title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Virtual Arad isi exprima compasiunea pentru toate persoanele afectate de cumplitul atac impotriva SUA, si condamna cu vehementa manifestarile cu caracter terorist impotriva civililor.


Stirile Zilei

Joi, 13 septembrie 2001

Generalul Vernon este consternat de evenimentele petrecuteAcesta a fost insotit de psihologul Bob Phillips
Generalul Robert Vernon, fost adjunct al comandantului Politiei din Los Angeles, este in Arad
Tragedia Americii a socat intreaga lume... cu prilejul unei conferinte din cadrul programului "Orase de caracter". Tragedia care a lovit America l-a prins pe generalul Vernon la Arad, impreuna cu psihologul Bob Phillips. In ciuda faptului ca sunt oameni care, prin prisma functiilor detinute, au vazut multe, ei au fost socati si consternati de ceea ce s-a intamplat in Statele Unite. Primarul Dorel Popa a luat toate masurile necesare, pentru ca oaspetii din SUA sa se simta in siguranta. Ieri, generalul Robert Vernon ne-a declarat: "In primul rand, vreau sa va multumesc pentru solidaritatea aratata. Sunt consternat de cele intamplate si nu pot sa spun decat ca este cea mai mare tragedie de cand traiesc eu in Statele Unite. Cred ca este mult mai mult decat s-a intamplat la Pearl Harbour. Acolo a fost vorba despre o operatiune militara, iar acum au avut de suferit populatia civila. Ceea ce este extrem de dureros este ca sunt multi copii ai caror parinti nu s-au mai intors ieri acasa." Si primarul Dorel Popa s-a declarat intrigat de ceea ce s-a intamplat in Statele Unite. El si-a exprimat solidaritatea fata de poporul american, aratandu-se ingrijorat de prietenii sai din aceasta tara. "Doresc sa multumesc public Politiei, prin intermediul presei, pentru grija si operativitatea de care a dat dovada, pentru a asigura protectia oaspetilor din SUA." a adaugat primarul Popa. Americanii au mai vorbit si despre importantele pierderi economice pe care le sufera tara lor in aceste momente.
Generalul Vernon la conferinta "Orase de caracter"Institutiile statului se pregatesc sa conlucreze
Prezenta in judetul nostru a delegatiei Institutului American "Pointman" s-a concretizat cu semnarea declaratiei potrivit careia Aradul va deveni un oras de caracter. Aceasta intentie, imbratisata in primul rand de Dorel Popa, a adunat ieri, la Primarie, reprezentantii tuturor institutiilor din municipiu, mergand de la administratia locala pana la politie si unitatile de invatamant. Cum era de asteptat, evenimentul, un motiv de orgoliu pentru judetul nostru Aradul fiind primul oras romanesc care a intrat in acest proiect a demarat cu tragedia petrectuta in America. Primarul Aradului a tinut sa multumeasca politiei aradene "pentru grija si interesul manifestate ieri" si sa-i asigure pe americani de "intreaga noastra compasiune". Evenimentul si-a "aratat coltii", insa, pe tot parcursul conferintei, deoarece cea mai importanta notiune adusa in discutie era consensul moral. Uitand pentru moment de tragedia poporului american, primarul Aradului a dat citire "Declaratiei pentru afirmarea orasului nostru drept oras de caracter", declaratie pe care Dorel Popa a semnat-o imediat dupa citire. Prezent la conferinta, generalul american Robert Vernon a multumit romanilor "pentru simpatia si solidaritatea manifestata fata de evenimentele de ieri". Incercand sa uite de atacul declansat asupra tarii sale, delegatia americana a punctat principalele trasaturi pe care le implica notiunea de "oras de caracter", pedaland indeobste pe necesitatea cooperarii intre toate institutiile statului si aratandu-se surprinsi pozitiv de prizenta sefilor locali ai institutiilor in cauza la conferinta. Cum institutul Pointman si-a grupat marea parte a fortelor in sectorul invatamant, cei trei americani prezenti la Primarie, gen. Robert Vernon, dr. Bob Philips si Cristian Ouatu si-au prezentat activitatea desfasurata, la nivelul Bucurestiului, in cele 22 de scoli in care se preda programul "intai caracterul". "Cu un efort conjugat, din partea tutaror institutiilor statului, municipiul Arad ar putea deveni primul oras de caracter din Romania, iar balanta existenta acum, care are de o parte consensul moral iar de cealalta controlul guvernamental va inclina in favoarea primei. Intr-un sistem totalitar castigul de cauza il are controful guvernamental iar nu moralitatea societatii", ne-a declarat gen. Robert Vernon. Ramane de vazut daca, dincolo de declaratia semnata ieri de primarul Aradului, actiunea isi va produce efectele?; daca va exista cooperare intre institutiile statului pentru reusita proiectului si, implicit, daca vom deveni, daca nu altceva, un oras de ... caracter!
Conferinta de presa sustinuta de col. Bontea a fost scurta dar eficientaAcestia vor trece in subordinea Consiliului Judetean Arad
"13 Septembrie 1848 a fost ziua in care cei 165 de pompieri militari s-au confruntat cu oastea turceasca, care numara peste 5000 de oameni, sosita sa inabuse Revolutia romana de la 1848. Condusi de cpt. Pavel Zaganescu, credinciosi juramantului catre natiune, pompierii au inscris in acea zi o pagina de adevarat eroism care se adauga la istoria luptelor poporului roman pentru libertate si independenta." Cu aceste cuvinte a debutat, ieri, conferinta de presa sustinuta de catre comanda Grupului de pompieri "Vasile Goldis" al judetului Arad, la sediul unitatii cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania. Conferinta de presa, condusa de catre col. Mihaiu Bontea, comandantul pompierilor militari aradeni, a fost una pe cat de scurta, pe atat de eficienta. Mai cu seama ca, incepand cu 1 ianuarie 2002, pompierii se vor uni cu protectia civila si vor trece din subordinea Ministerului de Interne in subordinea Ministerului Administratiei Publice. Mai precis, in ceea ce-i priveste pe pompierii militari aradeni si pe ofiterii si subofiterii de la Inspectoratul de Protectie Civila a Judetului Arad, acestia vor trece in subordinea Consiliului Judetean Arad. La capitolul realizari, col. Mihaiu Bontea a tinut sa sublinieze faptul ca in acest an, pana la data de 1 septembrie, pompierii militari aradeni au fost solicitati sa intervina la un numar de 172 de interventii, dintre care 148 de incendii, 9 inundatii, 12 descarcerari si 3 actiuni de salvare. Aceasta cifra este cu mult sub cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut cand s-au inregistrat nu mai putin de 387 de interventii.
Administratorul "Feroneria" - Ioan Jude este multumit...Cel mai important producator de binale din vestul tarii si unul dintre cei mai cunoscuti din Romania, Feroneria Arad, a participat, in perioada 5-10 septembrie a.c., la Targul International de Mobila, desfasurat la Bucuresti, in incinta Complexului Romexpo Baneasa. Fata de celelalte editii, dupa cum ne-a marturisit ing. Ioan Jude administratorul fabricii aradene, in acest an, prezenta fabricilor de mobila a fost una in descrestere accentuata, spatiile in care respectivele societati si-au expus standurile fiind tot mai restranse. "De cativa ani de zile, industria mobilei din tara noastra este intr-un declin continuu. Fabricile de mobila din Romania au renuntat, aproape in corpore, la a mai exporta in spatiul ex-sovietic, cel spre care se indrepta cea mai mare parte a productia destinata exportului. Explicatia sta in faptul ca, datorita problemelor financiare de acolo, ei nu dissan de lichiditati si nu pot onora, intotdeauna, comenzile solicitate. Astfel, romanul ramane cu buza umflata si agteapta degeaha banii pe care este indreptatit sa ii primesca", ne-a spus Ioan Jude. Acest lucru, din pacate, afecteaza in mod indirect, Feroneria, dar intr-un procent mult mai redus decat cel cu care se confrunta fabricile de mobila sau restul fabricilor producatoare de feronerie. "Avem asigurata o piata destul de sigura si constanta, in ceea ce priveste cererea de feronerie. Cea mai mare parte a exporturilor le avem directionate catre tari precum Italia sau Franta", a adaugat Ioan Jude. Trebuie mentionat ca fabrica aradeana este una din putinele fabrici din Arad care si-au mentinut numarul de angajati in decursul anului trecut, in prezent, la Feroneria fiind angajati circa 1.100 de muncitori.
Cainii de pe Calea Bodrogului s-au imputinat din cauza bolilorAdapostul de caini comunitari de pe Calea Bodrogului a gazduit, de la inceputul lunii martie pana acum, aproximativ 400 de exemplare canine. Un numar de 120 de caini au fost infiati de iubitorii de animale din Arad, in timp ce aproximativ 180 de patrupezi au murit din diverse motive. In prezent, in adapost se afla 100 de exemplare care asteapta sa fie infiate de aradeni. Presedintele Asociatiei Anima, Radu Nicoara tine sa precizeze faptul ca "animalele care au murit, nu au fost exterminate, ci au decedat din cauza unor boli care nu au putut fi tratate". De altfel, animalele din adapostul de pe Calea Bodrogului au parte de supraveghere veterinara, au fost vaccinate si deparazitate, astfel incat nu exista nici un pericol pentru cei care doresc sa le adopte. De fapt, in momentul in care un caine va fi adoptat, medicii veterinari ii inmaneaza proprietarului carnetul de sanatate al patrupedului cu situatia vaccinurilor la zi. Pentru adoptarea acestora nu se achita nici un fel de taxa, propietarul fiind obligat sa tina cainele sub supraveghere si sa nu-l lase din nou pe strazi.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}