title

*  ...

Votati Virtual Arad News ! Azi suntem pe locul Locul nostru in Romanian Top 100. Votati-ne zilnic!  Votati Virtual Arad News !


Notati in agenda D-voastra !

        Pentru a veni in intampinarea dorintei vizitatorilor nostrii, asigurandu-le o viteza de transfer foarte ridicata, precum si noi informatii si servicii, "Virtual Arad" poate fi accesat si la urmatoarea adresa: www.virtualarad.net.


Stirile Zilei

Luni, 23 aprilie 2001

De Pastele Mortilor si aradenii ii omagiaza pe cei disparuti - Virtual Arad News (c)2001...si celor din morminte viata daruindu-le
A doua Duminica dupa Inviere, Duminica Tomii este recunoscuta de crestinii din cele mai vechi timpuri ca: "Pastile mortilor". Aceasta denumire are ca suport insasi realitatea Invierii, caci Hristos cu "moartea pe moarte calcand" a daruit viata vesnica nu numai celor ce l-au vazut Inviat si cred in Invierea lui si o marturisesc, ci si celor din mormanturi precum ne invata o cantare din canonul Invierii: "Pogoratu-te-ai in cele mai dejos ale pamantului ca sa desfaci incuietorile cele vesnice in care erau tinuti cei legati prin moarte." Asadar, Praznicul Invierii Domnului in acelasi timp este si Praznicul Invierii mortilor: "Caci pentru aceasta a murit si a inviat Hristos, ca sa aiba stapanire si peste morti si peste vii" (Rom. 14, 7-9) De Pastile mortilor, crestinii aduc prinoase de jertfa si recunostinta pentru cei dragi ai lor la cimitire si le impart celor ce participa ca un act de milostivie si de iubire in numele si spre iertarea pacatelor celor pe care-i pomenesc. Aceasta pomenire insotita de rugaciune si impartire a prinoaselor la cimitire in aceasta zi este sustinuta de credinta in Invierea mortilor si a nemuririi sufletelor si adevarului ca sufletele celor morti traiesc si fac parte din aceeasi biserica: "Va indemn deci, inainte de toate sa faceti cereri, rugaciuni, multumire pentru toti oamenii" (1 Timotei 2, 1) Iubirea, care alcatuieste legatura de unitate intre membrii bisericii lui Hristos (si sufletele celor raposati) este o datorie a fiecarui membru al bisericii si trebuie implinita permanent prin "faptele indurarii" care sunt legate de trup si de suflet: Legate de trup: a satura pe cel flamand; a adapa pe cel insetat; a primi pe cel strain; a imbraca pe cel gol; a ingriji pe cel bolnav; a cerceta pe cel inchis. Legate de suflet: a indrepta pe cel ratacit; a invata pe cel nestiutor; a sfatui pe cel indoielnic; a ne ruga pentru aproapele; a mangaia pe cel intristat; a suferi asupririle de la aproapele. In concluzie, facem precizarea ca de fapt acesta este rostul si rolul deplasarii crestinilor in fiecare an la. Pastile mortilor la cimitire, fiind si o datorie de suflet de a cinsti parintii, datorie ceruta de Dumnezeu inca din Vechiul Testament prin porunca singura de care Dumnezeu a legat si fagaduinte pentru implinirea ei: "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si tie si ani multi sa traiesti pe pamant."
Piata Catedralei va fi modernizata in continuare... - Virtual Arad News (c)2001Lucrarile de modernizare la Piata Catedralei, incepute in urma cu mult timp, vor intra in faza a doua a procesului, in cursul lunii mai. Se va actiona in principal la decopertarea asfaltului existent in perimetrul pietei, urmand ca mai apoi sa se demareze actiunea de pavare. O data cu aceste ample modificari se va trece si la modernizarea serviciilor de care se vor putea bucura atat comerciantii, cat si cumparatorii. Astfel, chiar la intrarea principala in hala din Piata Catedralei va fi instalat un sector de flori si un sistem de mese foarte elegant. Si in celelalte sectoare din piata, unde nu sunt producatori permanenti, vor fi montate copertine pentru protejarea producatorilor. Pentru a elimina si ultimele aspecte care nu sunt in ton cu dotarea la standarde inalte a pietei, vor fi ridicate doua gherete vechi care nu mai functioneaza. Celelalte gherete vor avea o infatisare impecabila, cu usi termopan. De asemenea, a fost contactata si conducerea Gospodaririi Comunale, pentru a se amenaja spatii verzi in zonele in care nu exista. "Permanent avem in vedere modernizarea Pietei Catedralei, prin diverse aplicatii. Chiar daca in momentul de fata, pot sa afirm ca avem o hala dotata la standarde superioare, o organizare riguroasa a sistemului de mese, acestea fiind inchiriate in proportie de 90%, nu ne multumim cu aceste realizari, ci cautam alte mijloace pentru a oferi o vanzare civilizata", ne-a declarat administratorul Pietei Catedralei, Emil Deznan.
Primaria din Pancota are rezultate notabile - Virtual Arad News (c)2001B.M.W-ul si Audi-ul vin la Pancota
- Una dintre cele mai importante realizari ale primarului Iosif Retter este atragerea la Pancota a unui grup de investitori germani. Firma S.C. ELEKTROKONTAKT va produce cablaje si instalatii electrice pentru renumitele concerne automobilistice B.M.W. si Audi. Aceasta investitie va aduce pentru pancotani 475 de noi locuri de munca. "Le-am concesionat un teren de 15.300 de metri patrati pe o perioada de 49 de ani. Foarte important a fost ca le-am putut asigura infrastructura solicitata: apa, canalizare, curent electric..." ne-a declarat primarul Retter.
Iluminatul public - o problema aproape rezolvata
O mare problema pentru Pancota era in vechea legislatura iluminatul public. In actele contabile din anii anteriori era trecuta o datorie catre CONEL in valoare de 500 de milioane lei. Restantele sunt acum achitate iar platile sunt facute la zi. Cu ajutorul firmei Luxten, actualul Consiliu Local a asigurat lampi moderne in partea de vest si in centrul orasului. "Rog cetatenii sa aiba rabdare. Vom asigura iluminat pe toate strazile, dar ... in timp. Nu se pot face chiar toate dintr-o data. Pana acum, cand nu se facea nimic, lumea nu era parca asa de nerabdatoare...", a tinut sa precizeze viceprimarul Monel Pancotan.
Spatiile verzi - o prioritate
In campania electorata dl. primar Retter a promis ca va schimba fata orasului. A mai spus ca, locuitorii din centrul orasului, care isi vor renova fatada casei vor avea scutire la impozit. Aceasta hotarare urmeaza a fi supusa votului consilierilor. Primarul a tinut sa precizeze insa, ca nu vor fi probleme. "Eu reprezint partidul de guvernamant, dar am reusit sa-mi apropii majoritatea consilierilor. Doresc sa le multumesc acestora pentru ca actionam intocmai ca o echipa unita. Numai asa putem ridica orasul..." In cadrul actiunii de infrumusetare a orasului s-au plantat trandafiri, arbusti ornamentali, tei si brazi. A fost amenajat si parcul din Maderat. Din pacate, exista si cetateni care s-au gasit sa fure cativa arbusti ornamentali - o palma pe obrazul oasului si al gospodarilor destoinici si cinstiti din zona. In fata fostului magazin universal se va amenaja un parc verde care va fi ornat cu un frumos gard din piatra de codru.
Salvare Mercedes ...
O alta realizare a actualei primarii este primirea prin donatie de la RUMANIEN- HILFE KERN a unei masini de salvare Mercedes, echipata la standarde europene. Masina e dotata cu instalatie pentru E.K.G., defibrilator, tub de oxigen, perfuzii etc. Salvarea va deservi Pancota, Maderat, Galsa, Masca si Siria si va fi utilizata pentru urgente maxime. Soferul va fi platit de Primaria din Pancota, care va asigura si carburantul necesar. Pentru a ne face o imagine despre aceasta realizare trebuie sa mentionam ca Aradul nu beneficiaza de o asemenea masina. (Deh, chestie de campanie electorala - una-i sa promiti si alta-i sa realizezi...)
A fost reinfiintata Statia de pompieri
In urma cu doi ani, intr-o documentare pe care am facut-o in orasul Pancota am gasit statia de pompieri intr-o stare jalnica. Acum statia e aranjata, zugravita si are un serviciu cu program non-stop. Opt angajati se ocupa de bunul mers al statiei de pompieri. Doi dintre acestia asigura cu schimbul si paza Primariei la sfarsit de saptamana. Pentru dotarea statiei a fost achizitionata o masina de pompieri Magirus care, chiar daca e mai veche (din 1965) este intr-o stare de functionare buna.
Se va introduce gazul metan
In orasul Pancota, problema gazului metan a fost pusa in discutie inca din anul 1999 cand fosta conducere a orasului a incheiat contractul cu Distrigaz. Pana anul acesta nu s-a mai facut nimic, nici macar documentatia nu a fost terminata. Dupa ce a fost finalizata documentatia, in luna martie a acestui an au inceput lucrarile de introducere a gazului metan. Costul lucrarilor este de 30 de miliarde de lei iar executarea va fi facuta de catre firma Comera. Lucrarea va fi finalizata la sfarsitul anului 2002.
25 de milioane pe luna pentru familiile nevoiase
Datorita ajutorului fundatiei A.C.M. Betleem, Primaria din Pancota ofera lunar aproximativ 25 de milioane de lei pentru familiile nevoiase. Acesti bani sunt primiti in general de copii, suma nefiind de neglijat (450.000-500.000 lei). Conditiile pentru a primi acesti bani au fost insa impuse de primar: pentru a beneficia de acest ajutor, copiii trebuie sa frecventeze obligatoriu scoala iar unul din parinti sa lucreze o zi pe luna in folosul comunitatii. Cu aceasta ocazie frecventa la Scoala generala din Pancota s-a imbunatatit vizibil.
La barajul de la Taut va avea loc un exercitiu al protectiei civile - Virtual Arad News (c)2001La barajul de la Taut va avea loc un exercitiu de alarmare
In perioada 23-27 aprilie 2001, sub supravegherea atenta a col. Viorel Nemes, comandantul Comandamentului Protectiei Civile din Romania, in judetul Arad se va desfasura o aplicatie de protectie civila de comandament cu transmisiuni in teren. Aceasta aplicatie, care poarta denumirea de "Cris 2001" are tema "Activitatea inspectoratelor, comisiilor de protectie civila si comisiilor de aparare impotriva dezastrelor, precum si a formatiunilor de protectie civila pentru punerea in aplicare a planurilor operative." Aplicatia, care se desfasoara in doua etape, isi propune verificarea capacitatii Inspectoratului de Protectie Civila Judetean Arad, a organelor administratiei publice locale de a pune in aplicare masurile de protectie si interventie a populatiei in caz de dezastre. Pe timpul aplicatiei se vor simula situatii de dezastre pentru Comisiile de Aparare impotriva Dezastrelor din judet, municipiu si Nadlac. Vor fi verificate subunitatile de serviciu de protectie civila de la agentii economici Astra Trinity, Imar si Arbema. In final, va avea loc un exercitiu de alarmare publica si evacuare in aval de barajul Taut.
La Lipova arcasi s-au intrecut in Cupa "Sever Bocu"La sfarsitul saptamanii, stadionul din localitatea Lipova a fost gazda concursului international de tir cu arcul, "Cupa Sever Bocu", competitie prevazuta in calendarul F.R.T.A. pentru anul 2001. La startul intrecerii au fost asteptati peste 100 de sportivi afiliati la cluburile de specialitate din tara, dar si de peste hotare. La competitie a  participat si membri clubului german, Hubertus din orasul Bekhincgen (provincia Saarland) in timp ce Federatiile de tir cu arcul din Ungaria si Cipru, desi au fost contactate in vederea trimiterii catorva sportivi, nu au onorat invitatia organizatorilor. In schimb cele opt cluburi din tara noastra, C.S.S. Radauti, C.S.M. Iasi, L.P.S. "Unirea" Iasi, C.S.S. Targu Neamt, A.S. Minerul Aninoasa, Samobil Satu Mare, A.S. "Nichy" Bistrita Nasaud, Oradea si bineinteles, reprezentanta judetului Arad, sectia de tir cu arcul apartinand Asociatiei Sportive Soimii Lipova au avut participanti la toate categoriile de varsta. Asadar, in zilele de vineri, sambata si duminica  toti cei care au  dorit sa vada la lucru adevaratii arcasi au fost prezenti in tribunele arenei din Lipova.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}