title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Joi, 15 martie 2001

La o saptamana de la inmormantarea lui Disici, prezumtivul asasin a fost prins...Aseara, in jurul orei 23, Timisoara arata ca un oras in stare de asediu, pentru ca s-a dat de urma celor care l-au ucis, in noaptea de 3-4   martie, pe politistul Sasa Disici. Reamintim ca acesta pornise in urmarirea unei masini furate, la bordul careia se gaseau trei indivizi, insa la Ianova a fost rapus cu focuri de arma. Politia a intrat in alerta de gradul zero si, la mai putin de doua saptamani de la asasinat, s-a aflat fata in fata cu principalul suspect. "Acesta a fost depistat in zona Flora, a inceput sa fie supravegheat; el s-a deplasat pe jos spre Piata Unirii, ne-a relatat lt. col. Dorel Andras, seful IPJ Timis. Cand s-a incercat legitimarea lui, a inceput sa fuga si a sarit gardul in unitatea militara de pe strada Oituz" Trupele speciale au incercuit zona si l-au incoltit pe individ. Au rasunat patru focuri de arma. Suspectul a ajuns la terasamentul caii ferate de pe str. Demetriade, in zona antenelor radio. "A observat linia de tragatori, a realizat ca nu mai are nici o sansa si si-a tras un glonte in cap" Insul, identificat in persoana lui Raul Octavian Opris, de 26 de ani, din Arad, a fost transportat in stare critica la Spitalul Municipal, unde a decedat. Arma lui, un pistol Zastava, de productie iugoslava, a fost ridicata pentru cercetari. "Presupunem ca e arma cu care s-a trasasupra lui Disici" ne-a declarat Andras. La inchiderea editiei, ancheta pentru prinderea complicilor lui Opris era in plina desfasurare.
Greva spontana la Armopan...Angajatii de la sectia Panificatie din SC Armopan SA au declansat ieri dimineata, o greva spontana. Nemultumiti de valoarea salariilor, panificatorii au cerut conducerii fabricii majorari. Pentru solutionarea conflictului, patronatul impreuna cu administratia fabricii de paine au purtat un dialog cu reprezentantii angajatilor. Discutiile s-au terminat insa prost pentru cei 60 de angajati ai sectiei de panificatie, deoarece Vasile Chiriac, presedintele Consiliului de Administratie de la Armopan, a spus ca in momentul de fata nu sunt posibile majorari salariale. Asta, in timp ce directorul fabricii Constantin Beju, incerca sa dezamorseze conflictul, spunand ca in acest moment lucreaza la grila de salarii. Ca si cum nu ar fi fost deajuns, angajatii au mai primit o lovitura. Aproximativ 20 de persoane vor fi disponibilizate in perioada urmatoare, fara a se specifica o data exacta. Muncitorii de la sectia de Panificatie au printre cele mai mici salarii dintre toti angajatii de la Armopan. Suparati, panificatorii au reluat lucrul imediat dupa ce conducerea fabricii a dat ultimul verdict.
Adalbert Almasi ne prezinta conditiile excelente de viata in Centrul social din Dorobanti - Virtual Arad News (c)2001Primul centru care, se pare, a reusit sa rezolve problemele sociale la scoli si gradinite este Centrul social din Dorobanti. Adalbert si Olga Almasi au pus bazele centrului cu 5,000 de dolari in buzunar, ajungand ca la ora actuala activitatea lor sa fie orientata pe trei probleme sociale majore. In primul rand, ingrijesc la domiciliu 50 de batrani care nu au posibilitati materiale sa se poata intretine singuri, bolnavi, fara o pensie consistenta - unii cu pensie de CAP - sau alta sursa de venit, fiind si in imposibilitate de a se deplasa. "Ministerul Muncii, prin Legea nr. 34, ne acorda sprijin financiar pentru a ingriji un numar de 50 de batrani, subventionandu-ne 30% din costul mancarii pe care le-o oferim", ne-a marturisit Olga Almasi. Pentru batranii care se pot deplasa, s-a infiintat un Centru de zi pentru varstnici, unde 30 de pensionari primesc o masa calda la centru si au posibilitatea sa petreaca dupa-masa in compania celorlalti varstnici. In plus, in fiecare zi, copiii cu posibilitati materiale reduse, de la scolile si gradinitele din Dorobanti si Curtici primesc mancare. Masina primariei duce mancarea la scoala din Curtici, unde a fost amenajata o sala de mese, iar elevii si prescolarii din Dorobanti vin si mananca la centru. Conducerea centrului a incercat sa rezolve si cazurile sociale din Dorobanti, insa s-a lovit de ignoranta si rea-vointa din partea familiilor sarace din localitate. "De doua - trei ori pe an, am dat famiilor sarace pachete cu alimente si haine, din donatiile pe care le-am primit noi, insa acest lucru nu il vom mai face de acum incolo. Si asta, pentru ca am vazut ca multi dintre ei, dupa ce le-am dat haine, pentru ei si copii, le-au aruncat la gunoi imediat ce le-au murdarit. Li s-a parut ca e mai scump sapunul cu care sa le spele, decat hainele in sine", ne-a spus Olga Almasi. La Centrul Social Dorobanti - sunt internate 20 de persoane cu handicap locomotor, conducerea fiind asaltata zilnic de telefoane prin care se solicita internarea in centru. "Avem deja 300 de cereri de internare pentru 40 de locuri", a incheiat Olga Almasi. In 14 august 2000, s-a inceput construirea celui de-al treilea pavilion, acoperit in decembrie si care se spera sa fie sfintit si dat in folosinta in 30 iulie, anul acesta. Dupa aceasta data, centrul va putea gazdui 40 de bolnavi.
Rectorul UAV - Lizica Mihut apreciaza hotararea CLMLizica Mihut crede ca CLM a demonstrat maturitatea administratiei locale
Invatamantul aradean se confrunta cu o carenta de spatii corespunzatoare. Multe din cladirile scolilor sunt intr-o avansata stare de degradare, numarul redus de sali de clasa a dus la o supra-aglomerare a acestora, programul desfasurandu-se in doua ture, iar laboratoarele nu pot sa fie utilizate. Zilele trecute, zeci de intrebari au venit din partea cetatenilor, cerand explicatii in legatura cu Hotararea CLM Arad prin care se transfera scoala cu 24 de sali de clasa din Micalaca in folosinta gratuita, Universitatii "Aurel Vlaicu". Pentru a raspunde parintilor indignati, conducerea Inspectoratului scolar ne-a remis urmatoarul comunicat, menit sa transfere indignarea din randul parintilor in randul consilierilor locali: "Nu suntem impotriva invatamantului superior. Dorim, ca toti aradenii, sa avem in Arad un centru universitar puternic. Intrebarile noastre sunt daca exista o corelatie intre asigurarea spatiului de invatamant si perspectiva dezvoltarii acestui invatamant?
Daca este corect sa dezvoltam patrimoniul Universitatii "Aurel Vlaicu", prejudiciind invatamantul preuniversitar de stat. Tinem sa precizam ca invatamantul universitar de stat a primit destule spatii de la invatamantul preuniversitar. Am cedat, fara chirie, cladirile internatului si cantina de pe strada Ursului, internatul din comuna Vladimirescu, 26 de sali de clasa ale Grupului Scolar Industrial "Aurel Vlaicu", spatii in cadrul Grupului Scolar de Industrie Usoara, si Liceului Pedagogic, Seminarul Teologic Ortodox, precum si salile de sport din cateva scoli generale si licee.
" Conducerea Inspectoratului scolar este decisa sa nu mai inghita marginalizarea acestei institutii de catre consilierii alesi in fruntea municipiului. Asta mai ales pentru faptul ca organele abilitate amendeaza directorii unitatilor de invatamant pentru starea de degradare a cladirilor si lipsa conditiilor necesare procesului instructivo-educativ. Lizica Mihut, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu", ne-a declarat: "Pentru prima data dupa un deceniu, Universitatea "Aurel Vlaicu" primeste, in sfarsit, recunoasterea alesilor locali prin atribuirea imobilului aflat in constructie, situat in zona 300 Micalaca. Decizia este clar dictata de interesul actualei administratii in promovarea imaginii Aradului ca centru universitar. In acelasi timp, subliniem degrevarea bugetului local de o suma considerabila (peste 20 miliarde de lei), pe care si-a propus sa-i investeasca Universitatea "Aurel Vlaicu" spre a transforma constructia amintita intr-un lacas de stiinta si cultura, care va onora Aradul."
Anca Turcasiu doreste sa revina la AradEa va reveni la Arad pentru a-si lansa cel mai nou album
Cand este vorba despre o vedeta de talie nationala, organizatorii unui spectacol au emotii: fiecare se gandeste ca acea vedeta va face uz de un arsenal intreg de ifose si capricii pentru a-si sublinia si mai mult statutul. Iar aceasta temere nu este toc mai neintemeiata, pentru ca se stie ca majoritatea VIP-urilor din lumea artistica are o sumedenie de toane si de mofturi. Organizatorii "Balului Primaverii" au avut emotii la gandul intalnirii cu Anca Turcasiu, gandindu-se la ce se pot astepta din, partea ei. Intr-adevar, Anca Turcasiu i-a surprins pe toti, dar cu totul altfel decat se asteptau ei. Ea a dovedit ca este, inainte de toate, un om cat se poate de constiincios atunci cand este vorba despre meseria ei. De la inceput le-a spus tuturor ca pe toata perioada sederii sale la Arad este la dispozitia lor si ca trebuie sa i se spuna pas cu pas ce are de facut. Drept urmare, s-a asezat la o masa, si-a scos din geanta un pix si un caiet si a inceput sa noteze tot ce are de facut pentru ca prezentarea spectacolului sa fie o reusita. Organizatorii au ramas, pur si simplu, cu gura cascata: cum se poate ca o vedeta si nu aiba toane si sa nu strambe din nas atunci cand i se spune ce are de facut?
In timpul spectacolului, Ancai Turcaciu i-a revenit o misiune foarte grea si de aceea intreba tot timpul ce mai are de facut si daca a facut bine. Dupa, incheierea lui, insa, s-a relaxat total si a inceput sa vorbeasca despre subiectul preferat: baietelul ei care, in curand, va implini doi anisori. Ca orice mamica ce si-a lasat acasa, copilul racit, pe mana bunicii, in seara zilei de sambata a sunat de vreo cinci ori la Bucuresti ca sa vada cum se simte "ala micu". Anca Turcasiu ne-a declarat ca doreste, sa revina cat mai curand la Arad pentru a-si lansa si in orasul nostru cel mai nou album al sau, intitulat "Da-mi un motiv" de care este foarte multumita. Toate melodiile se inscriu pe aceeasi linie meldica ce a consacrat-o ca interpreta de muzica usoara, linie la care nu vrea si renunte, numai de dragul modei. Despre cea mai frumoasa vacanta a sa, Anca Turcasiu spune: "Am petrecut vacante la Paris, in Mexic si in multe alte locuri celebre din lume. Dar cel mai bine m-am simtit in Maramures, unde am petrecut o vacanta de vis alaturi de sotul meu. Acolo, printre oamenii locului, ne-am simtit minunat: totul era de o puritate aparte, traditiile populare erau nestirbite si oamenii sunt extraordinari. Acolo, in Tara Maramuresului, consider ca este locul vacantelor ideale!".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}