title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Sambata, 19 mai 2001

CCIA organizeaza a VII-a editie a Targului "Confort Construct"55 de firme vor expune tehnologii si materiale din domeniu
Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad organizeaza in perioada 22-25 mai, la Sala Sporturilor Arad, "Confort Construct", targ de tehnologii si materiale de constructii, decoratiuni interioare, mobilier, salon de arhitectura si soft de proiectare, servicii conexe. Targul, aflat la cea de a VII-a editie, va reuni 55 de firme din domeniu, dintre care 30 din Arad, restul fiind din mai multe orase ale tarii: Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Sfantu Gheorghe, Brasov, Campia Turzii, Ploiesti, Tarnaveni, Baia Mare, Caransebes si Targu Jiu. "Este ultimul Confort Construct organizat in Sala Sporturilor, caci speram ca anul viitor acesta sa fie in Centrul expozitional, ale carui lucrari de constructie vor demara luna viitoare. Data organizarii acestui targ a fost decalata cu aproximativ o luna lucru care a nemultumit expozantii", declara Nicolae Bacanu. Targul "Confort Construct" se adreseaza tuturor firmelor, indiferent ca sunt producatori, comercianti sau prestatori de servicii, in ideea ca orice firma are nevoie de un sediu cat mai modern construit si utilat, oferind, astfel, posibilitatea de a economisi timp si bani, prin concentrarea in acelasi loc a 55 de firme de profil. De asemenea, publicul larg poate gasi in targ produse si servicii pentru constructia, intretinerea si dotarea unei locuinte. Firmele vor expune urmatoarele categorii de produse: materiale termo, fono, hidroizolante; materiale pentru finisaje interioare si exterioare; pardosoli industriale; case prefabricate din lemn; tevi, lambriuri, balustrade; materiale de constructii; materiale pentru decoratiuni interioare si altele.
Francisc Kelen a devenit presedinte de onoare la FotoclubArtistii fotografi aradeni l-au omagiat pe Francisc Kelen
Joi dupa-amiaza, in sala mica de conferinte a Casei de Cultura a Sindicatelor din Arad, artistului fotograf Francisc Kelen i-a fost conferit titlul de presedinte de onoare al Fotoclub Arad. Actualul presedinte al clubului, Nelu Scripciuc, a prezentat viata si activitatea lui Francisc Kelen. Timp de peste treizeci de ani si-a prezentat lucrarile in numeroase expozitii de grup si personale din tara si din strainatate, castigand premii nationale si internationale. Francisc Kelen face parte din grupul celor noua fotografi aradeni care, in 1968, au fondat Fotoclub Arad, domnia sa fiind ales atunci presedidtele clubului. Nelu Scripciuc ne-a precizat ca a trebuit si le prezinte colegilor sai de club, inaintea luarii deciziei de numire a lui Kelen in functia de presedinte de onoare, activitatea acestuia, deoarece multi credeau ca in 1975 el a abandonat clubul. Realitatea este, insa, cu totul alta, iar ieri Francisc Kelen, extrem de emotionat, a povestit maniera in care i s-a pregatit "debarcarea" in 1975. Zecile de ani pusi in slujba artei fotografice i-au adus lui Francisc Kelen si titlul de "excelent EFIAP", el fiind membru al Federatiei Internationale a Artistilor Fotografi (EFIAP)
Controalele pentru incorporare sunt obligatorii...Centrul Militar Arad doreste sa-si intareasca colaborarea cu mass-media locale
Pentru stabilirea unor legaturi mai stranse cu populatia, la inceputul acestei saptamani, la Centrul Militar Judetean Arad a avut loc o intalnire a comandantului acestei unitati militare si a purtatorului de cuvant cu reprezentantii mass-media aradene. Cu aceasta ocazie s-au pus bazele unei mai bune colaborari dintre CMJ si presa, castigatorul principal al acestei relatii fiind, in final, cetateanul. Nu inseamna ca pana acum, n-au existat relatii de colaborare intre cele doua institutii, insa, conform noilor tendinte, trebuie sa existe o mai mare transparenta a activitatii Centrului Militar Judetean. Astfel, am aflat ca in perioada 17 mai-15 iunie 2001, Centrul Militar Judetean Arad incorporeaza recrutii nascuti intre anii 1968-1981 inclusiv. Toti tinerii nascuti in perioada sus-mentionata care nu au primit ordine de chemare la incorporare si care solicita sa fie incorporati in seria iunie 2001, sunt asteptati la sediul unitatii, situat pe str. Lucian Blaga nr. 4-6, pana la data de 1 iunie.
Romanca Cristina si englezul Richard la cununia civila...Englezul Richard Milott s-a indragostit de o aradeanca si se va stabili in comuna Ghioroc
Fara de margini  le-a fost uimirea celor din Ghioroc cand au aflat ca la ei m comuna se va aciui un englez get-beget. Auzisera ei ca i s-au aprins unui strain calcaiele dupa o fata din sat, ca a cerut-o de nevasta, dar parca tot nu le venea sa creada. Pana la urma, cleveteala babelor s-a adeverit. Asa incat, printre Ion, Gheorghe, Vasile si Niculae s-a strecurat, cu acte-n regula, alde Richard, venit tocmai din Anglia.
La prima vedere
Cristina si Richard s-au intalnit anul trecut, la o casa de copii din Paulis. Lucrau ca voluntari la fundatii de caritate. "Amandoi iubim copiii foarte mult. Asta ne-a unit. A fost dragoste la, prima vedere. Ma privea insistent. Eu nu stiam ca e englez. I-am zis: <De ce te uiti asa la mine?>", isi aminteste Cristina, cochetand cu vorba. Ea s-a indragostit de el. El s-a indragostit si de ea, si de comuna ei, Ghioroc. "Imi plac multe lucruri aici. Iubesc tara, oamenii, si imi iubesc foarte mult sotia. Ea, nu a vrut sa vina in Anglia, dar nu am renuntat la ea pentru atat. Asa ca raman, eu aici,", spune, intr-o engleza ca rupta din filmele britanice, Richard... "Asta a fost conditia mea cand m-a cerut de sotie, sa ramanem aici", se destainuie, zambind, Cristina, care de sambata, 12 mai, e doamna Mylott. La 21 de ani, simte ca si-a gasit marea dragoste. La randul lui, Richard nu are ochi decat pentru ea. La urma urmei, pentru ea a dat Anglia pentru Romania.
Wellcome Richard !
"Ne-a placut de la inceput de el. A venit la noi, cand ii facea curte, si ne-a spus ca ii place foarte mult aici si ca va ramane definitiv. Ne-am bucurat, pentru ca am vazut cat de fericita e fica-mea",-povesteste, Victoria, mama Cristinei, despre ginerele ei englez. De altfel, Richard le-a cazut cu tronc tuturor apropiatilor Cristinei, datorita sarmului care nu-l paraseste niciodata.
Mama Cristinei, Victoria e multumita de ginerele RichardCand a dat o fuga pana acasa, in Anglia, si a zabovit pret de cateva saptamani, Cristinei i s-a parut ca a durat o viata ; "Ne scriam si ne trimiteam faxuri in fiecare seara. Mi s-a parut o vesnicie pana a venit inapoi!" De-acum, Richard nu va mai pleca de cat impreuna cu ea, in vacante. Au trecut peste "proba de foc", cea a distantei geografice dintre Romania si Anglia. "Iubirea adevarata nu tine cont de distanta. Asta au demonstrat Cristina si Richard" talmaceste povestea dragostei Nicolae, tatal Cristinei.
"I iubesc you"
Casatoria religioasa au programat-o pe 26 mai.  Vor veni atunci si parintii lui Richard, si prieten de-ai lui din Anglia. "Vom avea un cavaler de onoare, un prieten de-al lui Richard. Va fi o nunta frumoasa, zic eu, si sper sa iasa totul bine", afirma proaspata doamna Mylott cu gandul la rochia de mireasa si la binecuvantarea preotului. In rest, Richard va continua sa lucreze ca voluntar pentru o fundatie de caritate, iar sotia lui il va ajuta, tot ca voluntar, sa-i ingrijeasca pe orfanii aradeni. Intre timp nu vor uita sa-si spuna, de cel putin 10 ori pe zi, "I love you,", "Te iubesc". Sau "I iubesc you !"
Mirajul Ghiorocului
Amintirile copilariei lui Richard se leaga cel mai mult de Valery, doica lui, care i-a facut o mare surpriza acum doua saptamani, cand l-a vizitat la Ghioroc. Surpriza si mai mare a fost cand ea a spus ca i-ar placea sa se mute, din Anglia, in comuna aradeana. "Ne plimbam prin gradina si mi-a zis ca ar vrea sa vina sa locuiasca la noi. Am ramas surprinsa cat de repede s-a hotarat sa-si paraseasca tara", povesteste Victoria mama Cristinei. Si Valery nu e singura englezoaica care tanjeste dupa viata la tara in Romania. Linda o alta prietena a lui Richard, tot din Anglia, care vine inca din 1992 in Romania, si-a cumparat o casa in Ghioroc si se va muta acolo in curand.
Voichita Maris a stabilit locul unde a fost sapata fantana"Era intr-o zi de marti cand ne-am apucat de lucru. Toti ne spuneau ca o sa sapam de pomana. Multi au mai incercat, dar n-au reusit. Eu am simtit ca la noi in curte o sa fie fantana. Stiam ca o sa gasim apa. Si-am gasit !", isi aminteste gospodina care, de 27 de ani, tine satul cu apa.
Prin vecini
Voichita si Ioan Maris stau chiar la intrarea in satul Secas, intr-o casa pe care si-au cumparat-o acum 31 de ani. Atnoci, in 1970, in sat era doar o fantana, in curtea unui vecin. Era mereu mare, coada la apa. Proprietarul se mai satura si punea ivarul. Satul sa stea la cheremul vecinului, Ioan Maris s-a hotarat sa imblanzeasca apa si sa o aduca la el in batatura. Si-a jurat ca va face fantana in curtea lui si ca daca va gasi apa, va lasa tot satul sa ia de la el. In primavara lui '74 s-a apucat sa sape. Dupa apa. Inainte sa se apuce, s-a rugat...
Nu ma las
"Ziceam: Doamne, daca si hainele de pe mine le vand, dar tot nu ma las fara apa! Daca gasesc apa, usa la ulita, la noi, nu se va inchide niciodata!", isi aminteste Ioan Maris. "In fiecare seara ma rugam la Dumnezeu sa ne ajute. Intr-o dimineata, m-am trezit si i-am spus lu' barbatu-mio ca stiu pe ce loc trebuie sapata fantana. Am mers in curte si am ales locul. La putin timp au
Ioan Maris si fantana care alimenteaza Secasulvenit mesterii si cativa oameni din sat si ne-am apucat", isi aminteste si Voichita. Muncitorii au inceput sa sape. S-au afundat cu lopata in pamant 11 metri. Ostenit, unul dintre ei a facut o pauza de tigara.A fumat, dupa care a aruncat chistocul in groapa. S-a stins. Apa! ..
Cinstirea cu apa
Vestea s-a imprastiat iute. Mai tot satul s-a adunat in curtea familiei Maris. "Le-am facut la toti cinste cu apa. Nu ne venea sa credem! Atunci le-am spus la toti ca poarta nu o sa stea niciodata incuiata", povesteste Ioan. Au trecut 27 de ani de atunci. Chiar si in cele mai secetoase veri, fantana a reusit sa alimenteze tot satul. "Asta vara, cand o fost seceta aia mare, am pus pompa la ea si am cerut o masina la pompieri, pe care o umpleam si trimiteam sa duca la tot satul", spune Ioan. In Secas mai sunt doua fantani, dar ele seaca adesea. Asa ca nadejdea oamenilor tot in apa din curtea familiei Maris sta. Ioan, care e si primarul comunei Brazi, de care tine satul, spera ca, intr-o buna zi, vor fi bani sa se faca o retea de alimentare cu apa in Secas. Zice ca, pana la urma, cu ajutorul lui Dumnezeu, isi va vedea visul implinit. Iar seara nu adoarme pana nu se roaga. Pentru apa.
Dacia  18 mai -  24 mai Miss agent secret - (SUA)
Muresul 18 mai - 24 mai Gladiatorul - (SUA)
Arta 18 mai -  24 mai - Sala A Poveste din cartierul meu - (FRA)
Arta 18 mai -  24 mai - Sala B Invizibil si periculos - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}