title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Marti, 23 ianuarie 2001

Conferinta de presa de la CCIA a desbatul tema orasului de 5 steleCamera de Comert faciliteaza agentilor economici obtinerea avizelor si autorizatiilor
Camera de Comert Industrie si Agricultura Arad a fost, ieri, gazda unei conferinte de presa, prima din acest an, a carei tema a fost "Orasul de cinci stele". Acest proiect, initiat, la inceputul lunii august, de catre Ambasada SUA la Bucuresti, este menit a armoniza relatiile intre institutiile locale si guvernamentale, agentii economici si populatie, pentru reducerea birocratiei, scurtarea timpului de obtinere a unor acte, autorizatii etc., eliminarea coruptiei, transparenta in activitate. La inceput, in cursa pentru obtinerea acestui titlu s- au inscris circa 80 de localitati din Romania, iar o data cu parcurgerea etapelor cinci la numar - doar sase orase, printre care si Aradul, au reusit sa termine "competitia". Pana acum, Giurgiu si Timisoara au fost anuntate ca si castigatoare, insa, conform spuselor lui Emanoil Voicu, viceprimarul Aradului, la urmatoarea conferinta de presa sustinuta de Ambasada SUA sunt sanse reale pentru ca si municipiul nostru sa fie inclus pe lista Oraselor de cinci stele. Revenind la conferinta de presa de ieri, in cuvantul de deschidere Nicolae Bacanu, presedintele CCIAA, a tinut sa reliefeze importanta obtinerii acestui titlu. Emanoil Voicu a venit cu date concrete privind activitatea autoritatilor locale pentru trecerea celor cinci trepte. "Din pacate, cum sublinia viceprimarul Aradului, aparitia OUG 99/2000 a dat totul peste cap". Este vorba despre reintroducerea, incepand cu 1 isnuarie 2001, a obligativitatii obtinerii de catre agentii economici a autorizatiei de functionare emisa de catre Primarie. Drept pentru care autoritatile locale aradene, precum si cele din alte localitati ramase in cursa au depus un memoriu la autoritatile centrale, cu propunerea de "dereglementare" a acestui act normativ. Monica Sabau, sefa Oficiului Registrului Comertului din cadrul CCIAA, a adus unele completari referitoare la parcurgerea celor cinci etape. Astfel, s-a reusit, in timp relativ scurt, stabilirea unei colaborari intre aproape toate institutiile care elibereaza avize si autorizatii in vederea demararii si desfasurarii activitatii agentilor economici.
In anul acesta SIF Banat-Crisana acorda dividende substantialePresedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman a declarat la intalnirea cu presa prilejuita de prezentarea evolutiei societatii in anul trecut: "Societatea de Investitii Financiare Banat - Crisana a obtinut in 2000 rezulatate care-i permit continuarea politicii de dividende consistente din anii precedenti si asigura in special un nivel foarte bun al lichiditatilor, suportul activitatilor in anul 2001". Daca anul trecut pentru plata dividendelor au fost necesare 70 de milioane de lei, pentru 2001 se preconizeaza o suma de 100 de milioane pentru actionarii SIF 1. "Pentru anul in curs ne propunem o politica de dividende corelata cu asteptarile actionariatului SIF, aflat in curs de continua restructurare prin tranzactionarea actiunilor emise de societate", a mai declarat Ioan Cuzman. In portofoliul SIF, ponderea cea mai mare o au societatile din comert si industrie alimentara numarul acestora fiind de 206. Urmeaza in top societatile din agricultura, in numar de 100 si prelucrarea lemnului. 91 de societati. In ceea ce priveste valoare de piata, in capul listei se afla activitatiile financiare si bancare (58,63%), secondate la mare distanta de comert si alimentatie publica (8.90 %) si prelucrarea lemnului (7,07%). Legat de plasamentele pe piata monetara efectuate, elementele definitorii au fost: profitabilitatea ridicata, randamentul mediu anual la plasamente realizat in anul 2000 fiind de 45,96% fata de inflatia anuala de 49,7%, siguranta plasamentelor si lichiditatea crescuta. Pentru buna desfasurare a activitatii, SIF 1 isi propune implicarea activa alaturi de Comisia nationala a valorilor Imobiliare, Uniunea nationala a Organismelor de Plasament Colectiv si alte institutii, in crearea unui cadru legislativ de natura sa impulsioneze dezvoltarea pietei de capital si a industriei fondurilor de investitii din Romania. In acest sens se propune crearea unei legi vizand organismele de plasament colectiv in valori inobiliare, cu un capitol distinct dedicat Societatilor de Investitii Financiare precum si adoptarea unor prevederi locale stimulative pentru sif-uri.
La Policlinica Municipala medicii continua protestul...In cursul saptamanii trecute, medicii Asociatiei Policlinicii Municipale din Arad au inceput un conflict de munca legat de Casa de Asigurari de Sanatate. Acestia au trimis un protest Casei de Asigurari de Sanatate prin care cereau revenirea la procentul initial de 8,75 % din bugetul CAS si ca urmare asigurarea unor sume rezonabile pentru desfasurarea unui act medical de calitate. Au trecut cateva zile de la izbucnirea acestui conflict si urma sa fie organizata pentru sfarsitul saptamanii trecute Adunarea Generala a Medicilor din Policlinica Municipala, unde, conform ordinii de zi, trebuia sa fie discutat si acest aspect. Din motive organizatorice, Adunarea Generala a Medicilor din Policlinica Municipala a fost amanata pana la sfarsitul acestei saptamani, in cursul zilei de vineri. Medicii acestei institutii, mai precis cei care au fost privatizati conform Legii nr. 124/ 1997, sunt indignati de faptul ca veniturile lor nu acopera nici macar in parte munca si investitiile facute. Cele aproximativ 20 de cadre medicale din cadrul Policlinicii Municipale sunt hotarate sa continue protestul pana in momentul in care lucrurile se rezolva. La jumatatea lunii viitoare acestia spera sa fie retribuiti dupa punctajul initial, cand din bugetul CAS era alocat un procentaj de 8,75, fata de 6%, cum este in prezent. In cazul in care CAS nu va reveni asupra acestei chestiuni, cadrele medicale vor fi obligate sa introduca un sistem de coplata, ceea ce ar fi in detrimentul pacientilor asigurati.
Zona Industriala este benefica pentru municipiul AradIn urmatorii cinci ani, aici vor fi create 420 de noi locuri de munca
In urma cu doar doi ani de zile, la marginea din estul orasului era o pasune comunala pe o suprafata de 140 de hectare. Vechea administratie a creat aici o Zona Industriala, ceea ce s-a dovedit ca a fost o solutie corecta si benefica pentru municipiul Arad. Acum, zona dispune de retea de apa potabila, realizata pe o lungime de 1,4 km, energia electrica avand dubla alimentare, din Gai si din Bujac cu statie de conexiuni, de canalizare pluviala si menajera, retea de hidranti si rezervor de incendiu de 500 mc. In prezent, in Zona Industriala functioneaza trei societati, altele trei fiind in diferite faze de proiectare sau de constructie. Tot aici va functiona si vama de interior. Cele trei societati care deja functioneaza aici Leoni Wiring Systems, PETRI AG si General Beton. In 14 decembrie anul trecut, Primaria a organizat o licitatie pentru vanzarea unui teren in aceasta Zona Industriala. La aceasta licitatie s-a prezentat doar o singura firma ofertanti, SC Rumanian Arts & Crafts SRL. Firma ofera realizarea retelei de folosinta publica, care sa faca functionabil amplasamentul supus licitatiei. Valoarea utilitatilor din oferta este de 570 000 DM, iar pretul acceptat pentru teren a fost de 100 000 de DM. Singura pmblema este ca terenul necesita lucrari costisitoare pentru a se putea realiza contructiile preconizate, dar acest impediment a fost depasit. Pretul de vanzare a acestui teren, a fost de 670 000 DM, adica 6,7 DM/mp. Acest amplasament este primul vandut in partea nordica a Zonei Industriala, pana acum toate firmele dorind exclusivitate front la drumul de centura. In perioada 2001-2006, firma Rumanian Arts & Crafts SRL va realiza spatii de productie si logistica pe o suprafata de 82 000 mp si va crea minimum 420 de locuri de munca. La aceasta se mai adauga si castigul municipalitatii din taxe si impozite. Consiliul Local a aprobat procesul-verbal de licitatie, astfel ca, in curand, in Zona Industriala va mai fi construita inca o fabrica.
Dana Ivanov prezentatoare la Antena1 felicita Televiziunea AradDupa receptia prin care Televiziunea Arad si-a sarbatorit cei 11 ani de la prima emisiune transmisa in eter, tot orasul a fost cuprins de vorbe: cine a fost la Casa de Oaspeti, ce vedete de la Bucuresti au onorat cu prezenta aceasta seara deosebita, ce s-a mancat si ce haine au purtat invitatii s.a.m.d. Inca de la deschiderea receptiei, aproape toate doamnele si domnisoarele prezente si-au sucit gatul tot uitandu-se dupa silueta vedetei Antenei 1, cel care realizeaza saptamanal emisiunea "Din dragoste" - Mircea Radu. Imbracat intr-un costum elegant, numai in negru, Mircea Radu a impartit toata seara autografe, s-a lasat fotografiat si pupat si chiar a inregistrat o declaratie de dragoste, pe care o va difuza pe post intr-una din saptamanile viitoare. Un alt invitat surpriza al Televiziunii Arad a fost Dana Ivanov, cea care, in fiecare dimineata, ii tine companie lui Horia Brenciu, in cadrul emisiunii "Neata". Modesta si foarte placuta, Dana Ivanov a fost cea care a anuntat prezentarea de moda a Casei de Moda "Ellis" - casa care le imbraca pe aproape toate vedetele Antenei 1. De la petrecerea Televiziunii Arad nu puteau sa lipseasca doi prieteni foarte apropiati ai acestei institutii: Corina Chiriac si Vasile Seicaru. De parca anii nu ar fi trecut si pe strada sa, Corina Chiriac a aparut intr-o forma de zile mari, incantand intreaga asistenta cu melodiile sale. La randul sau, si Vasile Seicaru a cantat pentru prietenii sai aradeni si pentru invitatii lor, declarand ca se simte foarte bine in mijlocul lor.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}