title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Miercuri, 25 iulie 2001

Politia de Frontiera a acordat diplome de merit unor personalitatiPloaia a stricat, in parte, socotelile politistilor de frontiera
Ziua Politiei de Frontiera Romane a fost sarbatorita, ieri, la sediul Inspectoratului de Politie de Frontiera a Judetului Arad. Invitati la aceasti aniversare au fost oficialitatile judetului si municipiului, sefi de institutii, colaboratori, reprezentantii mass- media. Invitat special a fost PS Timotei, episcopul Aradului, care a si tinut, de altfel, o scurta predica. Din partea politistilor de frontiera au luat cuvantul lt.col. Viorel Nemes, adjunctul Directiei Politiei de Frontiera Oradea, si mr. Constantin Daminescu, inspectorul sef al Inspectoratului de Politie de Frontiera Arad. Din partea oficialitatilor judetului a tinut o scurta cuvantare prefectul Aradului, Gheorghe Pele. In cadrul festivitatii au fost acordate cateva diplome de merit unor colaboratori apropiati ai politistilor de frontiera, una dintre ele fiindu-i atribuita lui Gheorghe Pele. Primaria Arad a fost reprezentata de primarul Dorel Popa, iar Consiliul Judetean de vicepresedintele Gheorghe Falca. Desi nu fost prezenta de la inceputul festivitatii, Camelia Popescu, directorul general al Directiei Regionale Vamale Arad, a reusit pana la urma sa ajunga si sa intre in posesia diplomei pe care i-au pregatit-o colaboratorii cei mai apropiati. Din cate am aflat, Camelia Popescu a intarziat motivat, dumneaei fiind ocupata cu vizita unei delegatii venita de la Bucuresti, de la Directia de Supraveghere si Control Vamal. Dupa momentul protocolar s-a trecut la degustarea preparatelor culinare oferite cu generozitate de gazde care si-au vazut in mare parte planurile stricate de vremea capricioasa de afara. Programata sa se desfasoare in curtea Inspectoratului, unde au fost instalate cateva corturi militare, manifestarea s-a derulat in clubul mare care s-a dovedit a fi, la un moment dat, neincapator.
Ploile au inundat mai multe case din BujacPloile abundente cazute in ultimele doua zile au pus pe jar autoritatile locale. Ieri s-a intrunit Comandamentul Municipal de Aparare Impotriva Dezastrelor, care a luat mai multe masuri in scopul combaterii inundatiilor. Astfel, s-a trecut la vidanjarea apei din zonele afectate, au fost sapate santuri pentru colectarea apei, au fost puse in stare de functionare semipermanenta statiile de pompare si a fost instituit serviciu permanent la institutiile de interes local. In cartierul Bujac care, in lipsa canalizarii, are probleme de fiecare data cand ploua, a fost nevoie de interventia Pompierilor care au dat o mana de ajutor pentru evacuarea apei. In municipiu, apa a intrat in peste 20 de case, amplasata pe strazi care nu beneficiaza de canalizare. Prefectul Gheorghe Pele s-a deplasat pe valea Crisului Alb, in zona, Ineu si Almas, pentru a vedea la fata locului care este situatia si pentru a lua masurile care se impun. Cel putin deocamdata, in judet nu exista pericol de producere a unor inundatii, dar, daca ploile vor continua, situatia se poate schimba.
Centrul pentru emigranti de la Horia va fi populat in curandPe linia combaterii migratiei ilegale a cetatenilor romani, Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei Arad a luat masura ca toti cetatenii romani care au savarsit infractiuni sau alte fapte antisociale, incalcand legislatia statelor cu care Romania a incheiat acorduri de readmisie, sa li se suspende dreptul de folosire a acestora sau sa nu li se elibereze alte pasapoarte, pentru perioade cuprinse intre 6 luni si 3 ani. In aceasta situatie s-au aflat 216 cetateni romani cu domiciliul in judetul Arad, 77 dintre acestia fiind dati in consemn la frontiera pentru ca nu li s-au putut retrage pasapoartele. De mentionat ca, pentru incalcarea prevederilor Legii 216/98 cu privire la regimul pasapoartelor s-au aplicat amenzi in valoare de 64.000.000 lei, valoarea taxelor incasate la bugetul de stat fiind de 4.675.000.000 lei. Biroul pentru straini si probleme de emigrari tine evidenta tuturor categoriilor de straini aflati pe raza de competenta, prelungeste dreptul de sedere al acestora si ia masuri pentru depistarea celor cu sedere ilegala. De asemenea, impreuna cu organele de politie, pune in aplicare hotararile judecatoresti de expulzare a strainilor care au comis infractiuni avizand si invitatiile persoanelor fizice si juridice romane pentru cetatenii straini proveniti din cele 86 de state cunoscute cu potential migrator. Astfel, in primele 6 luni ale anului, au fost controlati 1,729 straini, din care au fost depistati cu sedere ilegala 100. In urma controlului au fost prelungite 25 de vize de sedere, s-au acordat 55 de vize pentru iesire, 6 persoane au fost scoase din tara cu escorta, 14 au fost conduse la DSPM iar 56 au fost amendate. De asemenea, au fost luati in evidenta 195 de straini cercetati penal de organele de politie sau politie de frontiera, cei mai multi provenind din Turcia, Irak, Afganistan si Republica Moldova. "O realizare foarte mare pentru Arad si pentru intreg vestul tarii este Centrul pentru imigranti de la Horia - ne-a declarat lt. Nicolae Gabor, de la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei Arad. Este un Centru foarte modern, conditiile de aici sunt din cele mai bune si eu cred ca, intr-o saptamana de cand va incepe sa primesca imigranti, va fi plin" a conchis acesta.
Noi investitii pe lacul de la Ghioroc - Virtual Arad News (c)2001Unul dintre cele mai atractive locuri dc agrement din judetul nostru, care vara rivalizeaza cu "fratele mai mare", Strandul Neptun, va fi, in perioada urmatoare, un subiect "fierbinte". Se stie ca, in urma cu circa 60 de ani, pe locul baltii era un teren arabil, acesta apartinand unor persoane fizice. "Dupa anii '40, o firma din Brasov, TUB, a inceput lucrarile de escavatie mecanica la suprafata. Apoi, o firma din Targoviste, IAMC, a escavat pana la o adancime de 30 de metri, Materialul escavat s-a transportat prin mai multe salupe plutitoare, iar apoi, s-a umplut totul cu apa", ne-a relatat istoria locului, primarul localitatii, Mircea Luca. In toamna anului trecut s-au clarificat actele de proprietate in ceea priveste terenul baltii, vechilor proprietari fiindu-le atribuite alte terenuri, in alte parti. Astfel, se pare ca in scurt timp, consilierii locali vor analiza ofertele pe care le au in ceea ce priveste instrainarea terenului unde se afla, acum, balta. Proprietara plajei si a cabanei, ca si a altor zone anexe, firma Las Vegas, a intors problema pe toate partile, neramanandu-i decat sa faca o oferta concreta (cu proiecte de investitie, si, probabil, garantii). "Noi avem in vedere constructia unui motel de 15 camere, chiar pe insula, destinat sportivilor ce vor concura in Arad (n.r. in concursuri de viteza, patronul fiind si presedintele clubului aradean de auto-moto). Asta, bineinteles, dupa ce ni se va concesiona terenul de catre Primaria Ghioroc si dupa ce vom verifica structura de rezistenta a solului. La demisol ar urma sa facem o sauna, un minibar si o sala mica de sport, la parter un restaurant care sa-i deserveasca numai pe cei cazati acolo, iar deasupra camerele, Sa fie clar: eu nu vreau sa monopolizez locul, chiar imbratisez ideea venirii cat mai multor investitori aici. Sper sa colaborez fructuos si pe viitor cu cei din Ghioroc", ne-a declarat Calin Muresan, unul dintre patronii firmei Las Vegas. Pe langa acesta, cei de la Las Vegas s-au gandit sa construiasca si un bazin de apa incalzita cu baterii solare (o noutate absoluta in zona) pentru ca, treptat, plaja existenta si se extinda. Investitia ar urma sa atinga 300.000 marci germane, lucru imbucurator, avand in vedere nivelul (in scadere) inregistrat de turismul rural din judetul Arad.
Bibloteca de la Siria are greutati... - Virtual Arad News (c)2001Dotarea bibliotecilor de la tara lasa un gust amar tuturor celor care se (mai) incumeta sa paseasca pragul. Si cand vine vorba de o comuna care are, totusi, 9.500 de locuitori ne referim la Siria, in care ritmul investitiilor si al cresterii economice este insignifiant, situatia este aceeasi, cu deosebirea ca, aici, in ultimul timp, satenii manifesta un interes crescand pentru literatura.  "La noi, sunt circaa 9.000 de carti pentru inchiriat, in momentul acesta avand inscrise la biblioteca peste 500 de persoane. Din pacate pentru acestea, nu prea avem ce le oferi", ne-a declarat bibliotecara Marinela Tuna, care a tinut si adauge ca datorita pretului ridicat al cartilor, multe persoane apeleaza la biblioteca. Asta desigur, daca cei 500 de "abonati" (din totalul de 9500 de locuitori) pot reprezenta un procent multumitor de iubitori de carte. In alta ordine de idei, biblioteca functioneaza intr-o cladire comuna cu muzeul comunei, ambele obiective fiind parte integranta a Caminului Cultural. Despre acesta din urma, directorul Valentin Bot, a tinut sa precizeze: "Destinat in principal activitatilor culturale organizate de noi, Caminul Cultural este si gazda unor nunti din comuna. Din acestea ne scoatem grosul de bani, acum pregatindu-ne sa facem cateva reparatii de rigoare. Spre exemplu, anul trecut am obtinut o suma de 25 de milioane de lei. Anul acesta ne-am propas insa sa obtinem inca o data atat. Apoi, impreuna ca cele 150 de milioane alocate din bugetul Consiliului, vom face cateva investitii pentru a cosmetiza, macar cat de cat, caminul". Tot in cadrul Caminului Cultural functioneaza si doua ansamble, folclorice denumite "Siriana" unul pentru copii iar altul pentru adulti , care se pot lauda deja cu spectacole sustinute in Ungaria, Iugoslavia sau Franta. De asemenea, de anul acesta, conducerea Caminului beneficiaza si de o statie audio de "ultim racnet", investitia depasind cateva zeci de milioane de lei.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}