title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Vineri, 16 martie 2001

Maghiarii au depus coroane la Obeliscul din subcetatePremierul ungar a trimis un mesaj
Comunitatea maghiara din Arad a sarbatorit, ieri, la Obeliscul de la Subcetate, Ziua Nationala a Ungariei. Consulului Ambasadei Ungariei la Cluj, Ilona Sipos, i-a revenit misiunea de a da citire mesajului din partea premierului ungar Viktor Orban. A mai luat cuvantul deputatul UDMR de Arad Gyorgy Tokay. Din partea oficialitatilor Aradului au participat la manifestare viceprimarii Levente Bognar si Emanoil Voicu, precum si subprefectul Florin Remetan, care a fost insarcinat sa citeasca mesajul primului-ministru Adrian Nastase catre toti maghiarii din Romania. Artistul Dnnyes Josef a elogiat meritele inaintasilor maghiari prin intermediul unor cantece interpretate la chitara. Desi au fost mobilizate importante forte de ordine, nu a fost cazul sa se intervina, pentru ca nu s-au inregistrat nici un fel de incidente in zona. Evenimentele dedicate zile de 15 martie au continuat, incepand cu ora 18,00, la Biserica Minoritilor unde a avut loc un program artistic.
Arhitectii doresc reducerea birocratieiS-au facut propuneri pentru reducerea birocratiei
In sala de sedinte a Palatului Administrativ a avut loc, ieri, sedinta arhitectilor-sefi din judetele din intreaga tara. Discutiile au fost conduse de Ileana Tureanu, secretar de stat in Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, si de Gheorghe Ionescu, director general tehnic al Consiliului Judetean Arad. Oficiile de gazda i-au revenit vicepresedintelui CJA, Gheorghe Falca, in lipsa presedintelui Caius Parpala, plecat la Resita. Au fost luate in discutie principalele probleme cu care se confrunta specialistii in urbanism si amenajarea teritoriului si problemele existente in toate localitatile din tara, in acest domeniu. A fost discutata situatia aprobarii Planului Urbanistic General pentru localitati, precum si situatia aprobarii Planului Urbanistic de Amenajare pentru teritoriile judetene. Impreuna cu reprezentantul ministerului de resort s-a incercat identificarea unor solutii pentru a se reduce birocratia existenta in domeniu. Dupa masa, toti cei prezenti au vizitat diferite obiective din municipiu si judet.
Trenul Arad-Valcani amenintat cu bombaO noua gluma proasta, din seria atentatelor cu bomba, s-a petrecut, mercuri dimineata, cand la Inspectoratul de Politie Arad, in jurul orei 7,45, s-a primit un telefon in care o voce de barbat anunta ca fratele sau a plasat o bomba in trenul personal Arad-Valcani. Politia a intrat in alerta, au fost anuntate autoritatile feroviare, care au oprit trenul in Gara Aradul Nou. La fata locului s-a deplasat detasamentul de interventie rapida si o echipa de pirotehnisti, adica vreo 50 de cadre ale politiei, care i-au coborat din tren pe cei aproximativ 100 de calatori, dupa ca s-a pornit la scotocirea trenul in vederea gasirii potentialei bombe. Totul a durat aproximativ o ora, dupa care s-a constat inexistenta bombei, trenul fiind lasat sa-si continue cursa. "Glumetul, daca va fi prins risca pedeapsa cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani, conform Art. 31, Cod Penal, si va trebui sa plateasca costurile actiunii politiei", ne-a precizat lt. col. Nicolae Mihuta, adjunctul sefului Politiei Municipiului Arad.
Maior Floarea Dan anunta ca acuzatiile vor fi verificateConducerea MI verifica datele aparute pe Internet
Cu cateva zile in urma, pe un site Internet au aparut cateva declaratii socante, publicate sub semnul anonimatului, prin care sunt acuzati mai multi ofiteri din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad de anumite afaceri ilegale.  Chiar daca site-ul a fost vazut de mai multe persoane importante, ieri dimineata acesta a fost sters de pe Internet. Privitor la acuzatiile care le sunt aduse unor cadre ale Inspectoratui de Politie al Judetului Arad, purtatorul de cuvant al acestei institutii, maiorul Floarea Dan, a tinut sa declare: "Corpul de control al Ministerului de Interne care se afla zilele acestea la Arad va verifica toate acuzatiile care au fost publicate in acest site, iar in cazul in care se vor dovedi reale, vinovatii vor fi pedepsiti". Unul dintre politistii care sunt acuzati pe Internet ca are legaturi cu organizatiile de tip mafiot declara, in spatele anonimatului, ca nu este vorba decat de o simpla diversiune. Acuzatiile de pe Internet au aparut exact in perioada in care o echipa formata din 17 ofiteri superiori ai Ministerului de Interne ancheteaza activitatea IPJ Arad. Un caz asemanator s-a mai produs la Constanta cand, prin aceeasi metoda, conducatorii politiei locale erau acuzati de colaborare cu mafia si de implicare in anumite afaceri obscure.
Creatoarea aradeanca de moda a repurtat un nou succesFemeie activa, ea daruieste o lume a elegantei
Chiar daca a ajuns in varful piramidei ce o reprezinta lumea modei, creatoarea Eli Laslean are parte, la fiecare prezentare pe eare o face, de emotiile inceputului. Lucru firesc, daca ne gandim ca de fiecare data Eli Laslean ne prezinta ceva nou, nici una dintre rochiile pe care le prezinta nemaifiind aratate, pana atunci, publicului. Sambata seara, Eli Laslean era macinata de aceleasi emotii, pentru ca manechinele sale urmau sa prezinte pe scena Teatrului de Stat din Arad o noua colectie "Ellis". Dar, atunci cand a urcat, la final, si ea pe scena, din emotii nu a mai ramas nici o urma. Dezinvolta si prompta, ea a fost partenera primarului Dorel Popa la licitatia organizata pentru strangerea de fonduri suplimentare pentru Spitalul Matern din Arad. Rochiile sale au atras atentia prin fantezia liniei, indrazneala croielii, dar si prin calitatea deosebita a materialelor folosite: tul, matase, tafta, broderii si paiete, toate la un loc creand o imagine de mare eleganta. La finalul paradei, in culise, eliberata total de sub imperiul emotiilor, Eli Laslean a rasuflat usurata. De abia din acel moment a reusit sa urmareasca si restul spectacolului, spunand la un moment dat: "Doamne!, ce greu e sa stai intr-o rochie. Am uitat cum e, pentru ca eu nu port decat pantaloni si creez rochii!".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}