title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Sambata, 18 august 2001

Lucrarile de reparatii la Primarie vor incepe cu turnul - Virtual Arad News (c)2001Institutiile din cladire achita cota care le revine
Lucrarile de reparatii la Palatul Administrativ vor demara in maxim doua saptamani. Intr-o prima faza, se va lucra la turnul si acoperisul cladirii, urmand ca anul viitor, daca se vor alaca fonduri, sa se continue procesul prin renovarea fatadei. Prefectura, Consiliul Judetean si Primaria au decis sa participe in comun, din punct de vedere al costului financiar, fiecare dintre institutii avand obligatia sa-si achite cota. Prefectura a contribuit cu suma de 500 de milioane, bani obtinuti de la Guvern, "Este o realizare a domnului prefect Gheorghe Pele, care a insistat la Bucuresti pentru a primi acesti bani, avand in vedere ca, pe la, la capitolul respectiv s-au pus la dispozitie doua miliarde. Cu siguranta ca si vizita premierului Adrian Nastase a avut impact, pentru ca am avut ocazia sa-i aratam la fata locului care este situatia. Reparatiile trebuie incepute, deoarece acoperisul este intr-o avansata stare de degradare", a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii, Serban Popescu. De asemenea, in curand Sala Rotonda a Prefecturii va fi dotata cu camere de luat vederi si ecran, astfel incat teleconferintele se vor transforma in video- conferinte. Aceste dotari cu aparate de ultima generatie vor presupune si instalarea unui sistem de climatizare adecvat.
La Aeroport pot incepe lucrarile pentru Terminalul CargoIeri, terenul a fost predat antreprenorilor
Lucrarile la constructia Terminalului Cargo vor putea incepe in cateva zile, deoarece toate formalitatile au fost indeplinite, fiind realizat si ultimul pas: stabilirea firmei care se va ocupa de consultanta lucrarilor de constructie "In urma licitatiei, pentru care au depus oferte trei firme, castigatoare a fost desemnata firma Consultant Construct" ne-a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Arad (CJA), Gheorghe Falca. Ieri dimineata, a avut loc predarea amplasamentului catre constructori. La eveniment au fost prezenti, pe langa beneficiari, CJA - reprezentat de Gheorghe Falca si Directia de urbanism - si beneficiarii de retele din zona: SDE Electrica, Regia Autonoma Apa-Canal, Romatsa, Inspectoratul in Constructii. Cu aceasta ocazie s-a analizat proiectul, realizat de firma IPTANA Bucuresti, s-a elaborat procesul verbal, iar constructorii, firmele ICIM si Comera, au facut schite in vederea amplasarii santierului, a drumului de acces etc. Costurile lucrarii se ridica la 2,6 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de 15 luni.
In august o noua editie la Bursa Locurilor de MuncaIntreprinderile mici si mijlocii au reprezentat dintotdeauna o alternativa la rezolvarea problemelor generate de inchiderea marilor intreprinderi industriale. Forta de munca disponibilizata a devenit o problema sociala pentru Romania. Toate guvernele au incercat sa reorienteze forta de munca inspre IMM-uri. In urma cu mai bine de o luna a fost demarat un program de creditare pentru IMM-uri. Scopul progamului este nu doar sa dezvolte aceasta ramura, ci sa oblige agentii economici sa angajeze someri. Pentru a primi credite destul de avantajoase, doritorii au depus la sediul AJOFM documentatii care au fost analizate la sange. Dupa ce a actionat sita AJOFM, din opt dosare depuse in cursul lunii iulie, doar doua au fost acceptate.. De remarcat ar fi faptul ca, cele doua societati, SC CONCET si SC M&M au depus o documentatie completa. Tot pentru a micsora numarul de someri, AJOFM va demara un alt proiect. Astfel, in data de 31 august, cu incepere de la ora 9,30, la Sala Bingo din Piata Garii se va desfasura Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi. Sunt asteptati aici doar cei care au absosit in promotia 2001. In aceeasi zi, astfel de manifestatii vor mai fi organizate si in teritoriu, la centrele din Chisineu-Cris, Lipova si Sebis. AJOFM ii invita sa participe pe agentii economici care doresc si angajeze exclusiv absolventii diferitelor forme de invatamant din promotia acestui an. Scopul actiunii este prevenirea si reducerea somajului prin angajarea absolventilor de catre agentii economici cu capital de stat privat sau mixt. Intermedierea intre cerere si oferta va fi directa. Societatile care doresc sa angajeze absolventi si sa participe astfel la Bursa Locurilor de Munci sunt asteptate la sediul AJOFM de pe strada Gheorghe Lazar, nr. 20, la camera III sau la numarul de telefon 281998. Cheltuielile legate de organizarea Bursei Locurilor de Munca pentru Absolventi sunt suportate de AJOFM, iar intrarea participantilor este libera. In primavara anului viitor, mai precis in data de 6 aprilie, AJOFM va organiza inca o Bursa a Locurilor de Munca, la care sunt invitati sa participe toti cei care doresc sa-si gaseasca un loc de munca.
Prefectura sprijina constructia de locuinte...Prefectura spune ca,doar la insistentele lui Pele, Primaria a gasit teren pentru locuinte finantate de stat
Agentia Nationala a Locuintelor (ANL) a solicitat vineri lista celor mai importanti cinci antreprenori locali. Aceasta situatie a fost solicitata Prefecturii pentru organizarea licitatiei pentru construirea la Arad a locuintelor sociale pentru tineri, care vor fi finantate de ANL. In aceeasi adresa se specifica faptul ca la Arad vor fi construite 96 de unitati locative, in regim de inchiriere pentru tineri. Cele cinci firme de constructii, considerate cele mai bune din Arad de catre Prefectura, vor participa la licitatia pentru atribuirea lucrarii, licitatie care va fi organizata de Ministerul Tranporturilor si Locuintei. Purtatorul de cuvant al Prefecturii, Serban Popescu, s-a aratat optimist in legatura cu data inceperii lucrarilor: "Nu am fost anuntati oficial despre o anumita data la care vor fi demarate lucrarile la aceste locuinte. Dar, cunoscand modul in care se misca ministrul Miron Mitrea si mobilizarea care exista in Minister in legatura cu ANL, banuiesc ca inceperea acestora nu va intarzia prea mult. Asta pentru ca se lucreaza repede, iar comunicarea intre noi si Minister este prompta. De altfel, constructia de locuinte a fost una dintre promisiunile Guvernului Nastase, promisiune care este respectata. Un alt lucru pozitiv este ca firma care va executa constructiile va fi cu siguranta din orasul nostru." ANL a solicitat teren cu utilitati aferente in Arad pentru constructia de locuinte, dar, intr-o prima faza, se spune ca Primaria nu a oferit nici o varianta. "Cand ANL a cerut teren la Arad, Primaria a spus ca nu poate sa puna la dispozitie teren cu utilitatile aferente. Abia dupa interventiile prefectului Pele, Primaria a trimis un raspuns favorabil la ANL. Tot la insistentele prefectului, cei de la Minister au hotarat sa lucreze cu un antreprenor local." - a mai adaugat Serban Popescu. Cele doua blocuri a caror constructie este finantata din fondurile ANL vor fi amplasate in cartierul Micalaca si vor avea 96 de apartamente.

Doi baietandrii care sufera de o boala careia inca nu i s-a descoperit leacul, isi traiesc viata pe Internet

 

 

Acest articol a fost sters deoarece protagonistii au solicitat aceasta.

Redactia Virtual Arad le ureaza celor doi tineri multa sanatate si realizari deosebite in activitatea pe care o desfasoara.

 

 

 


Dacia  17 august - 23 august Final Fantasy - (SUA)
Muresul 17 august - 23 august Antitrust - (SUA)
Arta  17 august - 23 august - Sala A Lupta cu inaltimile - (SUA)
Arta 17 august -  23 august - Sala B Barul Coyote Ugly - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}