title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Sambata, 4 august 2001

Bucati din elicopterul cazut la FagetUn elicopter civil s-a prabusit, ieri seara, in zona Faget (Timis), doua persoane din cele patru aflate la bord pierzandu-si viata in urma accidentului, informeaza carespondentul MEDIAFAX, care citeaza surse locale. Alte doua persoane aflate la bord sunt grav ranite. Elicopterul, care s-a prabusit in jurul orei 20,30, apartinea firmei Andronik din Timisoara si a fost inchiriat de societate pentru un zbor privat pe ruta Pitesti-Timisoara. Potrivit lui Vasile Tocu, inspector sef la Inspectoratul Aviatiei Civile, prima persoana decedata este copilotul elicopterului, pilotul fiind chiar patronul firmei care inchiriase aparatul. Celelalte doua persoane din elicopter, doua femei, din care una era din municipiul Arad, sunt si ele in stare grava. Elicopterul era un aparat de fabricatie britanica, tip Robinson 44 si s-a prabusit la 4 kilometri distanta de localitatea Faget. O comisie se va deplasa in judetul Timis pentru a cerceta cauxele accidentului.
Ioan Mercea - primarul din Macea este multumit de prezenta la editia a X-aPrima zi a Festivalului de Satira si Umor "Gura Satului" a debutat ieri, cu vernisarea Salonului bienal de caricatura tinuta la Caminul Cultural din Macea. Patronata de catre marele caricaturist Stefan Popa Popa's, cetatean de onoare al comunei, expozitia a reunit o parte din lucrarile acestuia, precum si lucrarile, unor caricaturisti din Romania si de peste hotare. Pentru prima data la acest festival, Stefan Popa Popa's s-a deplasat la Macea si cu cativa tineri talentati, elevi ai Popa's Academy. "Aceasta expozitie este, de fapt, o selectie retrospectiva a lucrarilor unor caricaturisti. Unul dintre elevii mei, Ciprian Stanciu, s-a intors, de curand, cu doua mari premii, din Japonia si Germania" - declara, vizibil emotionat, marele caricaturist. Rugat sa ia cuvantul, actorul Ernest Maftei (Badia) - facand referire la lucrarile prezentate a declarat in stilu-i: "La cei 82 de ani ai mei chiar eu sunt o caricatura vie". Imediat dupa acest eveniment, in sala de spectacole a Caminului Cultural Macea, inimosul primar Ioan Mercea a deschis oficial, in prezenta unei sali pline, a X-a editie a Festivalului de Satira si Umor "Gura Satului" Macea. "Macea se poate mandri cu 20 de ani de Satira si Umor satesc autentic. Vreau sa multumesc juriului pentru interesul si implicarea la festival" - spunea Ioan Mercea. Cele-12 momente care au fost prezeatate ieri-seara in interpretarea Grupului Satiric "Haulita" al Universitatii de vest "Vasile Goldis" Arad; "Amicii Thaliei" - Vaslui, Lascut Razvan (interpret individual), Teatrul de Amatori "Largetia" Deva Sima Guiqici (interpret-individual): Filip Ursu Nenadici interpret-individual), Grupul Satiric "Sens Unic" din Aninoasa, Ionel Stoit (interpret individual), Grupul Satiric al Romanilor din Banatul Sarbesc, Ionut Catalin Catana (interpret individual), "Teatrul Vesnic Tanar" - Arad, au fost indelung aplaudate, umorul de buna calitate fiind, intr-adevar la inaltime.
Locuitorii din Lipova vor avea gaz metan - Virtual Arad News (c)2001Spre sfarsitul anului 2002, localnicii vor putea arde gazul
Printre binecuvantarile civilizatiei se numara si posibilitatea folosirii gazului metan. In ultimii zece ani, o serie de orase si comune aradene au fost racordate la o retea de gaz. Acum este randul locuitorilor Lipovei sa beneficieze de aceasta facilitate. In ultima perioada, primarul Petru Gherman a purtat o serie de discutii cu primari ai altor localitati in care gazul a fost deja introdus. Rezultatul acestor discutii a constat in incheierea unui contrsct cu firma Gaz Vest. "Problema este clara, Gaz Vestul o sa inceapa la sfarsitul acestui an lucrarile de introducere a gazului in localitate, urmand sa se faca legatura cu conducta de la Masloc, din judetul Timis. Acest lucru se va realiza pe banii firmei si noi speram ca la finele anului 2002 in casele lipovenilor sa arda gazul" ne-a declarat Petru German, primarul Lipovei. Legat de disponibilitatatea localnicilor de a avea gaz, Petru Gherman ne-a spus ca toate institutiile si-au manifestat deja intentia de a-si introduce gaz metan si, avand in vedere ca in urma cu ceva timp s-a renuntat la centrala termica, probabil ca cei care locuiesc la bloc au primit cu bucurie aceasta veste. Costul realizarii unei racordari este de 999 marci germane.
Piata Soarelui va fi preluata de ArtermPiata Soarelui din Micalaca a nascut o serie de controverse, pentru ca din toate veniturile care rezulta de aici, bugetul local nu se alege cu nici un ban. Asta pentru ca piata este administrata de catre sindicatul Termo 95, care realizeaza un venit de aproximativ 800 de milioane de lei, bani din care Primaria nu vede nimic. Problema a fost discutata de "n" ori, fara sa se gaseasca vreo solutie. Probabil si pentru ca interesele erau extrem de mari, pe langa banii "normali", un administrator al unei piete de genul celei din Micalaca avand si alte interese. De altfel, zvonuri cu taxele care se solicita comerciantilor din Piata Soarelui au ajuns si la urechile noastre, dar cum nu existau probe, ele au ramas... zvonuri. Dar situatia s-a schimbat, pentru ca in ultima sedinta a Consiliului de Administratie a Arterm, s-a hotarat ca piata sa treaca in patrimoniul acestei societati. "Problema s-a rezolvat in ultima sedinta a CA de la Arterm, cand s-a hotarat incetarea contractului cu sindicatul. Suntem constienti ca Piata Soarelui trebuie mentinuta, pentru ca ar fi o prostie sa o desfiintam. Vom prelua inventarul, iar de administrarea ei se va ocupa SC Arterm SA." - a spus consilierul Marcel Chiscan, membru in Consiliul de Administratie al SC Arterm SA. Astfel, Piata Soarelui va fi gospodarita de aceasta societate, care are astfel posibilitatea sa-si "rotunjeasca" veniturile.
S-au primit fonduri pentru Zona IndustrialaAnul acesta, judetul Arad a inaintat spre aprobare Ministerului Dezvoltarii un proiect de finantare din fonduri europene a unor lucrari de dezvoltare pe raza municipiului. De fapt, toate cele patru judete din Regiunea V Vest de dezvoltare au inaintat astfel de proiecte, in vederea atragerii fondurilor europene. Ieri a sosit raspunsul de la Ministerul Dezvoltarii, care sublinia faptul ca au fost aprobate doar trei dintre proiectele de finantare: doua pentru judetul Timis, iar unul, pentru judetul Arad. Municipiul Arad a primit aprobarea pentru atribuirea a 2,8 milioane de euro pentru Zona Industriala ce se dezvolta in Vestul orasului. Banii vor fi cheltuiti pentru infrastructura din Zona Industriala, cum ar fi reteaua de drumuri, de apa si canalizare si pentru extinderea retelei de gaz. Avand in vedere numarul tot mai mare de muncitori care se deplaseaza spre aceasta zona, municipalitatea isi propune sa extinda si reteaua de transporturi in comun, prin construirea unei linii de tramvai.
Dacia  3 august - 9 august
O noapte la Mc Cool's - (SUA)
Muresul 3 august - 9 august Iubire imposibila - (SUA)
Arta  3 august - 9 august - Sala A         SUSPENDAT
Arta 3 august -  9 august - Sala B          SUSPENDAT

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}