title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Luni, 12 februarie 2001

In zona industriala se vor mai vinde sapte locuriVizita pe care primarul Aradului, Dorel Popa, a intreprins-o peste ocean va avea rezultate concrete pentru orasul nostru. Astfel, pana la sfarsitul acestei luni, se vor perfecta sapte contracte pentru terenuri situate in zona industriala. Printre cei care au achizitionat teren se numara si Leoni Wiring Systems, divizie a grupului german Leoni AG, aflat intre primii zece producatori mondiali de echipamente pentru industria auto, care astfel se va extinde. Identitatea celorlalte firme care vor investi va fi cunoscuta abia dupa perfectarea contractelor. In alta ordine de idei, primarul a declarat ca in urma discutiei avute cu directoarea SC UTA SA Catalina Codrin, a incercat, in timpul vizitei, sa aduca la cunostinta investitorilor intalniti situatia societatii, insa acestia sunt speriati din cauza datoriilor mari. Demersurile facute au vizat si o alta mare fabrica aradeana, SC Aris.
Aeroportul International va avea un nou punct vamal... - Virtual Arad News (c)2001Aeroportul International Arad are sanse sa aiba un punct vamal
Ministrii Guvernului Adrian Nastase au ascultat vineri solicitarile tuturor prefectilor si ale presedintilor consiliilor judetene din tara, privind solutionarea problemelor pe care le are fiecare judet. Prefectul Aradului, Gheorghe Pele, a fost la Snagov impreuna cu presedintele CJA, Caius Parpala. Prima problema pe care a expus-o prefectul Pele a fost cea referitoare la situatia creata in vamile de frontiera din Arad, de acele firme care stropeau toate autovehiculele care treceau prin punctele vamale cu o solutie dezinfectanta. Ministerul Agriculturii cunostea activitatea celor doua firme, dar nu stia ce impact negativ a avut asupra turistilor si chiar asupra autoritatilor romane si ungare. Ministerului Industriilor si Resurselor i s-a solicitat alocarea de fonduri din bugetul de stat pentru construirea de noi capacitati energetice in judetul Arad. Este vorba despre un nou grup de lignit pentru centrala termica a Aradului si construirea unei statii electrice de 110/20 de kilovolti si a liniei de alimentare cu energie electrica pentru Zona Libera Curtici, Initiativa Consiliului Judetean, de a infiinta un punct vamal la aeroport are si sustinerea Prefecturii. La sfarsitul anului trecut, CJA initia pe aceasta tema o hotarare de guvern pentru infiintarea acestui punct vamal. Intrucat municipiul Arad nu a mai primit de mult bani de la Guvern pentru reparatiile si reabilitarea drumurilor din oras, cei doi, reprezentanti au solicitat Ministerului Lucrarilor Publice si Locuintei bani din fondul special al drumurilor. Exista sanse ca Aradul sa primeasca si cele 25 de miliarde de lei pentru construirea de locuinte si alte 5 miliarde pentru finantarea cadastrului imobiliar si edilitar.
Primarul Dorel Popa a prezentat impresii despre vizita in SUARecent intors dintr-un periplu in Statele Unite ale Americii, primarul Aradului, Dorel Popa, a convocat o intalnire cu mass-media pentru a prezenta primele impresii de pe aceste meleaguri. La Washington a fost cartierul general in care primarul a stationat mai mult, asta pentru ca aici a avut cele mai importante obiective, dar a poposit si la Chicago si Miami. In primul rand, primarul a avut ocazia si onoarea sa participe in 1 februarie la un eveniment de mare anvergura, si anume la micul dejun cu rugaciune - National Prayer Breakfast, aflat la cea de-a 49-a editie, la care a fost prezent si presedintele George Bush. Dorel Popa a primit aceasta invitatie in 11 decembrie, alaturi de el fiind invitat si ministrul, de externe al Romaniei, Mircea Geoana. "Totul a fost organizat impecabil, fiecare a avut stabilit locul lui cu mult timp inainte. A fost o ocazie unica, mai ales ca am avut o serie de discutii prietenesti cu oameni influenti din SUA. Pentru aradeni, aceasta vizita este importanta nu din prisma faptului ca eu am fost acolo, ci ca un aradean a participat la un eveniment de o asemenea amploare",  declara Dorel Popa. Primarul a profitat de aceasta ocazie si i-a abordat pe cei mai influenti oameni din SUA. Acesta a purtat discutii cu congresmenii si senatorii americani Frank Wolf, Joseph Pitts (cei doi sunt membri in Comisia Helsinki din Congresul american), Steve Largent. In cadrul acestei reuniuni primarul a avut discutii cu persoane importante de pe tot mapamondul printre care se numara presedintii Curtii Supreme din Macedonia, Simeon Gelevski, Lars Reise, membru al Parlamentului norvegian, John Purvis, membru al Parlamentului scotian, Branko Lukovac,  ministrul afacerilor externe Muntenegru.
Farcas si Zamfir invitati de marca in concert...Sarbatoritilor li s-a cantat "La multi ani" de catre public
Ieri dupa-amiaza, sala de concerte a Palatului Cultural din Arad a fost gazda unui spectacol folcloric de exceptie. Cu aceasta ocazie, au fost aniversate doua evenimente: implinirea a 10 ani de activitate a Orchestrei "Rapsozii Zarandului" si a 30 de ani de cand se afla in slujba folclorului romanesc autentic de catre maestrul Petrica Pasca. Eveniment cultural de mare amploare, acesta s-a bucurat de un public foarte numeros, care abia a asteptat reintalnirea cu Orchestra condusa de Petrica Pasca, cea care a fost numita de realizatoarea de emisiuni de televiziune Marioara Murarescu, "cea mai buna orchestra folclorica din Transilvania". Orchestra "Rapsozii Zarondului" nu si-a dezamagit publicul, intregul spectacol bucurandu-se de o tinuta deosebita. Spectacolul a fost sustinut si de solistii "Rapsozilor",   cei care si-au legat pentru totdeauna numele de muzica noastra populara: Cornelia Caprariu - Roman, Rodica Ardelean - Onita, Malvina Nagy, Tiberiu Crisan - fiind numai cateva dintre numele interpretilor care s-au afirmat alaturi de Petrica Pasca si orchestra pe care o conduce de zece ani. Publicul aradean a avut ocazia sa ii revada pe scena si pe invitatii de onoare ai serii, interpretii Traian Jurchela si Dumitru Farcas. Un alt invitat de onoare a fost si solistul Dragan Munteanu. Domnia sa a fost prezent doar dimineata, la lucrarile colocviului organizat pe tema drumului muzicii populare romanesti, dar seara, la spectacol, nu a mai putut veni. Dragan Muntean a incercat sa onoreze invitatia primita din partea lui Petrica Pasca, dar o gripa rebela nu i-a permis sa urce pe scena, prof. Gruia Stoia prezentand publicului scuzele indragitului solist de muzica populara. Ca la fiecare aparitie pe scena, taragotistul Dumitru Farcas a facut sala sa se ridice in picioare, maiestria sa fiind foarte greu de egalat. Inainte de final, a venit in fata publicului si un alt invitat de onoare al "Rapsozilor Zarandului" - maestrul Gheorghe Zamfir. Pret de douazeci de minute, sala de concerte a Palatului Cultural din Arad s-a transformat intr-una de catedrala, Gheorghe Zamfir si naiul sau fermecat impresionand intreaga asistenta. Poate ca nimeni altul nu poate reda mai bine doina romaneasca, precum maestrul Zamfir, reusind sa transmita fiorul inegalabil al frumusetii cantecului nostru popular. La finalul spectacolului, publicul a tinut sa-i rasplateasca pe membrii Orchestrei "Rapsozii Zarandului" si pe Petrica Pasca, printr-un "La multi ani" cantat din toata inima si cu toata caldura.
Rectorul Aurel Ardelean pregateste facilitati pentru unii studentiAurel Ardelean va organiza o "sedinta cu parintii"
La sfarsitul saptamanii trecute, Universitatea de Vest "Vasile Goldis", alaturi de Inspectoratul Scolar Judetean Arad, a organizat o consfatuire de orientare scolara si profesionala. In prezidiul manifestarii de sambata s-au aflat rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", Aurel Ardelean, decanul Facultatii de Stiinte Umanist Crestine, Alexandru Roz, Viorel Prelici de la Universitatea de Vest din Timisoara, inspectorul general Maria Pascalau, de la Inspectoratul Scolar Judetean Arad, si inspectorul general-adjunct Mihaly Matecovits, din cadrul aceleiasi institutii. La aceasta consfatuire au luat parte toti directorii de licee si dirigintii claselor a XII-a, din municipiul Arad. Tema principala a acestei intruairi s-a intitulat "Tendinte europene in invatamantul superior." Privitor la acest capitol, cei prezenti au tras concluzia ca este nevoie de un efort mai mare in ceea ce priveste pregatirea universitara din Romania. "Dat fiind faptul ca am trecut deja in mileniul al treilea, a declarat rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", Aurel Ardelean, trebuie sa oferim tinerilor studenti conditii de studiu pe masura, competitive la nivel european." In acest sens, se doreste o apropiere a cadrelor universitare fata de studenti, fiind astfel schimbat sistemul de valori al institutiilor de acest gen. Cu toate acestea, pregatirea universitara a studentului trebuie sa dea rezultatele scontate, astfel incat nici unul dintre cei care isi tocesc coatele pe bancile scolii sa nu intre in sesiune cu emotii legate de nivelul de cunostinte acumulat in cursul semestrului. Cu toate ca aceasta Universitate face parte din sistemul de invatamant particular, pentru anul viitor nu se doreste perceperea unor taxe scolare prohibitive de la cei care calca pragul acestei institutii. In cursul anului universitar 1999-2000, au fost acordate, semestrial, 50 de burse de excelenta, 280 de burse de merit si 105 burse sociale. Pentru anul acesta, primii cinci studenti din fiecare facultate beneficiaza de scutire totala a platii de scolarizare. De asemenea, sunt scutiti de taxe de scolarizare studentii admisi in primul an, care au obtinut media 10,00 la examenul de bacalaureat. Nu vor plati taxele de scolarizare nici studentii orfani de ambii parinti. Rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", Aurel Ardelean, are de gand, in viitorul apropiat, sa organizeze o intalnire cu parintii viitorilor studenti, unde se vor discuta probleme legate de viitorul absolventilor de liceu.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}