title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Sambata, 16 iunie 2001

Comandatul Politiei Arad - colonelul Tica spera in prinderea rapida a agresoruluiIn spatele afacerii ilegale cu alcool stau nume grele din Arad
Nici acum, la cateva zile de la producerea agresiunii impotriva lui Dan Cancel, comisarul sef al Garzii Financiare Arad, politistii aradeni nu au reusit sa-l identifice pe agresor, cu toate ca au fost facute publice semnalmentele acestuia. Din cate am aflat, anheta coordonata de insusi col. Gheorghe Tica, comandantul Politiei Municipiului Arad, s-a desfasurat pe mai multe fronturi, fiind luate in calcul toate variantele posibile. Adica cercetarile au fost efectuate la firmele sau persoanele fizice, tiganii din Pecica, care au avut de suferit de pe urma controalelor efectuate de catre comisarii GFA. Este de notorietate faptul ca o echipa de comisari a descoperit si inchis o fabrica ilegala de alcool care, conform procesului-verbal incheiat, ar fi adus grave prejudicii bugetului de stat si nu numai. Acest lucru nu a fost pe placul nu neaparat al patronilor acestei firme, cat mai ales al celor care stateau in spatele acestei afaceri, oameni influenti din cadrul unor institutii ale statului ce ar trebui sa apere cetatenii si sa impiedice incalcarea legilor. Daca ar fi sa dam crezare zvonurilor care circula prin urbe, autorul agresiunii impotriva lui Dan Cancel nu va fi gasit in graba, desi, asa cum spuneam, semnalmentele sale sunt cunoscute. Ieri, Compartimentul Presa si Relatii Publice din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad a dat un comunicat de presa al carui cuprins il reproducem integral: IPJ Arad ofera o recompensa substantiala persoanei care poate oferi date cu privire la identificarea autorului agresiunii ce a fost comisa asupra comisarului sef al Garzii Financiare Arad, in data de 12 iunie a.c., ora 7,40, pe Bulevardul Dragalina de pe raza municipiului Arad. Relatii la tel. 223103 si 222995.
Ioan Cuzman nu se joaca cu banii investitorilor...SIF Banat-Crisana a contestat in justitie majorarea de capital a BASA
Scandalurile de la Banca Agricola se invart acum in jurul proceselor intentate de SIF Muntenia, si mai recent de SIF Banat-Crisana, actionarului majoritar al bancii. Acestea au contestat in justitie majorarea de capital a Bancii Agricole cu aproape 6 500 de miliarde de lei, solicitata de cei care au preluat pachetul majoritar de actiuni al Bancii Agricole, Raiffeisenbank. Aceasta decizie a societatilor de investitii financiare a starnit destule controverse, intrucat un proces poate dura o perioada lunga de timp, iar una din conditiile contractuale impuse a fost finalizarea rapida a majorarii de capital. Contractul de privatizare a Bancii Agricole a fost semnat in urma cu doua luni cu consortiul international format din Raiffeisenbank, din Austria, si Fondul Romano-American de Investitii. Raiffeisenbank si Fondul Romano-American de Investitii vor sa preia 98% din actiunile BASA pentru suma de 15 milioane de dolari si promit o majorare de capital ulterioara de 37 de milioane de dolari. Printre capetele de acuzare punctate de societatile de investitii financiare se numara si faptul ca prin reducerile si majorarile de capital succesive si-au diminuat participatiunile pe care le detineau la BASA. Ceea ce s-a intamplat a fost intr-o oarecare masura de asteptat inca de la AGA din 21 aprilie, cand cele patru societati de investitii financiare (Muntenia, Moldova, Banat-Crisana si Transilvania) care detin impreuna 2% din actiunile bancii au votat impotriva majorarii cu 6 455 miliarde de lei a capitalului social al Bancii Agricole. In schimbul pachetelor de actiuni detinute la Banca Agricola, SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana asteapta ca APAPS sa le ofere compensatii reale. Raiffeisenbank a anuntat deja ca in cazul in care nu se va gasi o solutie in ceea ce priveste majorarea capitalului social, va renunta la preluarea pachetului majoritar de actiuni al Bancii Agricole.
La Targ a fost prezentat sistemul de urmarire prin satelit...Romanii vor sa-si asigure masinile
In cadrul targului Transport-Ar a avut loc, ieri, o prezentare a unui sistem de localizare prin satelit, urmata de o demonstratie practica. Firma Lok-Net, de curand infiintata in Arad, a preluat activitatea de contractare a tehnologiei pe toata tara. Sistemul Lok este un dispozitiv care permite localizarea pozitiei unui vehicul in orice parte a lumii, comunicand cu o retea de sateliti care orbiteaza in jurul Pamantului si determinand astfel coordonatele geografice. Tehnologia a fost dezvoltata, in primul rand, cu intentii militare, fiind adoptata in timpul razboiului rece. Din 1995 a fost preluata si in viata civila, cu scopul de a proteja masinile foarte scumpe, dar si camioane sau masini de transportat marfa. Chiar daca sistemul costa foarte mult, s-au gasit doritori care intentioneaza astfel sa isi protejeze autovehiculele. In plus, daca sistemul poate fi achizitionat si in Romania, firma intermediara si-a asigurat deja cateva posibile colaborari in Cluj, Bucuresti, Constanta si Timisoara. "Piata romaneasca poate absorbi tehnologia noastra, pentru ca exista deja o patura a societatii care doreste sa isi protejeze cat mai bine masina proprie. In plus, semnalele din targ sunt foarte bune", ne-a spus Ecaterina Radulescu, director Lok-Net.
Constantin Preda este senator de onoare la UAVConstantin Preda, prof.dr.ing la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, a primit titlul de Senator de Onoare acordat de Universitatea "Aurel Vlaicu". Titlul i-a fost inmanat de rectorul Lizica Mihut in Aula Magna "Iuliu Maniu". In acest mod, titlul conferit profesorului Constantin Preda reprezinta o recunoastere a calitatilor sale si ii da dreptul sa reprezinte universitatea aradeana atat in tara, cat si in strainatate. Constantin Preda a mai primit in cursul anului 1994 si titlul de "Profesor de Onoare al Academiei de Stat pentru Textile" din Ivanov (Rusia). La ceremonia de inmanare a titlului au fost prezente cadrele universitare specializate in domeniul textil. De-a lungul timpului, Constantin Preda a indeplinit functiile de sef de catedra, prodecan si decan al Facultatii de Textile Pielarie din cadrul Universitatii "Gheorghe Asachi".
O noua generatie se desparte de Colegiul "Moise Nicoara"Colegiul National "Moise Nicoara" s-a despartit, joi, de o promotie considerata de conducerea scolii ca fiind una extrem de buna la invatatura. "Ne aflam, in fata unei promotii profund individualizate, la care suntem siguri, generatiile ce vor veni se vor raporta ca la un reper fundamental" - a tinut si sublinieze, dir. adj. Gheorghe Herlo. Directorul Vilhelm Portal nu a facut altceva decat sa sublinieze, si el, performantele acestei promotii, "o generatie cu totul deosebita, care va ramane in istoria liceului. Cei 11 bursieri care pleaca la universitate in strainatate speram sa poarte faima acestui Colegiu, sa reprezinte la nivel de varf invatamantul romanesc". La emotionantul eveniment au participat, alaturi de profesori celor 115 elevi, care au auzit pentru ultima data clinchetul de clopotel, parintii, rudele acestora si chiar reprezentanti de seama a unor institutii locale. Intreaga festivitate a fost caracterizata de o atmosfera calda plina de emotie, care ne-a coplesit pana si pe noi cei care am participat intr-o alta calitate, facandu-ne totodata, sa ne aducem aminte de clipele frumoase din liceu.
Dacia  15 iunie -  21 iunie Hannibal - (SUA)
Muresul 15 iunie -  21 iunie Marchizul de Sade (SUA)
Arta  15 iunie -  21 iunie - Sala A Marfa si banii - (ROM)
Arta 15 iunie -  21 iunie - Sala B Femeia mereu deasupra - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}