title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)

Stirile Zilei

Sambata, 12 mai 2001

Flori in fata teatrului - Virtual Arad News (c)2001Un banzai de 80 de milioane si cateva mii de flori
Zilele primaverii aradene au inclus in programul manifestarilor si vernisajul expozitiei florilor de camera, desfasurat, ieri, in holul Teatrului de Stat. Incepand cu ora 18, aradenii au putut admira o avalansa de flori, toate prezentate de firma Panonia Flowers, firma cu sediul in Arad si una dintre putinele distribuitoare de astfel de produse in partea de vest a tarii.
Expozitia de flori din holul teatrului - Virtual Arad News (c)2001Administratorul firmei, Vasile Herbei ne-a declarat ca "evenimentul este unic in felul sau, caci, pentru prima oara, expozitia a cuprins si platoul din fata teatrului, expozitile din anii precedenti fiind organizate doar in spatii inchise". Firma Panonia Flowers isi va expune florile timp de trei zile, preturile, dupa spusele acestora fiind "pentru buzunarele tuturor". Ramane pentru noi o curiozitate cine va fi cumparatorul banzaiului de 80 de milioane lei, cea mai scumpa planta oferita spre vanzare, despre care am aflat ca a necesitat ani buni de migala. Marea majoritate a florilor au fost aduse din Olanda si Italia, o mica parte provenind si din Ungaria. Pentru cei indragostiti de flori Primaria le va oferi, alaturi de aceasta expozitie cu vanzare, si o alta expozitie florala. Cu incepere de la ora 10, vernisajul, care va avea loc pe platoul din fata Primariei, ii va testa pe comerciantii de flori, acestia fiind "obligati " in a-si dovedi maiestria in aranjamentele florale. Ramane sub semnul intrebari numarul mic al firmelor care desfasurandu-si activitatea in domeniu, s-au dovedit interesate de infrumusetarea orasului, macar pentru cateva zile.
Jandarmii castiga bani din operatiunile de pazaOperatiunile de acest gen sunt asigurate de jandarmi
Pe langa actiunile curente efectuate de catre jandarmii aradeni, in acest an s-a mai adaugat un tip de actiune. Este vorba despre asigurarea pazei si insotirii transporturilor speciale, fie pe cale ferata, fie rutiere. Jandarmii aradeni au efectuat anul acesta paza si insotirea la 36 de astfel de transporturi, acest lucru facandu-se pe baza unor contracte de prestari de servicii incheiate cu diversi parteneri, cel mai semnificativ fiind SNCFR. Transporturile speciale contin, in majoritatea cazurilor, materiale explozive, cele mai numeroase fiind cele care intra in tara pe la PCTF Curtici. Jandarmii insotesc garniturile de tren din punctul vamal amintit pana la iesirea din tara, de obicei pana la Giurgiu. Un astfel de transport dureaza trei-patru zile, iar pana in prezent nu s-a inregistrat nici un fel de eveniment imprevizibil. Conform spuselor col. Alexandru Kis, comandantul jandarmilor aradeni, Unitatea din Vladimirescu are de incasat bani frumosi in urma efectuarii unor astfel de actiuni, sume considerate extrabugetare.
Detinatorii de stupi vor preveni intoxicarea cu pesticideApicultorii sunt obligati sa ia toate masurile necesare pentru prevenirea intoxicatiilor
In aceasta perioada si in judetul Arad se fac tratamente cu pesticide asupra culturilor agricole, plantatiilor pomicole si a padurilor. Pentru aceasta, persoanele fizice sau juridice care executa sau beneficiazia de tratamente fitosanitare cu pesticide si detinatorii de stupi sunt obligati sa ia toate masurile necesare pentru prevenirea intoxicatiilor la familiile de albine. Tratamente cu pesticide asupra culturilor agricole, plantatiilor pomicole si a padurilor se vor desfasura in perioade de timp care nu vor putea depasi 7 zile consecutive pentru o culturi agricola sau un trup de padure si vor fi anuntate apicultorilor astfel incat acestia sa poata proteja familiile de albine prin inchiderea sau indepartarea stupilor in intervale de timp cat mai reduse cu putinta. In caz neefectuare a tratamentelor fitosanitare in termenul anuntat, unitatile care efectueaza astfel de tratamente vor putea reprograma tratamentele si vor anunta perioada in care acestea urmeaza sa se execute. Tratamentele fitosanitare cu pesticide la culturile agricole, plantatiile pomicole, silvice si paduri se vor executa numai pe baza avertizarilor scrise, emise de statiile,de prognoza si avertizare si de unitatile silvice. In cazul efectuarii aviotratamentelor cu pesticide, unitatile de protectia plantelor vor comunica in scris unitatilor beneficiare, cu cel putin 7 zile inainte, zilele si suprafetele pe care se vor efectua aceste tratamente. Tratamentele fitosanitare cu aeronave se vor executa numai daca viteza vantului nu depaseste 5 m/sec. si temperatura nu depaseste 25 de grade Celsius.
Fostul primar - Cristian Moisescu - Virtual Arad News (c)2001Primul lucru care le trece prin minte aradenilor cand aud de Cristian Moisescu este: "Aaa, fostul primar ?" A ramas tot asa. Si acum il poti vedea prin oras, pedaland tacticos, pe bicicleta lui care l-a facut celebru.
Primarul
Avea 44 ani cand a fost ales primar al Aradului. Primul ales democratic, in 20 mai 1990. A fost pentru el o rasplata, dupa suferinta si prigoana pe care le-a indurat ani in sir. "Parea un paradox ca fiul unui detinut politic sa aiba sansa sa fie primul primar ales in mod democratic dupa 50 de ani de dictatura", povesteste, parca si acum putin mirat, Cristian Moisescu. Pe aradeni i-a uimit, cand era primar, cu toana lui de a merge cu bicicleta. De unde erau obisnuiti cu aroganta fostilor secretari de partid si cu Daciile lor negre, s-au trezit cu un primar care pana si la serviciu mergea cu bicicleta ! "Tata m-a facut sa inteleg care sunt adevaratele valori pentru om. Asa ca am cautat ca functia sa nu ma schimbe. Am continuat sa merg cu bicicleta sau pe jos, printre oameni" se destainuie fostul primar.
Omul
Viata nu l-a ferit pe Cristian Moisescu de incercari chinuitoare. A terminat o scoala profesionala. Ca fiu de detinut politic nu era lasat sa nadajduiasca la mai mult. "Am lucrat la Tricoul Rosu si am facut liceul la seral. Am putut sa gust din acea viata si sa-l inteleg mai bine pe omul de rand", isi aminteste fostul primar. Spune ca acest lucru l-a ajutat tare mult mai tarziu. S-a apropiat de oamenii cu care lucra si a incercat intotdeauna sa-i cunoasca. Asa a facut si cat a stat in fotoliul de gospodar al Aradului. "Nu trecea o zi sa nu merg prin aproape toate birourile", zambeste, strengareste, Cristian Moisescu.
Familia
Pe viitoarea sotie a cunoscut-o pe... cand erau doi tineri cu mari sperante si o mare pasiune: drumetiile. Erau in munti, intr-o excursie. S-au vazut, s-au placut si de atunci nu s-au mai despartit niciodata. Impreuna cu Alciona si Ariana, fiicele lor, sunt o familie fericita. Le-au invatat si pe fete sa iubeasca muntii si excursiile, inca de pe vremea - cand erau de-o schioapa. Nici Alciona, nici Ariana nu l-au urmat in profesie. "Le- am lasat intotdeauna sa faca ce au vrut ele. Le iubesc mult si cred ca dragostea gaseste mereu calea cea mai buna", spune fostul primar. Curand, familia Moisescu va spori cu un membru, pentru ca Alciona le va darui parintilor sai un nepot.
Profesorul
Profesor de engleza. Aceasta este adevarata lui meserie. Nu a renuntat la ea niciodata, nici cand a fost primar. Ii sunt foarte dragi copiii si ii place la nebunie sa fie tot timpul in mijlocul lor. "Ma face sa vad cu alti ochi viata. Pot sa iau din energia tineretii lor. In schimb, eu incerc, sa le dau putin din intelepciunea mea", marturiseste profesorul. Iubeste copiii pentru ca, spune el, sunt puri si nu sunt atinsi de rautatea vietii: "Tinta mea este sa creez caractere. Am intalnit oameni extrem de inteligenti si bine instruiti, dar, daca nu au caracter, folosesc aceasta inteligenta in scopuri negative," Dascalul Moisescu a ramas la fel ca primarul Moisescu: vesnicul bonom care nu se desparte niciodata de bicicleta lui.
Antrenament pentru concursul de mainePrima etapa se va consuma duminica, incepand cu ora 10, la aeroportul international
Prima etapa din cadrul Campionatului National de motociclism viteza se va desfasura, duminica, incepand cu ora 10, pe aeroportul international Arad. In paralel cu aceasta competitie, in organizarea Moto Club Racing Las Vegas, se va consuma Cupa Las Vegas, la startul acestei intreceri urmand sa participe, pe langa alergatorii romani, si sportivi din Ungaria si, eventual, Austria. Aradul va fi reprezentat de Robert Muresan, Alexandru Kiss si Roberto Farago, la clasa juniorilor, Cornel Holswander la clasa 50 cmc sport si 125 cmc, in vreme ce Ionel Pascota va concura la super sport, iar cuplul Teodor Rada - Daniel Ienei vor alerga la side-car (atas). Antrenamentele obligatorii se vor desfasura sambata dupa-amiaza.
Dacia  11 mai -  17 mai The green Mile - Culoarul mortii - (SUA)
Muresul 11 mai - 17 mai Cum s-a inecat Mona - (SUA)
Arta 11 mai -  17 mai - Sala A In fiecare zi Dumnezeu ne saruta pe gura - (ROM)
Arta 11 mai -  17 mai - Sala B Sa moara Romeo - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}