title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Marti, 19 iunie 2001

Strazile de la periferie au fost inundateAradul a fost, cateva ore, duminica seara, in bezna
Ploile torentiale cazute duminica seara si in cursul zilei de ieri au creat o serie de probleme. Multe strazi, chiar si din zona centrala a orasului, au fost pur si simplu inundate de ape, gurile de canal nereusind sa faca fata puhoiului de ape. In plus, gurile de canal au fost acoperite de mal, frunze si crengi, astfel ca multe dintre strazi au devenit pur si simplu lacuri de acumulare a apelor pluviale. Ieri, la ora pranzului, echipe de muncitori de la Regia Autonoma Apa-Canal (RAAC) incercau sa faca fata situatiei, desfundand gurile de canal stradale, pentru ca apa sa se poata scurge fara probleme. In zonele marginase insa, situatia nu a fost prea roz, canalele si rigolele de colectare a apelor fluviale reusind cu greu sa faca fata puhoiului de apa. Din cauza ploii, precum si a tunetelor si fulgerelor aferente, iluminarea stradala din Cartierul Aurel Vlaicu a avut de suferit, aceasta parte de oras fiind in bezna cateva ore. Institutul National de Meteorologie si Hidrologie avertizeaza ca pana in dimineata zilei de 21 iunie, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, astfel incat pe arii extinse vor cadea, in continuare ploi mai ales cu caracter de aversa, ce vor determina cantitati de apa importante. In interval de 12 ore se vor depasi frecvent 25- 30 de litri pe metrul patrat, iar in Muntii Banatului, in Subcarpatii Getici si de Curbura se vor inregistra peste 50-60 litri pe metru patrat. Pe alocuri va cadea grindina, iar vantul va avea intensificari ce pot avea, trecator, aspect de vijelie. Daca situatia o impune se va raporta despre fenomenele produse Secretariatului Tehnic Permanent al Comisiei Judetene de Aparare Impotriva Dezastrelor la telefoanele 256596, 256557.
Directoarea Etelka Nagy este multumita de noul cabinet stomatologicIn Complexul social din cadrul Directiei de asistenta sociala, cu sediul pe Calea Aurel Vlaicu nr. 227, a fost inaugurat, sambata, un Cabinet stomatologic special pentru a deservi varstnici si persoane cu venituri mici. Acestia vor fi ingrijiti de specialisti din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez, care, in urma colaborarii cu o Fundatie Romano- Germana si cu Fundatia Suedezo-Romana "Rada Crest", a reusit infiintarea Cabinetului  stomatologic din incinta Centrului de zi pentru varstnici. Directorul Directiei de asistenta sociala, Etelka Nagy ne-a declarat: "Cabinetul Stomatologic va avea in ingrijire, cu prioritate, persoanele asistate de catre Centru. Totusi varstnicii cu venituri mici pot deveni asistati, acestia trebuind doar sa arate ca doresc acest lucru".
Ieran si Orosz au manifestat si sambataFara sa fi primit aprobarea din partea Primaiei, cei doi membri ai Partidului Necomunistilor - Nicolae Ieran si Viorel Orosz - s-au tinut de cuvant, manifestand trei zile in amintirea evenimentelor din 13-15 iunie, de acum 11 ani. Este drept ca nici nu prea aveau nevoie de aprobare din moment ce manifestarea proiectata la 30-60 de oameni n-a reusit sa stranga in piata din fata Palatului Administrativ mai mult de zece. Dimpotriva, in cea mai mare parte a intervalului manifestatia s-a rezumat la activitatea celor doi. Stand linistiti pe o banca in piata sau impartind manifeste confecfionate de Orosz, ei au fost prezenti si sambata, incercand sa-i scoata pe cei cativa trecatori din amorteala. Dincolo de caracterul nitel caricatural al "intamplarii", merita, totusi, remarcata uitarea in care a cazut fenomenul "Piata Universitatii" si prima mineriada, cea care a pus capat acestei originale manifestari a anului care a urmat caderii comunismului in Romania.
Artistul fotograf Virgil Jireghie expune in Ungaria...Lucrarile prezinta Aradul si frumusetile sale
Faptul ca artistii sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei peste hotare nu este o expresie lipsita de sens. Dovada sta faptul ca numele artistilor romani sunt cunoscute in afara tarii, ei reprezentand, la fiecare aparitie a lor, ca fac parte din scoli cu traditie si ca sunt creatori de mari valori spirituale care vor ramane peste timp. Un nou argument in favoarea primei afirmatii o constituie expozitia artistului fotograf Virgil Jireghie din orasul ungar Bekescsaba. Ea este ghzduita de unul dintre cele mai renumite hoteluri din Bekescsaba -"Fiume". Aici, Virgil Jireghie, unul dintre cei mai cunoscuti artisti fotografi romani ai momentului, expune treizeci dintre lucrarile cuprinse in expozitia sa prezentata la Arad sub titlul "Arta si rafinament urbanistic". Fotografiile realizate de Virgil Jireghie prezinta o imagine cu totul aparte a orasului nostru, surprinsa de ochiul experimentat al artistului: frumusetea unor detalii arhitectonice aradene, scari interioare ale cladirilor din Arad, lucrate cu migala, vitralii, cladiri etc., detalii pe langa care noi, aradenii, ne-am obisnuit sa trecem indiferenti, fara a le mai vedea. In aceste conditii, artistul si-a asumat rolul de a ne atrage atentia asupra locurilor in care traim, precum si pe acela de adevarat ambasador al Aradului peste hotare. Prin aceasta expozitie, realizata cu sprijinul Consiliului Municipal Bekescsaba, Virgil Jireghie le demonstreaza vecinilor nostri, pe de o parte, talentul sau incontestabil, dar si faptul ca Aradul este un oras ce are cu ce se mandri si ca este un loc ce merita a fi privit si respectat asa cum se cuvine.
Ansamblul Zarandul invitat la Festivalul de la MamaiaAnsamblul a fost invitat la Festivalul de Folclor de la Mamaia, organizat de Marioara Murarescu
Ziua de 1 Mai 2001 a insemnat pentru Ansamblul folcloric "Zarandul", al Casei de Cultura a Municipiului Arad, ziua "primirii botezului" din partea publicului. Constituit recent, acest ansamblu folcloric are sansa de a fi condus de doi profesionisti, recunoscuti in lumea interpretilor de muzica populari autentica: solistul vocal Stefan Muntenas si saxofonistul Dudu Blagu Ienasescu. Ansamblul folcloric "Zarandul" cuprinde, pe langa cei opt instrumentisti, si sase perechi de dansatori, ansamblul fiind infiintat pentru a reinnoda traditia ansamblurilor care au existat cu multi ani in urma la Casa de Cultura a Municipiului si la cea a Sindicatelor din Arad. "Zarandul" isi propune nu doar sa participe la manifestarile organizate de Primaria Arad si de Consiliul Local Municipal, in colaborare cu Casa de Cultura a Municipiului, ci si sa se prezinte la concursuri si festivaluri nationale de gen. Iata ca acum a aparut si prima provocare pentru ansamblul folcloric "Zarandul". Pe adresa lui a parvenit invitatia de a participa la un Festival National de Folclor, ce se va desfasura in aceasta vara la Mamaia. Festivalul este organizat de doamna Marioara Murarescu, care a ales si tema pentru festival: traditii populare de nunta. Drept urmare, membrii ansamblului "Zarandul" s-au pus pe treaba si pregatesc deja spectacolul pentru festival. Ei lucreaza la prezentarea unui obicei popular de nunta din zona Bata, care va fi prezentat atat din punct de vedere muzical, cat si prin dansuri traditionale, Obiceiul - cu tot ceea ce presupune el - a fost cules de Adrian Simon, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural national a judetului Arad. Coregrafia intregului spectacol este realizata de Viorel Nistor, un nume arhicunoscut in domeniul pastrarii si conservarii traditiei populare din zona noastra. In cursul acestei saptamana se asteapta venirea la Arad a Marioarei Murarescu, care va viziona spectacolul conceput de ansamblul folcloric "Zarandul". De aceea, membrii ansamblului repeta zilnic, dorind ca spectacolul lor sa lase o impresie cat mai buna organizatorului Festivalului National de Folclor de la Mamaia.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}