title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Virtual Arad isi exprima compasiunea pentru toate persoanele afectate de cumplitul atac impotriva SUA, si condamna cu vehementa manifestarile cu caracter terorist impotriva civililor.


Stirile Zilei

Vineri, 14 septembrie 2001

In sedinta CLM - primarul Popa a cerut demisia lui Ovidiu MarianPrimarul Popa ii cere lui Marian sa-si dea demisia, in numele onoarei
Dupa un inceput relativ linistit, in care fiecare comisie si-a exprimat punctul de vedere referitor la rapoarte, discutiile s-au animat brusc. Asta pentru ca Ovidiu Marian a dorit sa raspunda pe loc acuzatiilor care i s-au adus de catre colegii sai din CLM, iar Marcel Chiscan, presedintele de sedinta, le-a cerut consilierilor sa se refere la toate societatile, nu doar la GCA, in mod special.
In acel moment, primarul Dorel Popa s-a intrebat in ce calitate vorbeste Marian, de consilier sau de director al GCA? Consilierul Rodica Borza a spus, printre altele: "Consider ca toate acestea se datoreaza unui conflict de interese, care vor exista atata timp cat Ovidiu Marian detine atat o functie legislativa, de consilier, cat si una executiva, de director al GCA."
Odata ce consilierii si-au expus punctele de vedere, a venit randul primarului Dorel Popa sa-si expuna punctul de vedere. Acesta a spus: "Scopul acestor controale a fost acela de a vedea cum sunt cheltuiti banii aradenilor, banii din buget. Din momentul in care am fost ales primar, am fost sfatuit sa dau in anumite persoane si sa le schimb. Nu am dorit sub nici o forma sa fac acest lucru, dar am hotarat sa verific activitatea agentilor economici din subordinea CLM. (...)
Este adevarat ca toate societatile au disfunctionalitati. Vreau sa intreb public daca este vreun director la care eu am vrut sa-i fac viata grea. Nu am sicanat pe nimeni, dar aveam tot dreptul sa fac aceste controale. (...)
Domnule Marian, este incalificabil ceea ce ati facut, sa nu prezentati documentele. Nu am auzit ca ceilalti directori sa faca acest lucru. Nu vreau sa vorbesc despre neregulile din acte, dar trebuie sa se faca diferenta intre copaci si trandafiri. In ciuda unor afirmatii, primarul Popa nu a dat inapoi. (...)
Nu a fost vorba despre un razboi intre doua persoane, dar stiind ca CLM este patron 100%, cine-si permite sa nu prezinte documentele, la solicitarea Primariei. Trecem cu vederea zeci si sute de milioane cheltuite din banii aradenilor? Eu nu raspund! Numai ca nu am adus aici ligheanul sa ma spal pe maini. Astazi a venit Curtea de Conturi la Primarie. Consilierii vor raspunde dupa cum voteaza, pentru ca acuma nu ne mai jucam, ci lucram. Domnule Marian, in momentul in care ati refuzat sa prezentati documentele, v-afi descalificat. Cel mai bine este sa va dati demisia! Este cea mai normala chestie care se poate face. In numele onoarei va cer sa demisionati. Acest dosar va ajunge la Corpul de Control al primului-ministru, la Corpul de Control al ministrului de Interne si la Parchetul General. Sa se termine balciul, pentru ca nu mai vreau sa continuam."

In continuare, Popa l-a acuzat pe Ovidiu Marian ca a bagat banii de la concerte in buzunarul celor de la Siesta si a spus ca schimba balantele contabile precum ciorapii. De asemenea, el a avertizat ca este ultima discutie pe care o poarta cu Ovidiu Marian.
Ovidiu Marian a incercat sa demonteze acuzatiile care i se aduc
Ovidiu Marian a reactionat la tirada primarului Popa impotriva sa. El a spus ca ar fi bucuros ca ineptiile controalelor sa ajunga la Bucuresti. De asemenea, el i-a mai cerut primarului sa inceteze cu acuzele la adresa sa. Ovidiu Marian a afirmat ca angajatii Primariei au mintit atunci cand au spus ca nu li s-au pus la dispozitie documentele. Primarul Dorel Popa i-a ridicat in picioare toti cei care au participat la controale si le-a cerut sa spuna daca au fost presati de el si daca li s-a pus documentele la dispozitie. Unul dintre functionarii care au participat la controale ne-a declarat, sub protectia anonimatului: "Nu pot sa cred ca suntem facuti mincinosi pe fata. Asta dupa ce am lucrat doua luni de zile, iar munca aceasta de control am facut-o langa sarcinile obisnuite. A fost o alta sarcina de serviciu si am putut sa comentam. Dar daca ne mai trimit la controale cred ca cerem cumul de functii." Si pe fata, functionarii care au participat la contro i-au adus o serie acuze lui Ovidiu Marian.
Istoricul Mircea Barbu se pronunta impotriva terorismuluiDemocratia este pusa in pericol
Corneliu Padurean
, prof. istorie: "Convingerea mea este ca actul nu a putut fi pus la cale de o singura organizatie terorista, ci au fost implicate mai multe si au beneficiat de ajutorul unui stat. Nu pot sa spun ce fel de organizatii sunt in spatele atentatului, dar avand in vedere hotararea si fanatismul de care au dat dovada, probabil, sunt organizatii fundamentaliste deosebit de periculoase. Bineinteles ca a existat si un sprijin intern, avand in vedere ca prabusirea cladirilor nu s-a putut renliza numai in urma impactului cu avioanele, ci existau capcane si in interiorul obiectivelor vizate. Dupa aceste evenimente, politica mondiala se va schimba 100%. Americanii vor cobora cu picioarele pe pamant si isi vor da seama ca alaturi de SUA si tarile din grupul celor sapte- G7 exista si alta lume care vrea sa traiasca si trebuie tinut cont si de doleantele ei. Nu exista pericolul izbucnirii celui de-al treilea razboi mondial, pentru ca nu e o stare de incordare in lume, dimpotriva toti si-au exprimat compasiunea fata de suferinta americanilor si oricum nu exista forte care s-ar putea opune SUA in acest moment."
Horia Medeleanu, critic si istoric de arta: "Este ceva peste orice imaginatie. Realitatea e mai presus de fictiune. Am vazut atatea filme proaste cu teroristi, dar ceea ce se intampla este o zguduire a civilizatiei de tip occidental. Aceasta civilizatie a fost incapabila sa faca fata unui asemenea atac, mintea ti se blocheaza. Atacarea directa asupra centrului militar - Pentagon este peste puterile de intelegere. Consecintele in plan mental sunt groaznice. Aceasta actiune de tip tribal ameninta civilizatia. Actele au fost plamadite din interior: avioanele care au fost deturnate, bombele plasate in cele doua cladiri. Nu cunosc in toata istoria omenirii un asemenea act. Comparatia cu Pearl Harbour este falsa, altele sunt datele problemei acum, nu America e vizata, ci lumea intreaga, toti suntem amenintati. Structurile democratice vor trebui sa-si reconsidere functionalitatea. Cum e posibil ca o mana de oameni sa aiba la cheremul lor un stat ca America ? Democratia este fragila si trebuie ingrijita ca o planta rara. Consecintele nu se vad acum, ci vor fi resimtite in timp pentru o perioada indelungata."
Mircea Barbu, istoric: "Este un act indreptat impotriva democratiei, a Declaratiei Drepturilor Omului. Este un act de terorism care in istoria omenirii nu s-a mai pomenit. Tot ceea ce reprezinta organizatie statala trebuie sa se coalizeze impotriva terorismului. Terorismul nu reprezinta un mijloc de elucidare, ci din contra poate sa starneasca probleme cat mai grave. Eu, personal, sunt pentru coalizarea fortelor spre terminarea acestui mod de a rezolva problemele. Acest atac constituie premisele, poate nu pentru cel de-al treilea razboi mondial, dar ale unor mari confruntari."
Dispeceratul Grupului de Pompieri Arad este unul dintre cele mai moderneIn ultimii ani, Cooperarea dintre Grupul de pompieri "Vasile Goldis" al judetului Arad, Prefectura Judetului Arad, Consiliul Judetean Arad, Inspectoratul de Protectie Civila Arad, pe de o parte si Organizatia THW din landul Renania de Nord Westfalia din Germania, pe de alta parte, s-a imbunatatit progresiv. Ca urmare a acestei cooperari unitatea de pompieri a beneficiat de donatii in tehnica de lupta si autoturisme, 2 module de descarcerare, desfasurarea practica a 2 cursuri de instruire pe tema "consolidari cladiri avariate" respectiv "constructii podete". Spre finalul anului 2000, la sediul unitatii din Arad, str. Andrei Saguna nr. 66-72, a fost dat in utilizare un dispecerat modern dotat cu aparatura de ultima ora, care are urmatoarele posibilitati tehnice:
- primirea simultana a 32 de apeluri de urgenta, la care pot raspune intre 3 si 6 operatori din dispecerat;
- legarea a 32 de utilizatori de legaturi directe, cu institutiile care participa efectiv la actiuni de intalnire a efectelor calamitatilor naturale si dezastrelor (protectia civila, serviciul de ambulanta, protectia mediului si altele);
- posibilitatea executarii de teleconferinte cu un numar de 8 abonati simultan;
- posibiliatea de comunicare cu fortele participante la actiunile de interventie, prin 3 statii radio, a cate 128 de canale de lucru fiecare;
- posibilitatea tehnica de a prelua toate anunturile operative necesare interventiilor din municipiul Arad (pompieri, salvare, protectie civila, descarcerare, etc.);
- dispeceratul dispune de o sursa de alimenare de rezerva cu energie alternativa, cu autonomie de functionare nelimitata;
- are 3 calculatoare performante tip PENTIUM 3, fiind interconectate cu Serviciul de ambulanta, Inspectoratul de Protectie Civila si Prefectura Judetului Arad;
- incaperea dispeceratului este prevazuta cu o instalatie de climatizare, iar operatorii au o camera de odihna dotata cu mobilier si aparatura necesara.
Operatorii care vor lucra in noul dispecerat vor fi pregatiti printr-un curs, iar cheltuielile de scolarizare vor fi suportate de Organizatia THW. Modernizarile noului dispecerat s-au facut cu fonduri, tehnica si materiale de la Organizatia THW, iar lucrarile au fost efectuate de o echipa germana ajutata de personalul unitatii. In viitorul apropiat urmeaza a se incheia protocoale de colaborare privind utilizarea unor canale de radio comune, intre pompierii militari si institutiile cu atributii pe linia inlaturarii efectelor negative ale dezastrelor si calamitatilor naturale.
In cursul acestei luni Crucea Rosie aradeana va organiza noi actiuni...Anul 2001 marcheaza aniversarea a 125 de ani de cruce rosie in Arad, eveniment care prilejuieste actiunile intreprinse de filiala judeteana de Cruce Rosie din Arad. Mai exact, luna septembrie este luna Crucii Rosii, fiind deasemenea un eveniment cuprins in calendarul sanatatii. Este o ocazie pentru filiala din Arad de a-si sintetiza activitatea desfasurata pe semestrul I al acestui an, precum si pentru a reprograma preocuparile de viitor. In acest context, liderii organizatiei transmit multumiri celor 13,330 de membrii ai Crucii Rosii din judetul nostru, fara de care ar fi fost imposibila reailzarea obiectivului inscris in statutul organizatiei si in Strategia Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (program 2010), privind imbunatatirea conditiilor de existenta ale persoanelor vulnerabile prin puterea umanitatii. Principalele directii de actiune sunt programele ce vizeaza ajutor in caz de dezastre si calamitati, precum si programe de educatie pentru sanatate si programe sociale. In momentul de fata, Filiala dispune de 7 detasamente de interventie in caz de dezastre. Acestea sunt compuse numai din voluntari, bineinteles si cu pregatire in domeniul acordarii de prim ajutor premedical. Aceste detasamente au participat la instruiri atat teoretice cat si practice, precum si la aplicatii practice alaturi de Inspectoratul de protectie civila a judetului Arad. Pe viitor, Organizatia de Cruce Rosie din Arad urmareste sa-si diversifice si sa-si amplifice actiunile proprii. De asemenea in decursul acestei luni se va realiza o actiune de ajutorare a 70 copii neinstitutionalizati cu rechizite scolare in valoare de 7 milioane de lei. In ultima parte a anului se vor acorda ajutoare constand in alimente persoanelor vulnerabile si copiilor, cu ocazia sarbatorilor de iarna, se vor face cursuri de surori de Cruce Rosie, scolarizari pentru formatori de C.R. precum si actiuni educative pe teme de sanatate in randul tinerilor.
DNT un nou furnizor Internet...Dynamic Network Technologies (DNT) a anuntat cu putin timp in urma o premiera pe piata romaneasca: este primul furnizor de servicii Internet ce dispune de tehnologia necesara pentru transmisia in banda de 3,5 GHz, operationala in prezent in mai multe puncte din tara. Transmisia de date in 3,5 GHz este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai performante solutii de conectivitate radio pe distante mari. Dynamic Network Technologies s-a format prin preluarea activitatii fostelor centre de comunicatii ale Fundatiei Soros pentru o Societate Deschisa din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj. In acest moment, DNT reprezinta unul dintre principalii furnizori de solutii Internet, detinand intre 55 si 65 % din pietele din Timisoara, Cluj si Iasi, concentrandu-si acum atentia pe extinderea teritoriala in principalele orase ale tarii. DNT isi continua dezvoltarea prin deschiderea unei noi sucursale: DNT Arad. Cu o piata a serviciilor Internet in continua extindere, Aradul este un oras cu potential deosebit in acest domeniu. DNT Arad isi propune ca in primul an sa cucereasca cel putin 30% din aceasta piata. Accentul fiind pus pe calitatea serviciilor oferite si pe satisfacerea nevoilor clientilor, conducerea DNT Arad spera ca DNT Arad va deveni unul dintre cei mai puternici furnizori de solutii Internet din Arad.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}