title

*  ...

Votati Virtual Arad News ! Azi suntem pe locul Locul nostru in Romanian Top 100. Votati-ne zilnic!  Votati Virtual Arad News !

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)

Notati in agenda D-voastra !

        Pentru a veni in intampinarea dorintei vizitatorilor nostrii, asigurandu-le o viteza de transfer foarte ridicata, precum si noi informatii si servicii, "Virtual Arad" poate fi accesat si la urmatoarea adresa: www.virtualarad.net.


Stirile Zilei

Joi, 26 aprilie 2001

Hotelul Astoria intra intr-un amplu proces de modernizare - Virtual Arad News (c)2001Toate spatiile vor fi dotate cu aer conditionat, iar in camere va fi asigurat accesul la serviciile Internet
Peste aproximativ o luna de zile, Hotelul Continental Astoria Arad va intra intr-un amplu proces de modernizare. Dupa cum ne-a declarat Constantin Baja, directorul Continental Astoria, lucrarile de modernizare vor consta in amenajarea spatiilor de cazare la nivelul de 3 stele plus, cresterea numarului de camere la 160, din care 10 apartamente, amenajarea a cinci sali de conferinte multifunctionale cu capacitate totala de 500 de locuri, extinderea restaurantului pana la 200 de locuri, mutarea barului de noapte la parter, redeschiderea cofetariei, amenajarea unei galerii comerciale cu spatii care vor fi inchiriate pe amplasamentul actualei frizerii, amenajarea unui centru de sanatate care va cuprinde sala de fitness, sauna, jacuzzi si solar. In cadrul lucrarilor de modernizare vor fi inlocuite instalatiile electrice si termice, tamplaria, dotarile din camere si bai, mobilierul si chiar lifturile. Toate spatiile vor fi dotate cu aer conditionat, iar in camere va fi asigurat accesul la serviciile Internet. Salile de conferinta vor fi dotate cu instalatii de sonorizare si de traducere simultana. Constantin Baja a spus ca Aradul duce lipsa de sali de conferinta moderne, lipsa constatata de oamenii de afaceri care ne viziteaza municipiul.
Incep lucrarile de reabilitare la Casa Hirschl - Virtual Arad News (c)2001In acest scop, consilierii locali au aprobat infiintarea unei fundatii culturale
Dupa mult timp, situatia Casei Hirschl s-ar putea schimba. Unul dintre primii pasi facuti in acest sens este acordul dat de consilierii municipali pentru infiintarea unei fundatii culturale in colaborare cu CJA, in vederea exploatarii in comun a "Complexului Hirschl", compus din imobilele de pe strada Gheorghe Lazar numerele 1 si 3. Contributia Consiliului Judetean consta din cinematograf cu teren de 365 mp, ca titular al dreptului de administrare, imobilul situat pe strada Gheorghe Lazar in cota de 1 parti si sursele financiare atrase din proiectul FNDR. Contributia Consiliului Local va consta din imobilul compus din cota de 1 parti de casa cu terenul aferent. In anul 1800, negustorul evreu - Jacob Hirschl a cumparat casa ce-i poarta acum numele, incepand ample lucrari de reamenajare si reconstructie care s-au incheiat in anul 1817. In imediata vecinatate a casei lui Jacob Hirschl se afla un teren viran, mlastinos, in care se adunau vitele si porcii. Primaria orasului s-a aratat total nemultumita de faptul ca intr-o zona centrala a Aradului este un loc insalubru. Jacob Hirschl decide sa ridice a un edificiu destinat culturii. Astfel incep lucrarile de construire a unui teatru. Hotararea votata ieri constituie procura speciala pentru tranzacionarea litigiului dintre CLM si CJA privire la dreptul de administrare asupra acestui imobil. Imobilul a fost nationalizat in 1962, iar in 1971 e, atribuit de catre Consiliul Popular Banat in administrarea operativa directa a Intreprinderii cinematografice Arad. In 1977, Consiliul Popular al municipiului Arad dezmembreaza imobilul in doua parcele. In 1997, CJA atribuie ambele parti Centrului cultural integrare europeana Arad. Un an mai tarziu, CLM atribuie imobilul Casei de cultura a muncipiului. De aici incepe un intreg sir de procese, ajungandu-se, prin intermediul Curtii Apel din Timisoara, la Curtea Suprema de Justitie. Prin infiintarea acestei fundatii, conflictul va fi rezolvat pe cale amiabila.
Doamna Thea Griesbach-Hobbach doreste construirea unui sat pentru copiiPrimaria va pune la dispozitia fundatiei germane 46 000 mp de teren
In cadrul sedintei de marti a Consiliului Local Municipal s-a hotarat sprijinirea proiectului fundatiei germane, "Hilfe zur Selbsthilfe fur notleidende Kinder der Welt", condusi de Thea Griesbach-Hobbach, care doreste construirea unui sat cu case familiale, in care-si pot gasi adapost 600 de copii lipsiti de ocrotirea parinteasca. Pentru ca acest proiect sa prinda contur, este necesar ca primarul Dorel Popa, impreuna cu consilierii, sa puna gratuit la dispozitie un teren de cinci hectare si sa garanteze ca acesta isi va pastra permanent destinatia de ocrotire a orfanilor, iar imobilele construite aici nu se vor vinde si nu se vor instraina niciodata. In fiecare casa care se va construi aici vor fi 8-10 copii lipsiti de ocrotirea parinteasca, care vor sta pana cand isi pot oferi mijloacele de trai si vor putea trai independenti. Copiii vor frecventa gradinita sau scoala, vor fi supravegheati, vor participa la treburile casnice sau la activitati recreative, tabere si excursii. Copiii vor fi ingrijiti de doua persoane, sot si sotie de tip profesional. Acesti parinti vor supraveghea copiii pana la gasirea unui loc de munca si la integrarea sociala si profesionala. Proiectul beneficiaza de 100 de hectare de teren agricol pe care se vor cultiva legume, fructe si produse agricole pentru hrana copiilor. De asemenea, vor fi crescute animale. Surplusurile se vor valorifica pentru completarea veniturilor fiecarei familii.
Portiuni din drumul Moneasa-Sebis a fost inundatMeteorologii prevad, din fericire, vreme buna
Ploile din ultimele zile au produs si inundarea unor zone mai joase. Au fost afectate drumul judetean 708 Crocna-Pescari si drumul judetean 708 Dieci-Revetis, revarsarea apelor pe carosabil fiind in aceeasi proportie. In comuna Buteni au fost inundate 20 de hectare de pamant, o casa nelocuita fiind izolata. In comuna Halmagiu au fost inundate 60 hectare de teren, iar in comuna Dieci 205 hectare. In comuna Gurahont au fost inundate 105 hectare de pamant. In amonte de localitatea Gurahont, s-a blocat partial albia Crisului Alb. In comuna Craiva au fost inundate 10 hectare de teren agricol. In Moneasa, au fost afectate mai multe lucrari de aparare, fara a afecta scurgerea apelor si drumul judetean Moneasa- Sebis. Meteorologii ne linistesc, precizand ca in urmatoarele zile vremea se va incalzi usor.
In curand incepe Festivalul de "Euromarionete"Cu aceasta ocazie, vor fi omagiate o serie de personalitati artistice
Pregatirile pentru editia a V-a a Festivalului International de Arta a Animatiei "Euromarionete", organizat de Teatrul de Marionete din Arad, au intrat pe ultima suta de metri. "Euromarionetele" se vor desfasura in perioada 2- 7 mai, iar editia din acest an este una cu totul si cu totul deosebita, deoarece Marionetele aradene implinesc o jumatate de secol de existenta. In 7 mai 1951, Teatrul de Marionete din Arad si-a ridicat pentru prima oara cortina in fata unei sali in care locurile erau ocupate de copii. De atunci, papusile si marionetele din Arad si-au cucerit un public foarte pretentios care nu poate fi mintit niciodata: copiii. Pentru a marca asa cum se cuvine aceasta adevarata sarbatoare a artei animatiei din orasul nostru, conducerea Teatrului de Marionete si-a propus ca la editia a V-a a "Euromarionetelor" sa acorde si cateva diplome de onoare si de excelenta unor mari personalitati culturale aradene si nationale. Prima dintre acestea este doamna Elena Gherdan care este singura persoana in viata a echipei care a ridicat cortina in 7 mai 1951, domnia - sa fiind si invitatul de onoare al editiei cu numarul 5 a Festivalului "Euromarionete". Alaturi de doamna Elena Gherdan, vor mai fi omagiati Ioan Tanor - director al teatrului intre anii 1956-1974, Adriana Petrica - director intre 1975 si 1980, Margareta Niculescu - ofiter si cavaler al artelor, cea mai mare personalitate a teatrului de papusi din Romania, presedinte al UNIMA, Dorina Tanasescu - profesor universitar la UATC Bucuresti, pentru contributia adusa la dezvoltarea artei animatiei din Romania, prof. dr. Cristian Pepino - regizor, omagiat - pentru contributia adusa la ridicarca nivelului artistic al artei spectacolului de animatie si Teatrul de Papusi si Marionete "Tandarica" din Bucuresti.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}