title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Marti, 9 octombrie 2001

Posta aradeana si-a modernizat serviciile - Virtual Arad News (c)2001Astazi, directorii vor fi simpli factori postali
In intreaga lume se sarbatoreste, astazi, "Ziua Mondiala a Postei".. In urma cu 127 de ani, la 9 octombrie 1874, s-a semnat angajamentul asumat de catre administratiile postale din intreaga lume, pentru buna circulatie a mesajelor clientilor lor peste toate frontierele. In aceeasi zi, a fost fondata Uniunea Postala Universala. In prezent, cele 189 de tari membre (din care face parte si Romania) formeaza o adevarata coalitie, care are ca scop oferirea de servicii de calitate tuturor celor ce apeleaza la sistemul postal, contribuind astfel la progresul economic si cultural la nivel mondial. De la curierii care asigurau distribuirea materialelor folosind trasuri de posta (postalioane), pana in zilele noastre, Posta Romana a evoluat, pentru a deeveni o organizatie moderna, informatizata, care incearca sa beneficieze de toate oportunitatile oferjte de domeniul tehnologiei informatiei. In mesajul transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Postei, Themas E. Leavey, director general al Uniunii Postale Mondiale, mesaj primit si de Posta Romana, se spune ca "progresul comunicatiilor la scara mondiala este fara precedent... Frontierele nationale nu mai sunt considerate ca niste limite. Noi le consideram ca niste oportunitati." Dupa cum ne spunea ec. Pavel Razman, seful Oficiului Judetean de Posta Arad, Compania Nationala a Postei Romane are in subordine 14 directii regionale, Aradul facand parte din directia Regionala Timisoara, din care mai fac parte judetele Timis, Caras- Severin si Hunedoara. La randul sau, Oficiul Judetean de Posta Arad are in subordine 42 de oficii, cu mai multe ghisee si agentii, din care Oficiul Postal Arad 1 este complet automatizat, "Reamintesc cititorilor ca Posta Romana efectueaza servieii de corespondenta, coletarie, mandate, servicii de desfaeere a presei precum si nenumarate noi servicii, pe care le-am facut publice, la momentul potrivit. De exemplu, in prezent, factorii nostri postali citesc si incaseaza, in mediul rural, contoarele electrice, in urma unei conventii cu ELECTRICA. De asemenea, intentionam sa efectuam acelasi serviciu si pentru ARTERM, insa, suntem doar in faza de discutii", ne-a mai declarat ec. Pavel Razman.
Ziua Mondiala a Postei se va desfasura in cadrul Directiei Regionale de Posta Timisoara sub deviza "Ziua Clientilor Postei Romane" si va fi marcata intr-un mod mai aparte: toti directorii regionalei de posta, prccum si conducatori ai oficiilor judetene de posta Arad, Caras-Severin si Hunedoara, vor distribui corespondenta unor mari clienti de pe raza lor de activitate, ca simpli factori postali. Cu ocazia Zilei Mondiale a Postei, uram noi succese Oficiului Judetean de Posta Arad.
Directorul TV Arad a ridicat premiul oferit de CCIACasa de Oaspeti a gazduit cei mai buni patroni intr-o atmosfera de exceptie
Bilantul anual, o sansa de a urca in Top
Topul firmelor organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad se desfasoara in scopul promovarii firmelor cu rezultate remarcabile la nivel de judet. Evaluarea nivelului de performanta se realizeaza in baza metodologiei unitare la nivel national, perfectionata an de an ca urmare a analizei rezultatelor obtinute si sugestiilor primite. Metodologia de lucru pentru realizarea topului este rezultatul colaborarii unei palete largi de specialisti, reuniti in Comisia pentru realizarea Topului National al Firmelor, care are ca atributii principale adoptarea metodologiei de lucru si analiza calitativa a rezultatelor obtinute, pe calculator. Comisia este alcatuita din reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti, Camerelor de Comert si Industrie Teritoriale, Ministere economice, Organizatii patronale si Asociatii profesionale. Colegiul de Conducere a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad a adoptat aceasta metodologie in sedinta din 29 august 2001. Este de subliniat faptul ca sursa utilizata, atat pentru structurarea pe domenii de activitate si clase de marime, cat si pentru indicatorii utilizati este bilantul contabil anual al firmelor, depus la organele fiscale si la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad. Sunt admise sa participe la Top firmele care indeplinesc urmatoarele conditii: comercianti de tip SA, societati cu raspundere limitata, societati in nume colectiv, societati in comandita simpla si in comandita pe actiuni, organizatii cooperatiste.
Cele mai valoroase firme au primit premii la TOP CCIA 2000Eleganta, incredere si...spirit de concurenta
Decernarea premiilor, efectuata vineri la Casa de Oaspeti a fost, poate unica, din ocaziile de a aduna la un loc toti agentii economici din judetul Arad care au obtinut rezultate remarcabile in domeniile lor de activitate. Evenimentul, care poate fi considerat a fi si unul monden, a adunat la un loc elita oamenilor de afaceri din Arad. "Vad persoane, elegant imbracate, am vazut la intrare autoturisme foarte scumpe, stiu ca aveti locuinte moderne si bine dotate. Asta inseamna ca ati reusit in afaceri. Ma bucura acest fapt, caci prin contributia dumneavoastra, a oamenilor de afaceri cu succes putem avea o economie dezvoltata, locuri de munca si increderea ca am luat-o pe un drum bun", le-a spus celor prezenti Nicolae Bacanu. Privindu-i pe toti directorii si patronii prezenti la Casa de Oaspeti nu am putut sa nu remarcam spiritul de concurenta care a inceput sa-si faca simtita prezenta si in randul agentilor economici din tara noastra. Lasand la o parte micile sicane dintre patroni sau directori (asa suntem noi romanii, mai orgoliosi), am putut observa ca cea de a opta editie a Topului judetean al firmelor nu a facut alteeva decat sa dea startul unei viitoare competitii ale carei rezultate vor fi vazute anul viitor la cea de-a noua editie a Topului.
Directori si patroni asteapta rezultatele de la TOP CCIA 2000Atmosfera inviorata si discutii in functie de interese
Si in acest an, organizatorii, Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, au reusit sa dea o nota aparte acestui eveniment anual. Chiar daca amenintarea cu ploaia a persistat, cei prezenti au avut parte de o seara placuta. Nu a impresionat pe nici un agent economic faptul ca printre invitati au fost si reprezentanti ai Politiei, Parchetului, Garda Financiara sau Administratiei Publice Locale. In functie de interese, patronii "s-au lipit" la discutii mai mult cu politistii sau procurorii. Acest lucru l-a determinat pe Dan Cancel, comisarul sef al Garzii Financiare, sa fie preocupat mai mult de baloanele din decor. Atmosfera a fost inviorata spre seara de ansamblul folcloric "Rapsozii Zarandului", moment gustat mai ales de cei veniti din mediul rural. Cea de-a opta editie a Topului judetean al firmelor a constituit si un prilej de a se realiza noi legaturi intre oamenii de afaceri, mai ales ca multi dintre ei nu se cunosteau la inceputul festivitatii. Ramane sa asteptam urmatoarea editie a Topului pentru ca multi agenti economici care anul acesta nu au fost premiati au promis ca, cu siguranta, anul viitor vor fi printre cei care vor primi premii.
Ceasurile de la Victoria sunt cunoscute in lume...Dupa ce fabrica de ceasuri "Victoria" a fost, in 1999, la un pas de faliment, in prezent este unicul producator de ceasuri mecanice din Europa. Avand peste 30 de miliarde datorii la buget si catre diferiti furnizori, fabrica s-a privatizat in 1999, iar in decurs de sase luni, principalul actionar (Baza de Aprovizionare, Productie si Desfacere) a reusit, prin plata acestora, sa o duca pe linia de plutire. Investiitiile masive, plata datoriilor si diversificarea produselor, coroborate cu faptul ca fabrica cehoslovaca "Prim" si-a intrerupt activitatea (fabrica aradeana devenind astfel unic producator de ceasuri mecanice in Europa), au constituit tot atatea atuuri pentru ca activitatea la Victoria sa devina rentabila. "Acum, fabrica pluteste in niste ape cat de cat limpezi si mai linistite, in conditiile in care in anul 2000 era sa se scufunde" a declarat Gheorghe Contras, directorul tehnic al SC Victoria. Trebuie spus, ca imediat dupa privatizare numarul muncitorilor a scazut de la 326 la 210, fiind eliminat personalul indirect productiv. Dupa acest lucru, desi pare curios la prima vedere, productia a crescut de doua ori, iar singura explicatie este ca, probabil, angajatii au "tras tare" sa nu cumva le vina randul la disponibilizari. La ora actuala, doar o treime din productie o mai reprezinta ceasurile, restul fiind ocupata de diferite tipuri de mecanisme pentru industria energetica, petroliera sau auto, mare pondere avand insa contoarele pentru apa calda si rece. Scaderea productiei de ceasuri este motivata de slaba cerere de pe piata interna, explicata cu umor de catre directorul tehnic: "somerii nu au nevoie de ceas". In schimb, cererile pe piata externa cresc, cele mai multe venind din tarile unde traditionalismul este la loc de mare cinste, cum ar fi Anglia, Germania sau Danemarca. La toate acestea se adauga si faptul ca fabrica a obtinut certificatul ISO-90 care atesta calitatea produselor.
Primarul Popa Dorel s-a intalnit cu reprezentanti UES-a stabilit o colaborare cu reprezentantii Regiunii Alsacia
Dupa cum deja v-am informat, primarul Dorel Popa a participat, saptamana trecuta la Bucuresti, la o Conferinta Internationala a Federatiei Autoritatilor Locale din Romania. Conferinta realizata in colaborare cu Comitetul Regiunilor din Uniunea Europeana. Primarul Dorel Popa a participat la aceasta conferinta datorita calitatii sale de membru in organele de conducere ale FALR. La aceasta conferinta au fost prezenti reprezentantii Uniunii Europene din Italia, Germania, Anglia si Olanda. Aceasta con- ferinta, care a durat trei zile, a fost organizata in cadrul unui program al Uniunii Europene, care are drept scop extinderea UE. In cadrul acestei Conferinte internationale, Euroregiunea Dunare-Cris-Mures- Tisa a stabilit contacte cu reprezentantii Regiunii Alsacia, care va sprijini Euroregiunea DKMT pentru integrarea in UE.
Zona Libera Curtici atrage multi investitoriAdministratia Zonei Libere Curtici-Arad a organizat, saptamana trecuta, o noua licitatie pentru concesionarea unor terenuri. In urma acestei licitatii, firma Comandor Interantional din Timisoara a concesionat 1.500 de metri patrati de teren in Zona Libera Curtici. Firma are ca obiect de activitate confectionarea si comercializarea sistemelor de securitate. O alta firma care a reusit sa concesioneze teren in ZLC este Andani Corporation din Bucuresti. Aceasta a concesionat 5.000 de metri patrati de teren, pe care vor fi construite spatii de depozitare. In ambele cazuri, concesionarea este facuta pe o durata de 50 de ani. Peste doua saptamani, Administratia ZLC va organiza o noua licitatie pentru concesionarea unor terenuri, pentru ca exista deja o serie de oferte din partea unor clienti. Astfel, o firma din Italia doreste construirea unei fabrici care sa produca postamente din plastic pentru CD-uri. In prezent, in Zona Libera Curtici-Arad functioneaza aproximativ 30 de firme, cu diferite obiecte de activitate, de la cele de productie pana la activitati de depozitare.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}