title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Miercuri, 20 iunie 2001

La Arad a fost inaugurat Centrul de Informare Europeana...Ieri a fost inaugurat Centrul de Informare Europeana
Centrul de Informare Europeana si-a deschis, ieri, intr-un cadru solemn si festiv portile. Centrul s-a infiintat in cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" si are ca misiune pastrarea unei legaturi permanente cu Ministerul Integrarii Europene, cu alte institutii de profil din tara si din strainatate, realizarea in acest cadru a unor activitati specifice (documentare, simpozioane, dezbateri) si va urmari ca obiective realizarea unor proiecte de finantare din partea Ministerului roman al Integrarii Europene si a Uniunii Europene. La inaugurarea oficiala au tinut sa fie prezenti Gheorghe Pele, prefectul judetului, Gheorghe Falca si Claudiu Cristea, vicepresedintii CJA, si viceprimarul Emanoil Voicu. Lor li s-au alaturat Silviu Razvan Jora, directorul Departamentului de cooperare si comunicare cu tarile membre si integrate din cadrul Ministerului Integrarii Europene, prof, univ. dr. Ion Diaconescu, prodecanul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii Bucuresti, Liviu Voinea, din partea Centrului European de Studii Politice, prof. univ. dr. Vasile Boari, profesor la Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Duma Sigismund, prorectorul Universitatii Ecologice Deva, si prof.univ.dr. Corneliu Harangus, rectorul Universitatii Tibiscus Timisoara. PS dr. Timotei Seviciu a rostit o rugaciune de binecuvantare pentru noul centru si pentru binele viitoarei activitati ce se va desfasura aici. Dupa care, responsabilii de departamente si-au prezentat activitatea pe care o conduc. Proiectul se afla in concordanta, din punct de vedere al actiunilor propuse, atat cu obiectivele programului de sensibilizare a opiniei publice din tarile candidate asupra integrarii europene si asupra problemelor conexe, de crestere a aportului de integrare mai rapida a Romaniei in UE, de crestere a vizibilitatii UE in Romania, cat si cu prioritatile programului: de furnizare a informatiilor catre un public specific, de creare a unui centru de informare locala, de antrenare in actiunile desfasurate a autoritatilor locale. In cadrul Centrului se vor organiza servicii de informare, de asistenta si consultanta si de documentare, urmand sa se infiinteze urmatoarele departamente: Doctrine Politice, Dezvoltare regionala, Globalizare, Politici Economice, Drept comunitar, FEDE si Comunicatii. Presedintele de onoare al Centrului este prof. univ. dr Vasile Puscas, presedinte executiv prof. univ. dr. Ioan Biris, iar secretarul general lector univ. drd. Anda Nedelcu Ienei.
Parcarile neregulamentare vor fi sanctionateNici cei care nu respecta culorile semaforului nu vor scapa usor
Avand in vedere ca la orele de varf circulatia pe unele strazi ale municipiului se desfasoara anevoios, politistii aradeni se vad nevoiti sa intervina drastic impotriva conducatorilor auto care nu respecta legislatia in vigoare. Avand in vedere reglementarile legale privind oprirea, stationarea si parcarea autovehiculelor, cat si necesitatea realizarii unei mai bune fluente in zona centrala a municipiului, incepand din 22 iunie a.c., manevrele de mai sus vor fi permise numai prin parcarea autovehiculelor paralel cu bordura si cat mai aproape de aceasta, pentru a nu afecta banda a doua de circulatie. Pana in 22 iunie a.c., conducatorii auto care incalca in mod repetat aceste reguli vor fi doar avertizati, dupa aceasta data se va trece la sanctionarea contraventionala a soferilor indisciplinati. Politistii adreseaza conducatorilor auto rugamintea sa respecte indicatiile taxatorilor ambulanti care au fost instruiti cu privire la parcarea paralel cu bordura a autovehiculelor. Pe fondul capacitatii reduse de preluare a traficului, a carei principala cauza este stationarea oblica a autoturismelor pe bordura, multi dintre conducatorii auto participanti la trafic forteaza culoarea rosie a semaforului electric. In cadrul unei actiuni desfasurate luni, 18 iunie a.c., au fost ridicate in vederea suspendarii 10 permise de conducere, dintre care 4 pentru neacordarea de prioritate si 6 pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului electric.
Farmacia "Mira" elibereaza medicamente compensateCei care au ramas fara acest drept trebuie sa-si remedieze situatia evidentelor cantitativ valorice
Vestea ca eliberarea medicamentelor compensate si gratuite a fost stopata a facut repede inconjurul tarii, creand panica printre bolnavi. De unde a pornit, de fapt, totul? De la obisnuinta unor persoane de a se plange cand ceva nu le convine, si, bineinteles, de prezentarea eronata a datelor problemei, fara consultarea tuturor partilor implicate. Un singur lucru este cert. In Arad se elibereaza medicamente compensate si gratuite, conform prevederilor legale, insa, numai in farmaciile in care evidenta cantitativ-valorica este bine pusa la punct. Farmaciile in cauza sunt Sana Farm, Teaha Farm, Christiana, Balsam, Mira Farm si Noua Farmacie. Pentru lamurirea problemei, plangerile farmacistilor carora li s-a suspendat dreptul de a elibera medicamente compensate si gratuite nu sunt intemeiate. Ei fac abstractie de Legea contabilitatii, care prevede predarea evidentelor catre CJASS in termen de 30 de zile si invoca prevederile contractului incheiat cu Casa de Asigurari care le-ar da dreptul sa predea evidentele in cauza in 60 de zile. Insa, nu tin cont de faptul ca au depasit ambele termene, pentru ca evidentele nu sunt predate din luna martie, ceea ce inseamna mai bine de 90 de zile. "Este o problema care se va rezolva in cateva zile. S-a luat o hotarare la nivelul Colegiului farmacistilor conform careia unele farmacii nu au voie sa elibereze acest gen de medicamente. Nu s-a facut decontul pe lunile martie, aprilie si mai, si, e normal ca furnizorii sa sisteze eliberarea medicamentelor catre rau-platnici. Insa, suntem siguri ca se va reglementa si aceasta problema", ne-a declarat Constantin Bodea, presedintele Colegiului Farmacistilor.
Magazinul Ziridava a fost modernizatValoarea lucrarilor de modernizare a depasit suma de 600 000 DM
Incepand de luni, etajul I al magazinului Ziridava a fost redeschis si pentru cumparatori. Acest etaj a fost inchis la data de 18 aprilie pentru modernizari, lucrarile fiind o continuare a campaniei de modernizare inceputa la acest magazin in urma cu doi ani. Timp de doua luni, aspectul etajului I a fost schimbat radical. O definitie pentru noul aspect al etajului ar trebui sa includa neaparat si eleganta, rafinament si stil. Acestea sunt concluziile celor care au participat luni la redeschiderea etajului I. Alaturi de primarul municipiului Arad, Dorel Popa, au mai fost prezenti, printre altii, si Florin Remetan, subprefect al judetului Arad, Ioan Cuzman, presedintele SIF 1 Banat-Crisana, reprezentanti ai celor doua universitati din orasul nostru. Dupa cum spunea Ionel Dat, directorul magazinului Ziridava, lucrarile de modernizare nu s-ar fi realizat fara aportul actionarilor, care in ultimii ani au renuntat la dividende in favoarea unei schimbari totale a magazinului. "Am preferat sa investim in modernizarea magazinului decat sa inchiriem spatii altor agenti economici, reteta care pe unii i-a costat. Intentia noastra este ca anul viitor sa continuam cu modernizarea parterului si a fatadei magazinului. O problema raman insa locurile de parcare, amplasamentul magazinului nepermitand amenajarea unei parcari", a spus Ionel Dat. Valoarea lucrarilor de modernizare a depasit suma de 600 000 DM. Raioanele de la etajul I sunt destinate confectiilor, tricotajelor, incaltamintei atat pentru femei, cat si pentru barbati. De asemenea, la acest etaj mai este si un raion cu jucarii, destinat copiilor. Suprafata de expunere a intregului etaj este de 1 800 de metri patrati, iar raioanele sunt deservite de 70 de angajati. La festivitatea de redeschidere a etajului I a magazinului Ziridava un sobor de preoti de la Catedrala noua au oficiat o slujba religioasa.
Salubritatea a ridicat masinile abandonateAutoturismele care au numere de inmatriculare creeaza probleme
Pe multe dintre strazile orasului se puteau observa masini vechi, pe care proprietarii le-au abandonat in plina strada. Majoritatea masinilor erau descompletate de catre binevoitori, care au luat de pe ele tot ce era util si putea fi refolosit, astfel ca in strada ramanea doar o gramada de fier. Acestea, pe langa faptul ca deranjeaza circulatia, dau un aspect urat si neingrijit orasului. Pana acum, de la inceputul declansarii acestei operatiuni, au fost ridicate 40 de masini abandonate, care au fost depozitate, pentru moment, in curtea societatii Salubritatea. In prezent, ritmul este de 2-3 masini pe luna. Una dintre problemele cu care s-au confruntat cei de la Salubritate a fost cea a procedurii legale in cazul ridicarii unor masini care inca mai aveau numere de inmatriculare si figurau in evidentele Politiei. Iosif Clodnitchi, directorul SC Salubritate SA, ne-a declarat: "Pentru ridicarea masinilor inmatriculate, care nu au fost radiate, procedurile sunt mai complicate. Trebuie pozate, trebuie obtinut avize de la Politie, iar pana la primirea autorizarii trec cateva luni. In plus, nu am stiut din prima care sunt toate demersurile, dar acum, prin colaborarea cu Politia, speram sa se urgenteze toata treaba".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}