title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Vineri, 23 noiembrie 2001

Dupa discursurile oficialitatilor va urma parada militara - Virtual Arad News (c)2001Gheorghe Zamfir si Pro Consul vor participa la sarbatoare
Cum luna noiembrie se apropie cu pasi repezi de sfarsit, autoritatile se pregatesc pentru organizarea in cele mai bune conditii a Zilei Nationale a Romaniei. La sedinta de miercuri, care a avut acest subiect, au fost prezenti reprezentantii Primariei, Consiliului Judetean Arad, Prefecturii, Politiei, Armatei, Companiei de transport Public si ai principalilor organizatori, Casa de Cultura a Municipiului si Inspectoratul pentru Cultura si Culte Arad. Ziua Nationala a Romaniei va fi serbata in acest an intr-un mod mai special. Manifestarile vor incepe in seara zilei de 30 noiembrie, cu un concert la Palatul Cultural, concert sustinut de Mircea Bodolan si Ovidiu Lipan "Tandarica". In dimineata zilei de 1 Decembrie, vor avea loc o serie de depuneri de coroane, la Cimitirul Eternitatea, la Corifeii Marii Uniri. Apoi vor fi depuse coroane la Crucea Martirilor, care se afla in parcul din spatele Palatului Administrativ. Apoi, in fata Palatului Administrativ vor fi rostite discursurile oficialitatilor, si va avea loc parada militara. La aceasta vor participa doua detasamente militare, formate din aproximativ 400 de militari. Dupa aceasta manifestare, vor fi lansate in aer 1000 de baloane colorate. Tot cu ocazia acestei zile cu totul si cu totul speciale va avea loc un concert de muzica populara, care va dura nu mai putin de patru ore, concert de muzica populara la care va participa inclusiv maestrul Gheorghe Zamfir. Acesta este, de altfel, Cetatean de Onoare al Aradului, iar el va mai vernisa la Arad si o expozitie de pictura. Seara Zilei Nationale a Romaniei va continua cu un concert dedicat tinerilor, concert in care vor evolua trupele Camioane in Multime si Pro Consul. In acest timp, la Palatul Cultural va avea loc un concert de muzica populara, in care vor evolua cei mai indragiti solisti ai genului. Concertul Camioane in Multime si Pro Consul, care va avea loc in fata Primariei, se va incheia cu superbe jocuri de artificii, care vor dura aproximativ 15 minute. Costurile totale ale organizarii sarbatorii, care se vrea una cu totul speciala, vor fi de aproximativ 250 de milioane de lei.
Se pregateste un nou sistem de semaforizareConsilierii locali au aprobat sedinta de marti a CLM studiul de fezabilitate pentru "Modernizarea, eficientizarea si extinderea sistemului de semaforizare" din municipiul Arad. Prin aceasta masura se doreste eliminarea problemelor de amenajare si functionare a sistemului de semaforizare din municipiu, in intersectii. Asta pentru ca in marea majoritate a acestora circulatia se desfasoara defectuos. Schimbarea sistemului de semaforizare din municipiu se va face conform unui studiu intocmit de Search Corporation din Bucuresti. Conducerea Primariei este decisa sa revada echipamentul care exista la ora actuala pentru dirijarea circulatiei. De asemenea, se doreste o noua echipare cu automate de dirijare a circulatiei performante. Astfel, in urmatorii trei ani se vor monta echipamente in 27 de intersectii din Arad.
La Vama Nadlac un vames a fost amenintat cu moartea...Un anonim a sunat, la Directia Regionala Vamala Arad si a afirmat ca lucratorul vamal care a confiscat, duminica seara, peste sapte kilograme de aur si peste 12.000 de dolari de la un cetatean roman din judetul Dolj, care nu a declarat, conform uzantelor, aceste bunuri la intrarea in Romania, se afla in pericol de moarte. Anonimul a spus ca se pune pe capul vamesului suma de 3.000 de dolari. In fapt, aceasta suma ar fi fost adunata de la tiganii din Oltenia, adica a acelora ale caror bijuterii si bani au fost confiscati. Razbunarea vine si ca urmare a deciziei procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad, care, au emis pe numele transportatorului, Liviu Nistor, un mandat de arestare preventiva pe timp de 30 de zile pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. O gasca impresionanta de tigani veniti din Oltenia au blocat, marti, intrarea in sediul Parchetului si au cerut insistent sa stea de vorba cu prim-procurorul. Refuzati si cu orgoliul terfelit, tiganii juveti, in frunte cu bulibasa lor - unul dintre principalii destinatari ai aurului si ai valutei - au jurat razbunare. Si primul la care s-au gandit a fost tocmai lucratorul vamal care si-a facut datoria si care a confiscat bunurile nedeclarate. Camelia Popescu, directorul DRV Arad, ne-a declarat: "Am primit un telefon de la o persoana care sustinea ca s-a aflat marti, in preajma tiganilor si ca a auzit ca au strans mana de la mana suma de trei mii de dolari ca sa plateasca pe cineva sa-l termine pe vamesul care le-a confiscat bunurile. Am anuntat seful de tura si pe seful Biroului Vamal Nadlac, precum si pe col. Ulica, seful Politiei, despre acest apel telefonic si despre intentiile tiganilor. Prompt, seful Politiei a pus un politist la intrarea in locuinta vamesului pentru a-i asigura protectie. Nu am luat nici o alta masura speciala, vamesul in cauza continuandu-si, conform programului, activitatea la Vama Nadlac."
Casa Hirschl a fost revendicata - Virtual Arad News (c)2001Dupa cum v-am informat deja, ieri a avut loc procesul intre CLM-CJA, pe de o parte, cele doua institutii care detin Casa Hirschl, si urmasii fostului proprietar. Sentinta in acest proces era in pronuntare, iar Consiliul Judetean si Consiliul Local vor mai avea de asteptat pana cand vor primi sentinta si motivarea acesteia. "Noi am invocat unele lucruri, dar asteptam sentinta si motivarea aferenta. Dar suntem constienti de un lucru: indiferent care va fi solutia instantei, partea care a pierdut va fi nemultumita si va face recurs" - ne-a declarat Adrian Zahoi, directorul Departamentului Juridic al Consiliului Judetean Arad. Asadar, este evident ca partea care va pierde procesul nu va fi satisfacuta si va face apel la instanta superioara competenta. Mai interesant este faptul ca, din surse oficiale care doresc sa-si pastreze anonimatul, am aflat ca CJA si CLM au pierdut procesul! Dar, deocamdata, disputa nu este transata, pentru ca este clar ca procesul va mai dura, cazul urmand sa fie preluat de instantele superioare. Interesant este ca urmasii fostului proprietar al Casei Hirschl negociaza cu autoritatile si sunt dispusi sa renunte la Teatrul Vechi, fiind interesati doar de Casa Hirschl. Itele acestui caz sunt, insa, mult mai incurcate, existand multe interese in aceasta afacere. Vom reveni cu amanunte.
IAS "Scanteia" este in prag de privatizare - Virtual Arad News (c)2001Agentia Domeniilor Statului (ADS), aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor are, printre obiective, privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola. ADS are in patrimoniu un numar de 691 de astfel de societati, 24 dintre acestea fiind din judetul Arad. Dupa ce au fost intocmite dosarele de privatizare, toti directorii au depus la ADS aceste acte, Agentia urmand sa demareze privatizarea fostelor IAS. Pana acum, singura societate agricola aradeana privatizata este Supersem, iar urmatoare pe lista se gaseste SC "Scanteia" Simand. Ieri, a fost ultima zi in care potentialii cumparatori au putut depune documentele de participare la licitatie, in vederea cumpararii pachetului de actiuni. Ladislau Kiss, directorul societatii din Simand, ne-a declarat: "Eu am aflat, neoficial, ca exista 16 investitori care s-au aratat interesati de a cumpara pachetul de actiuni detinut de stat la societatea noastra. In data de 28 va avea loc deschiderea ofertelor si va urma negocierea". Metoda de privatizare aleasa de ADS pentru "Scanteia" este negociere directa cu preselectie, trebuind sa concesioneze si o suprafata de 1498 ha. ADS detine 141.108 actiuni, reprezentand 70% din capitalul social, celalalt actionar fiind SIF Banat-Crisana, cu 30% din actiuni. Valoarea nominala a unei actiuni este de 25.000 lei, valoarea pachetului scos la privatizare ridicandu-se la 10.120.265.760 lei. Datoriile societatii agricole la sfarsitul lunii august se ridicau la peste 31 miliarde lei.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}