title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Luni, 15 octombrie 2001

Seful Serviciului Social - Janca, explica modul de atribuire a subventiilorDupa cum deja se stie, Guvernul a promis ca va acorda o serie de ajutoare la plata caldurii pentru persoanele cu venituri mici. La fel ca si anul trecut, de distribuirea acestora se vor ocupa primariile. Primaria Arad va prelua aceasta sarcina prin intermediul Serviciului Social al Directiei de Asistenta Comunitara Arad. Astfel, vor fi organizate puncte de informare in cartiere, pentru ca cetatenii sa poata obtine informatiile necesare. Tot de la aceste puncte de informare, persoanele care urmeaza sa beneficeze de ajutoare, in conditiile legii, vor primi formulare care trebuie completate, precum si sprijin pentru a le completa. Deocamdata nu au fost stabilite locurile in care vor functiona punctele de informare din cartiere, dar Serviciul Social le va comunica indata ce vor fi stabilite. Totusi, cei care se gandesc ca ar putea beneficia de ajutoarele la plata caldurii, trebuie sa stie ca actele necesare pentru a face dovada venitului sunt: o adeverinta de venit de la locul de munca, in cazul in care persoana este angajata, sau cuponul de pensii, in cazul pensionarilor. Cei care au copii, trebuie sa prezinte o adeverinta din care sa rezulte daca au sau nu bursa si cat este cuantumul acesteia. Pe langa acestea, mai trebuie prezentata o adeverinta de la Directia Fiscala a Primariei, pentru a se demonstra ca persoana care face cererea nu beneficiaza de venituri suplimentare din alte activitati, gen taximetrie etc. Mai trebuie stiut ca cei care beneficiaza de ajutoarele pentru plata facturilor la incalzire nu vor primi acesti bani "in mana", ei urmand sa fie transferati la Arterm SA. De asemenea, ajutoarele acordate vor acoperi doar contravaloarea incalzirii.
Gheretele din Gara au fost controlate de OJPCInspectorii Oficiului Judetean de Protectia Consumatorului au organizat, zilele trecute, o actiune tematica privind modul de comercializare a produselor alimentare in incinta garilor SNCFR, autogarilor, aeroporturilor pentru curse interne si internationale. Au fost verificati un numar de 21 de agenti economici in municipiu si judet din care 13 agenti economici in gari, 7 agenti economici in autogari si un agent economic in aeroport. Controalele efectuate au urmarit in principal urmatoarele aspecte: legalitatea functionarii unitatilor, calitatea alimentelor si bauturilor servite, conditiile de igiena si modul de informare al consumatorului. "Principalele deficiente constatate au fost: functionarea unor unitati cu autorizatia sanitara neavizata pe anul in curs sau fara autorizatie sanitar veterinara. Au fost gasite la comercializare si depozitare pentru prepararea mancarurilor, produse cu termen de valabilitate expirat. Nu s-a respectat vecinatatea produselor in spatiul frigorific, s-au gasit preparate finite si crude in acelasi spatiu, iar in magazii se pastrau pe acelasi raft paine, ceapa si cartofi. Saloanele de consumatie aveau peretii degradati, neigienizati, cu fete de masa murdare, mobilier murdar si degradat. In unele unitati lipsea apa calda si apa rece. De asemenea, s-a constatat lipsa echipamentelor de protectie si a carnetelor de sanatate pentru personalul de deservire, neinregistrarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare precum si comercializarea produselor fara afisarea preturilor sau fara elemente de identificare si caracterizare" - a precizat Gheorghe Iancu, inspector-sef in cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului. In urma controalelor efectuate s-au verificat produse in valoare de 75,36 milioae de lei si s-au oprit temporar de la comercializare produse in valoare de 22,74 milioane de lei. Totodata, s-au oprit definitiv de la comercializare produse in valoare totala de 31,8 milioane de lei. S-au facut propuneri pentru ridicarea autorizatiei de functionare pentru doua unitati (SC Yldirim West SRL si SC Lavtrans SRL Oravita cu punctul de lucru in Lipova). Pentru deficientele constatate s-au aplicat un numar de 19 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 44 milioane de lei.
CCIA lanseaza harta unitatilor comercialeCamera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad lanseaza primul sistem interactiv al Retelei comerciale a municipiului Arad, pe suport CD-ROM, care contine spatiile comerciale si magazinele din municipiu. Produsul a fost conceput ca urmare a numeroaselor solicitari de informatii venite din partea agentilor economici si diverselor institutii, reprezentand o baza de date utila cu informatii economice. Harta retelei comerciale a municipiului Arad se adreseaza atat agentilor economici care doresc sa gaseasca noi parteneri de afaceri si largirea pietei de desfacere cat si persoanelor fizice care cauta produse sau servicii, economisind timp si bani. Reteaua de distributie cuprinde: camere de comert, targuri si expozitii, misiuni economice, intalniri de afaceri organizate de CCIA, precum si importante firme din tara si strainatate. Firmele interesate de acest produs sunt invitate la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, miercuri, 17 octombrie, ora 12,00, pentru a participa la lansarea CD-ROM-ului. In cadrul evenimentului, firmele vor putea obtine detalii referitoare la modul de utilizare, costuri etc.
In vamile aradene au fost prinsi numerosi transfugiPunctele de trecere a frontierei sunt zi de zi "incercate" de fel de fel de indivizi, care in cele mai multe dintre cazuri, doresc sa ajunga ilegal in strainatate. Pentru acest lucru ei apeleaza la sfidarea legislatiei in cauza, pierd sume mari de bani si pana la urma se aleg cu dosare penale. Exemplele sunt multe si vor fi evidentiate in randurile de mai jos.
La Vama Curtici
Vineri, 12 oct. a.c., la punctul de frontiera Curtici, pe sensul de iesire din tara, in trenul rapid "Dacia", au fost retinuti doi cetateni romani care incercau sa treaca frontiera. Totul ar fi decurs normal daca acestia nu prezentau pasapoarte falsificate prin inlocuirea fotografiei. Cei doi descurcareti declara ca au platit unor persoane necunoscute, din Bucuresti, frumoasele sume de 300 respectiv 500 de USD pentru obtinerea pasapoartelor. In loc sa fie pe meleaguri straine, ce doi sunt acum cercetati sub aspectul savarsirii de complicitate la fals material in inscrieri oficiale, fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
La Vama Nadlac
In cursul zilei de joi, 11 oct. a.c., au fost descoperiti si refinuti, pe raza localitatii Nadlac, in apropierea liniei de frontiera, doi cetateni. Acestia, plecati de acasa din Republica Moldova, poate nu s-au mai putut opri, alunecand incet spre Ungaria. Dar, daca nu s-au putut opri singuri, au fost ajutati, iar acum sunt cercetati sub aspectul savarsirii mfractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
La Vama Turnu
Tot in cursul ziei de joi, la punctul de frontiera Turnu, patrula de ordine si interventie, care isi desfasura activitatea pe sensul de intrare in tara, a observat un cetatean care incerca sa-si abandoneze masina, fara numere de inmatriculare. Curios, pentru ca nu era o masina de abandonat, ci o Mazda 323. Respectivul a declarat ca, neavand posibilitatea de a achita taxele vamale, a hotarat sa abandoneze masina, pe care intentiona sa o introduca in tara. Acesta a fost condus la organul vamal, unde i s-a inregistrat declaratia de abandon, autoturismul abandonat, in valoare de 117 milioane de lei, urmand sa fie valorificat conform normelor in vigoare.
Preturile la biletele de tramvai vor fi marite din nouMajorarea tarifelor la energia electrica si carburanti nu a atras, asa cum ne asteptam, majorarea tarifelor la calatoriile cu mijloacele de transport in comun ale Companiei de Transport Public Arad. Aceasta nu trebuie insa sa ne linisteasca, deoarece, pe viitor, conducerea companiei are in vedere o majorare a preturilor calatoriilor, fara a preciza insa o data precisa in acest sens. "Deocamdata ramanem la vechile tarife. Cel putin luna aceasta pot sa va spun ca nu se va majora pretul biletelor" - ne-a declarat Petru Cuvineanu, director tehnic in cadrul Companiei de Transport Public Arad. Acesta a precizat insa ca nu exclude "o majorare a preturilor in viitor, ca o varianta care trebuie luata in calcul." Cum era de presupus, CTP a luat deja in calcul o majorare a preturilor, deoarece ramanerea lor la nivelul actual - in timp ce tarifele la energie vor creste periodic - ar conduce la pierderi. Majorarea preturilor la calatoriile cu mijloacele de transport in comun nu se va putea face insa decat cu avizul Oficiului Concurentei.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}