiara si evidenta contabila. Claudia Miutescu, purtatorul de cuvand al AJOFM a mai adaugat ca "suntem foarte mandri ca am putut sa-l ajutam pe Marcel Banes, care a reusit din somer sa devina un angajator, pornind de la o afacere de succes pentru el si familia sa, creand astfel sase noi locuri de munca".
Si iarna, Moneasa ofera un cadru pitoresc - Virtual Arad News (c)2001ATTTS isi asteapta "clientii"
Vacanta de iarna bate la usa, astfel incat Agentia Teritoriala a Taberelor si Turismului Scolar Arad a luat masurile necesare pentru ca unitatile institutiei sa bucure cat mai multi scolari. Intr-un cadru pitoresc oferit de Muntii Codru Moma sau Muntii Zarandului, scolarii vor putea opta pentru diverse tabere de pe raza judetului. In statiunea Moneasa, Dezna si Savarsin vor putea fi primite serii de aproximativ 100 de locuri. In perioada 02-11 noiembrie a plecat prima serie de scolari, urmand ca a doua serie sa fie asteptata de luna viitoare pana in data de 7 ianuarie a anului viitor. Tarifele practicate de ATTTS, oscileaza intre 180.000 de lei pe zi de persoana, incluzand cazarea si masa, pentru taberele de la Savarsin si Dezna si 200.000,de lei pe zi de persoana in aceleasi conditii, la tabara din Moneasa. De mentionat ar fi faptul ca, in aceste tarife nu este inclusa masa festiva de Revelion. Conducerea agentiei se asteapta la un aflux mare de doritori, dar deocamdata, mai exista locuri disponibile.
Clubul de karate Banzai Arad a obtinut numeroase premii...Spectatorii si sportivii prezenti la competitie au fost delectati cu demonstratii de arta chinezeasca
Desi editia a V-a a "Cupei Aradului" la karate shotokan nu s-a bucurat de prezenta unui numar foarte mare de sportivi, organizatorul, sensei Dan Duma (4 DAN) declarandu-se la finalul competitiei multumit de cum s-au desfasurat intrecerile: "Din pacate, prezenta a fost sub asteptari, mai ales a sportivilor din strainatate. Oricum, sunt multumit de cum a iesit competitia, ma gandesc aici si la valoarea sportivilor". Clubul pe care-l conduce, Banzai, a ocupat la final locul doi in clasamentul general, fiind cel mai bine clasat club aradean in aceasta ierarhie: "La ora actuala clubul se prezinta sub adevarata lui valoare. Am pierdut multi sportivi in acest an, din diferite motive, asa ca a slabit echipa de performanta. Insa ne mentinem la un nivel ridicat, locul doi fiind unul valoros", a mai spus Dan Duma. Revenind la "Cupa Aradului", cei prezenti s-au delectat cu o serie de demonstratii spectaculoase. Clubul aradean Protguard, condus de Sorin Jurma, a prezentat demonstratii de Kick-Box si Thai Box, iar multipla campioana mondiala si europeana, Oana Jurma, a prezentat Tae Bo, un fel de gimnastica aerobica, cu miscari de arte martiale. Nu au lipsit nici demonstratii de Wing Tsun Kung Fu, Kick Jitsu, Kung Fu si Tae Kwon Do. Una peste alta, editia a V-a a "Cupei Aradului" nu a dezamagit, insa ca de obicei exista loc si de mai bine. "Vreau sa multumesc pe aceasta cale firmelor Mc. Donalds, Agentiei Detectiv si DTSJ-ului, pentru sprijinul acordat", a incheiat Dan Duma. La sfarsitul acestei saptamani, karateka de la Banzai vor onora o invitatie a unui club din Orastie.
Ovidiu Cornea a revenit in TeatruNumele lui Ovidiu Cornea s-a legat de cel al Teatrului de Stat. A fost unul dintre cei mai longevivi directori ai acestei institutii aradene de cultura, iar o data cu retragerea sa, multi au crezut ca "se va cuminti". Nici vorba, insa, de asa ceva. Ovidiu Cornea era vazut aproape zilnic in teatru, pasii indrumandu-l, instinctiv, inspre acest loc de care nu se poate desprinde. Iar acum, fostul director este, din nou, angajat al TSA, pe o functie pe care a detinut-o ani la rand: cea de secretar literar. In urma concursului organizat pentru ocuparea postului ramas vacant dupa plecarea lui Florin Didilescu, Ovidiu Cornea a fost angajat in functia de secretar literar. Directorul TSA, Ion Varan, ne-a precizat ieri ca revenirea domnului Cornea este un castig pentru teatrul aradean, fiind una dintre cele mai indreptatite persoane sa ocupe acest loc important in organigrama institutiei.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}