title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Joi, 4 octombrie 2001

Primarul Popa va pleca trei zile la BucurestiPrimarul este membru in structurile de conducere ale acestui for
Desi intors doar de cateva zile din Canada, unde a efectuat o vizita impreuna cu o delegatie aradeana, incepand de ieri, primarul Dorel Popa se afla la Bucuresti. Motivul acestei deplasari il constituie o intalnire a conducerii Federatiei Municipiilor din Romania cu reprezentanti ai Uniunii Europene. Tema acestor intalniri, care se vor desfasura pe parcursul a trei zile, o constituie modul in care functioneaza autoritatile publice locale din tara noastra. Primarul municipiului Arad, Dorel Popa, este membru in structurile de conducere al Federatiei Municipiilor. Cu acest prilej, primarul Popa va avea o serie de discutii cu primarii altor municipii din tara. Una dintre problemele pe care le va urmari va fi si identificarea altor doua orase, din sudul si estul tarii, unde se poate implementa programul canadienilor de la PGF/GTA International. Acestia au demarat un program de evaluare a autoritatilor locale, care va dura trei ani si a carui punct final va fi elaborarea unei strategii de dezvoltare. Programul este implementat in trei orase din vestul tarii, Arad, Timisoara si Satu Mare. Canadienii i-au cerut primarului Popa recomandari pentru alte doua orase. Tot cu acest prilej, este posibil ca Dorel Popa sa aiba contacte cu reprezentantii unor ministere.
Va creste calitatea si capacitatea - spune Cornel PirteaVa creste calitatea si capacitatea operationala a bancii
Cornel Pirtea, presedintele bancii comerciale West Bank, a tinut sa faca, marti, unele precizari privind evolutia bancii in sistemul bancar romanesc. Totodata, Cornel Pirtea a facut cunoscute si obiectivele strategice de dezvoltare a West Bank pe perioada urmatoare. Prima referire facuta de presedintele West Bank s-a referit la plata actiunilor achizitionate de grupul italian Cardine Banking Group, la sfarsitul lunii mai. "In luna septembrie s-a finalizat actiunea de achizitionare a pachetului majoritar de actiuni West Bank, respectiv 75%, de catre Cardine Banking Group. Prima transa de bani, 7,5 milioane de dolari a fost platita deja, urmand ca diferenta de pana la 11,7 milioane de dolari, valoarea totala a tranzactiei, sa fie platita in urmatoarele 24 de luni", a declarat Cornel Pirtea. In Italia, Cardine Banking Group ocupa locul opt dupa o clasificare a bancilor bazata pe total active si numar de sucursale, inregistrand la finele anului 2000, 3.871 milioane de euro total active si 794 sucursale. Obiectivele strategice principale de dezvoltare a West Bank pentru urmatorii ani cuprind: majorarea de capital; perfectionarea structurii organizatorice si a relatiilor functionale; implementarea unui soft bancar performant care sa raspunda atat cerintelor legislative romanesti cat si standardelor internationale de evidenta si raportare; diversificarea produselor si serviciilor oferite clientelei corporative si individuale; cresterea capacitatii si calitatii operationale a bancii; dezvoltarea in continuare a retelei proprii de sucursale (30-40 in urmatorii trei ani) cu intentia de a acoperi orasele cu potential economic din toate zonele geografice si indeosebi zonele in care sunt multi agenti economici italieni; promovarea noii imagini West Bank ca membra a grupului bancar Cardine Banking Group. "Am vrut sa dam un semnal clar despre noul context in care lucreaza West Bank. Ne-am alaturat celor puternici", a precizat Cornel Pirtea.
Clubul Rotary a deschis un modern laborator multimedia la UAVLa sediul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii "Aurel Vlaicu" a fost inaugurat oficial un ultramodern laborator multi-media. Acesta este dotat cu sase calculatoare de ultima generatie, scanner, imprimanta cu jet de cerneala si un modern proiector. Toata aparatura valoreaza zeci de mii de dolari, amenajarea laboratorului fiind finantata in mare parte de Clubul Rotary din Dell Adda, Italia. Investitia a fost posibila datorita relatiilor stabilite intre Clubul Rotary din Arad si cel din Dell Adda. La inaugurare a fost prezent rectorul UAV, prof. univ. dr. Liziea Mihut, conf. univ. dr. Dorin Herlo, membru al clubului Rotary, decanul Facultatii de Stiinte Economice, prof. univ. dr. Mariana Nagy, precum si reprezentanti ai Clubului Rotary din Dell Adda. Tot cu acest prilej a fost semnat si un protocol pentru schimburi de studenti intre Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad si Universitatea Politehnica din Milano. Au mai fost inaugurate trei sali de curs extrem de bine dotate, la Facultatea de Inginerie a UAV. Rectorul UAV a subliniat faptul ca toate promisiunile au fost duse la indeplinire de conducerea Universitatii, in timp ce Dorin Herlo a afirmat ca "nu vrem mila, ci dorim sa avem proiecte comune."
Pana sambata platoul din fata Teatrului va fi terminatSedinta de organizare desfasurata luni la Primarie i-a pus fata in fata pe cei doi viceprimari, Levente Bognar si Emanoil Voicu, cu conducatorii societatilor patronate de catre CLM. Cu acest prilej, s-a anuntat ca de marti va fi disponibila o noua casierie, situata pe Calea Aurel Vlaicu, casierie comuna a Regiei Autonome Apa-Canal si a Arterm. O data cu inaugurarea noii casierii, cele doua societati vor avea trei puncte de lucru, in Vlaicu, Micalaca si in zona centrala. O alta problema discutata a fost aceea a lucrarilor care se desfasoara la Teatrul de Stat. Viceprimarul Emanoil Voicu a anuntat ca pana sambata lucrarile la aleea de acces in incinta Teatrului vor fi finalizate. Aoeste lucrari au provocat o serie de dispute, si pentru ca ele ingreuneaza accesul in Teatru, mai ales in contextul apropierii Festivalului de Teatru Clasic, cand lacasul de cultura aradean va fi asaltat de spectatori si de invitati. Dar lucrarile de amenajare a spatiului din fata Teatrului de Stat vor mai continua o perioada. In fine, o alta problema ridicata s-a referit la societatea GCA, a carei angajati au perturbat traficul din zona centrala. Un tractor cu doua remorci, apartinand societatii, stationa nestingherit in zona centrala. Viceprimarul Emanoil Voicu i-a atras atentia directorului tehnic al GCA, Emil Surdu, pentru a lua masuri in acest sens.
Protectia Deltei Dunarii la Santana...Scoala Generala "Sfanta Ana", din localitatea Santana este parte integranta din proiectul intitulat "Grija Scolii Europene pentru Protectia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii". Astfel, aceasta scoala, alaturi de Ostedorfer- Gymnasium din localitatea Neumarkt (Germania) si Boldog Gizela - Katolikus Altalanos Iskola din localitatea Mohacs (Ungaria), se implica direct in derularea acestui proiect. Finantat de Comisia Comunitatii Europene, sub patronajul Programului SOCRATES si Actiunile Comenius 1, proiectul beneficieaza si de colaborarea Cercului Cultural Banat-JA. La sfarsitul saptamanii trecute, la Santana au avut loc cateva manifestari dedicate acestei teme. Sectia germana a scolii, mai precis elevii clasei a VIII-a G au prezentat o piesa de teatru intitulata "Dahiem nicht zu Hause" a carei autori au fost tot ei. Au urmat cateva intalniri si discutii legate de proiectul in cauza, la manifestare fiind prezenti reprezentanti ai ISJ Arad, CCD Arad, Primaria Santana si Inspectoratul de Protectie a Mediului Arad.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}