title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Vineri, 5 octombrie 2001

Stefan Balita si Marius Gondor facand urari personalului didacticAzi se serbeaza Ziua Internationala a Educatorului, o sarbatoare care trebuie sa ne aduca aminte de cei care ne-au invatat carte. Sindicatul Democrat si Sindicatul Liber din invamantul aradean, prin vocea liderilor Stefan Balita si Marius Gondor au tinut sa adreseze cateva urari de sanatate personalului didactic din invatamant. Astfel, Stefan Balita declara ca " invatamantul romanesc este recunoscut ca prioritate nationala, toti cei care lucreaza in acest domeniu sunt nemultumiti de conditiile tat mai grele de munca si de viata. In aceasta zi de sarbatoare, trebuie sa atragem atentia guvernantilor si parlamentarilor, in legatura cu cat de necesara este munca celor din invatamant si cat de neglijata este starea materiala si conditia umana fata de cei care i-au invatat carte". Liderul, Marius Gondor declara ca "Biroul Operativ al Sindicatului Liber din Invatamantul Aradean va adreseaza cu un profund respect, indemnul de a ne implica in continuare in aplicarea reformei scolare, in modernizarea invatamantului cu intelegere, cu pasiune si avand convingerea ca prin munca noastra servim natiunea romana si crem sanse reale de afirmare, de demnitate, de bunastare tinerei generatii de astazi si generatiilor viitoare".
Politia de Frontiera isi face datoriaPatru persoane au fost depistate si sunt cercetate penal pentru savarsirea unor infractiuni
Una dintre conditiile esentiale pe care tara noastra treuie sa le indeplineasca pentru a putea acede in Uniunea Europeana este aceea securizarii frontierelor de stat. In speial a celor din partea e vest a tarii, cele cu Ungaria. Pentru realizarea acestui lucru, autoritatile romane au luat o serie de masuri, radicale chiar, care au avut, cel putin pana in prezent, rezultatele scontate. Politistii de frontiera aradeni, coordonati de mr. Constantin Daminescu, un tanar ofiter transferat la Inspectoratul de Politie de Frontiera Arad de la Inspectoratul de Politie a Judetului Timis, au reusit in scurt timp sa obtina rezultate notabile, rezultate apreciate, in repetate randuri, de conducerea Ministerului de Interne. Zilele trecute, oamenii din subordinea maiorului Daminescu au mai punctat la capitolul realizari, reusind depistarea unor cetateni care intentionau sa treaca ilegal frontiera. In data de 1 octombrie a.c., la Punctul Politiei de Frontiera Nadlac s-a prezentat pentru iesirea din tara un cetatean roman care avea aplicata in pasaportul personal o viza Schengen. La un control mai atent, politistii de frontiera aradeni au constatat ca respectiva viza este falsa. In cursul cercetarilor, cel in cauza a declarat ca viza i-a fost aplicata de un individ necunoscut, in schimbul unei sume de bani. Titularul pasaportului este in prezent cercetat pentru savarsirea infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani. Marti dimineata, pe la Punctul Politiei de Frontiera Curtici, s-au prezentat, cu trenul Rapid Dacia, Lucia Babau, de 20 de ani, Constantin Bursuc, de 19 ani, si Dorin Dragoi, toti din Suceava, care intentionau sa intre in tara. Din cercetarile efectuate de politistii de frontiera aradeni a rezultat faptul ca persoanele in cauza au iesit legal din Romania cu intentia de a ajunge in Germania unde doreau sa munceasca. In data de 29 septembrie a.c., cei trei au incercat sa forteze granita dintre Ungaria si Austria insa au fost retinuti. In prezent, cei trei sunt cercetati penal pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei unui stat strain, conform art. 1 din OUG 112/2001.
La Galsa si Siria se sarbatoreste culesul viilor"La cules de vie in Podgorie"- un amplu spectacol folcloric
La romani, toamna este un anotimp numai bun pentru petreceri si pentru crearea unui cadru de buna dispozitie. Toamna se aduna recoltele - toamna se aduna strugurii. Iata in acest sfarsit de saptamana este randul comunei Siria de a imbraca straie de sarbatoare. Primul care va fi plin de voie buna este satul apartinator Masca. Aici, sambata, 6 octombrie, sunt asteptati sa vina toti fiii satului, la sarbatoarea cu acelasi nume. Dupa slujba religioasa dedicata Hramului Bisericii Romane Ortodoxe din localitate, va urma o petrecere campeneasca, presarata cu mult folclor si jocuri populare. Duminica, 7 octombrie, este randul Siriei sa-si astepte oaspetii. Ampla manifestare - care se va derula pe tot parcursul zilei - poarta numele "La cules de vie in Podgorie". Daca tot se strang strugurii din vii, localnicii s-au gandit sa se adune cu totii la sarbatoarea lor traditionala din fiecare toamna. Aceasta se va desfasura in frumosul parc din centrul comunei sau, in caz de timp nefavorabil, in Caminul Cultural Siria. "La cules de vie in Podgorie" va cuprinde si un amplu program folcloric, organizatorii invitand o seama de formatii folclorice si de solisti vocali, special pentru aceasta ocazie. Astfel, duminica, la Siria vor evolua membrii Ansamblului Folcloric "Doina Muresului", carora li se vor alatura si solistii vocali Gentiana Birauas, Monica Groza, Dana Han si Aurel Budugan. Bineinteles, un rol important in spectacol il va detine si grupul folcloric din localitate - grupul "Siriana". La manifestarea "La cules de vie in Podgorie" va fi prezenta si o delegatie din Serbia - Satu Nou, localitate cu care Siria are legaturi traditionale de colaborare. La sarbatorile din Masca si Siria sunt asteptati sa participe toti fiii satului, precum si cei care doresc sa aiba parte de o duminica plina de bucurie, de cantec, joc si voie buna.
Robert Muresan - dublu campion la motociclismIonel Pascota a alergat in premiera la Super Bike si a obtinut un excelent loc doi
Robert Muresan a devenit, duminica, la Targu Mures, dublu campion national la motociclism viteza. Foarte tanarul alergator a castigat clasele rezervate juniorilor II si III, reusind sa adune punctele necesare pentru a deveni, in premiera, campion al Romaniei, cu o etapa inainte de finalul actualului sezon. Robert Muresan isi indeplineste astfel obiectivul propus la debutul campionatului, dupa ce in ultimele doua sezoane s-a clasat, in ordine, pe locurile trei si doi. Izabela Muresan a participat la clasa juniorilor III si s-a clasat pe treapta a treia a podiumului. Ea are nevoie de o victorie in etapa finala care se va derula la sfarsitul saptamanii tot la Targu Mures, iar oficialii clubului Las Vegas Racing Team ii vor pune la dispozitie motocicleta lui Robert pentru a-i oferi sansa de a deveni vicecampioana a Romaniei. Si ceilalti alergatori aradeni de la Las Vegas Racing Team au obtinut rezultate bune in etapa desfasurata la Targu Mures. Cel mai surprinzator dintre toate l-a reusit Ionel Pascota. Acesta s-a clasat pe pozitia secunda la clasa Super Sport, dupa o lupta crancena cu Florian Pop de la Steaua, dar a participat apoi si la Super Bike, o premiera pentru clubul Las Vegas. Pascota a ocupat locul al doilea la Super Bike, clasandu-se dupa Octavian Vrajitoru. Surprinzator, unul dintre favoriti, Peter Gagy n-a participat la etapa din cauza unei defectiuni tehnice a motorului. "I-am dat lui Pascota motocicleta Ducatti si a scos un rezultat foarte bun la Super Bike", ne spune Cristi Muresan, conducator al Las Vegas- Racing Team. Cornel Holswadner s-a clasat pe primul loc la 50 cc sport si pe locul doi la 125 cc, proba la care Claudiu Pop a sosit abia al saselea din cauza unui probleme tehnice.
Maine incepe o noua editie a "Festivalului de Teatru Clasic" la AradCel mai important eveniment cultural aradean al acestei toamne se apropie. Este vorba despre "Festivalul de Teatru Clasic" manifestare care aduce, an de an, cele mai bune spectacole ce se joaca pe scenele din Romania. In mod exceptional, editia din acest an a festivalului va dura noua zile, publicului fiindu-i prezentate nu mai putin de noua spectacole. Comparativ cu celelalte editii, cea din anul 2001 se prefigureaza a fi una de exceptie. Pentru prima data, Festivalul de Teatru Clasic de la Arad va fi deschis de un spectacol sustinut de o trupa din afara granitelor tarii spectacolul "Balera" al teatrului din localitatea italiana Umbertide. Asadar, maine, sambata, 6 octombrie se va auzi gongul inaugural al festivalului. Spre deosebire de alti ani, acum termenul "clasic" nu mai este fortat,   absolut toate spectacolele invitate inscriindu-se in conotatiile acestui cuvant. Un eveniment de exceptie va fi, printre altele, si spectacolul cu piesa "Hamlet" al Teatrului National din Cluj testamentul artistic al regretatului regizor Vlad Mugur, ce va fi jucat duminica, 7 octombrie. Absolut toate spectacolele vor incepe in fiecare seara la ora 18,00 si se vor juca in sala mare a Teatrului de Stat din Arad. Organizatorii Festivalului de Teatru Clasic sunt Consiliul Local al Municipiului Arad, Teatrul de Stat Arad si Fundatia ARTCLASIC, condusa de fostul director al TSA, Ovidiu Cornea.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}