title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Marti, 5 iunie 2001

Furtuna a trecut pe langa Arad...Institutul National de Meteorologie, Hidrologie si Gospodarire a Apelor avertiza, ieri, printr-un comunicat ca vremea va fi neobisnuit de instabila pentru aceasta perioada. Intr-adevar incepand din noaptea zilei precedente, si pe tot parcursul zilei de ieri s-au semnalat averse de ploaie, intensificari ale vantului care, trecator, in zonele deluroase au luat aspect de vijelie si, izolat, de grindina. Maiorul Lucian Cebuc, de la Inspectoratul de Protectie Civila, ne-a declarat ca furtuna a cam trecut, in prima zi, adica ieri, pe langa noi, nesemnalandu-se pagube insemnate pe teritoriul judetului. Comisiile locale de aparare impotriva dezastrelor sunt, in continuare, in stare de alerta, deoarece, in urmatoarele zile, se vor semnala cantitati medii de 25 de litri de apa pe metru patrat, punctiform chiar 40-50 de litri pe metru patrat. Se pot folosi, in caz de maxima urgenta telefoanele 256596, 256557, 982, 256712 (fax)
Copiii institutionalizati s-au simtit bine la Unitatea de JandarmiDupa cum a promis, conducerea Unitatii de Jandarmi din Vladimirescu s-a gandit in ziua de 1 Iunie si la copiii institutionalizati, carora a cautat sa le ofere o zi deosebita. Copiii de la Centrul de Primire Minori au fost invitati de comandantul unitatii, col. Alexandru Kis, in mijlocul jandarmilor, care i-au primit cu caldura si cu multa dragoste. Pe langa o masa festiva, inchrcata cu bunatati culinare - la vazul carora copiii au fost foarte incantati - celor mici li s-au mai oferit si alte surprize, pentru ca sederea lor in mijlocul oamenilor in uniforma sa fie una dintre cele mai placute. Initiativei jandarmilor li s-a alaturat si cunoscuta interpreta de muzica populara Cornelia Caprariu Roman, membri a Orchestrei Populare "Rapsozii Zarandului", condusi de maestrul taragotist Petrica Pasca. Solista-Cornelia Caprariu-Roman a venit special pentru copii, caora le-a interpretat cateva melodii populare. Mai mult decat atat, ea a incercat sa-i si invete pe copii cateva cantece populare romanesti. Unii dintre micuti au prins repede aceste melodii, dar altii au preferat sa ii asculte pe colegii lor, nearatandu-se prea atrasi de folclor. Dar ceea ce i-a incantat peste masura pe cei mici a fost demonstratia de arte martiale facuta de jandarmi. La acest capitol ei au fost foarte receptivi, o data inceputa demonstratia, intrecandu-se in a-si arata talentul intr-ale bataii, mai mult sau mai putin martiale. Micutii "Bruce Lee" au petrecut o zi foarte plina in mijlocul jandarmilor de la Vladimirescu, care au promis ca vor permanentiza astfel de intalniri cu copiii institutionalizati.
Trinity Industries detine aproape 97% din actiuni - Virtual Arad News (c)2001APAPS are acum doar 2,05%
Grupul american Trinity Industries a ajuns la o detinere de 96,83%, de la 66,63%, din producatorul roman de material rulant Astra Vagoane Arad, in urma unei majorari de capital in valoare de 18,44 milioane de dolari. Majorarea reprezinta de fapt o conversie a datoriilor pe care le avea Astra fata de actionarul majoritar, 18,56 milioane de dolari (510,63 miliarde de lei). Datoria Astra fata de grupul american reprezinta un imprumut de 17,64 milioane de dolari acordat de acesta societatii, la care se adauga dobanda aferenta. Din suma totala de 510,63 miliarde de lei s-a scazut impozitul pe dobanda aferenta creditelor si s-a ajuns la o majorare de capital de 506,16 miliarde de lei. Toate actiunile corespunzatoare majorarii, cu o valoare nominala de 1000 de lei, au fost emise in favoarea Trinity Industries. In urma majorarii de capital, Autoritatea pentru Privatizare si-a micsorat detinerea in cadrul Astra, de la 19,94% la 2,05%. Astra Vagoane Arad si-a dublat cifra de afaceri in primul trimestru al acestui an. Vanzarile companiei au crescut de la 70,62 miliarde de lei, in primele trei luni ale anului trecut, la 142,05 miliarde de lei. Producatorul de vagoane a reusit sa reduca semnificativ si pierderile, de la 71,32 miliarde de lei, la 6,49 miliarde de lei.
Agentii de la Arcons Security si jandarmii au avut un exercitiu comunJandarmii si agentii de la Arcons Security au executat un exercitiu foarte apreciat
Sambata, la orele pranzului, cei care se indreptau spre Padurea Ceala, pe Calea Bodrogului, au ramas surprinsi de ceea ce li se desfasura in fata ochilor. Urmariri de masini, focuri de arma, infractori capturati - sunt doar cateva dintre elementele exercitiului efectuat de catre un detasament al jandarmilor aradeni si de o echipa de agenti de paza si protectie apartinand societatii private Arcons Security. Conform spuselor col. Alexandru Kis, comandantul jandarmilor aradeni, acest exercitiu a constat in interventia fortelor de jandarmi in sprijinirea agentilor de paza privati care insoteau un transport de valori si care au fost atacati de catre persoane inarmate. Venind in sprijinul agentilor de paza si protectie ai Arcons Security, jandarmii care au organizat un filtru la iesirea din oras au reusit capturarea infractorilor. Calificativul obtinut de catre participantii la acest exercitiu demonstrativ, care a fost urmarit printre altii si de catre George Popper, presedintele executiv al IBSSA, asociatia internationala a bodiguarzilor si serviciilor de securitate, a fost cel de "foarte bun". Aceasta atat in ceea ce priveste colaborarea intre jandarmi si agentii de paza privati, cat si in privinta pregatirii individuale a fiecarui participant la exercitiu. Acest calificativ a fost dat de catre col. Alexandru Kis si de catre George Popper, cei doi fiind profund impresionati de calitatea si de modul in care s-a desfasurat operatiunea. "Nu ne este indiferent nivelul de pregatire al personalului care isi desfasoara activitatea in cadrul firmelor private de protectie si paza, fapt pentru care am executat un exercitiu in comun cu firma Arcons Security tocmai pentru a evalua nivelul de pregatire al acestor forte. In plus, am dorit sa gasim noi forme si modalitati de colaborare intre jandarmi si societatile de paza, in acest caz Arcons Security, pentru ridicarea gradului de siguranta publica. Am constatat ca angajatii firmei Arcons Security sunt foarte bine pregatiti, lucru confirmat si de catre mr. Doru Furdea, ofiter specialist in asigurarea misiunilor de paza si protectie, si de catre cpt. Stelian Barburas, comandantul detasamentului de jandarmi mobili care au participat la acest exercitiu", ne-a declarat col. Alexandru Kis.
Moneasa doreste sa redevina "Perla Apusenilor" - Virtual Arad News (c)2001In primavara acestui an, au inceput lucrari de reparatii si renovari, in valoare de 5 miliarde de lei
De aproximativ zece ani, turismul romanesc cunoaste un regres continuu, statiunile fiind tot mai putin cautate de turistii romani sau straini. Motivele sunt multe si au fost in dese randuri analizate, insa pasul concret in revitalizarea turismului romanesc este departe de a fi facut. Una din statiunile aradene care timp de zece ani a fost data uitarii este Moneasa. Beneficiind de aportul factorilor climaterici, statiunea Moneasa ar putea oferi oricand locul ideal pentru petrecerea concediilor. Acum, incet dar concret, in statiunea Moneasa lucrurile incep sa fie readuse la normalitate. Statiunea Moneasa SA apartine in proportie de 26,6% Ministerului Turismului, 35,47% societatii Laicom SA Arad si 17% societatii Intertrans SA, tot din Arad. In anul 2000 s-au realizat investitii de 2 miliarde de lei pentru refacerea acoperisului complexului. In primavara acestui an, au inceput lucrari de reparatii si renovari, in valoare de 5 miliarde de lei, in spatiile interioare ale complexului hotelier. Baile, instalatiile sanitare, toate dotarile curente vor fi inlocuite cu altele moderne. Circa trei miliarde de lei vor fi alocati imbunatatirii conditiilor de cazare oferite de camping si pentru refacerea strandului. Finantarea acestor lucrari se va realiza partial cu fonduri Phare, restul urmand sa fie acoperit de actionari. Demn de remarcat este si faptul ca cele noua vile ramase in custodia statiunii si care reprezinta o importanta parte a dotarilor de cazare sunt in pericol de a fi pierdute daca vor fi revendicate de fostii proprietari. Conducerea statiunii sustine ca acest lucru ar diminua oferta de cazare, implicit numarul turistilor din Statiunea Moneasa.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}