title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Miercuri, 8 august 2001

Senatorul Sergiu Nicolaescu isi mentine promisiunile facuteSenatorul Sergiu Nicolaescu, desi a declarat ca refuza sa mai vina in judetul pe care il reprezinta in Parlament, pana cand divergentele din cadrul PDSR vor lua sfarsit, acesta a debarcat in Arad chiar daca luptele intestine sunt departe de a lua sfarsit. "Eu ca un om neutru si mai in varsta decat ceilalti, am spus ca aceste lupte trebuie sa inceteze. Sper in continuare ca vor lua sfarsit in cele din urma", afirma Nicolaescu. Deja celebrele promisuni facute de acesta in campanie, cum ar fi ridicarea unui monument al Unirii, construirea unui cinematograf si a unui muzeu, au fost reinnoite de Sergiu Nicolaescu. "Aradul e unul dintre orasele minunate ale tarii, e poarta Romaniei, e format din intelectualitate deosebita. Vorbesc in calitate de timisorean, dar ma simt acasa la Arad. Dorinta mea e sa facem din Arad ceea ce merita, adica unul din judetele fruntase ale tarii, sa realizam un monument al Unirii, o catedrala exatraordinara, un muzeu frumos. Avem sprijinul ministrului Culturii, Razvan Theodorescu. Avem ambitii, vrem sa facem primul cinematograf ultramodern din tara. Eu zic ca sunt foarte multe lucruri de facut si e loc de mult mai bine", spune senatorul Sergiu Nicolaescu. Pentru ca tot a fost tras la raspundere, Sergiu Nicolaescu a intors gestul, criticand tanara generatie, deoarece contribuie la promovarea nonvalorilor. "Ma intreb unde e tineretul de altadata, unde sunt asociatiile tinerilor. Nu mai merge tineretul la cinematograf, preferand sa inghita toate porcariile de la posturile de televiziune. M-am uitat si eu la emisiunile transmise de pe litoral, dupa ce o luna si jumatate m-am dezintoxicat de ele. Sunt o rusine pentru poporul nostru", a incheiat Nicolaescu.
Recons doreste sa refaca fatadele cladirilor degradateValoarea totala a lucrarilor este de aproximativ sapte miliarde de lei
Mai multe imobile din municipiu vor fi reparate in acest an, dar pentru acest lucru Recons SA a cerut aprobarea CLM, actionarul majoritar al societatii. Aprobarea a fost solicitata pentru ca imobilele, in proportie de 90% sunt proprietate privata, iar Recons executa lucrarile numai cu plata contravalorii lor. De asemenea, societatea solicita directiei Administratia Patrimoniului Local sa intervina, prin Serviciul de Sistematizare si sa-i atentioneze pe toti cei in cauza pentru a-si repara fatadele. Proprietarilor din zona centrala li se va cere acceptul scris pentru executarea lucrarilor de refacere a fatadelor, urmand a se perfecta contracte de executie cu asociatiile de proprietari pe imobile, pentru a fi demarate lucrarile. Recons mai are in programul pentru acest an refacerea fatadelor a sase imobile din zona centrala, de pe strazile Cosbuc, Marasesti, Rodnei, Iuliu Maniu si P-ta Mihai Viteazul. Toate cele sase imobile sunt proprietate de stat, astfel incat nu vor exista probleme cu reparatiile, care vor costa aproximativ 900 de milioane de lei. Pe langa cele sase imobile "de stat", alte imobile din zona centrala vor avea, la sfarsitul acestui an, fatada refacuta. Este vorba despre 13 imobile aflate in proprietatea unor persoane fizice sau juridice. Printre proprietarii care detin imobile la care se vor face lucrari sunt Fundatia Vasile Goldis, Cofetaria Corso, Comsim SRL, Miorita, Delicia sau magazinul Femina. Pe langa lucrarile la fatade, Recons si-a propus executarea unor lucrari la imobilele din fondul locativ pe care le are in administrare. Valoarea totala a lucrarilor se ridica la aproximativ sapte miliarde de lei, bani din care se vor face reparatii, consolidari sau demolari de cladiri. Consolidarea cladirilor va inghiti 1,11 miliarde de lei, iar demolarea, totala sau partiala, a 22 de imobile costa aproximativ 400 de milioane de lei. In acest an, Recons va mai investi sume importante in achizitia si refacerea unor imobile. Astfel, trei miliarde de lei costa achizitionarea blocului de garsoniere de pe strada Liviu Rebreanu si amenajarea apartamentelor. Toate investitiile sunt realizate din fondurile proprii ale Recons.
Pensionarii doresc recorelarea pensiilorPensionarii continua sa fie nemultumiti de modul in care guvernantii au inteles sa recoreleze pensiile. Desi au protestat in diferite randuri impotriva modului arbitrar in care se procedeaza la recorelarea pensiilor, pana acum nu s-a inregistrat nici o victorie. Asa se face ca membrii Ligii Judetene a Pensionarilor din Arad nu renunta la doleantele lor si au de gand ca pana in toamna problema sa fie rezolvata. Acum ligile pensionarilor din toata tara se afla intr-un proces de discutii, urmand sa puna la punct tactica de abordarea a problemei. Ei sunt dispusi sa mearga pana la capat si sa apeleze, daca va fi nevoie, la masuri extreme. Nu este exclusa varianta organizarii unui mare miting de protest in capitala tarii. Cel mai probabil, mitingul va avea loc in toamna si se va bucura de prezenta pensionarilor din toata tara. Nu se stie inca data exacta, dar cert este faptul ca va avea loc in mijlocul lunii septembrie. De remarcat ar fi faptul ca membrii acestei clase sociale au de gand sa mearga pana la capat si nu vor parasi platoul din fata Guvernului pana cand cererile lor vor solutionate.
In vama sunt intalnite si multe nereguli...In perioada 3-6 august au fost desfasurate actiuni specifice Politiei de Frontiera, independent si in cooperare cu lucratorii vamali din Birourile Vamale din punctele de frontiera, in timpul carora au fost consemnate mai multe abateri in randul celor care au tranzitat vamile aradene. In timpul controalelor au fost descoperite patru persoane, cetateni romani, dati in consemn pentru interdictie de a parasi tara. De asemenea, au fost aplicate un numar de 96 de amenzi contraventionale in valoare de 4,2 milioane de lei, unor persoane care au incalcat prevederile OUG nr. 105/ 20G1, privind frontiera de stat a Romaniei. Sanctionat contraventienal cu un milion de lei a fost si cetateanul roman Stefan Olaru Foldi, caruia i s-au confiscat bunuri in valoare de 60 de milioane lei (4 termoteci si teava de cupru), deoarece la controlul vamal efectuat asupra autovehiculului condus de acesta (numar de inmatriculare TM- 05-ZCP) aceste bunuri nu au fost declarate, incercandu-se introducerea lor in tara fara plata taxelor vamale. Politistii de frontiera si vamesii au mai confiscat de la patru cetateni romani, la intrarea in tara, 182 kilograme de carne si produse din carne in valoare de 14 milioane lei.
Plecarea consilierului Rodica Borza in Canada a fost votata in CLMSingurul impediment ar mai putea fi Prefectura, daca ataca hotararea in contencios
Plecarea consilierului Rodica Borza in Canada a fost aprobata in sedinta CLM de ieri, cu 15 voturi pentru, patru impotriva si unul anulat. In sedinta de saptamana trecuta a fost aprobata plecarea altor patru persoane in Canada. Este vorba despre primarul Dorel Popa, viceprimarul Levente Bognar, directoarea Claudia Macra si consilierul Doru Sever Puia. Cu plecarea Rodicai Borza, consilierii nu au fost de acord, desi s-a votat de doua ori. Ieri s-a aprobat plecare, fara prea multe probleme, desi au existat destule comentarii. Marcel Chiscan a spus ca "am vazut ca invitatiile au fost facute in urma discutiilor cu primarul. Daca tot suntem parteneri, puteam sa fim consultati si noi". Dar viceprimarul Emanoil Voicu, care l-a suplinit pe Dorel Popa, plecat in concediu, a raspuns pe loc, spunand: "Corespondenta se poarta cu primarul, iar delegatii care vor pleca in Canada vor mai fi, desi veti avea surpriza sa constatati ca nu mai contin consilieri. Asta pentru ca managementul il face Primaria si cred ca este normal ca deplasarile sa le faca angajatii acestei institutii. Oricum este greu de crezut ca in 3-4 deplasari vor merge in Canada toti consilierii." Desi votul i-a fost favorabil, Rodica Borza ar putea sa mai aiba parte de o surpriza neplacuta. Asta in cazul in care Prefectura va ataca in contencios hotararea, ceea ce ar duce la blocarea ei si implicit la blocarea deplasarii intregii delegatii. Iar unele surse din Prefectura ne-au "soptit" ca acest lucru este destul de probabil. Pana atunci, Rodica Borza este la un pas de Canada.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}