title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Joi, 25 ianuarie 2001

In fata Primariei s-a incins "Hora Unirii"Manifestarile dedicate ieri zilei de 24 ianuarie 1859 au debutat pe platoul din fata Palatului Administrativ printr-un spectacol oferit de fanfara Liceului de Arta "Sabin Dragoi" din Arad, indrumata si dirijaa de profesorul Mircea Balint. Membrii fanfarei au cantat in balconul Palatului Administrativ, trecatorii oprindu- se, la inceput, din curiozitate, pentru ca nu-si dadeau seama de unde se aud acordurile muzicale. Dupa intonarea Imnului de stat al Romaniei, a urmat, bineinteles, "Hora Unirii", un grup de elevi imbracati in costume populare incingand hora in Piata Primariei. Istoricul Mircea Barbu, de la Muzeul Judetean Arad, a rostit cuvantul de deschidere a manifestarii, subliniind importanta actului istoric de la 24 ianuarie 1859. In urma cu 142 de ani s-a infaptuit un act istoric ce a venit firesc in continuarea tuturor actiunilor intreprinse de-a lungul veacurilor de luptatorii pentru propasirea neamului. Ideea de unitate a tuturor romanilor este una complexa, care nu trebuie privita unilateral. Aspectele geografice, sociale, economice si culturale au concurat la implinirea idealului de unitate a natiunii romane, in ciuda tuturor vicisitudinilor si a conjuncturilor nefavorabile. Dupa ce istoricul Mircea Barbu a rostit cateva cuvinte dedicate inaintasilor nostri, a inceput programul artistic propriu-zis. In cadrul acestuia, au evoluat Formatia de dansuri din Zabrani, Ansamblul de dansuri populare de la Scoala Generala nr.1 din Arad - indrumat de prof. Geta Batran si Grupul vocal al Scolii Populare de Arta - indrumat si dirijat de prof.  Maria Miclea si Elisabeta Rudei. Nu a lipsit nici celebra Orchestra "Rapsozii Zarandului" condusa de maestrul Petrica Pasca. Deoarece afara era foarte frig copiii erau nerabdatori sa le vina randul la dans, in asteptarea intrarii in scena ei retragandu-se in holul Palatului Administrativ. Oficialitatile aradene au asistat la spectacol doar aproximativ o jumatate de ora, dupa care au plecat inspre Teatrul de Stat, pentru a asista la parada militara, avand apoi programata participarea la un simpozion dedicat Unirii.
Primarul multumeste presedintelui Trinity pentru darul facut aradenilorSedinta extraordinara de marti a Consiliului Local a fost una lunga si agitata. La inceputul sedintei, in fata consilierilor a fost prezent Dutch Schneider, presedintele Trinity Ind. Acesta spunea ca a venit in Arad cu ajutorul municipalitatii si ca doreste sa faca un gest de multumire, donand municipalitatii bazele sportive ale AS Astra. Printre acestea se afla stadionul Astra, in care s-au investit foarte multi bani pentru renovare, si bazinul de inot de la Padurice. Dutch Schneider spunea ca doreste ca acestea sa fie folosite de toti aradenii. Primarul Dorel Popa i-a multumit pentru acest gest, subliniind importanta firmei cu sediul in Dallas si relatiile apropiate ale presedintelui acesteia cu noul presedinte al SUA, George W. Bush. De asemenea, oaspetelui american i-a fost acordata cheia orasului, "pentru a avea acces tot timpul in oras", cum sublinia Dorel Popa. Consilierul Ovidiu Marian a propus ca Dutch Schneider si fie declarat cetatean de onoare al orasului, pentru donatiile pe care le-a facut orasului nostru. La sfarsitul sedintei, primarul a prezentat situatia firmei SWIFT CONSULTING, la care este administrator directorul tehnic al Primariei,- Sorin Bondoc, ceea ce este incompatibil cu calitatea sa de functionar public. Aceasta s-a datorat unei situatii juridice incurcate, dar firma nu a functionat niciodata. Presedintele de sedinta, Rodica Borza, care este avocat, a afirmat ca e doar o situatie de forma, nu de fond, si nu e cazul ca aceasta situatie sa aiba repercusiuni. Consilierul Adrian Muresan, cel care a declansat acest conflict, a afirmat ca el considera ca s-a comis o ilegalitate.
Ernesti Picozzi a semnat contractul...Marti, in prezenta conducerii Primariei Municipiului Arad si a reprezentantului Camerei de Comert, Industrie Agricultura Arad, domnul Teodor Corb, a fost semnat contractul de vanzare cumparare incheiat intre Consiliul Local Municipal Arad, reprezentant de domnul primar Dorel Popa si SC "Johnson Romania" SRL reprezentata de domnul Ernesti Picozzi. Firma "Johnson Romania" este subsidiarul firme "Johnson Elettrodomestici" din Italia, societate infiintata in anul 1964, specializata in fabricarea aparatelor electrocasnice. Obiectul contractului incheiat l-a constituit transmiterea in proprietatea firmei mai sus amintite a unui teren cu o suprafata de 1,7 hectare, situat in Zona Industriala Arad. Cu acest prilej, dl. Ernest Picozzi a declarat ca, intr-o prima etapa de constructie firma are in vedere realizare unei hale de productie cu suprafata de minim 3000 m.p. urmand ca activitatea de productie sa fie demarata in cel mult un an de zile.
La UTA toti muncitorii vor fi disponibilizatiConducerea societatii UTA a anuntat ca toti muncitorii vor fi disponibilizati pana la sfarsitul lunii februarie, motivul acestei decizii fiind lipsa comenzilor si a banilor. In prezent, UTA mai are aproximativ 250 de angajati, 100 dintre acestia urmand sa primeasca in zilele urmatoare "sentinta". Avand in vedere ca majoritatea muncitorilor au peste 40 de ani, lucrand aici inci de la terminarea scolii profesionale si ca, nici in Arad, nici in imprejurimi, nu mai exista filatura-tesatorie, o alta drama sociala se desfasoara sub ochii nostri. Se pare ca muncitorii nu vor primi salarii compensatorii desi intr-un contract-incheiat intre conducere si sindicat era specificat acest fapt. Evolutia fabricii pe parcursul celor 11 ani ai economiei de piata este una cat se poate de intortocheata. UTA s-a aflat in portofoliul F.P.S Bucuresti, deoarece se clasa printre societatile mari din tara noastra, si una din licitatiile organizate au fost castigate de firma Textil, numai ca actionarii acesteia s-au razgandit si targul nu a mai fost incheiat. Astfel ca, in luna ootombrie a anului trecut, UTA a fost "retrogradata", fiind trecuta in categoria societatilor de, marime mijlocie si transferata FPS Arad. In ciuda faptului ca pretul pachetului de actiuni a scazut de la o licitatie la alta, nici un alt investitor nu s-a mai aratat interesat de fabrica aradeana. Astfel, acum pachetul de actiuni se afla in portofoliul Autoritatii pentru privatizare cu Centrul zonal la Timisoara. Directorul acesteia, Radoslav Iovanovici, ne-a, declarat, ca deocamdata nu stie nimic legat de privatizarea fabricii aradene, urmand ca abia saptamana viitoare sa primeasca instructiuni de la centru.
Seminar la Centrul ONGCentrul de consultanta si colaborare intre organizatiile neguvernamentale si administratia publica locala a fost, ieri, gazda seminarului "Taxa pe valoarea adaugata - facilitati pentru ONG". Aceasta intalnire, la care a participat si viceprimarul Levente Bognar, a fost organizata in colaborare cu AID ONG din Timisoara, un centru informational de resurse pentru ONG si a avut drept scop prezentarea facilitatilor acordate, acestor organizatii, la plata TVA. Dupa spusele Melaniei Malimarcov, reprezentanta AID ONG, exista trei facilitati si anume: dreptul deducerii, recuperarea TVA care a fost platita si obtinerea apriori a scutirii TVA. Pentru ca aceasta actiune sa aibe rezultatele scontate, reprezentantii celer 40 de ONG prezenti la intalnire au putut pune intrebari celor doua delegate ale Administratiei financiare Ileana Mocuta si Corina Nitu. Astfel, ei au putut afla ca termenul limita pana la depunerea dosarelor in vederea restituirii TVA este data de 31 martie anul curent si alte lucruri despre taxe si impozite. "Aceasta intalnire face parte dintr-un proces mai amplu care se va desfagura pe parcursul anului 2001 si care isi propune sa vina in intampinarea ONG, prin rezolvarea unor probleme cu care se confrunta" ne-a declarat Christian Cojocaru, directorul Centrul de consultanta, si colaborare intre organizatiile neguvernamentale si administratia publica locala. Acest centru a fost infiintat in urma cu aproximativ doi ani si jumatate, printr-o hotarare a Consiliului Local Municipal Arad, este un serviciu al Primariei si se adreseaza organizatiilor neguvernamentale din municipiul si judetul nostru. La ora actuala sunt inregistrate 258 de ONG dar in urma unui control al centrului efectuat in ultimul trimestru al anului trecut, numai 98 au putut justifica ca au activitati specifice ONG-urilor.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}