title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Virtual Arad isi exprima compasiunea pentru toate persoanele afectate de cumplitul atac impotriva SUA, si condamna cu vehementa manifestarile cu caracter terorist impotriva civililor.


Stirile Zilei

Miercuri, 12 septembrie 2001

America este in stare de soc...Presedintele democratilor, Gheorghe Seculici, se afla in mijlocul tensiunilor
Tragedia care a cuprins America a produs panica in randul politicienilor aradeni, precum si a reprezentantilor administratiei locale. Parlamentarii si-au intrerupt activitatea specifica, iar in momentul in care i-am solicitat sa comenteze cele intamplate peste Ocean se aflau cu ochii atintiti pe televizoare fiind socati de imaginile cutremuratoare.
Liderul democratilor aradeni, Gheorghe Seculici, se afla in mijlocul tensiunilor din SUA, mai exact in Atlanta. Din pacate, nu am reusit sa luam legatura cu domnia sa, dar membrii familiei ne-au asigurat ca se afla in afara oricarui pericol. Acesta are programata revenirea in tara in 15 septembrie.
Deputatul UDMR, Tokay Gyorgy: "Compasiune, revolta, ingrijorare. Compasiune pentru oamenii nevinovati care au avut de suferit, revolta pentru calea aleasa in vederea rezolvarii unor probleme si ingrijorare fata de viitorul imediat legat de situatia creata in lumea intreaga. Ceea ce s-a intamplat a schimbat acest inceput de secol."
Deputatul PNL, Titus Gheorghiof: "Ziua de 11 septembrie este ziua in care s-a schimbat lumea. In lume e concentrata atata ura incat perceptiile democratice nu mai au nici un sens. Ceea ce am dorit noi, o lume a integrarii se dovedeste a fi o treaba indepartata."
Deputata Grupului social-democrat  si umanist, Mihaela Mandrea-Muraru: "E o tragedie a poporului american si a intregii lumi. Ma gandesc cum sunt   afectate, dresturile omului, Sunt ingrijorata pentru complicatiile care vor aparea, ma refer la bursa, care o sa o ia razna si la felul in care o sa fie afectata economia mondiala. Cand incepe un razboi fiecare tara trebuie sa-si puna la punct serviciile secrete si de aparare."
Deputatul PSD, Dorel Zavoianu: "Nu pot decat sa condamn actiunea terorista care a afectat oameni nevinovati. Pe de alta parte, acest atac este un semnal al dispretului cu care admimstratia SUA a tratat acele pierderi colaterale, cum a preferat sa le numeasca. Ca roman nu pot sa accept
World Trade Center in urma atacului terorist... un asemenea mod de rezolvare a conflictelor. SUA trebuie sa stie ca au aliat pe care oricand pot conta. Nu cred ca atacul va fi urmat de o conflagratie, dar modificari in relatiile SUA cu alte state vor exista cu siguranta."
Deputatul PRM, Nicu Cojocaru: "Generatia noastra se intalneste cu clipe cu adevarat istorice. In zilele urmatoare o sa se scrie o noua istorie. Traim momente dificile si nu stiu daca nu va fi punctul de declansare a unei deflagratii mondiale."
Deputatul PRM, Nicoara Cret:, "Din pacate, e o chestiune grava ca aceasta e modalitatea unor oameni de a se razbuna. Vor fi urmari grave in politica internationala si in cea economica. America nu va uita din ce zona au venit aceste atacuri chiar daca acum domina consternarea".
Deputatul independent, Dan Ionescu: "Situatia nu poate fi comentata. Nu cunoastem date despre revendicarea atentatului. Siotuatia este tensionata chiar si in Bucuresti in jurul Ambasadei SUA, a societatilor comerciale cu capital mixt."
Senatorul PRM, Dorel Constantin Onaca: "Sunt zile de doliu mondial. Din nefericire raul si-a facut mai mult timp pentru omenire. Toata compasiunea pentru cei care sufera. Pacat ca s-a ajuns la asemenea acte. Acest secol trebuia sa fie al pacii, al omului, al bunastarii mondiale."
Prefectul Aradului, Gheorghe Pele: "Marea mea teama este ca acest atac sa nu ia proportii si sa se transforme intr-o conflagratie. Exista un mare risc sa se declanseze un razboi mondial."
Primarul Dorel Popa este ingrijorat de soarta prietenilor din AmericaEi si-au exprimat imediat sentimentele de compasiune reprezentantilor Ambasadei Americane, care se aflau la Teatrul Vechi
Prezenti la proiectia filmului regizorului american Fidel Moreno, de origine indiana, primarul Aradului, Dorel Popa si viceprimarul orasului, Levente Bognar, au fost de-a dreptul consternati de ceea ce se intampla in acest timp in Statele Unite. Ei si-au exprimat imediat sentimentele de compasiune reprezentantilor Ambasadei Americane, care se aflau in Teatrul Vechi. Primarul a trebuit sa plece la un moment dat, pentru a primi o alta delegatie din SUA si Canada. Cei doi oficiali aradeni s-au implicat imediat in luarea de masuri speciale de protectie a oaspetilor americani. Viceprimarul Levente Bognar le-a condus personal la aeroport pe cele doua reprezentante ale Ambasadei Americane, Kiki Skagen Munschi si Lauralee M. Peters, fost ambasador al SUA in Siera Leone. Masuri speciale de securitate au fost luate si la hotelurile undesunt cazati oaspeti americani care au ramas in orasul nostru. "Nu credeam ca se poate intampla asa ceva. Am foarte multi prieteni in Statele Unite si nu stiu nimic despre ei" le-a marturisit americanilor primarul Dorel Popa.
Blocurile Azoma din Sanicolau au ramas fara apa caldaLuni, problema a fost discutata in sedinta de organizare de la Primarie
Luni, la Primarie, a avut loc o noua sedinta de organizare, la care au participat directorii societatilor comerciale a caror actionar majoritar este CLM. In cadrul acesteia, au fost luate in discutie o serie de aspecte, privind buna gospodarire a orasului. Sedinta a fost condusa de viceprimarul Levente Bognar, la aceasta participand si un reprezentant al PGF/GTA din Canada. Principala problema discutata in cadrul sedintei de organizare de luni s-a referit la Bugetul de venituri si cheltuieli al SC Arterm SA, pentru a se vedea posibilitatile pentru asigurarea subventiilor. Viceprimarul Levente Bognar ne-a declarat: "Societatea este in deficit, iar din punct de vedere bugetar nu prea vedem solutii pentru redresarea situatiei. Deocamdata, nu vad nici o solutie si nici nu stiu de unde putem sa luam banii. S-ar mai putea face ceva in Parlament, dar nu stiu ce masuri se vor lua." Tot cu conducerea Arterm s-a discutat situatia punctului termic din Sanicolau. Acesta apartine societatii Azoma, iar din cauza deteriorarii conductelor, locatarii a trei blocuri au ramas fara apa calda si nu vor avea caldura. Deocamdata exista doar variante, nefiind gasita o solutie concreta. S-a mai discutat despre OG 79, care prevede contractele de performanta ale conducatorilor de regii. Drepturile salariale ale acestora vor fi aprobate de CLM. S-a mai discutat despre lipsa pubelelor la unele adrese, dar conducerea societatii a replicat ca acestea se fura. Tot cu prilejul acestei sedinte, s-a discutat despre refacerea unor trotuare, in limita bugetului.
Pagubitii FNI si-au putut depune actele la BCR pana luniLuni a fost ultima zi cand s-au putut depune cereri
Luni a fost ultima zi in care pagubitii Fondului National de Investitii au putut depune la BCR actele care i-ar putea face sa intre in, posesia ajutoarelor sociale prevazute de Guvern. Conform legii, cei care au pierdut bani la Fondul National de Investitii, fara sa fi rascumparat vreodata unitati de fond, primesc ajutoare de pana la 10 milioane de lei, daca au un venit pe cap de membru de familie, sub un milion de lei. In luna in care solicita ajutorul. Pana luni, la sucursala din Arad a BCR au depus cereri pentru ajutorul social 295 de pagubiti FNI, care considera ca indeplinesc conditiile Legii nr. 333/2001. Mai trebuie spus ca la nivelul judetului Arad, au depus plangeri la Politie impotriva conducerii Fondului National de Investitii 2440 de persoane. In cadrul Asociatiei Nationale a pagubitilor FNI, din judetul Arad sunt inscrisi 1159 de persoane. Drepturile si obligatiile care reveneau CEC, in urma asocierii dubioase la escrocheria FNI, au revenit AVAB in urma unei legi adoptate in regim de urgenta de Parlament la 28 iunie, la o saptamana dupa ce Guvernul elaborase proiectul sub presiunea manifestatiilor de strada ale feneistilor.
Cartile Vechi trebuiesc pastrate in conditii deosebitePentru a rezista peste timp, cartea are nevoie de conditii speciale de depozitare si pastrare, ea putand fi foarte usor deteriorata daca este pastrata in conditii improprii. Iar cartea veche, de patrimoniu, trebuie sa se bucure de o atentie sporita si de un tratament special. Avand in vedere aceste considerente, conducerea Bibliotecii Judetene Arad "A. D. Xenopol" doreste sa execute, cat mai rapid cu putinta, reparatiile necesare la sectia cartii de patrimoniu. Aici, reparatiile nu s-au mai facut de foarte multi ani, astfel incat cartile sunt expuse pericolului de deteriorare. Intr-unul dintre pereti s-a spart, cu ceva timp in urma, o teava, astfel incat tn zid s-a infiltrat apa. Desi a fost reparata, teava se poate sparge oricand din nou, astfel incat schimbarea ei este absolut necesara. Pe langa aceasta lucrare, in sectia cartii de patrimoniu trebuie efectuata de urgenta si o igienizare completa, inclusiv zugravirea incaperilor. Reparatiile din cadrul sectiei cartii de patrimoniu constituie una dintre prioritatile actualei conduceri interimare a Bibliotecii Judetene Arad, deoarece se stie foarte bine ca, pentru cultura, cartea este si va ramane cel mai important reper. Iar, sectia de carte veche a Bibliotecii Judetene Arad are o valoare inestimabila, fondul de carte de aici rivalizand cu oricare dintre fondurile bibliotecilor judetene din tara.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}