title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Sambata, 24 februarie 2001

La Arad au sosit investitori americaniSe va investi in imobile, retele de magazine si in achizitionarea fabricilor de stat
Dupa cum a promis in urma cu aproape a saptamana, primarul Dorel Popa a tinut ieri o conferinta de presa, impreuna cu investitori americani. Acestia reprezinta firma Global Business Group (GBG), un grup experimentat in consultanta financiara internationala. Prin intermediul Solo Found, un fond de investitii ce detine un portofoliu de 10 milioane de dolari, administrat de GBG, se vor aloca cinci milioane de dolari pentru investitii in Arad, in domeniul constructiilor de locuinte, al activitatii imobiliare, uzine si in achizitionarea de companii aflate in proprietatea statului. Reprezentantul GBG, Phil Bloom, a tinut sa precizeze, in cadrul conferintei de presa, motivele pentru care se investeste in Arad: "Programul de investitii se va desfasura in Arad datorita energiei primarului, corpului administrativ flexibil si deschis si populatiei calduroase. Am gasit aici o forta de munca inteligenta. Vom investi 10 milioane de dolari in orasul dumneavoastra. Printre alte investitii, intentionam sa achizitionam proprietati vechi, pe care dorim sa le renovam, iar apoi sa le inchiriem. Finalitatea este crearea unui centru de afaceri. De asemenea, dorim sa achizitionam fabrici, care au ramas la stat. Filozofia noastra este simpla: unde investim un dolar, vrem sa scoatem trei." Singura fabrica nominalizata a fost UTA, dar investitiile ce trebuie facute pentru retehnologizare si lipsa pietei de desfacere reprezinta impedimente serioase. GBG a jucat rolul de inteimediar in privatizarea unor societati in domeniul constructiei si reparatiei de vagoane, productia de metale neferoase si a sarmei de cupru. Valoarea totala a contractelor de privatizare incheiate in Romania a fost de 250 de milioane de USD. In Arad, GBG a intermediat privatizarea societatilor Astra Vagoane SA, Apromat SA si ICPV SA, in valoare totala de 115 milioane USD. Prin colaborarea cu CASAROM, o companie multinationala de constructii si administrare de active, s-a reusit implementarea a doua proiecte pentru construirea de locuinte, in Cluj-Napoca si Arad. In orasul nostru, se vor construi pana la sfarsitul acestui an 791 de locuinte. Primarul Dorel Popa a mai anuntat o donatie de 5000 de USD pentru comunitatea evreiasca din Arad. In curand ar mai putea aparea in Arad si investitori greci, in fata presei fiind prezent Richard Joannides, cetatean cu dubla cetatenie, greaca si americana, reprezentant al GBG Hellas.
David Ibolya - ministrul justitiei maghiar este asteptata la AradLa Balul Maghiarilor din aceasta seara, care va avea loc la restaurantul Central, si-a anuntat prezenta si David Ibolya, ministrul justitiei din Ungaria. Dupa cum ne-a informat principalul organizator al vizitei, Matekovits Mihaly, aseara totul era in regula, in conformitate cu cele stabilite impreuna cu reprezentantii cabinetului ministrului in cursul zilei de miercuri. Conform acestora, ministrul, impreuna cu sotul ei, Barbarics Miklos, va ajunge la Arad in jurul orei 13, fiind primita de primarul Dorel Popa. La ora 15, in sediul UDMR, se va intalni cu liderii organizatiilor maghiare din Arad, dupa care, in jurul orei 16,30, va depune o coroana la grupul statuar pastrat in curtea Bisericii Catolice. De la ora 17 va participa la slujba de la aceeasi biserica, dupa care se va intalni cu reprezentantii tineretului catolic, participand pentru un foarte scurt timp la balul mascat organizat de acestia in sala de spectacol a complexului minoritilor. Imediat dupa aceea, in sala de sedinte a aceluiasi complex, se va intalni cu seful ordinului si cu cativa intelectuali care editeaza publicatia periodici "Szovetnek". Dupa o scurta odihna, David Ibolya, impreuna cu sotul ei, va fi condusa la restaurantul Central, unde in jurul orei 21 va incepe balul.
Sanevit poate scapa de datorii - Virtual Arad News (c)2001Mircea Roman, directorul general al Sanevit SA, singura fabrica din Romania care produce seringi si ace de unica folosinta, a fost zilele trecute la Bucuresti, pentru a rezolva unele probleme cu care se confrunta societatea. Dupa mai multe intalniri la nivel inalt, Roman s-a reintors la Arad cu sacul plin de promisiuni. Cea mai importanta realizare ar fi aceea legata de recuperarea creantelor pe care fabrica le are la beneficiarii apartinand de Ministerul Sanatatii. Conform spuselor lui Mircea Roman, in prezent se lucreaza la centralizarea datoriilor pe anul 2000 ale spitalelor din tara, bani care urmeaza si fie achitati in perioada urmatoare. Important ar fi ca acesti bani sa nu fie prinsi in bugetul de stat pe anul 2001. Sanevit SA are de incasat de la diversi beneficiari peste 33 de miliarde de lei, din care peste 23,4 miliarde de lei ii constituie contravaloarea produselor livrate cu peste 60 de zile in urma si care nu este achitata. In cazul in care fabrica va primi acesti bani, se va reusi achitarea tuturor obligatiilor de plata ale societatii. Astfel va putea fi stins si litigiul cu Banca Romana pentru Dezvoltare Societe Generale, la care Sanevit mai are de platit circa 5,8 miliarde de lei. De la inceputul anului si pana in prezent, fabrica lucreaza la mai putin de 50% din capacitatea de productie. Aceasta din cauza lipsei resurselor financiare pentru asigurarea bazei materiale. "Exista pericolul ca unele spitale care se aprovizioneaza cu seringi si ace unifolosibile de la Sanevit sa ramana fara aceste produse. Si este vorba despre acele spitale care au datorii restante la noi, datorii mai vechi de 60 de zile", ne-a declarat Mircea Roman. In alta ordine de idei, conducerea societatii a finalizat negocierea contractului colectiv de munca cu angajatii. Datorita faptului ca la Sanevit nu exista, deocamdata, un sindicat, contractul colectiv de munca va fi semnat, in urmatoarele zile, cu reprezentantii salariatilor.
In martie incep olimpiadele scolare...Inspectoratul Scolar al Judetului Arad a facut public programul olimpiadelor din etapa pe judet. In 17 martie va avea loc la Liceul Csiky Gergely olimpada la limba maghiara, unde se vor prezenta elevii din clasele V-XII. Olimpada pe centru la limba materna germana se va desfasura in 10 martie, iar etapa pe judet va avea loc in 17 martie, la Liceul A.M. Guttenbruhn. Elevii din clasele IX-XII care au ales sa-si verifice cunostintele la limbile moderne - franceza, engleza si germana -, vor spune prezent in 24 martie la etapa pe municipiu, iar in 31 martie la etapa pe judet. Etapa judeteana la olimpiada de matematica va fi demarata in 3 martie, la Liceul "Vasile Goldis". La informatica se va desfasurs in -10martie, la Colegiul National "Elena Ghiba Birta". Primii clasati la geografie se vor prezenta la etapa pe centru in 24 martie. Olimpiada de istorie va incerca sa le faca probleme la faza pe judet elevilor din clasele IX-XII. La Liceul Sabin Dragoi se va desfasura olimpiada de muzica. Etapa pe judet a olimpiadei de cultura civica se va sustine la Liceul Vasile Goldis, in 10 martie. Elevii care se incumeta sa-si verifice cunostintele la religie se pot prezenta la olimpiada in 3 martie la Liceul Vasile Goldis, cu conditia sa fie din clasele IX-XII.
De Ziua Femeii, Filarmonica va avea un spectacol de exceptie - Virtual Arad News (c)2001In Arad vor avea loc doua spectacole de exceptie
Pregatirile pentru intampinarea Martisorului si a Zilei Femeii sunt in toi. In fiecare an, in aceasta perioada cei prevazatori cumpara martisoare si chiar se gandesc la un cadou mai deosebit pentru ziua de 8 Martie, cand doresc sa le faca o surpriza placuta mamelor, sotiilor, iubitelor. Dar un cadou deosebit il poate reprezenta si un spectacol sau un concert de buna calitate, la care persoana iubita poate fi invitata de cel care doreste sa-i faca o surpriza. Iar acest lucru nu este tocmai greu de realizat, in Arad prefigurandu-se doua spectacole de exceptie. Primul va avea loc chiar de Martisor, de 1 Martie, la Sala Mare de concerte a Palatului Cultural. De la ora 19,00 a zilei de joi, 1 Martie, este programat un concert simfonic realizat cu sprijinul "Fundatiei Ratiu" din Anglia. Dupa ce a fost prezent si joi seara la pupitrul dirijoral al Filarmonicii de Stat din Arad, conducand "Concertul de concerte" (ce a cuprins lucrari de Mozart, Beethoven, E. Elgar si Camille Saint Saens), dirijorul Max Robert din Anglia va urca din nou pe aceasta prestigioasa scena de spectacole in seara zilei de luni. De Martisor, Max Robert a pregatit aradenilor un program ce cuprinde Prologul si cinci dansuri din baletul "Checkmate" de Arthur Bliss, Concertul in re minor pentru pian si orchestra K.V. 466 de Wolfgang Amadeus Mozart si Tablouri intr-o expozitie de Mussorgsky-Ravel. Solistul acestui concert simfonic va fi James Kirby, din Anglia, care a venit in Arad datorita sprijinului acordat Filarmonicii de Stat de catre "Fundatia Ratiu". Un alt spectacol de exceptie, dedicat de aceasta data Zilei Femeii, va avea loc in ziua de sambata, 10 martie, pe scena Teatrului de Stat din Arad. Primaria Municipiului Arad, prin Inspectoratul pentru Cultura si Casa de Cultura a Municipiului va oferi doamnelor si domnisoarelor (dar nu numai lor) posibilitatea de a se intalni cu doi dintre cei mai indragiti interpreti romani: Nicu Alifantis si Stefan Banica Jr. Cei doi vor oferi spectatorilor cate un recital cu cele mai reprezentative piese ale repertoriului lor. Alegerea organizatorilor este una dintre cele mai fericite, daca avem in vedere faptul ca muzica celor doi artisti reuseste sa atraga fani de toate varstele, la fiecare spectacol al lui Nicu Alifantis si Stefan Banica Jr. in sala fiind reprezentanti ai mai multor generatii. Si, cum acest spectacol va fi dedicat in primul rand femeilor, nu va lipsi nici o prezentare de moda. Pentru aceasta a fost aleasa Casa de Moda Ellis din Arad, cu aceasta ocazie Eli Laslean urmand a-si prezenta cele mai noi creatii si noile sale propuneri pentru primul an al mileniului III. Demn de mentionat este si faptul ca incasarile ce se vor realiza din vanzarea biletelor vor fi donate, in scopuri caritabile, unui spital din Arad.
Dacia 23 februarie - 1 martie 102 Dalmatieni - (SUA)
Muresul 23 februarie - 1 martie Ingerii lui Charlie - (SUA)
Arta 23 februarie - 1 martie - Sala A Shaft - (SUA)
Arta 23 februarie - 1 martie - Sala B The Kid - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}