title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Joi, 6 decembrie 2001

Colonelul Ioan Ulica a fost inlocuit din functieIn cursul zilei de ieri, Inspectoratul Judetean de Politie a fost vizitat de col. Lucian Ciobanescu - seful Grupului de Control al Ministerului de Interne. Chiar daca vizita a fost neanuntata, iar prezenta colonelului in cauza a fost surprinzatoare, scopul si durata acesteia au venit sa lamureasca zvonurile care au circulat multa vreme prin urbe. Astfel, prin faptul ca a dat citire ordinelor de eliberare din functie a mai multor persoane, col. Ciobanescu a confirmat si predarea de col. Ulica a comandei ISJ. Schimbarile au avut loc datorita nerealizarii indicatorilor propusi, precum si datorita cresterii infractiunilor pe raza judetului si municipiului Arad. Astfel lt.col.Nicolae Gudiu, fost adjunct al sefului Politiei municipiului Arad, a fost promovat si numit seful Inspectoratului de Politie Judetean Arad. Col. Teodor Pantea, fostul sef al Cabinetului sefului inspectoratului, a fost si el promovat in functie. El a fost numit prim-adjunct al sefului inspectoratului, functie ramasa vacanta dupa pensionarea col. Ioan Maghici. Fostul inspector sef Ioan Ulica, a fost eliberat din functie si numit in functia de adjunct al sefului inspectoratului. Acest post ramasese liber dupa pensionarea col. Dalea Ioan. Trebuie, de asemenea, reamintit faptul ca cel de-al treilea adjunct este col. Teodor Lupsa. A mai fost schimbat din functie si pus la dispozitia unitatii, col. Tutu Bodarlau, seful Serviciului Politiei Economico-Financiare.
Frigoriferul doreste venirea investitorilor potenti - Virtual Arad News (c)2001In luna decembrie, preturile la carne si preparate din carne raman neschimbate
SC Frigorifer SA este una din marile societati comerciale aradene care se confrunta, in ultimii ani, cu probleme financiare. Scaderea productiei, cauzata de reducerea drastica a pietei de desfacere, cheltuielile de fabricatie tot mai mari, a dus incetul cu incetul la acumularea datoriilor, ingreunand si mai mult continuarea activitatii in aceasta fabrica. Una din solutiile salvatoare este venirea unor investitori, potenti financiar, care sa acopere datoriile societatii sa asigure o retehnologizare a spatiilor de lucru. Dar, "posibilii investitori vin si pleaca fara a lasa ceva concret in urma lor", afirma Carmen Barbulescu, directorul SC Frigorifer SA. Acum, in prag de Sarbatori, SC Frigorifer era sa fie victima unei licitatii, ca urmare a neplatii datoriilor catre Casa Judeteana a Asigurarilor Sociale de Sanatate. Suma avansata de CJASS era de 33.161.391.928 lei, urmand a fi scoase la licitatie depozitul frig si cladiri, asezate pe o suprafata de 3.000 m.p. In urma interventiei conducerii SC Frigorifer la CJASS, s-a constatat ca suma avansata nu corespunde realitatii, datoriile fiind mult mai mici. "A fost o greseala a celor de la Casa Judeteana a Asigurarilor Sociale de Sanatate. Am vorbit cu domnul Gheorghe Domsa, directorul CJASS, si am remediat situatia. In realitate, suma datorata Casei este de doar 20 milioane de lei, noi platind restul datoriei. Chiar si aceste 20 de milioane vor fi achitate in cursul zilelor urmatoare", ne-a declarat Carmen Barbulescu. Tot directorul SC Frigorifer a dat o veste buna aradenilor. In conditiile in care pretul energiei electrice si a carburanfilor creste lunar, conducerea societatii a hotarat ca in luna decembrie preturile la carne si preparate din carne sa ramana neschimbate.
Primarul Barzavei doreste rezolvarea problemei sterilului...De cativa ani buni, locuitorii din Barzava se confrunta cu o serie de probleme din cauza minei de uraniu si a sterilului de uraniu. Despre problema poluarii acestei localitati s-a vorbit si in sedinta care a avut loc la Prefectura, in urma cu doua saptamani, sedinta in care au fost facute si cateva promisiuni pentru rezolvarea acestei situatii. "Inspectoratul de Protectie a Mediului, prin inspectorul sef Mihai Covic, isi da tot interesul, fapt pentru care ne-a promis ca anul viitor vor demara lucrarile de conservare a sterilului de uraniu. Ar fi bine ca aceste lucrari sa se desfasoare in paralel cu lucrarile de introducere a apei curente, in localitate" a precizat primarul din Barzava, Adinel Popovici. De subliniat ar fi faptul ca, proiectul de conservare a sterilului de uraniu, realizat de Inspectoratul de Protectie a Mediului ar costa dupa cum spunea primarul Adinel Popovici 4.5 miliarde de lei, si ar consta "in imprejmuirea minei de uraniu si a sterilului, cu gard de sarma, precum si in gazonarea terenului respectiv si realizarea a doua statii de epurare, pentru ca apa care se revarsa din mina in paraul Barzava sa aiba radioactivitatea in limitele admise de normele internationale " a adaugat primarul Adinel Popovici. Cert este insa ca, multi localnici s-au imbolnavit si mor de cancer, motivul principal fiind poluarea din zona. Numai anul trecut s-au inregistrat 17 cazuri de decese, din care 30-40 la suta provin din imprejurimile minei de uraniu. Insa nu numai localnicii suat afectati ci si animalele acestora. Mina de uraniu a functionat intre anii 1964-1968, dupa care a ramas un depozit de uraniu si un steril de uraniu. In '93, depozitul de uraniu a fost transportat de proprietar in zona Fagaras, pe locul respectiv fiind in prezent groapa de gunoi, care "in astfel de situatii este foarte indicat".
Conferinta de presa de Ziua Mondiala Anti-SidaIn organizarea Directiei de Asistenta Comunitara din cadrul Consiliului Local Arad, a avut loc, marti, la Cantina municipala o conferinta de presa, avand drept tema "Ziua Mondiala Anti-SIDA" . La intalnire au participat reprezentantii mai multor institutii aradene, dintre care amintim pe viceprimarul Levente Bognar, dr. Calin Ardelean, seful serviciului de promovare a sanatatii si programe de educatie pentru sanatate, Iudita Cuvineanu, directoarea filialei de Crucea Rosie Arad, dr. Dorina Tasca, dir. adj. DSP, dr. Dana Negru medic epidemiolog, dr. Ileana Drajomir, coordonatoarea programului etc. Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale Anti-SIDA, Serviciul de promovare a sanatatii si programe de educatie pentru sanatate, din cadrul DSP Arad, desfasoara, in perioada 15.11- 05.12. a.c., in colaborare cu Inspectoratul Scolar si Comitetul judetean de Crucea Rosie, precum si ai asociatiei Educatorilor pentru Sanatate PRO VITA SANA, o serie de actiuni educativ-informative, in special in randul copiilor si tinerilor, sub genericul "Mie cmi pasa..., dar tie?". In acest sens, a avut loc si o actiune stradala in Piata Revolutiei, chiar de Ziua Nationala, ocazie cu care s-au distribuit si o serie de materiale. Potrivit ultimelor statistici, in Romania au fost depistate peste opt mii de cazuri HIV, 75,8 la suta din morbiditate fiind inregistrata in randul copiilor, in special a celor de varsta frageda. In Arad sunt 86 de cazuri, dintre care 43 se afla in tratament si, in plus, in acest an au mai fost luati in evidenta noua copii si doi adulti (din care unul a decedat).
Iulian Raicea este cel mai bun sportiv aradean in 2001In primele zece locuri ale ierarhiei, jumatate sunt ocupate de sportivi ai CSM Conar
Marti s-au stabilit primii zece sportivi ai Aradului pe anul 2001. Conform Anuarului Sportului, au fost luate in discutie in primul rand rezultatele internationale. Cele mai mari discutii s-au iscat pe seama primilor doi clasati, Iulian Raicea (CSM Conar), pregatit de V. Atanasiu si Adrian Jigau (CS Astra), antrenat de G. Biris. Acesta din urma a ratat titlul de cel mai bun sportiv aradean, avand ghinionul unei accidentari, accidentare care l-a privat de cel putin o medalie la CM, rezultat cu care l-ar fi devansat pe Raicea in clasament. Pe treapta a treia a podiumului o gasim pe atleta Ionela Tarlea, de la Asociatia Sportului Aradean, Aceeasi asociatie este reprezentata pe locul patru de Gheorghe Guset. Acesta este urmat in ierarhie de halterofilul Florin Veliciu (CS Astra-CSS Gloria), pregatit de G. Biris si A. Crisan. Ionel Oprea (Asociatia Atletismului Aradean), ocupa pozitia a sasea. Talerista, Lucia Mihalache, componenta a CSM Conar si antrenata de Stefan Koles, a reusit o clasare pe locul sapte, in principal datorita medaliei de bronz cucerita la Campionatul Balcanic. Pe opt o gasim pe tenismena Otilia Badescu, colega cu Pusa la Conar. Ultimele doua locuri ale clasamentului sunt adjudecate de doua sperante ale sportului aradean, Dana Dodeanu (CSM Conar), antrenata de V. Dobai si A. Kakas si Marius Cenadan (CSM Conar-CS UTA), pregatit de M. Toth. Premii speciale vor primi BC ICIM si BC West Petrom. Premierea primilor 10 sportivi ai judetului Arad pe anul 2001 va avea loc in data de 14 decembrie.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}