title

*  ...

Votati Virtual Arad News ! Azi suntem pe locul Locul nostru in Romanian Top 100. Votati-ne zilnic!  Votati Virtual Arad News !

Invierea Domnului


Stirile Zilei

Marti, 17 aprilie 2001

La Centrul pentru Protectia Minorilor a venit iepurasul...Organizatia de Femei a Partidului National Taranesc Crestin Democrat, filiala Arad, s-a deplasat la Centrul pentru Protectia Minorilor de pe strada Udrescu, unde a facut o imensa bucurie celor de aici. Desi initial actiunea trebuia sa se deruleze la Centrul de Plasament nr. 2 de pe strada Busteni, din cauza faptului ca aici este carantina femeile taraniste si-au indreptat atentia in alta parte. presedinta OF-PNTCD, filiala Arad, Adela Cristea, a dorit ca acest gest, de sarbatorile de Pasti sa fie unul cu totul deosebit si incarcat de originalitate. Astfel, copiilor li s-a infatisat chiar iepurasul, adica actrita de la Teatrul de Stat, Oana Hui. Iepurasul le-a adus celor  mici cadouri constand in jucarii, dulciuri si colacei, dar pentru a intra in posesia lor au trebuit sa le caute in toate incaperile. Bucuria copiilor a fost imensa, conducerea acestui centru exprimandu-si satisfactia ca in aceste zile de mare sarbatoare pentru toti romanii cineva si-a adus aminte si de cei napastuiti de soarta. "Cel mai mult m-a impresionat fericirea imensa pe care am reusit sa o sadim, speram noi, in sufletul fiecarui copil de la centru. Este incredibil cum acesti copii carora li s-a acordat putina atentie au fost imediat impresionati. Cu un minim efort financiar as putea sa spun ca am creat o atmosfera de maxima fericire. Consider ca in aceste zile fiecare din semenii nostri ar trebui sa fie fericit macar in astfel de momente", spuse Adela Cristea.
Corul "Emil Montia" va concerta in UngariaIn ultimii ani, activitatea Corului "Emil Montia" si-a ales drept "tinta" comunitatea romanilor din Ungaria, pentru care maestrul Gheorghe Flueras si corul pe care-l instruieste sunt oricand disponibili. In aceste conditii, era normal ca si de Pasti si de Craciun, corul sa cante in bisericile ortodoxe ale romanilor din Ungaria sau in alte spatii propice unui concert coral. Saptamana aceasta, corul condus de Gheorghe Flueras va pleca din nou in Ungaria, pentru doua zile. Prima oprire va fi la Gyula, unde corul a fost invitat si participe la Festivalul International "Viva la Musica", organizat de Corul "Pro Musica" din aceeasi localitate. Festivalul international se va desfasura sambata, 21 aprilie 2001, in Sala Festiva a Centrului Cultural Romanesc din Gyula. Dupa acest festival, Corul "Emil Montia" va raspunde unei alte invitatii, venita de la Budapesta. Parohia Ortodoxa Romana din Budapesta, Autoguvernarea Romana a sectorului VII si Societatea Culturala a Romanilor din Budapesta au invitat corul "pentru a da raspunsurile la Sfanta Liturghie si a sustine un concert de muzica religioasa," in ziua de duminica, 22 aprilie 2001, la ora 9,30. Dupa incheierea concertului, Corul "Emil Montia" va canta si in capela Fundatiei "Emil Gojdu", la slujba de parastas ce va avea loc la cimitirul Kerepesi din capitala Ungariei.
Instrumentisti sud-americani concerteaza pe bulevardDe cateva zile, trotuarul din fata Galeriei Nationale de Arta "Delta" din Arad s-a transformat intr-un loc de spectacol. Patru solisti cu figuri hispanice isi ocupa de cu dimineata locul pe care au pus stapanire si incep sa cante. Instrumentele lor sunt destul de ciudate pentru noi, multe dintre ele fiind traditionale din Chile - locul de bastina al celor patru interpreti. Datorita lor, ziua aradenilor care trec prin fata "Deltei" este parca mai frumoasa. Interpretii nu cersesc. Ei au mai fost oaspeti ai Aradului in cursul anului trecut, cand patronul discotecii "Corleone" din incinta strandului "Neptun" i-a invitat sa cante o seara pe terasa restaurantului sau, concertul din vara trecuta al chilienilor fiind foarte bine apreciat de public. Acum, ei au venit cu sute de piese artizanale pe care le vand celor care se opresc sa-i asculte.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN. (Inchis temporar pentru renovare.)


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}