title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Vineri, 12 octombrie 2001

Briza Lipovei a fost lansata intr-un cadru deosebit...Ieri a fost lansata oficial o noua apa minerala
Intr-o atmosfera deosebita, ieri, la Restaurantul President a fost lansata oficial o noua apa minerala: "Briza Lipovei", "Aceasta apa are calitati deosebite, iar meritul nostru este ca o punem in valoare printr-o linie tehnologica de imbuteliere moderna. Nu vrem sa cucerim doar piata romaneasca, intentia noastra este sa facem cunoscuta aceasta apa si in alte tari. Un exemplu sunt
La inaugurarea apei minerale "Briza Lipovei" au fost prezente si oficialitatile... Statele Unite ale Americii, unde, prin intermediul primarului Dorel Popa speram sa ne facem o piata de desfacere", a spus celor prezenti ieri la lansare, Livia Chilian, directorul fabricii care imbuteliaza apa minerala "Briza Lipovei". Livia Chilian a mai spus ieri ca nu se incearca realizarea unei campanii publicitare, pentru promovarea noului produs, ci mai mult se incearca o campanie de ajutorare a persoanelor defavorizate, "Briza Lipovei" ajungand deja la mai multe scoli, spitale, camine de batrani sau sociale. La lansarea oficiala de ieri au participat si oficialitati ale municipiului si judetului, printre care si primarul municipiului Arad, Dorel Popa, viceprimarii Emanoil Voicu si Levente Bognar, vicepresedintele Consiliului Judetean Gheorghe Falca, primarul orasului Lipova, Petru Gherman, directori a bancilor comerciale din Arad, precum si oameni de afaceri din diverse domenii de activitate.
Vicepresedintele CJA - Claudiu Cristea va organiza o dezbatere legata de monumentReamplasarea monumentului Sfintei Treimi in fata Teatrului de Stat din Arad a iscat o serie de dispute si va mai crea o serie de probleme pana cand va fi luata o hotarare finala. Pentru a se gasi o solutie care sa multumeasca cat mai multe dintre partile implicate, saptamana viitoare, miercuri, vicepresedintele Consiliului Judetean, Claudiu Cristea, va organiza o dezbatere privind amplasarea monumentului Sfintei Treimi in Arad. Aceasta va avea loc miercuri, 17 octombrie, de la ora 12,00, in Sala Festiva a Consiliului Judetean Arad. La aceste discutii vor participa reprezentantii Consiliului Local Municipial, ai Consiliului Judetean, reprezentantii Prefecturii, ai Uniunii Arhitectilor, ai Uniunii Artistilor Plastici, ai Uniunii Scriitorilor, ai Muzeului Judetean Arad, ai Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu precum si reprezentantii cultelor si ai mass-mediei. "Aceasta intalnire se doreste un dialog punctual al specialistilor in baza caruia autoritatile locale sa ia o hotarare responsabila." - ne-a declarat vicepresedintele CJA, Claudiu Cristea. Practic, vor fi pusi fata in fata toti cei care au o responsabilitate in luarea unei hotarari, precum si specialisti de marca, care isi vor exprima punctele de vedere.
Managerul Gheorge Palcu spera mult de la viitor...Angajarile au fost sistate
Orologeria, dupa preluarea sa de catre un investitor italian in 1997, si-a schimbat numele in Nova ARIO (Arad Industrial Orologerie) si a inceput sa fie modernizata. De asemenea, si produsele fabricate aici (din gama celor destinate pentru industria de mecanica fina, industriala) anterior, au pierdut teren in favoarea celor de feronerie. "Am inceput sa producem obiecte de feronerie cum ar fi lacate, broaste, yale, pentru care avem asigurata desfacerea la export. Produse mai vechi, care se faceau inainte, mai exista si acum pe stoc, dar comenzile pentru ele vin foarte rar. Doar de la Tractorul si de la Cugir. De altfel, acestora, care ne sunt datori de mai de mult, nu le mai livram marfa decat daca vin cu banii jos sau cu fila CEC" ne-a declarat Gheorghe Palcu, director general al SC Nova ARIO. In alta ordine de idei, trebuie spus ca investitiile in modernizari, echipamente de productie noi, refacerea retelelor de apa, telefonie, incalzire, s-au derulat in paralel cu plata datoriilor pe care fabrica le-a acumulat inainte de preluarea ei de catre partea italiana. "De la preluare, toate datoriile curente au fost platite la zi, astfel incat nu am acumulat altele noi. In paralel am inceput plata celor ramase de dinainte de 1997, si pot sa va spun ca mare parte din ele au fost achitate, urmand ca anul acesta sa terminam cu ele, in conditiile in care, in tot acest timp, la nivelul fabricii s-au facut si sper ca se vor mai face investitii masive" a precizat Gheorghe Palcu. Mergand pe o linie ascendenta, fabrica a inceput, de anul acesta, sa faca angajari, numarul salariatilor sporind de la 80 la 116. "Deocamdata, angajarile au fost sistate, datorita evenimentelor de pe plan international, care au condus la scaderea consumului. Trebuie sa asteptam sa se stabilizeze pietele, care sunt afectate. Ma refer aici, in special, la cele din lumea araba " a precizat Gheorghe Palcu. Ramanand la acest capitol, trebuie spus ca au fost incadrati sapte absolventi de studii superioare iar salariile (care in medie sunt de 2.100.000- 2.200.000, net) pot, in functie de meritul fiecaruia, ajunge pana la nivelul celui al directorului general. La toate acestea se adauga si bonurile de masa, care-i fac pe oameni sa se declare multumiti. De altfel Gheorghe Palcu a declarat ca "dupa terminarea investitiilor, si salariile vor creste".
Salubritatea asteapta modernizareaSe urmareste dotarea orasului cu pubele moderne si masini de colectare a deseurilor menajere
Salubrizarea orasului a ridicat, in ultimii ani, o serie de probleme. Societatea care se ocupa de acest serviciu, SC Salubritate SA, este o societate la care principal actionar este Consiliul Local Municipal. Dar marea problema a societatii este una generala, lipsa banilor. Acest lucru nu permite achizitionarea unor utilaje performante, ceea ce duce la lipsa unor servicii de calitate. Consecinta este ca oamenii platesc cu sume serioase acest serviciu si se plang de lipsa de calitate a prestarii. Problema ar putea fi remediata, daca va exista o investitie serioasa in acest domeniu. Primaria are deja o oferta, de la o firma din Statele Unite. West Management (WM) din SUA este interesata de dotarea Aradului cu pubele moderne si masini de colectare a deseurilor menajere. Firma WM ar putea aparea in orasul nostru, odata cu montarea mult-mediatizatului incinerator.
Secventa din "Odiseea 2001"Orice spectacol semnat Catalina Buzoianu are ceva misterios, o zona numai a lui, care nu se lasa lesne descifrata. Si chiar atunci cand patrunzi adancimile mustind de semnificatii, lucrul nu se realizeaza de la prima lectura, necum de la prima privire. Montarile ei, fie ca sunt capodopere sau rateuri (putine, ce-i drept), nu lasa indiferent pe nimeni. Imagini, replici, semne, se aduna toate undeva in memoria spectatorului si, dupa o vreme, cand rumoarea aplauzelor s-a stins de mult, revin cu o acuitate nebanuita si se constituie in secvente antologice, de teatru adevarat. Poate fi un mod foarte special de a delega obsesii. De a induce anumite teme de meditat, nu si meditatia propriu-zisa asupra lor. E un gest de respect la adresa spectatorului. Nu i se da un produs finit, ci unul care se cere imbogatit de propria imaginatie - si cultura - a fiecaruia. Catalina Buzoianu este unul din "creatorii de teatru" cu o energie fabuloasa, uneori destul de rar - cantitatea jucand feste calitatii. Alteori, cand se apleaca cu minutie asupra muncii cu actorul, asupra detaliilor de psihologie a caracterelor - si imi vin in minte spectacole de acum cativa ani "Pelicanul", "Teatru descompus" "Pescarusul", "Sase personaje..." sau "Fuga" - rezultatele, in plan artistic, sunt coplesitoare. Alteori, e cazul cu "Odiseea 2001", ideea se afirma, strabate coaja indiferentei privitorului de mileniu III, dar lasa senzatia unei usoare iritari la capitolul motivatie a formei. Nu am inteles de ce e necesara etalarea vocala a lui Filip Ristovski, aici ca si in "Turandot".   Nu imi sunt clare succesiunea rapida si naucitoare a momentelor ca intr-un carusel tip-"varietati", fara a avea timp de reflectie, de zabovit asupra cate unei scene, ori estomparea jocului actoricesc intr-o masa pregnant coregrafica. Semnificatie sufocata de gest. Eva, Hera, Persefona, Circe Mnemosma - toate imi par la fel, nimic din jocul actritelor nu le diferentiaza. Dar exista in acest spectacol cateva scene zguduitoare. Si nu ma refer numai la toate momentele cheie ale firului narativ, destul de eclectic si recognoscibil numai pentru super initiati, subliniate inspirat de proiectiile din fundalul scenei, la alternarea ororilor istoriei cu albastrul odihnitor al Mediteranei. Scene marete mi se par, mai ales, intalnirile de pe taramul lui Hades (Ulisse cu mama sa) acompaniate de focul mistuitor al Gheenei, ori plasticitatea momentului "Adam si Eva", ori aparitiile infricosatoare ale Titanilor. "Odiseea 2001" e evident un spectacol de export, in care elementul vizual e predominant. Cei carora mitologia antica nu le spune nimic, au aplaudat de complezenta. Pentru ceilalti, semnificatiile acestei montari se vor sedimenta, cum spuneam, abia dupa ce timpul isi va fi facut lucrarea. Asupra ei, ca si asupra noastra.

Adrian Palcu


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}