title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Miercuri, 7 noiembrie 2001

La Spitalul Matern s-au nascut tripleti...Luni dimineata, in jurul orei 03.00, la Spitalul Matern "Salvator Vuia", s-a petrecut un eveniment mai putin obisnuit. Florina Rodica Stefan a adus pe lume trei copii. Tripletii sunt toti baieti, iar nasterea lor a trebuit sa se faca printr-o operatie de cezariana. Starea lor de sanatate este buaa, astfel incat nu exista nici o problema care sa afecteze bunul mers al lucrurilor. Acestia au cantarit, pe rand, la nastere: 2,000 kg; 1,900 kg; 1,800 kg. De remarcat ar fi faptul ca penultima nastere de tripleti a avut loc acum trei ani. O familie din Felnac s-a pricopsit atunci cu doua fetite si un baietel, nascuti si ei prin cezariana. Copiii, Catalin Florin, Madalin Andrei si Denis Ioan, s-au nascut prematur, motiv pentru care a fost nevoie de o atentie sporita din partea medicilor. Florina Rodica Stefan, originara din localitatea Curtici, se gandeste deja la viitorul tripletilor. Din pacate, din salariul sau de confectionera va trebui sa creasca trei copii. Familia Stefan nu are o locuinta proprie si isi pune semne de intrebare in legatura cu viitorul.
CCIA doreste stabilirea de afaceri prin InternetLansarea Congresului Virtual Mondial al Tinerilor Intreprinzitori si a Intreprinderilor Mici si Mijlocii a avut loc, la Zaragoza (Spania), in data de 15 octombrie 2001. Congresul se adreseaza tinerilor intreprinzatori indiferent de sectorul de activitate, nationalitate, marimea afacerii, precum si Intreprinderilor Mici si Mijlocii iar obiectivele acestuia sunt crearea unui forum de dezbateri si schimb de idei privind problemele cu care se confrunta micii intreprinzatori si transmiterea de informatii despre noua economie mondiala, maximizarea schimburilor comerciale intre particpanti etc. Camera de Comert Arad care este singura institutie din Romania colaboratoare a organizatorilor Congresului Virtual Mondial, prin Departamentul Integrare Europeana propune lansarea ofertei de participare in conformitate cu urmatorul program. In data de 15 noiembrie va avea loc organizarea unei intalniri cu intreprinzatorii aradeni, pentru a prezenta modalitatea de desfasurare a Congresului Virtual Mondial. Apoi, in intervalul 15 noiembrie 2001 - 1 martie 2002 se vor organiza, in Sala de Conferinte a Camerei de Comert, intalniri virtuale ale participantilor. Astfel, pana la sfarsitul anului au fost programate urmatoarele: deschiderea seminarului "Administratie publica" si a celui de "Cunostinte de inginerie si capital intelectual" si dechiderea clasei virtuale, care va avea loc la ora ora 21.00 gmt (ora 23,00) in data de 15 noiembrie, prilej cu care va avea loc si deschiderea targului virtual etc. In final, in data de 14 decembrie, va avea loc video conferinta mondiala, la ora 21.00 gmt"(ora 23,00)
In cadrul Congresului se vor organiza seminarii interactive in cadrul carora participantii si prezentatorii seminarului vor putea discuta prin intermediul Internetului. De asemenea, se va organiza si un targ virtual in cadrul caruia participantii isi vor putea expune serviciile si produsele. Targul va putea fi accesat nu numai de catre participanti, dar si de alti vizitatori virtuali. Congresul va fi urmat de o participare (fizica) la un Congres Mondial care se va desfasura in Zaragoza (Spania), unde sunt asteptati sa participe aproximativ 4000 de mici intrepnnzatori si experti din diferitele domenii care au fost dezbatute.
Profesorii din Arad vor participa la pichetariProfesorii din Arad vor participa la pichetari  
Desi apele par sa se limpezeasca in Invatamant, iar dinspre Guvern vin promisiuni de mariri salariale, dascalii din Arad sunt precauti cu entuziasmul. Ei spun ca s-au fript prea des cu ciorba pentru a nu sufla acum si in iaurt si declara ca pana in momentul in care isi vor primi drepturile prevazute in contractul colectiv de munca nu mai au incredere in Executiv. Liderul sindical al Sindicatului Democratic din Invatamantul Aradean, Stefan Balita, a precizat ca profesorii sunt satui de promisiuni si s-au saturat sa tot fie amagiti. Impreuna cu celelalte sindicate din sectorul bugetar, o parte dintre sindicalistii aradeni vor fi prezenti in Capitala atunci cand Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, la care sunt afiliati, va picheta Parlamentul in timp ce comisiile acestuia vor dezbate Legea Bugetului de stat pentru 2002 si Legea Salariatilor din sectorul bugetar. Daca pichetarea nu da roade, in 12 noiembrie va fi organizat un miting in fata Parlamentului, unde vor participa reprezentantii tuturor judetelor, iar daca nici acest pas nu avea efect, sindicalistii din Invatamant sunt decisi sa declanseze greva de avertisment. Protestele vor inceta atunci cand actele oficiale vor fi votate si publicate in forma ceruta de ei. Conform asteptarilor, proiectul de buget pe anul 2002 va fi rectificat prin includerea sumelor necesare majorarilor salariale. Tichetele de masa solicitate de profesori vor putea fi acordate doar din fonduri extrabugetare, ceea ce va genera discriminari: doar in unele unitati cadrele didactice vor primi tichete, desi toti ar avea dreptul la acestea.
Aradenii vor cumpara vaci americane...Un exemplar de bovina costa aproximativ 2200- 2900 de dolari
Aradenii vor putea avea vaci americane din luna aprilie a anului viitor. O delegatie de specialisti ai Agentiei Sanitar-Veterinare a fost in Statele Unite pentru a stabili conditiile veterinare in care vor putea fi importate vacile, negocierea pretului revenind Ministerului Agriculturii. Vacile ce vor fi aduse produc aproximativ 11.000 de litri de lapte pe an, daca se respecta toate conditiile de intretinere. Un astfel de exemplar de bovina, cu productii de lapte atat de ridicate, costa aproximativ 2.200- 2.900 de dolari; pret in care intra si transportul cu vaporul pana in portul Constanta. Totusi, nu se vor importa bovine decat in limita solicitarilor, la care se va tine seama si de posibilitatea de asigurare a conditiilor de trai necesare. Romania va importa din SUA bovine cu caracteristici genetice superioare pentru ameliorarea acestui sector, importurile facandu-se din America pentru ca tarile europene care ar fi putut furniza material genetic sunt sub embargo din cauza evolutiei bolii vacii nebune.
O mogaldeata nevinovata starneste valuri inutile...Dupa cum ati putut afla din stirile de ieri, la Spitalul Matern "Salvator Vuia" s-a nascut un baietel care a primit numele de Stoica Stefan ... Benladen. Asemanarea dintre nou-nascut si celebrul terorist se opreste acolo unde a si inceput, adica la nume. Aradeanul Benladen provine dintr-un mediu social nu tocmai potrivit. Mama sa, Andronica Stoica este o tanara in varsta de 28 de ani, din localitatea Siria si a "pregatit" venirea pe lume a micutului Benladen, nascand inainte deja patru frati. Cat despre tatal bebelusului nu se stiu prea multe lucruri. Concubinul oficial al Andronicai este Liviu Tanase, un barbat in varsta de 43 de ani. Cu toate acestea Benladen nu-i mosteneste numele de familie. La numai o zi de la nastere, cea care l-a adus pe lume a sters-o englezeste din matemitate, lasandu-si progenitura in bratele asistentelor medicale si in gura presei. Pe de alta parte, numele care i-a fost ales are darul de a baga in sperieti o parte a angajatilor Spitalului Matern si a autoritatilar locale. Se pare ca exista un curent de opinie care lupta impotriva atribuirii acestui nume. Unora le este teama ca mediatizarea micutului ar putea aduce prejudicii, nu numai familiei sau spitalului, ci intregii tari. Acestia spera ca Primaria nu va inregistra in mod oficial acest nume, desi nu exista nici o lege care sa interzica acest lucru. Departe de a avea vreo vina, micutul Benladen este acum subiectul unor dezbateri de-a dreptul comice.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}