title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Miercuri, 14 noiembrie 2001

Vicepresedintele CJA - Gheorghe Falca cauta fonduri pentru plata salariilor...Fara interventia CJA, personalul nu-si va primi salariile
Faptul ca judetul Arad a primit, de la buget, in 2001, doar 81 de miliarde de lei, a fost resimtit puternic in special de primariile oraselor si comunelor. De-a lungul acestui an, rezolvarea problemelor localitatilor din judet s-a lovit, mai tot timpul, de acelsyi obstacol: lipsa banilor. Aceasta lipsa este resimtita tot mai acut, primarii fiind pusi in situatia de a nu mai avea bani pentru plata salariilor sau pentru combustibilul necesar in aceasta iarna, lucruri de maxima necesitate pentru mai toate primariile din judet. Pentru a vedea la fata locului cum sta situatia, vicepresedintele CJA Gheorghe Falca a avut, ieri, o intalnire la Lipova cu 19 primari din judetul Arad. Primarilor le-au fost solicitate mai multe situatii cu privire la platile efectuate la Planul Urbanistic General sau cea a incasarilor la zi a debitelor persoanelor fizice si juridice, sinteza realizarilor preliminate a programului bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2001, copia conventiei incheiata cu Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Persoanele cu Handicap, executia bugetara la zi si situatia platilor la energia electrica. "Dupa prezentarea acestor acte, am ajuns la conclazia ca banii nu ajung primariilor si ca este nevoie de o rectificare pentru a incheia anul in conditii satisfacatoare. Am constatat ca majoritatea localitatilor au datorii semnificative la SC Electrica, iar banii nu mai ajung nici pentru salarii. Asadar, va trebui sa intervenim si sa acordam, din fondurile noastre acei bani necesari macar pentru plata salariilor personalului din primarii" spune Gheorghe Falca. Asadar, situatia este disperata, asa cum va fi si anul viitor, cand Aradul primeste, din nou, o suma fabuloasa de la buget: 78 de miliarde de lei. Meritul este, fara indoiala, al parlamentarilor, care acum ar trebui sa scoata bani din buzunarul propriu (suntem siguri, destul de gros), pentru a plati angajatii din primarii. Poate asa, pe viitor, vor lupta mai mult pentru interesele Aradului.
Activitatile Palatului Copiilor vor fi prezente in "Saptamana educatiei globale"Copiii aradeni vor sa atraga atentia asupra lor prin arta
De mai multi ani, Ministerul Educatiei si Cercetarii promoveaza un proiect extrem de interesant, intitulat "Saptamana educatiei globale". Proiectul se desfasoara la initiativa Centrului Nord - Sud al Consiliului Europei, la el luand parte mai multe natiuni europene, ratiunile care stau la baza lui fiind dintre cele mai diverse. Dintre acestea, cele mai importante sunt stabilirea prioritatilor tinerilor din bazinul mediteranean si din Balcani si a prioritatilor in ceea ce priveste rezolvarea lor; realizarea educatiei si instruirii in vederea crearii cetateniei globale, eliminarea oricarei forme de discriminare, violenta, abuz si exploatare a copiilor si tinerilor, respectarea drepturilor omului. Printre altele, proiectul isi propune sa atraga atentia societatii asupra copiilor ca resurse si forte constructive ale construirii viitorului. Palatul Copiilor din Arad este si in acest an partener in proiectul "Saptamana educatiei globale", prin toate actiunile organizate in cadrul acestuia urmarindu-se sensibilizarea societatii romanesti fata de problemele copiilor si fata de necesitatea ca viitorul lor sa fie protejat inca de pe acum. Tema din acest an a proiectului este conturarea viitorului prin intensificarea constientizarii drepturilor copiilor si tinerilor. Palatul Copiilor Arad a aderat la programul national prin organizarea unor evenimente in zilele de vineri si sambata ale acestei saptamani. Primul dintre ele va avea loc vineri, 16 noiembrie, la ora 15,00, cand va fi vernisata o expozitie de arta plastica. Dupa vernisaj, va avea loc o parada a modei, intitulata "Culori de toamna". Sambata, 17 noiembrie, de la ora 10,00, in sala mare de spectacole a Casei de Cultura a Sindicatelor din Arad vor evolua formatiile artistice ale Palatului Copiilor, manifestarea purtand numele de "Stelele toamnei". In cadrul manifestarilor ce vor avea loc sub genericul "Saptamana educatiei globale" vor lua parte toti copiii care sunt membri at cercurilor specializate ce functioneaza la Palatul Copiilor din Arad.
CCIA pregateste o noua editie a targului AR-MedicaLa targ vor expune 53 de firme din tara si strainatate
Camera de Comert Industrie si Agricultura a judetului Arad prin Directia Targuri-Expozitii organizeaza in perioada 17-20 noiembrie, la Sala Sporturilor din Arad, AR- Medica 2001, targ international de medicina, aparatura medicala, aparatura de laborator, stomatologie, farmacie, ortopedie, optica, protetica, servicii conexe. Aflat la a opta editie, targul reuneste pe o suprafata construita totala de 518 mp interior si exterior, 53 de firme din tara si strainatate. In acest an vor fi reprezentate 27 de firme din Bucuresti, 7 din Timisoara, 6 din Arad, precum si din Targu Mures, Cluj, Brasov, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Bistrita, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Ungaria si Suedia. "Un fapt inedit este faptul ca anul acesta Ar-Medica se organizeaza in week- end. AR-Medica este un targ care creste de la an la an, ajungand acum la maturitate, fiind deja la editia a opta", a declarat Nicolae Bacanu, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad. Consiliul Judetean al Colegiului Medicilor Arad, Asociatia Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania si Asociatia Medicilor de Familie din judetul Arad si-au manifestat sprijinul pentru organizarea programului de conferinte. Astfel, pe toata durata targului, vizita torii de specialitate vor avea posibilitatea sa participe la cursuri pe teme specifice, in urma carora vor obtine ore de Educatie Medicala Continua. De asemenea, programul de conferinte va include si prezentari de firme si produse in domeniu. Zilnic, la ora 17,00, va avea loc extragerea talonului de vizitator castigator. Premiile, sunt in valoare totala de 300 de USD. Pot participa la tragerea la sorti toti vizitatorii de specialitate ai targului (cadre medicale sau studenti la medicina sau stomatologie) care raspund corect la in trebarea de pe talonul de vizitator.
Gradinile vor fi restituite proprietarilorEi vor putea deveni proprietari doar dupa data de 15 noiembrie a acestei luni.
Din cauza unor neclaritati, o serie de persoane au datorii importante la Recons. Astfel, mii de aradeni si-au cumparat casele in care locuiau in chirie, dar curtile si gradinile au ramas in continuare in proprietatea Recons, iar cetatenii trebuie sa plateasca chirie pentru ele. Pentru a se inlatura aceasta situatie, Ovidiu Marian a initiat un proiect de hotarare prin care curtile si gradinile aferente caselor sa treaca in proprietatea oamenilor. Dar hotararea are de parcurs un drum lung pana sa poata fi pusa in aplicare. Ea a fost atacata in contencios administrativ in timpul mandatului de prefect a lui Ovidiu Nila. Primaria a castigat procesul, dar nici in aceste conditii hotararea nu a putut fi pusa in aplicare. Asta pana in data de 15 a acestei luni, termen prevazut de Legea 10 privind restituirea imobilelor, pentru a putea fi de puse notificari. Dupa aceasta data, Primaria va putea incepe procesul de acordare a dreptului de proprietate asupra curtilor si gradinilor aferente case lor cumparate, cu conditia ca acestea sa nu fie revendicate. Insa a mai aparut o problema. Proprietarii case lor au acumulat importante datorii la plata chiriei catre Recons SA, datorii care sunt intre 10 si 30 de milioane de lei. Iar cum in aceasta situatie sunt cateva mii de aradeni, Recons are de recuperat 2,6 miliarde de lei, suma care pana la sfarsitul anului va ajunge la 3 miliarde de lei. Problema este una destul de complexa, finalitatea in aceasta problema fiind greu de anticipat.
Este necesara extinderea adapostului de noapteO data cu scaderea temperaturilor, una dintre cele mai afectate categorii este cea a persoanelor fara adapost. Acestea, chiar daca in timpul verii dormeau pe strazi sau in parcuri, se vad acum siliti sa apeleze la Adapostul de noapte al Serviciului Social al Primariei. Aici ei pot beneficia de caldura, o masa calda si pot sa faca o baie. Dar apare si o problema, legata de lipsa de spatiu. In acest moment, Adapostul de noapte poate gazdui un numar de 50 de persoane, dar nu toti au loc in pat. Aici putand dormi doar cei care au probleme mai speciale, femeile sau batranii. Pentru a rezolva acest neajuns, Serviciul Social al Primariei intentioneaza amenajarea unei sali de mese si a unui dormitor, pentru ca cei care apeleaza la Adapostul de noapte sa poata beneficia de conditii mai bune decat cele din prezent.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}