title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Sambata, 15 decembrie 2001

Consilierii judeteni au rectificat pozitiv bugetulConsilierii judeteni s-au intalnit joi intr-o sedinta, penultima a acestui an. Sedinta a fost condusa de vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca, presedintele Caius Parpala fiind plecat pentru o saptamana in Italia. In cadrul sedintei de joi au fost luate in discutie o serie de proiecte de hotarari. Astfel, s-a facut o ultima rectificare a bugetului Consiliului Judetean, vicepresedintele Gheorghe Falca subliniind ca CJA este singurul din tara care in luna decembrie face o rectificare in sens pozitiv, in ciuda crizei acute de fonduri. Aceasta se datoreaza faptului ca banii au fost cheltuiti cu multa chibzuinta. De asemenea, s-a hotarat repartizarea unor sume catre bugetele locale, prin distribuirea excedentului de sumele aflate la dispozitia Consiliului Judetean. Corpul Gardienilor Publici s-a ales, in urma sedintei de joi, cu un teren care i-a fost inchiriat de la Consiliul Judetean. Au fost aprobate statul de functii si fisele de evaluare a posturilor pentru Centrul Cultural Judetean, fiind prezent inclusiv noul director al acestuia, Marius Lazurca. Acesta a expus o parte dintre planurile pe care le are din pozitia de director al acestei institutii de cultura. Consilierul Zoltan Hosszu a fost mandat pentru a se ocupa de formalitatile necesare infiintarii societatii comerciale Cargo SRL si consiliul de administratie al acesteia. De asemenea, s-a emis acordul de principiu pentru construirea Centrului de cercetare si tratament in domeniul tumorilor la Arad. La finalul sedintei, consilierul Ioan Mos a avut un "meci" nu tocmai amical cu vicepresedintele Falca. Marea majoritate a consilierilor au fost insa nemultumiti de prestatia consilierului Mos, care le-a prelungit sederea la sedinta.
Gheorghe Falca considera benefica ideea regionalizariiVicepresedintele democrat Gheorghe Falca a iesit, ieri, in fata presei pentru a-si exprima pozitia fata de Memorandumul intelectualilor de la Cluj, mai exact despre ideea regionalizarii Romaniei. "In Legea 151/1998 este prevazut ca tara este impartita in opt regiuni de dezvoltare, precum si modul de functionare al acestora. In Romania, datorita acestei legi, s-a inceput procesul de functionare a regiunilor. Regionalizarea este preferata de judetele care s-au dezvoltat si care doresc sa aiba putere sa se gospodareasca singure. Judetele dezvoltate doresc descentralizarea, iar Bucurestiul vrea centralizare". Falca a condamnat reactia dura a presei centrale la acest Memorandum si afirma ca "cei 13 domni nu au fost atat de documentati pentru ca, daca ar fi citit programul de dezvoltare regionala nu puteau pune problema atat de simplist". Democratul considera ca avantajul regionalizarii il constituie schimbarea sistemului de colectare a impozitelor care s-ar putea colecta la nivel de regiune. Nici clasa politica nu a scapat de criticile vicelui Falca care sustine ca reactiile acesteia au fost exagerate. "Prin reactia tipica a clasei politice exista pericolul sa nu putem merge mai departe cu dezvoltarea regionala", ne-a declarat Gheorghe Falca.
Sediul PNL se disputa in instanta - Virtual Arad News (c)2001Situatia spatiului in care PNL, filiala Arad, isi desfasoara activitatea s-a complicat in cursul acestei saptamani. Dupa ce PD, filiala Arad, a pierdut in instanta spatiul, urmand ca juristul democratilor aradeni sa faca apel, a venit randul liberalilor sa aiba emotii. Cum era de asteptat, si liberalii au pierdut intr-o prima faza procesul cu Prefectura. Evident ca si liberalii vor face apel, nefiind dispusi sa paraseasca spatiul pe care il ocupa in momentul de fata. Chiar daca nu au declarat-o deschis, liderii locali ai celor doua partide - PD si PNL spera ca o data cu schimbarile preconizate la Prefectura lucrurile se vor clarifica in mod favorabil. Pana la schimbarea prefectului, actiunile continua in instanta, dar liderii celor doua partide nu-si fac prea multe probleme fiind siguri ca in cele din urma vor avea castig de cauza.
Directia de Statistica primeste fondurile pentru recensamantIn urma impartirii judetelor in sectoare de recensamant, Directia Judeteana de Statistica Arad a hotarat ca pentru judetul nostru este nevoie de 2107 recenzori, care vor lucra 15 zile, pentru fiecare zi primind suma de 200 de mii de lei. Pe langa acestia vor mai fi 390 de recenzori sefi, care vor lucra 18 zile cu 250 de mii de lei/zi, 13 responsabili de circumscriptii care isi vor desfasura activitatea timp de 21 de zile si vor fi remunerati cu 250 de mii de lei/zi. Vor mai fi, de asemenea, 67 de recenzori coordonatori, care vor lucra un numar de 21 de zile cu 250 de mii de lei/zi. Comisia Centrala pentru recensamantul populatiei si locuintelor Bucuresti a repartizat pentru judetul Arad suma de 14.696.000.000 lei, suma fiind avizata de secretarul Comisiei dr. Daniela Stefaneseu, vicepresedintele Institutul National de Statistica Bucuresti. Trebuie precizat ca acesti bani vor fi prevazuti la bugetul Consiliului Judetean Arad pe anul 2002. Recrutarea personalului pentru recensamant va avea loc in perioada 17-21 decembrie a.c., la toate primariile oraselor si comunelor din judet.
Trenul rapid "Traianus" a fost controlat de Garda Financiara...Joi, in baza planurilor de cooperare, cadre ale Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad impreuna cu ofiteri de la Politia Transporturilor Feroviare Arad si comisari ai Garzii Financiare Arad, au organizat o actiune pe linia combaterii traficului cu bunuri si produse din Ungaria in Romania pe mijloacele de transport feroviare destinate pasagerilor. Astfel, a fost controlat trenul rapid "Traianus", care circula pe ruta Budapesta-Bucuresti. In urma controalelor au fost verificate 180 de persoane, dintre care 27 au fost duse la sediul Politiei de Transporturi Feroviare Arad. Asupra lor s-au gasit produse de origine animala, precum si alte produse nealimentare, pentru care nu s-au putut prezenta documentele legale de provenienta si insotire a marfii. Dupa verificarile efectuate de comisarii Garzii Financiare si politistii de frontiera, au fost confiscate 250 de kilograme de carne de pasare, 17 bucati de salam, 45 de pungi de semipreparate si 36 de pachete de cafea Jacobs. Au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de aproximativ un milion si jumatate de lei. Marfa a fost de asemenea confiscata, valoarea ei ridicandu-se la 20 de milioane de lei. Se pare ca aceste controale sunt din ce in ce mai dese, autoritatile incercand sa protejeze populatia impotriva actelor de comert ilicit. Acelasi lucru s-a intamplat si in pietele aradene, fiind astfel depistate 21 de persoane, toti din Arad, care ofereau spre vanzare bunuri alimentare si nealimentare, fara a poseda acte legale de provenienta. Comerciantii au fost sanctionati conform Legii l2/1990, cu cate 150 de mii de lei amenda.
Dacia 14 decembrie - 20 decembrie Cod de acces: SWORDFISH - (SUA)
Muresul 14 decembrie - 20 decembrie Misiune in Tara Sfanta - (SUA)
Arta 14 decembrie - 20 decembrie - Sala A Pacat originar - (SUA)
Arta 14 decembrie - 20 decembrie - Sala B Evolutie - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}