title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Vineri, 19 ianuarie 2001

Stirile TVA -  imagine familiara in casele aradenilorEa ne va face in curand o mare surpriza prin modificarea grilei de programe
In urma cu 11 ani, la 17 ianuarie 1990, a fost transmisa in eter prima emisiune a Televiziunii Arad - al doilea post local de televiziune (la acea ora) din tara care a emis liber dupa Revolutie. Acea prima emisiune a durat 25 de minute si a cuprins imagini surprinse din acel Decembrie fierbinte care ne-a schimbat viata. De atunci incolo, Televiziunea Arad si-a consolidat statutul de televiziune independenta privata, ramanand, in ciuda tuturor greutatilor inerente, mereu aproape de aradenii in slujba carora s-a angajat. Directorul Radioteleviziunii Arad, Alexandru Mot, priveste cei 11 ani scursi de la prima emisiune TVA cu ochii obiectivi ai jurnalistului: "Am parcurs, in acesti ani, si bune si rele, dar angajatii TVA au inteles ca trebuie sa munceasca foarte mult pentru ca aceasta televiziune sa-si castige locul sau in inima aradenilor. Si consider ca TV Arad si-a pastrat acest loc datorita seriozitatii si a perseverentei - trasatura care ne caracterizeaza, iar cei aproape 40 de angajati ai Radioteleviziunii Arad au inteles ca definitoriu in munca noastra
TV Arad dupa 11 ani de activitate este spiritul de echipa". Colaborarea cu Antena 1 este deosebit de fructuoasa, TV Arad fiind cel mai vechi colaborator al Antenei 1, in materie de statie afiliata. Relatiile dintre cele doua posturi TV sunt foarte bune, iar pentru inceputul lunii februarie, Alexandru Mot promite aradenilor o mare surpriza: se va modifica radical grila de programe. Asta seara, la Casa de Oaspeti, TVA va oferi o receptie, prin care se vor sarbatori cei 11 ani de emisie. "Receptia va fi cu totul si cu totul deosebita, cu invitati de marca ai vietii publice aradene, dar nu numai. Au fost invitate toate oficialitatile Aradului, dar si prieteni foarte dragi ai TVA. Printre acestia se numara Corina Chiriac si Vasile Seicaru, dar si vedete ale postului national de televiziune Antena 1", spune Alexandru Mot, nedezvaluind, insa, toate surprizele serii. Oricum, in aceasta seara, la Casa de Oaspeti va fi o receptie speciala, din cadrul careia nu vor lipsi moda (pentru femei si pentru barbati), lumea buna a Aradului, muzica si nici ... o prezentare auto. Intregul eveniment va fi transmis, in direct, de la ora 19,30, la Radio Arad, pe frecventa de 99,1 Mhz, si va fi inregistrat atat de TVA, cat si de Antena 1, data difuzarii urmand a fi anuntata ulterior. Sa-i uram Televiziunii Arad "La Multi Ani!" si sa-i dorim sa ramana, in continuare, la fel de obiectiva si de apropiata de aradeni, ca si pana acum.
Angajatii companiei Leoni isi desfasoara activitatea in conditii civilizateIn anul l999, Leoni Wiring Sistems, o companie multinationala in domeniul sistemelor electrice (pe alunci Lucas), a ales Aradul ca orasul de resedinta pentru noua lor fabrica din Romania. Inaugurarea oficiala a fabricii Leoni din Arad a avut loc in 13 Martie 2000, importanta evenimentului fiind subliniata de prezenta oficialitatilor si mass mediei aradene si, foarte important, a ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Excelenta Sa Richard Ralph, si Presedintele diviziei de Sisteme Electrice Leoni, D-l Uve Lamann. Noile planuri de extindere masiva pe care Leoni Wiring Systems le va pune in aplicare in acest an, ne-au determinat sa facem o vizita la sectiile societatii din Parcul Industrial Arad, unde am discutat cu Managerul General, d-nul Mike Cope.
- Ce inseamna concernul Leoni in bransa?
- LEONI Wiring Systems este un important producator mondial de sisteme electrice pentru industria de automobile si are peste 18.000 de angajati in fabrici din 20 de tari din Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu si Asia. Leoni Wiring Systems Arad este furnizor pentru MG Rover si Land Rover, automobile produse in Marea Britanie.
- Care este impactul investitiei in Romania, respectiv in Arad?
- In mai 1999 am avut 40 de angajati iar acum avem peste 650 de angajati. Am demarat productia intr-un sediu temporar la Aramis, pe care inca il utilizam, apoi in noiembrie 1999 am inceput productia in noua noastra fabrica si tocmai am finalizat extinderea acesteia. In prezent avem un spatiu de productie de 10.000 mp. In anul 1999 am primit o diploma ca fiind cel mai mare investitor din judetul Arad, diploma acordata de Camera de Comert si Industrie Arad.
- De ce ati ales tocmai Aradul?
- Am ales Aradul deoarece cooperarea cu autoritatile locale este excclenta. Aradul fiind situat aproape de granita, am fost primii mari investitori in oras si am gasit aici forta de munca calificata.
- Care sunt cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca un angajat Leoni?
- Angajatii nostri trebuie sa aiba stare fizica buna, acuitate vizuala buna si sa aiba disponibilitate pentru lucrul in 2 si 3 schimburi.
- Care sunt avantajele angajatilor companiei Leoni ?
- Avem o fabrica moderna si curata, dotata cu aer conditionat Pentru angajatii nostri compania asigura gratuit transportul, echipamentul de lucru si asistenta medicala. Pe langa acestea, oferim un salariu competitiv, un program complet de instruire si oportunitati de promovare.
- Cum pot candida oamenii pentru locurile de munca de la Leoni ?
- Orice persoana interesata poate obtine un formular de candidatura de la sediul nostru din Str. Poetului nr 105-107, Arad, cladirea Aramis. Leoni cunoaste un trend ascendent de la un an la altul.
- Ce planuri de viitor aveti in ceea ce priveste activitatea din Arad?
- Am inceput activitatea intr-un sediu temporar la Aramis, apoi am construit si extins noul sediu intr-un timp foarte scurt. Afacerea s-a dezvoltat semnificativ in ultimul an, angajarile actuale, de 400 de persoane pe care le facem, sunt pentru un nou produs fabricat in Romania si sunt increzator ca in viitoarele luni vor aparea tot mai multe posibilitati pentru posturi in organizatia noastra.

A consemnat: Mihaela Luncan

In Arad a crescut mult traficul rutier...Agentii de circulatie isi vor intensifica activitatea pe linie de prevenire
Anul 2000 a fost, pentru Biroul Politiei Rutiere din cadrul Politiei municipiului, unul cu realizari profesionale deosebite. Condusi de catre capitanul Ioan Rosca, agentii de circulatie din municipiul Arad au reusit sa dirijeze circulatia intr-un oras in care, in zece ani, traficul a crescut de peste 20 de ori, in timp ce reteaua stradala a ramas aceeasi. In anul care s-a incheiat, pe langa prezenta permanenta pe strazile municipiului, efectivele BPR au participat la 215 actiuni pe linie de circulatie. 25.854 de persoane participante la trafic - conducatori auto, pietoni, biciclisti, carutasi - au fost sanctionate, mai mult cu 34 de persoane decat in 1999. Dintre aceste samctiuni, 9.491 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteza, aparatele radar aflate in dotarea Biroului fiind utilizate mai mult decat in anii precedenti. Din pacate, fata de 1999, in 2000 a crescut numarul sanctiunilor aplicate pietonilor, de la 1444 la 1612. De fapt, una dintre cauzele principale ale producerilor de accidente soldate cu urmari grave o constituie trecerea strazii prin locuri nepermise sau pe culoarea rosie a semaforului. In 2000, nu mai putin de 16 accidente soldate cu morti sau raniti grav, din totalul de 64 inregistrate, s-au datorat pietonilor. Anul trecut, agentii de circulatie au retinut 1411 permise de conducere, dintre care 368 pentru consumul de alcool. De asemenea, au fost ridicate 1199 de certificate de inmatriculare. In 2000 au fost inregistrate 184 de infractiuni la regimul circulatiei, in toate aceste cazuri angajatii BPR intocmind dosare de cercetare penala. In 67 de cazuri au fost depistati conducatori auto conducand autovehicule neinmatriculate sau cu numere false, iar in 55 de cazuri cei aflati la volan nu aveau permis de conducere.
Viceprimarul Emanoil Voicu a venit din Germania cu speranta construirii unui nou podViceprimarul municipiului, Emanoil Voicu, a facut, in urma cu mai bine de o luna, o vizita in Germania. Voicu a obtinut o intrevedere de jumatate de ora cu persoane din conducerea Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD). In cadrul acestei intalniri, s-a prezentat proiectul de constructie a unui pod peste raul Mures, la capatul strazii Padurii, in cartierul Alfa. Acest pod va servi traficului greu, pentru ca masinile de mare tonaj sa evite zona centrala a orasului. Aprecierile celor de la BERD, referitoare la proiectul prezentat de viceceprimar, au fost favorabile. In aceste conditii, obtinerea finantarii este foarte probabila. Pentru derularea acestui proiect este necesara o suma mai mare de 24 de milioane de marci germane. Se pare ca pana la sfarsitul acestui an vor incepe lucrarile de constructie a acestui pod, care vor demara indata ce se va obtine finantarea. Primarul Dorel Popa a tinut sa precizeze ca in cazul in care finantarea trebuie obtinuta de la astfel de organisme internationale, trebuie prezentat un proiect extrem de bine documentat.
Problema cainilor maidanezi este in actualitate...Cainii fara stapan de pe raza municipiului constituie o problema deosebita, iar rezolvarea acesteia implica eforturi financiare mari si desfasurarea unor activitati de prindere, individualizare sterilizarea si tinerea sub evidenta a acestora. La sfarsitul anului 1999, SC Gospodarire Comunala SA, pe terenul administrat de aceasta societate, a amenajat o statie pilot unde sunt adapostiti aproximativ 50 de caini vagabonzi prinsi in zona strandului Neptun. Asistenta sanitar-veterinara de specialitate este asigurata de Asociatia non-profit "Anima". Statia pilot existenta are in componenta doua boxe si tarcuri inchise cu plasa de sarma pe cadre metalice. Prin amenajarea de noi boxe cu tarcuri inchise vor fi posibilitati de adapostire pentru un numar de aproximativ 150 de caini vagabonzi. GCA va solutiona problema cainilor din municipiu prin prestarea unor activitati de prindere, transport si internare in statia pilot ce se va amenaja pe terenul acestei societati, iar fondurile pentru desfasurarea acestei activitati vor fi asigurate de catre Primarie, in baza unui contract. Suma necesara pentru realizarea constructiei este de 750 de milioane. Cheltuielile privind prinderea, transportul, aplicarea tratamentului sanitar, hranirea si marcarea sunt de aproximativ 10 USD pentru un caine. In cazul in care cainii de la acest centru sunt revendicati, ei pot fi oferiti gratuit unor cetateni. Daca in termen de 7 zile cainii nu sunt revendicati, ei vor fi eutanasiati.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}