title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Joi, 13 decembrie 2001

Viceprimarul Voicu vrea sa foloseasca la Arad exprienta germanaViceprimarul Voicu a studiat organizarea serviciilor din Wurzburg
Viceprimarul Emanoil Voicu a efectuat o vizita in Germania, in orasul Wurzburg. Scopul acestei deplasari a fost aceea de a vedea cum se descurca germanii in problemele cu care se confrunta aradenii. Astfel, in acest oras exista un holding, care se ocupa de tot ceea ce inseamna intretinerea orasului. Acesta este autofinantat, banii fiind asigurati din taxele pe care cetatenii le platesc si din trecerea profitului din unele sectoare profitabile in altele, in care banii doar se cheltuie. Orasul are 125.000 de locuitori, iar pentru deseurile menajere exista un incinerator, achizitionat in anul 1982. Pe baza acestui incinerator s-a creat o adevarata industrie, care poate sa transforme gunoiul in profit. De altfel, viceprimarul Emanoil Voicu a adus din Germania documentatii privind modul de organizare si functionare al serviciilor din acest oras, documentatii care vor fi studiate de conducerea Primariei, pentru a vedea solutii adecvate pentru aradeni. El le-a facut si o propunere consilierilor, astfel incat in perioada urmatoare va sosi din Germania o delegatie, care va oferi sprijin pentru restructurarea serviciilor. Acest schimb de experienta are drept obiectiv o mai buna intretinere a orasului, urmand modelul oferit de germani.
Evreii din Arad sarbatoresc HanucaToata suflarea evreiasca participa zilele acestea la cea mai mare sarbatoare a lor. Duminica a fost ajunul sarbatorii Hanuca, cand fiecare membru al comunitatii a aprins prima lumanare. Conform traditiei, Hanuca dureaza opt zile, iar fiecare familie are obligatia sa aprinda zilnic cate o lumanare. La sfarsitul acestei saptamani va avea loc sarbatoarea propriu- zisa, cand evreii vor merge la Sinagoga unde vor asista la o ceremonie religioasa. Hanuca, cunoscuta sub numele de Sarbatoarea Luminilor se serbeaza in luna decembrie, dar niciodata in aceeiasi zi. Spre exemplu anul trecut, Hanuca s-a desfasurat in data de 28 decembrie. La Arad, membrii comunitatii evreiesti vor serba Hanuca in Sinagoga si, probabil, la ceremonia religioasa vor participa si cateva oficialititi locale. Vor mai fi prezenti si invitati din SUA, Israel sau din Bucuresti. Hanuca reprezinta un punct de referinta in istoria evreilor, iar cele opt lumanari le aduce aminte acestora ca atunci cand le-a fost greu Dumnezeu i-a ajutat lasand o candela sa arda opt zile incontinuu.
Pentru modernizarea Aeroportului si Terminalului Cargo sunt asteptati investitoriConsiliul Judetean se va intruni, astazi, pentru a discuta cateva probleme stringente, care trebuie rezolvate pana la sfarsitul anului. Printre acestea se afla si proiectul de hotarare privind repartizarea catre bugetele locale a excedentului din contul de sume la dispozitia Consiliului Judetean Arad pentru echilibrarea bugetelor locale. Prin aceasta echilibrare, consiliile locale din judet vor primi suma de sapte miliarde de lei, necesara pentru plata personalului sau a datoriilor la SC Electrica. De asemenea, tot o problema urgenta este si proiectul de hotarare cu privire la rectificarea bugetului propriu al Consiliului Judetean Arad. De asemena, in sedinta de astazi, se va dezbate proiectul de hotarare privind aprobarea participarii Consiliului Judetean Arad la infiintarea societatii comerciale "CARGO" SRL Arad. Pentru aceasta societate, dar si pentru SC Aeroportul Arad, CJA cauta inca parteneri, existand discutii in privinta unei posibile asocieri cu societati din Israel si Statele Unite; In aceeasi sedinta, consilierii vor discuta despre inchirierea unei suprafete de teren de catre Corpul Gardienilor Publici Arad, aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a aparatului propriu de specialitate al CJA si despre aprobarea fiselor de evaluare a posturilor pentru Centrul Cultural Judetean Arad.
De sarbatori, pensionarii vor sa picheteze PrefecturaSe pare ca pensionarii din toata tara au ajuns la limita rabdarii. Nu este un secret pentru nimeni faptul ca recorelarea pensiilor, asa cum a fost gandita de Executiv, nu rezolva cu nimic problemele financiare cu care se confrunta marea majoritate a acestei categorii sociale. In plus, dupa cum a stabilit Guvernul, pana in anul 2004 nu va fi executata nici o recorelare substantiala. De aceea, Liga Judeteana a Pensionarilor se va intruni in data de 18 decembrie, intr-o sedinta unde se va discuta despre modul in care se va protesta. Cel mai probabil, acestia vor picheta sediul Prefecturii Arad in data de 27 decembrie. Astfel de manifestari vor mai fi organizate si in alte judete ale tarii pentru a demonstra ca nu numai pe alocuri recorelarea pensiilor nu este privita cu ochi buni. Reprezentantii Prefecturii vor primi atunci si un memoriu pe care vor trebui sa-l inainteze direct Guvernului. Pensionarii aradeni au de gand sa inceapa manifestarea de protest in jurul orei 11.00 si sa ramana in fata Palatului Administrativ pana dupa orele amiezii.
S-au intetit controalele prin pietele aradene...Marti, mai multe efective ale Inspectoratului de Politie au descins in pietele aradene pentru a descoperi eventualele nereguli, in ceea ce priveste comercializarea unor produse, fie ele alimentare sau nealimentare. Toate aceste controale sunt efectuate in vederea protejarii populatiei care in spiritul economiei, se bate pe ce este mai ieftin. Insa, de cele mai multe ori, produsele ieftine sunt si de proasta calitate. Au fost, astfel, depistati mai multi aradeni: Maria Dolca, Argentina Calin si Ramona Lazau, care ofereau spre vanzare bunuri alimentare si nealimentare, fara a poseda acte legale de provenienta. Marfa le-a fost confiscata, iar comerciantii au fost amendati conform Legii 12/1990, cu cate 150 de mii de lei. De asemenea, politistii aradeni i-au avut in vedere si pe comerciantii de petarde sau calendare ortodoxe. In Piata Catedralei, frigul nu i-a scos "la interval" pe comercianti, prin urmare si amenzile au fost mai putine. Au fost confiscate mai multe artificii, pentru care nu s-au putut prezenta actele legale de provenienta. Cei care le comercializau au fost evident amendati. Aceste actiuni vor continua si in zilele urmatoare, avand ca scop stoparea acestor afaceri ilegale. Aceasta perioada este destul de dificila pentru autoritati. De sarbatori, lumea grabita, stresata cumpara orice si nu mai acorda atentie unor detalii de altfel foarte importante cum ar fi termenul de garantie, locul de fabricatie. Aici intervin fortele de ordine a caror menire este de a proteja populatia impotriva actelor de comert ilicit.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}