title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Miercuri, 12 decembrie 2001

Cladirea unde va functiona centrul de investigatii medicaleIn curand, aradenii vor beneficia de un centru de referinta nationala de investigatii si diagnostic, centru care va fi situat in cartierul Micalaca, pe un teren in suprafata de 1940 metri patrati (parter plus etaj), care, inainte de '90, era teren viran. Repartizat de Prefectura pentru infiintarea unei policlinici de cartier, lucrarile (al caror cost a fost suportat de Spitalul Clinic Municipal) au inceput in mai '91 si, desi s-au finalizat in primavara lui '99 dupa cum ne-a declarat directorul Spitalului Clinic Municipal, dr. Tanase Duse, nu s-a lucrat niciodata acolo. "In momentul de fata este functionala si este proprietatea Spitalului Clinic Municipal. In cadrul reformei sanitare, am incercat sa utilizam cladirea pentru activitatea medicala si am scos-o, anul acesta, la licitatie, aceasta fiind castigata de firma Euro-Medic, al carai sediu centrul este in Danemarca. Aceasta firma are intentia sa faci un centru de referinta national de investigatii si diagnostic, pentru care investesc in aparatura medicala de ultima generatie, precum si in specialistii din Arad si din afara. Aparatura medicala va consta in rezonanta magnetica nucleara, computer tomograf, gama camera, mamograf, ecografe generale si cardiuce, holter, ecodopller, litotriptor si videoendoscopie digestiva, cu posibilitati de largire a investigatiilor", afirma Tanase Duse. Ceea ce este important este faptul ca poate apela la acest centru de, referinta, pe langa populatia judetului nostru, chiar si cea din tara. Firma Euro-Medic va deschide acest centru de abia anul viitor, in luna aprilie, inainte insa urmand a incheia un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, pentru ca, astfel, populatia sa beneficieze de aparatura medicala a centrului. Conform legislatiei, costul va fi suportat de CAS, conditia fiind aceea de a exista trimitere de la medic. De mentionat, ca in Romania va mai fi deschis un astfel de centru, de aceeasi firma, si la Constanta.
Primarul Popa impartaseste Presei rezultatele vizitelor de la Haga si AtenaEl a onorat invitatiile de la UE si Internationala Socialista
Primarul Dorel Popa a prezentat, intr-o conferinta de presa organizata ieri, rezultatele vizitelor pe care le-a facut in ultima saptamana la Haga si la Atena. In cursul saptamanii trecute, Dorel Popa a fost prezent timp de doua zile la Haga, unde a avut loc conferinta internationala "Anul european al limbilor 2001". Conferinta a avut loc in perioada 30 noiembrie -1 decembrie, la sfarsitul acesteia fiind adoptata Carta limbilor minoritare si regionale. Din Romania a participat o delegatie compusa din sapte persoane, din care doi reprezentanti ai Ministerului Administratiei Publice, ai minoritatilor, ex-ambasadorul Romaniei la Helsinki, Gabriel Andreescu si primarul Aradului, Dorel Popa. Seminarul a avut parte de o larga participare internationala, fiind prezente peste 100 de delegatii din mai multe tari. "Este importanta mentinerea limbilor minoritarilor si regionalilor, chiar si limba celor care nu au un procent anume. Acest aspect este foarte important pentru integrarea europeana. Chiar in Arad, nu este vorba de un anume prag procentual, dar maghiara si germana sunt limbi folosite in invatamant si in viata sociala." Vineri, sambata si duminica, Dorel Popa a fost la Atena, unde a fost prezent la a III-a intalnire a Internationalei Socialiste Mondiale, fiind vorba despre o conferinta a primarilor. Din Romania, la Atena au fost prezenti 10 delegati, sapte ai PD si trei ai PSD. Delegatia primarilor - membri ai PD a fost condusa de primarul general al Capitalei, Traian Basescu. Delegatia PSD a fost compusa din Emil Calota, primarul Ploiestiului, Dorel Popa, primarul Aradului si Decebal Bachinschi, primarul Focsaniului. Conferinta s-a desfasurat in paralel cu vizita lui Vladimir Putin. Printre participantii importanti la Atena s-au numarat Pierre Moureau, ex- premier al Frantei si ex-primar (timp de 30 de ani) al orasului Lille, Luis Asala, secretarul Internationalei Socialiste si premierul Greciei. Din partea Romaniei, au luat cuvantul Traian Basescu, Dorel Popa si Emil Calota. Dorel Popa a vorbit despre descentralizarea, in paralel cu necesitatea alocarii fondurilor. De asemenea, ceilalti primari au apreciat consultarile publice care au avut loc la Arad.
Colonelul Bontea (dreapta) preda stafeta col. Ioan Sechel (stanga)In prezenta Comisiei - Inspectoratului general al corpului pompierilor militari Bucuresti, a reprezentantilor autoritatilor locale, precum si PS Timotei Seviciu, episcop al Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei, a avut loc, ieri, la sediul Grupului de pompieri "Vasile Goldis" Arad, ceremonialul de predare-primire oficiala a comenzii unitatii si a drapelului de lupta, ca urmare a solicitarii de iesire la pensie a col. Mihaiu Bontea. Locul col. Mihaiu Bontea a fost ocupat de col. Ioan Sechel, care a obtinut cea mai mare medie la concursul organizat la Bucuresti. In prezenta adjunctului comandantului Grupului de pompieri militari, cei doi, Mihaiu Bontea si Ioan Sechel, au exprimat m fata reprezentantilor presei cateva ganduri. "Am avut o activitate tumultoasa, cu satisfactii si insatisfactii, cele mai grele momente fiind dupa '90, datorita, in mare parte, legislatiei. Noua conducere sper sa aiba ani mai buni din punct de vedere financiar" martuirsea col. Mihaiu Bontea. Noul comandant, col. Ioan Sechel nu este deloc strain de ceea ce inseamna o unitate de pompieri, avand in vedere ca timp de 15 ani, intre anii 1979-1996 (cu exceptia a doi ani cat a absolvit Academia Militara) a fost comandantul Campaniei de pompieri Ineu. Vizibil satisfacut de proaspatul post, gandurile de viitor ale col. Ioan Sechel sunt legate de personal, dotari, precum si de posibila trecere a unitatii, de la Ministerul de Interne la Ministerul Administratiei Publice.
CCIA va deschide o noua editie a Targului "Daruri de Craciun"Camera de Comert, Industrie si Agricultura, prin Directia Targuri Expozitii, va organiza, in perioada 17- 21 decembrie, cea de a doua editie a Targului "Daruri de Craciun". Desfasurandu-se pe o suprafata de nu mai putin de 600 de metri patrati, incluzand Sala Sporturilor cat si platoul din fata, targul, care este ultimul din acest an organizat de CCIA, aduna 68 de firme de prestigiu din Arad, Bucuresti, Timisoara, Cluj etc. Imbinand latura comerciala cu cea pur filantropich (caci,targul este adresat in primul rand copiilor, de altfel principalii protagonisti ai evenimentului), expozitia ofera tuturor posibilitatea de a-si gasi cadoul potrivit. Toate cele cinci zile cuprinse in desfisuratorul programului vor fi condimentate cu evenimente mondene, cele doua concerte, de luni si miercuri (cu incepere de la ora 18,00) fiind punctul forte al targului. Astfel, luni vor urca pe scena formatiile Voltaj si HI-Q, iar miercuri - K- PITAL si Krspton, fanii avand ocazia de a lua contact direct cu formatiile incepand cu ora 17,00. CCIA a pregatit pentru copii si un program conex, in care vor fi implicati cei de la Palatul Copiilor, vineri, ultima zi a targului fiind dedicata in totalitate acestora. Gama produselor care vor intalnite la targ merge de la imbracaminte, cosmetice (cel mai important sector), obiecte de arta pani la... autoturisme. Intrarea la targ este gratuita, singura cheltuiala fiind legata de intrarea la concerte si de produsele cumparate. Nu in ultimul rand, Clubul economic romano-german s-a "afiliat" evenimentului, standurile ONG- urilor care comercializeaza produse confectionate de copiii din centrele de plasament, gradinite si scoli fiind opera clubului. De altfel, organizatia va fi responsabila si de focurile de artificii care vor putea fi admirate sambata.
In Arad au aparut persoane care zic ca aduna bani in scopuri caritabileIn ultimele luni, pe strazile Aradului au aparut o serie de persoane care opresc trecatorii, solicitandu-le diverse sume de bani, care se zice ca ar lua calea diverselor institutii sau organizatii non-guvernamentale pentru sprijinirea copiilor. In plus, o data cu apropierea sarbatorilor de iarna, numarul celor care colecteaza fonduri a crescut, profitandu-se de faptul ca oamenii devin mai generosi. Dar Primaria Municipiului Arad doreste sa informeze cetatenii Aradului ca nu a autorizat nici o organizatie non-guvernamentala sa colecteze fonduri de la populatie de pe strazile orasului. Avand in vedere faptul ca nu se poate stabili destinatia fondurilor colectate de aceste organizatii, Primaria sugereaza ca in cazul in care cetatenii doresc sa contribuie financiar la ajutorarea semenilor aflati in dificultate sa contacteze organizatiile non-guvernamentale din municipiu, despre a caror activitate Primaria poate oferi referinte, sau Directia de Asistenta Comunitara din cadrul Consiliului Local Municipal, a carei servicii specializate sunt destinate in exclusivitate persoanelor nevoiase, respectiv Cantina municipala, Centrele de zi pentru varstnici, Serviciul de asistenta la domiciliu, Centrul terapeutic si educational pentru copiii HIV seropozitivi, Serviciul social, Serviciul de ocrotire al minorilor si Adapostul de noapte. Pentru a se obtine referinte despre organizatiile neguvernamentale sau donatii, cetatenii pot apela la Directia de Asistenta Comunitara din Arad, B-dul Revolutiei nr. 75, sau la telefonul 281850. De asemenea, donatii se pot face in contul Directiei de Asistenta Comunitara cont 500213934')37, deschis la Trezoreria Municipiului Arad.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}