title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Sambata, 3 noiembrie 2001

Primarul Popa prezinta Presei apelul catre cetateni...Dorel Popa, primarul municipiului Arad, a cerut ajutor presei aradene, de popularizare a unei etape din programul de parteneriat pe care Primaria il are cu firma canadiana de consultanta PGF/GTA International. Astfel, Primaria promoveaza un program de consultari publice in perioada 7-14 noiembrie, prin care un grup de moderatori, insotiti de reprezentanti ai Executisului, se vor intalni cu cetatenii Aradului. La intalniri vor participa si reprezentanti ai partii canadiene. Primaria doreste (si) prin acest demers realizarea unui plan strategic de dezvoltare a municipiului, pe o perioada de zece ani. Iata mesajul pe care primarul Dorel Popa il adreseaza cetatenilor municipiului Arad:
"Stimate concitadin, Avem nevoie de parerea ta, pentru ca dorim sa marim numarul si calitatea serviciilor oferite de Primaria Muncipiului Arad, astfel incat sa raspunda cat mai bine nevoilor tale. Acesta este motivul pentru care stabilirea prioritatilor de dezvoltare a orasului este foarte importanta, fiind necesara pentru a lua decizii corecte, care sa raspunda asteptarilor tale si ale intregii comunitati. Daca vrei sa contribui decisiv la viitorul orasului, participa la intalnirile publice organizate de Primaria Municipiului Arad in perioada 7-14 noiembrie, Parerea ta conteaza!"
Joi, s-a intrunit Comisia de dialog socialSindicatele au luat atitudine fata de posibila unire a Salubritatii cu GCA
Comisia de dialog social, desfasurata joi, a demarat in forta "motorul principal" fiind presedintele filialei aradene a Cartel Alfa, Vasile Darzu. Acesta s-a declarat nemultumit de faptul ca nu a fost instiintat nici de sedinta extraordinara a Comisiei, care a avut loc cu cateva saptamani in urma, nici de cea de ieri. Din aceasta cauza, nu a avut posibilitatea sa introduca pe ordinea de zi problemele asupra carora ar fi vrut sa se discute. Desi era deja stabilit ca intalnirile comisiei sa se desfasoare in prima zi de joi a fiecarei luni, Vasile Darzu a insistat asupra faptului ca nu este bagat in seama, sfarsind prin a declara ca va boicota Comisia. "Nu se mai poate vorbi aici, veniti cu leucoplastul si puneti-mi-l pe gura". Dupa ce a fost lamurit, sedinta a decurs normal, ordinea de zi cuprinzand doar trei puncte, primele doua facand referire la sindicatele functionarilor publici, membrii comisiei fiind informafi asupra acordului semnat intre Agentia Nationala a functionarilor publici si Uniunea sindicala a acestora. Conflictul de munca de la Aris, a fost discutat, subliniindu-se insa ca sindicatul nu va intreprinde nici o actiune acum, asteptand privatizarea societatii. Problema infiintarii Consiliilor consultative ale AJOFM a fost ridicata de Vasile Darzu, directorul institutiei, Stefan Pascu, afirmand ca totul depinde de Agentia nationala. Presedintele CNSLR Fratia Arad, Lucian Lagsaghi a adus in discutie posibila fuziune dintre Salubritate si GCA, afirmand ca o astfel de miscare va duce la convulsii sociale." Aceste societati au mers cu sincope pana in urma cu patru ani, dar acum functioneaza perfect, cu utilajele pe care le au, asa vechi cum sunt. Asteptam intoarcerea primarului in oras si vom convoca o sedinta extraordinara a Comisiei pe aceasta tema", a precizat Lagsaghi. De altfel, membrii comisiei si-au exprimat nemultumirea fata de faptul ca Primaria nu a binevoit sa-si trimita un reprezentant la intalnire...
A inceput un nou ciclu pentru militarii din Cetate...Unitatea militari din Cetatea Aradului are angajate 500 de cadre. In fiecare an, aceste cadre intra intr-un program de pregatire care cuprinde trei cicluri. Joi dimineata a avut loc deschiderea oficiala a celui de-al treilea ciclu de pregatire. Dis de dimineata, la ora 7,30, o serie de reprezentanti ai administratiei locale, precum si ai Politiei, ai Politiei de Frontiera sau ai Corpului Gardienilor Publici au fost prezenti pentru a asista la festivitatea de deschidere a acestui nou ciclu de pregatire. Activitatile au inceput in cursul zilei de joi cu tehnici de lupta reprezentative pentru batalionul mixt romano-maghiar. Genistii si ceilalti militari au desfasurat o serie de exercitii de poligon. La aceste manifestari, Unitatea Militara din Cetatea Aradului a avut ca oaspete de onoare pe loiitorul comandantului Brigazii 18 Mecanizate Timioara, colonelul Ioan Rogina.
La Libraria "Corina", Lavinia Betea si-a lansat cartea...Autoarea sa, Lavinia Betea, nu se teme de adevarul istoriei
Ieri, la ora 13,00, Libraria "Corina" a fost gazda unei lansari de carte care a adunat o serie de personalitati ale vietii culturale si politice aradene. Scriitoarea Lavinia Betea si-a lansat volumul intitulat "Lucretiu Patrascanu - moartea unui lider comunist", aparut la prestigioasa editura, "Humanitas". Lavinia Betea este lector la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad, doctor in psihologie sociala al Universitatii "Babes- Bolyai" din Cluj-Napoca. Debutul literar al Laviniei Betea a fost consemnat in anul 1972, cu poezie, in revista "Orizont" din Timisoara; de atunci, au urmat colaborari la revistele "Luceafarul" si "Amfiteatru" din Bucuresti, "Echinox" si "Tribuna" din Cluj- Napoca. Dupa 1990, colaboreaza cu materiale de istorie si psihologie sociala la revistele "Magazin istoric", "Dosarele istoriei", "Adevarul literar si artistic", "Sfera politicii" si la ziarul "Adevarul" din Arad. Aparitii editoriale: "Sfarsitul libertatii" (ed. Miron, Timisoara, 1993); "Maurer si lumea de ieri. Marturii despre stalinizarea Romaniei" (ed. Fundatiei "Ioan Slavici", Arad, 1995); "Alexandru Barladeanu despre Dej, Ceausescu si Iliescu" (ed. Evenimentul Romanesc, 1997); prefata, selectia textelor si notele la cartea lui Paul Stetcu "13 ani in anticamera lui Dej" (ed. Fundatiei Culturale Romane, Bucuresti, 2000). Acum, Lavinia Betea suprinde din nou, prin volumul aparut la editura "Humanitas". Desi se parea ca despre oribila crima, care a facut cea mai mare valva din lungul sir al celor savarsite de regimul comunist din Romania, nu mai este nimic nou de spus, iata ca scriitoarea aradeanca a descoperit ideea esentiala: crima trebuie prezentata drept un caz, asa cum este el, care releva rafuielile comuniste dintotdeauna si de pretutindeni. O data ce si-a asumat acest demers, Lavinia Betea a coborat in labirintul arhivelor si marturiilor referitoare la moartea liderului comunist Lucretiu Patrascanu. Cartea sa este o impresionanta marturie a istoriei, a teatrului istoric in care Romania a fost nevoita sa joace, zeci de ani, un rol plin de masti si de minciuna. Iar printre "personajele" acestui teatru s-au numarat prieteni deveniti peste noapte delatori, tortionari condusi din umbra de personaje si mai terifiante, tovarasi de partid ce, la un moment dat, devin dusmani de moarte. "Lucretiu Patrascanu. Moartea unui lider comunist" este o carte ce demonstreaza ca despre cazul Patrascanu mai erau foarte multe de spus. Este o carte la realizarea careia Lavinia Betea a muncit enorm, iar in acest travaliu rolul cel mai important l-a detinut documentarea.
Pensionarii au trimis un memoriu PrimarieiEi cer reduceri la transportul in comun sau reducerea taxelor pentru locurile de veci
Liga Judeteana a Pensionarilor din Arad a trimis, in urma cu cateva zile, o petitie primarului Dorel Popa. Pensionarii spun ca "Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice" a fost un bun prilej pentru intalnirea pensionarilor si discutarea unor probleme stringente cu care acestia se confrunta. In urma acestor intilniri, pensionarii i-au inaintat primarului Popa o lista cu principalele doleante. Astfel, pensionarii solicita reducerea impozitului la persoanele in varsta, in functie de venitul mediu pe membru de familie. Gradul de reducere a acestora ar fi de 75% pentru cei cu venituri de pana la un milion de lei, 50% pentru cei a caror venituri sunt intre 1.000.000 si 1.500.000 de lei si cu 30% pentru cei cu venituri de pana la 1.800.000 de, lei. O alta cerinta se refera la reducerea taxelor pentru locurile de veci, cu procente cuprinse intre 50% si 25%, in functie de venituri. In privinta transportului in comun se propune gratuitate pentru pensionarii cu limita de varsta, reducerea cu 85% din tarif pentru cei cu vechime incompleta si o reducere de 50% pentru toate celelalte categorii. In fine, pensionarii se considera defavorizati de taxele percepute in functie de paritatea leu/dolar, de penalitatile la plata facturilor emise de regii, precum si alte cereri.
Dacia 2 noiembrie - 8 noiembrie Planeta mainutelor - (SUA)
Muresul 2 noiembrie - 8 noiembrie Pacat orginar - (SUA)
Arta 2 noiembrie - 8 noiembrie - Sala A Mumia revine - (SUA)
Arta 2 noiembrie - 8 noiembrie - Sala B Virus - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}