title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Sambata, 17 februarie 2001

A fost taiata panglica inaugurala la noua benzinarie SNP PetromFiliala Petrom din tara vecina este una dintre cele mai rentabile
Societatea Nationala Petrom a inaugurat, ieri, cel de-al doilea mare obiectiv de pe teritoriul Ungariei: o benzinarie ultramoderna, asa cum ii sta bine unei societati care se respecta. Festivitatea de inaugurare a inceput exact la ora promisa, Mircea Herman, directorul Petrom Ungaria KFK, prezentandu-i pe interlocutori. Ion Popa, directorul SNP Petrom Romania, a prezentat cateva repere atractive din activitatea societatii. Astfel, profilul Petrom cuprinde trei domenii de activitate: extractie, rafinarii si distributie, iar in anul care a trecut cifrele de afaceri demonstreaza ca treaba merge ca pe roate. Au fost extrase 6,2 milioane de tone de titei, au fost prelucrati 6,2 milioane metri cubi de gaze, iar cantitatea de titei rafinat se ridica la 5,7 milioane de tone. Anul trecut, societatea a inregistrat un profit de 120 de milioane de dolari. In ceea ce priveste programul de investitii al SNP Petrom s-a dovedit faptul ca filiala din Ungaria a fost una dintre investitiile rentabile. Aceasta filiala are, in prezent, un capital social de 7,8 milioane de dolari, iar cheltuielile pentru constructia si amenajarea acestei noi statii de benzina s-au ridicat la suma de 1,160 milioane de dolari. Noua benzinarie este situata chiar intrarea in Ungaria, dupa trecerea granitei de la Nadlac, este dotata cu opt pompe de alimentare, doua spalatorii (de autoturisme si camioane), un restaurant, un magazin, parcare. Pretul carburantilor nu depaseste cu mult preturi practicate pe teritoriul Ungariei situandu-se intre 283 forinti benzina super-plus, si 230 de forinti, la benzina amestec. Panglica inaugurala a fost taiata de Ion Popa, directorul SNP Petrom, si Keresztes Zoltan, seful Autoguvernarii din Nagylak. In spiritul unei viitoare cat mai bune colaborari Ion Popa i-a solicitat lui Keresztes Zoltan un schimb de panglici fiecare dintre cei doi insusindu-si cate o bucata din tricolorul celeilalte tari. Oficialitatile romane au cam lipsit de la acest eveniment, singurii care s-au deplasat in Ungaria au fost Petru Cordos, ambasadorul Romaniei in Ungaria, George Medintu, consulul onorific al Republicii Guineea, avocatul Marius Ionita, Constantin Buzatu, reprezentantul PNR Arad, si Dan Boric, director al SNP Petrom, filiala Arad. Noua benzinarie ofera si un serviciu inedit clientilor. Prin achizitionarea unui transportor, la solicitarea doritorilor se vor putea transporta cantitati mari la locul indicat de acestia.
Inspector general Maria Pascalau mai are contract managerial pana in septembrieMaria Pascalau are contract managerial pana in septembrie
Dupa primul val al schimbirilor de directori ai institutiilor descentralizate, al doilea val intarzie sa se arate. In judetul Arad situatia cea mai limpede pare a fi la Inspectoratul Scolar Judetean, unde se asteapta revenirea profesorului Pavel Sarbu, vicepresedinte al PDSR, in functia de inspector- general. Contactat de Agenda zilei, domnia sa ne-a declarat: "Deocamdata astept decizia Ministerului. Sunt singurul candidat pentru aceasta functie, de aceea consider ca este firesc sa fiu increzator in sansele mele. Intarzierea deciziei, cred eu, se explica si prin problemele din minister. Acolo se lucreaza la elaborarea unei noi strategii a invatamantului, chestiunile personale fiind in stransa dependenta cu finalizarea acestei conceptii." La intrebarea noastra privind adjunctii cu care ar relua munca la ISJ, Pavel Sarbu a raspuns foarte circumspect: "Avand in vedere necesitatea unor negocieri ulterioare numirii mele, ar fi incorect sa spun acum nume. De- spre cele vehiculate acum in presa pot sa afirm ca sunt simple zvonuri, noi nu am hotarat nimic. Desigur, dupa ce voi fi numit voi cantari toate variantele posibile." Dincolo insa de aceste consideratii, intarzierea numirii noului inspector-general se explica prin imposibilitatea legala de a-i schimba pe cei vechi. Inspectorul-general actual Maria Pascalau are contract managerial cu Ministerul pana in septembrie. In aceste conditii schimbarea s-ar putea produce doar prin gasirea unor deficiente de fond in activitatea inspectorului-general.
La Vladimirescu, 100 de jandarmi au fost lasati la vatraIntr-un an, institutia a adus la bugetul statului peste 480 de milioane de lei
Ieri dimineata, la Cazarma de Jandarmi Vladimirescu a avut loc festivitatea trecerii in rezerva a ostasilor care si-au incheiat serviciul militar. Aproximativ 100 de jandarmi au fost trimisi la vatra, 40 dintre acestia fiind recompensati cu diplome de merit. Comandamentul unitatii a organizat o conferinta de presa in care au fost prezentate apoi cateva date statistice legate de activitatea desfasurata in cursul anului trecut. Astfel, in anul 2000, au fost legitimate peste 16 000 de persoane si au fost avertizate 3 129. Valoarea totala a amenzilor a trecut de 480 de milioane de lei. Pe de alta parte, jandarmii au contribuit si la eliminarea efectelor inundatiilor din primavara anului trecut, atat prin mijloace specifice, cat si prin mijloace financiare. Jandarmeria Romana a donat aproximativ 600 de milioane de lei pentru reconstructia a 30 de imobile afectate de ape in localitatea Adea. De asemenea, jandarmii au inregistrat 10 actiuni in flagrant, au prins 10 urmariti general, au contribuit la aplanarea a opt conflicte si au perchezitionat bagajele a 190 de cetateni. La capitolul legat de dresajul cainilor, jandarmii aradeni se situeaza pe primul loc in tara. Comandantul unitatii, Ioan Chis, se declara multumit de pregatirea ofiterilor de jandarmi, care dau dovada de profesionalism in tot ceea ce fac.
Directorul general al DGV - Dinu Gheorghe apreciaza conducerea DRV AradAsa cum s-a anticipat, venirea lui Dinu Gheorghe, directorul general al Directiei Generale a Vamilor din Romania, la Arad, a adus o oarecare liniste in sanul Directiei Regionale Vamale. Desi in urma cu cateva zile a fost instalata provizoriu o noua echipa de conducere, Ion Boros, director general, si Gheorghe Alda, director adjunct, au fost tinta  unor atacuri murdare lansate in presa aradeana, insusi Dinu Gheorghe fiind "pictat" in fel si chip. Tema discutiilor purtate la sediul DRV Arad a fost cu totul de o alta natura, aspectele sesizate de catre o parte a presei aradene fiind neglijate total. Dinu Gheorghe a tinut sa precizeze ca numirile in functiile de conducere sunt provizorii, definitivarea acestora urmand a se decide dupa organizarea, la Bucuresti, a unui concurs. Seful vamilor din Romania a tinut sa sublinieze faptul ca atat Ion Boros, cat mai ales Gheorghe Alda sunt doi dintre cei mai experimentati lucratori din sistemul vamal pe care ii are Aradul. Principalele directii pe care trebuie sa le urmeze echipa de conducere a DRV Arad sunt cele legate de securizarea frontierelor, lupta impotriva traficului de droguri si lupta impotriva coruptiei din sistemul vamal, a mai spus Dinu Gheorghe. Gheorghe Alda ne-a declarat: "adevarul asteapta, numai minciuna este grabita si are, probabil, motivatia ei. Este mai bine ca intemeiat pe adevar sa invingi o parere, decat intemeiat pe o parere sa invingi adevarul."
Accident la Podul Decebal...In seara zilei de miercuri, mai precis in jurul orei 20,00, la intersectia dintre Bulevardul Dragalina si strada Balcescu s-a produs un accident de circulatie desprins parca din exercitiile de cascadorie ale lui Gil Delammare. Un autoturism de teren, marca Mitsubishi Paiero, cu numarul de inmatriculare ZA-06-BN, cobora de pe Podul Decebal. Martorii oculari sustin ca acest automobil, condus de un cetatean italian, avea o viteza destul de mare. In acest timp, din directia Pietei Romane venea un autoturism marca Opel, cu numarul de inmatriculare AR- 09497. La acea ora, semafoarele nu functionau, asa ca soferul italian nu a incetinit la intrarea in intersectie. Cele doua autoturisme s-au tamponat destul de puternic, in urma impactului, automobilul Mitsubishi s-a rasturnat pur si simplu cu capota pe carosabil si a fost tarat pe o distanta de aproximativ 20 de metri. Din fericire, nici unul dintre conducatorii auto sau pasagerii din autoturism nu au avut de suferit in urma impactului. La locul accidentului a sosit in cateva minute un echipaj al Politiei Rutiere. Au fost efectuate masuratorile necesare pentru stabilirea circumstantelor in care s-a produs accidentul. S-a stabilit faptul ca vinovatul acestui incident este soferul italian, care nu a acordat prioritate Opelului care venea dinspre Piata Romana.
Dacia 16 februarie - 22 februarie O iubire fara sfarsit - (SUA)
Muresul 16 februarie - 22 februarie Ziua a sasea - (SUA)
Arta 16 februarie - 22 februarie - Sala A Invizibil si periculos - (SUA)
Arta 16 februarie - 22 februarie - Sala B Al 13-lea razboinic - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}