title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Joi, 20 septembrie 2001

Comisia de aparare a fost convocata la Prefectura...Prefectul Gheorghe Pele s-a aflat la inceputul acestei saptamani intr-o vizita de lucru in Ungaria. Scopul deplasarii l-a consfituit un schimb de experienta in ceea ce priveste administratia publica locala. "Am dezbatut probleme legate in special de legislatia administratiei publice locale. S-a stabilit alcatuirea unei comisii mixte romano-maghiare, formata din cate cinci reprezentanti ai fiecarei parti, inclusiv un prefect. In urma discutiilor, am convenit ca urmatoarea intalnire de acest gen sa aiba loc la Arad, dar nu am stabilit inca data", ne-a declarat Gheorghe Pele. Agenda prefectului a cuprins, ieri, o intalnire cu inspectorul general al ISJ, Pavel Sarbu si directorul Directiei de Sanatate Publica, Ioan Crasnic. Principalul subiect abordat s-a referit la situatia igienica a unitatilor de invatamant din judetul nostru. In cadrul aceleiasi intruniri au fost stabilite scolile care vor beneficia de computerele primite din Germania. Tot ieri a avut loc si o sedinta a Comisiei de aparare, convocata ca urmare a unui ordin al Guvemului. "Au fost discutate masuri de protectie civila, masuri care sa creasca capacitatea de protejare a cetatenilor", ne-a informat prefectul.
Germani doresc sa se implice in furnizarea apei...Viceprimarii Levente Bognar si Emanoil Voicu, impreuna cu Sorin Bondoc, directorul general al serviciului Administrarea Patrimoniului Local, s-au aflat la sfarsitul saptamanii trecute intr-o vizita in Ungaria, la Hodmezovasarhely. Acestia au studiat modul de organizare a serviciilor din cadrul primariei de acolo, in special cel de furnizare a apei, de canalizaie si cel de salubrizare. Viceprimarul Levente Bognar ne-a informat ca reprezentantii societatii germane care a investit in Ungaria in furnizarea apei si canalizare vor veni in Arad, la sfarsitul lunii octombrie, sa studieze oportunitatile de afaceri in domeniul serviciilor. Viceprimarul a calificat drept oportuna o astfel de investitie, subliniind ca este o solutie pentru lipsa de capital existenta in Arad.
O parte din microbuzele scolare au sosit la AradLa sfarsitul saptamanii trecute, cele 4 microbuze (comandate de Ministerul Educatiei si Cercetarii) destinate Aradului, au sosit pe adresa Inspectoratului Scolar Judetean. Ele fac parte din "Programul guvernamental de reabilitare a invatamantului rural" si urmau a fi trimise in zonele defavorizate, mai exact acolo unde elevii erau nevoiti sa strabata drumul pana la scoala cu caruta sau chiar pe jos. La inceputul acestei saptamani, Inspectoratul Scolar Judetean Arad impreuna cu staff-ul Consiliului Judetean (si tinand cont de indicatiile celor de la Compania de Transport), au hotarat destinatia celor patru microbuze. Astfel, un prim mijloc de transport a ajuns la Savarsin, unde, potrivit datelor furnizate de cei de la Compania de Transport, 90 de elevi ar avea nevoie de autobuz. Celelalte trei microbuze au ajuns la Tarnova, Beliu si Gurahont, urmand sa transporte zilnic 70, 64 p respectiv, 100 de scolari. Potrivit declaratiei lui Pavel Sarbu, inspector general scolar al ISJ Arad "aceste patru autobute, cu cate 22 de locuri fiecare, vor rezolva o parte din problemele legute de transportul din zona rurala. Cei de la Compania de Transport ne-au indicat punctele sensibile din domeniu, acolo unde ei nu ar fi putut sa acopere, in mod rentabil, transportul, datorita distantelor mult prea mici. Primariile care au beneficiat de autobuze vor urma sa se ocupe de plata soferului, de asigurarea benzinei si de ingrijirea mijlocului de transport". O alta problema a Inspectoratului Scolar rezolvata, de data aceasta doar pe jumatate, se refera la ajutorul acordat familiilor nevoiase care au copii la scoala. "Ajutorul consta in pachete cu rechizite, in valoare de 250 de mii de lei fiecare, si a fost distribuit de noi, la sediul Liceului Agricol, incepand de luni. Momentan, noi um primit doar 50% din cat am cerut, mai exact 7 mii de pachete, din cele 13 mii cerute. Listele au fost intocmite la inspectorat, in functie de copiii care au burse sociale, dar, dupa ce au aparut instructiunile, numarul cererilor a crescut. Scolile din municipiu au venit singure sa-si ia pachetele cu rechizite, in timp ce pentru cele din judet s-au prezentat Primariile. Acestea vor urma sa le distribuie scolilor apartinatoare. Astfel, am scutit atat scolile cat si parintii de un drum in plus, primariile asigurand transportul rechizitelor pana la scoala ", a adaugat Pavel Sarbu. Conform inspectorului general scolar "a doua transa de rechizite va sosi probabil la inceputul lunii octombrie".
La o casa de schimb din Piata UTA a avut loc un jaf armatUn barbat mascat, avand asupra lui un pistol, a amenintat cu moartea, miercuri, in jurul orei 10.00, un angajat al firmei Cambio, care isi desfasoara activitatea la o unitate Amet din Piata UTA. La acea ori, in magazin nu se afla nici un client, singurele persoane fiind angajatele celor doua unitati. "Barbatul, care avea o caciula neagra trusa pe cap, a intrat in magazin si a blocat usa cu un lemn. Una dintre angajatele Amet a inceput sa strige, moment in care a fost amenintata cu pistolul. Cele doua vanzatoare au intrat in magazia din spate, in timp ce mascatut a intrat in ghereta de schimb valutar" - ne povesteste directorul adjunct al firmei Cambio, Georgeta Begher. Tanara care se ocupa de schimburile valutare, Valentina Wenter, de 26 de ani, amenintata, de asemenea, cu pistolul, nu a mai avut,timp nici macar sa apese butonul de alarma in astfel de situatii, intrand in panica. "A intrat si a furat toti leii, fara sa se atinnga de valuta. La acea ora, in casa erau 126 de milioane de lei. I-a luat pe toti. Apoi a iesit si nu l-am mai vazut" - spune Valentina Wentel. La fata locului, o echipa formata din judiciaristi, ajutati de cainele Giro, antrenat special, sa dea dePortretul robot al suspectului a fost distribuit si Presei urma infractorilor, a inceput investigatiile, luand amprente si declaratii. Lt-col. Dan Ardelean, seful Biroului judiciar din cadrul IPJ Arad, ne-a declarat ca, din primele cercetari, rezulta ca barbatul s-a indreptat spre strada Scarisoarei. "Cainele i-a luat urma dar, la un moment dat, s-a oprit. Oricum, avem sanse mari sa-l identificam si sa-l retinem." De aceeasi parere este si col Gheorghe Tica, seful Politiei Municipiului Arad, care ne-a declarat ca, "In cursul zilei de astazi (miercuri -n.r.) se asteapta sosirea de la Timisoara a portretului robot, doua persoane reusind, in mare, sa-l descrie pe jefuitor, in momentul in care acesta fugea".
Ultima ora! Portretul robot a fost finalizat
Politia a reusit sa finalizeze portretul robot al tanarului care a jefuit casa de schimb valutar. Astfel, acesta se presupune ca are o varsta cuprinsa intre 25 si 27 de ani, inaltimea de aproximativ 1,75 m. De asemenea, este saten, cu fata ovala, avand gura si ochii de marime medie. Parul este tuns destul de scurt, pieptanat intr-o parte sau "peste cap". De remarcat ca, de aseara, toti politistii poarta asupra lor cate un portret robot al presupusului talhar. Politia a si oferit de altfel portretul robot al acestuia, tuturor institutiilor de presa din judetul Arad si nu numai. In acest fel, oamenii legii spera sa-l prinda cat mai repede pe faptas, mizand pe cei care l-ar putea recunoaste.
Primarul Ioan Pantos doreste clarificarea situatiei...Multe produse nu au ajuns in camara nevoiasilor
Directia Judeteana pentru Protectia Copilului (DJPDC) a demarat un program de ajutorare a familiilor cu multi copii. Pe harta acestui program a fost inclusa si localitatea Vladimirescu. DJPDC a semnat un contract cu o unitate alimentara din localitate care urma sa distribuie lunar pachetele cu alimente familiilor cu peste cinci copii. Marfa a fost predata magazinului de catre angajatii DJPDC, iar unitatea a inceput distribuirea pachetelor cu alimente pe baza unui tabel in care erau inscrise familiile ce urmau a fi ajutate. Dupa ce au fost limitate pachetele, fiecare membru a trebuit sa confirme primirea printr-o semnatura. Iata insa ca in ultimele zile au fost inregistrate cateva reclamatii conform carora pachetele cu alimente au fost incomplete. Cativa functionari ai DJPDC s-au deplasat la locul faptei pentru a analiza situatia creata. De altfel, la sfarsitul acestei saptamani primarul comunei Vladimirescu, Ioan Pantos se va intalni cu conducerea DJPDC pentru a gasi o solutie de remediere a situatiei. "Nu stiu inca cine se face vinovat de aceasta stare de fapt, declara primarul Pantos, dar vom face tot posibilul ca lucrurile sa se indrepte. La intalnirea de vineri voi propune celor de la DJPDC ca pachetele care vor fi distribuite luna viitoare sa fie suplimentate cu mai multe produse". Ramane de vazut daca fondurile vor permite aceasta sulpimentare a pachetelor. In caz contrar va trebui gasita alta solutie.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}