title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)

Stirile Zilei

Vineri, 4 mai 2001

Prefectul Pele ia felicitat pe campioniIeri dimineata, in jurul orei 10, cei care au trecut prin fata Palatului Administrativ i-au putut vedea pe componentii echipei West Petrom, proaspata campioana nationala la baschet masculin. Imbracati elegant, petrolistii, insotiti de staff-ul tehnic si administrativ, au fost punctuali la intalnirea cu oficialitatile Aradului. Onoarea de a-i intampina au avut-o prefectul Cheorghe Pele, viceprimarul Emanoil Voicu si primarul Dorel Popa, care printre altele a spus: "Imi place ca ati imbinat entuziasmul romanilor cu indarjirea sarbilor". In sala rotonda a Prefecturii, "eroii" Aradului i-au avut ca interlocutori pe Gheorghe Pele si pe subprefectul Florin Remetan, care printre altele au tinut sa-i felicite si sa le multumeasca pentru bucuria facuta tuturor aradenilor. Nu a fost uitata nici traditionala cupa de sampanie inchinata in cinstea invitatilor. Apoi, Remetan a dat citire unei scrisori trimisa de ministrul tineretului si sportului, Georgiu Gingaras, scrisoare care continea felicitari adresate echipei West Petrom Arad pentru cucerirea titlului, tot Florin Remetan declarand pe de alta parte ca este in discutii oferirea unui autocar clubului petrolist, cadou din partea Prefecturii si a Fundatiei "Banat-Ja". Dupa aproximativ o ora, intalnirea de la Prefectura s-a incheiat asa cum a si inceput, intr-o nota relaxanta si cu speranta ca o asemenea performanta a petrolistilor sa se repete cat mai des.
De ieri a aparut satamanalul "Aradeanul"De ieri, peisajul publicistic aradean s-a imbogatit, prin aparitia primului numar al saptamanalului "Aradeanul". Editat de Media Pro Group, "Aradeanul" isi propune sa-si cucereasca, cat mai repede, un numar important de cititori, iar acest lucru se va realiza prin politica editoriala abordata. Directorul editorial Divizia de Ziare Locale Media Pro, Dragos Stanca, spune ca ratiunea aparitiei acestui saptamanal este simpla: "Media Pro considera ca in fiecare oras important al Romaniei trebuie sa fie reprezentat. Asadar, pasul firesc era aparitia unui saptamanal, dupa statiile locale Pro FM si Pro TV, deoarece Aradul este unul dintre cele mai importante orase ale tarii.". Referindu-se la maniera prin care "Aradeanul" ii va atrage pe cititori, Dragos Stanca spune ca "ingredientele succesului sunt: o abordare editoriala noua, atat ca scriitura, cat si ca prezentare grafica, precum si acordarea unei atentii deosebite subiectelor tratate. Acestea vor fi prezentate adesea integrat, adica atat in paginile saptamanalului, cat si la radio si televiziune". Referindu-se la echipa redactionala, directorul media, Dragos Stanca precizeaza ca aceasta este formata din 10 - 12 persoane de baza, la care se adauga mai multi colaboratori, inclusiv jurnalistii de la Pro FM si Pro TV Arad. "Aradeanul" se tipareste la Imprimeriile Media Pro din Cluj care au fost inaugurate in cursul anului trecut investitia pentru cea mai moderna rotativa din tara ridicandu-se la peste patru milioane de dolari. Incepand de saptamana viitoare, "Aradeanul" va aparea in fiecare zi de miercuri, iar cei care il concep sunt constienti ca ii asteapta o munca grea. Nu ne ramane decat sa le uram succes colegilor nostri, spor la treaba, iar "Aradeanului" o viata cat mai lunga.
Arterm-ul asigura aradenilor apa calda in permanenta - Virtual Arad News (c)2001In timp ce in unele judete ale tarii furnizarea apei menajere a fost sistata, in judetul Arad nu s-a inregistrat o astfel de situatie. S.C. Arterm S.A. a fost printre putinele orase care a reusit sa-si achite, nu fara eforturi, la timp datoriile. Judetul Arad, alaturi de Ploiesti si Timis se afla printre judetele care reusesc sa furnizeze in continuare populatiei apa calda. "Intotdeauna am incercat sa ne platim la timp datoriile si in acest fel am reusit sa ne situam printre buni platnici. Asiguram populatia Aradului ca ne concentram atentia si toate eforturile pentru a asigura in continuare aradenilor apa calda", ne-a spus purtatorul de cuvant al S.C. Arterm S.A., Claudia Toma. Una din marile probleme cu care se confrunta Arterm este recuperarea unor sume imense de la agentii economici. Printre institutiile care au datorii de peste 100 de milioane de lei se numara Spitalul Judetean, Spitalul Municipal, Spitalul de Obstetrica si Ginecologie "Salvator Vuia", Edil Constructii, Romagra, Artexim, carora li se alatura multe altele. Multe dintre acestea au fost actionate deja in instanta si se spera ca sumele imense sa fie recuperate. "Avem mari probleme in ceea ce priveste recuperarea datoriilor pe care le au unele societati. Unele dintre ele au fost chemate in instanta, iar altele vor fi chemate in viitorul apropiat", afirma Claudia Toma.
A fost recompensata Maria Gherdan singura persoana in viata de la infiintarea teatrului"Noi, papusarii, chiar credem ca binele invinge intotdeauna raul"
Miercuri dimineata, la Teatrul de Marionete din Arad a inceput marea sarbatoare a artei animatiei Festivalul International "Euromarionete". Emotionat si foarte bucuros ca a reusit sa puna pe picioare si editia a cincea a acestui festival, directorul TM Arad, actorul Dan Antoci, a rostit cuvantul de deschidere a Festivalului. Prieten apropiat al copiilor, Dan Antoci s-a adresat in primul rand lor, intampinandu-i cu un "Bine ati venit" rostit din toata inima. Apoi a adresat multumirile sale Primariei si Consiliului Local Municipal Arad, fara sprijinul carora acest festival nu ar fi putut avea loc. Editia din primul an al Mileniului III a "Euromarionetelor" este una speciala, deoarece Teatrul de Marionete din Arad implineste o jumatate de veac de existenta. In data de 7 mai a anului 1951, in acest loc s-a ridicat pentru prima oara cortina intr-un spectacol de animatie pentru copii, de la acea data incoace, Teatrul de Marionete devenind un punct de reper al copiilor aradeni si al vietii culturale din orasul nostru. De aceea, directorul Dan Antoci a considerat ca are o obligatie de onoare: aceea de a le aduce un omagiu celor care, de-a lungul timpului, au fost alaturi de spectacolul pentru copii si si-au dedicat viata spectacolului de animatie. Astfel, alaltaieri dimineata, "Euromarionetele" a acordat cateva diplome de onoare si de excelenta unor personalitati nationale ale caror nume vor ramane pentru totdeauna inscrise in istoria acestui gen de spectacol: Elena Gherdan singura persoana in viata a echipei ce a inaugurat Teatrul de Marionete Arad in 7 mai 1951; Ioan Tanzer director al acestei institutii intre anii 1956 - 1974: Adriana Petrica, director intre 1975 - 1980; Margareta Niculescu presedinte UNIMA; Dorina Tanasescu, profesor la UATC Bucuresti; Cristian Pepino regizor; Teatrul de Papusi si Marionete "Tandarica" din Bucuresti. Festivalul "Euromarionete" este privit foarte bine de participanti, care-l considera una dintre sansele oferite papusarilor si marionetistilor din tara de a participa la un binevenit schimb de experienta si de a vedea cele mai bune spectacole de arta a animatiei din tara, dar si de a lua contact cu spectacolele de gen din strainatate. Reprezentantul Teatrului de Papusi din Chisinau si-a manifestat din plin bucuria intalnirii cu colegii de breasla, spunand: "Noi, cei care lucram in aceasta bransa suntem niste oameni speciali: lucrand tot timpul cu basme si cu copii chiar credem ca, intotdeauna, binele invinge raul !"
In Arad a debutat grupul folcloric "Zarandul"El apartine Casei de Cultura a Municipiului si promoveaza traditiile autentice
In mijlocul invaziei de manele si muzica populara romaneasca contrafacuta, mai exista interpreti si, instrumentisti care doresc ca muzica autohtona adevarata, traditiile populare si melosul popular romanesc sa fie duse mai departe, cultivate si prezentate lumii intregi asa cum se cuvine. De aceea, mai sunt si institutii care urmaresc promovarea traditiilor folclorice autentice si, de aceea, sprijina interpreti, instrumentisti si dansatori ce doresc sa se afirme in acest domeniu. Printre aceste institutii se numara si Casa de Cultura a Municipiului Arad care a decis, in urma cu cateva luni, constituirea unui ansamblu folcloric aradean, care sa duca mai departe traditia ansamblurilor ce au functionat aici si la Casa de Culturi a Sindicatelor din Arad. Asa a luat fiinta grupul folcloric "Zarandul", condus de doua nume foarte cunoscute ale muzicii populare din aceasta zona: solistul vocal Stefan Muntenas si solistul instrumentist Dudu Blagu Ienasescu. Cei doi si-au luat sarcina in serios si, imediat dupa ce au primit "unda verde" din partea conducerii Casei de Cultura a Municipiului, au inceput sa-si caute colaboratori. Cautarile lor nu au durat prea mult, deoarece in aceasta bransa muzicienii se cunosc intre ei si, cu putin mai mult de o luna in urma, s-a constituit grupul folcloric "Zarandul". El are in componenta opt instrumentisti si trei solisti vocali. Acestora li se mai adauga inca sase perechi de dansatori, deoarece spectacole pe care "Zarandul" le va sustine se vor a fi spectacole folclorice complete. Casa Cultura a Municipiului doreste ca grupul "Zarandul" sa faca cinste Aradului si sa reprezinte cu onoare muzica si dansurile traditionale romanesti din zona Aradului la toate manifesfarile la care va participa.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}