title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Vineri, 3 august 2001

Vicepresedintele Palcau a felicitat absolventiiEi au participat la un stagiu de pregatire in Franta
Orasul nostru, prin Camera de Comert, Industrie si Agricultura, a participat la Programul de Formare Profesionala "Leonardo da Vinci" al Comunitatii Europene, la proiectul de mobilitati "Promovarea integrarii profesionale in intreprinderi mici si mijlocii". Directorul Departamentului Invatamant al CCIA, Floare Catavei, este cea care a depus un proiect, l-a sustinut si l-a castigat, partenerul din Comunitatea Europeana fiind Ceforalp Lyon, Franta. Astfel, 19 absolventi ai cursurilor organizate de Camera de Comert au participat la un stagiu de pregatire in orasul francez. Timp de trei saptamani, in perioada 29 mai -18 iunie, doua grupuri de tineri, formate din 10 cursanti de la specialitatea contabilitate si noua de la specialitatea comert intern si international, au avut posibilitatea sa cunoasca modul de lucru din intreprinderile franceze. "Cu aceasta ocazie, ei au putut sa-si verifice cunostintele teoretice dobandite in tara, sa acumuleze experienta, care si-i ajute la integrarea cu succes la viitoarele lor locuri de munca. Francezii au fost multumiti de felul in care s-au comportat cursantii nostri, bilantul proiectului de mobilitati este pozitiv, iar, in urma evaluarii efectuate de catre partenerul francez, toti tinerii au obtinut calificativul, "foarte bine" a declarat Floare Catavei, ieri, cu ocazia inmanarii diplomelor de absolvire. Pentru viitorul an scolar, CCIA va organiza din nou cursuri cu aceste specializari si va depune un proiect in cadrul Programului de Formare Profesionala "Leonardo da Vinci".
Caravana humorului pe strazile AraduluiIn fiecare an impar, la Macea are loc cunoscutul festival de satira si umor "Gura Satului", - astazi debutand cea de a X-a editie. Formatii de satira si umor din Arad, Galati, Salaj, Brasov, Timis, Sibiu, Dolj, Vrancea, Bihor, Suceava, Vaslui, Bistrita Nasaud, Ilfov si Caras Severin isi vor etala talentul in fata unui juriu de exceptie, format din profesionisti ai genului, printre care ii amintim pe "Badia" Ernest Maftei, caricaturistul Stefan Popa Popa's, primarul comunei Macea, Ioan Mercea, dramaturgul Dumitru Solomon sau actrita Zoita Silveltru. Pentru a face (si mai) cunoscut acest eveniment, ieri, la orele amiezii, un taraf de muzicanti si o caruta trasa de magarul Barbu au cutreierat Bulevardul Revolutiei. Grupul de graitori, condus de Simion Anghelina, anunta, aproape fara incetare, data, locul si participantii la festival, pe acorduri de vioara, acordeon si tobe. "Veniti sa luati parte la festival, ca tra' sa va distrati. Va fi ras, dans si toate cele. Vor veni si Raba si Rozi, cunoscuti de la emisiunea <Stirile de sambata asta>, de la TVR" a ne spune sugubatul Simion. Va vom prezenta, pentru a nu pierde nici un moment din marele eveniment, programul acestui festival:
VlNERI, ora 17.00: Caminul Cultural Macea-Vernisajul salonului bienal de caricntura; ora 18.00, Sala de spectacole - Deschiderea festivalului, cuvantul primarului Ioan Mercea, concursul formatiilor satirice si al interpretilor individuali.
SAMBATA, ora 10.00: Gradina Botanica din Macea Cenaclul literar-umoristic, cu participarea lui Dumitru Solomon, Eugen Kuhartz, Stefan Popa Popa's si creatorii locali. Vizitarea Muzeului Caricaturii si a Muzeului de Etnografie din Macea; ora 18.00: Concursul formatiilor de satira si umor si al interpretilor individuali.
DUMINICA, ora 11.00: Caminul Cultural Macea - Sedinta de jurizare; Sala de spectacole - Gala laureatilor.
Inspectorul sef ITM - Crisan Liviu prezinta bilantul activitatiiInspectorii au adus la bugetul statului 4,8 miliarde de lei
Inspectoratul Teritorial de Munca a organizat, ieri dimineata, o intalnire cu mass- media locala. S-a discutat despre modul in care aceasta institutie lupta impotriva neregulilor din domeniul muncii. Astfel, anul acesta au fost demarate trei programe nationale care vor fi finalizate in anul 2004. Primul dintre acestea are ca scop identificarea agentilor economici care se folosesc de munca la negru. Un alt program are ca scop crearea unor norme de protectie a muncii a lucratorilor care au ca materie prima azbestul care poate provoca boli cancerigene. Nu in ultimul rand, ITM se implica in rezolvarea unei probleme sociale caracteristice statelor din lumea a III-a exploatarea copilului. In cea de-a doua parte a conferintei de presa inspectorul-sef, Liviu Crisan, a prezentat bilantul activitatii de anul acesta. In cifre, situatia sta astfel: 1 494 de controale facute cu amenzi in valoare de 4,8 miliarde de lei. In urma celor aproape 1.500 de actiuni desfasurate de inspectorii ITM Arad. Au fost aplicate un numar de 602 sanctiuni contraventionale. De la inceputul anului - pana acum au fost rezolvate 309 sesizari, majoritatea dintre acestea privind munca fara forme legale. Au fost depistate astfel 105 angajatori care profitau de munca unor salariati angajati fara forme legale. 448 de persoane au fost depistate ca fiind angajate, la negru. De pe urma celor 105 de angajatori, bugetul statului s-a imbogatit cu peste un miliard de lei. Cat despre siguranta muncii, conducerea ITM a mai prezentat cateva cifre. In prima jumatate a acestui an, la nivelul judetului Arad au fost inregistrate 55 de accidente de munca. Dintre acestea, cinci au fost mortale. In doua cazuri a fost vorba de accidente colective de munca. Chiar daca ne vine greu sa credem, exploatarea copiilor se practica si in Arad. Doi copii au fost gasiti muncind la o firma de mobila din localitatea Curtici.
Parcarile vor fi concesionate - Virtual Arad News (c)2001Mai este necesara doar o licitatie pentru concesionarea activitatii
O problema acuta la nivelul municipiului Arad o reprezinta sistemul de parcare. Asta datorita numarului mare de autovehicule din municipiu, fiind in evidente 49.226 de autoturisme, datorita strazilor inguste si a lipsei de eficienta a actualului sistem de parcare si incasare. In prezent, numarul de locuri pentru care se percepe taxa este de 785.870, iar activitatea de supraveghere si taxare este desfasurata de GCA. Societatea realizeaza incasari de aproximativ 50 de milioane de lei pe luna, cu un numar de 50 de angajati. O data cu concesionarea activitatii de parcare, numarul locurilor taxate va fi de 1.025  Prin aprobarea studiului de oportunitate cu privire la concesionarea amenajarii si exploatarii parcarilor s-a facut un pas extrem de important pentru ca aceasta activitate sa devina rentabila. Pasul urmator va fi gasirea unei firme care se va ocupa de parcari si optarea pentru un sistem de taxare. Tarifele de parcare in noile conditii se estimeaza a fi de 5.000 de lei/ora pe B-dul Revolutiei si de 3.000 de lei/ora in insulele dintre liniile de tramvai si in zona centrala. Prin stabilirea acestor tarife se urmareste ca o parte dintre automobilistii care parcheaza in mod curent pe B-dul Revolutiei sa-si caute un loc pe strazile adiacente, astfel incat parcarile sa fie descongestionate. Se apreciaza ca gradul de ocupare al parcarilor de pe B-dul Revolutiei va fi de 85% in intervalul orar 6,00-17,00 si de minim 50% in intervalul orar 17,00-22,00. In aceste conditii, totalul venitului minim pentru un an de zile este estimat la 8,3 miliarde de lei. In a doua faza, se urmareste extinderea parcarilor si in alte zone. Licitatia va fi deschisa, iar durata concesiunii va fi de aproximativ 10 ani de zile. Firma care va reusi concesionarea acestei activitati va avea un regulament propriu de functionare. In principiu, taxa se va percepe intre orele 6,00 si 22,00 in zilele lucratoare, iar sambata intre orele- 6;00 si 14,00; Pentru cei care nu respecta regulamentul, se va trece la blocarea rotilor. Taxa de deblocare va fi de 200.000 de lei, bani care sunt considerati venituri rezultate din activitate. In functie de ofertele care vor sosi, se va alege modul de functionare: cu apartura electronica de incasare sau cu tichete fiscalizate de parcare.
Gardienii asigura ordinea si linistea in orasActionand pentru mentinerea ordinii si linistii publice, gardienii au sanctionat, in mod corespunzator, abaterile de la legile in vigoare. Astfel, au fost sanctionati contraventional, cu amenzi cuprinse intre 80.000 si 800.000 lei, Tasdan Ioan din Curtici, pentru provocare de scandal in Piata Agroalimentatra Vlaicu, injurii aduse la adresa gardienilor publici si refuz de legitimare, Jurca Lazar, din Curtici, si Caldaras Gheorghe, din Arad, au fost amendati pentru practicarea cersetoriei in zona Podgoria. De asemenea, Marin Florin din Timisoara a fost amendat tot pentru cersetorie, dar si pentru refuz de legitimare. Puscasiu Gianina si Marcu Dorina, Resita, Nastasoiu Giana si Radu Vlad, Pitesti, Munteanu Ovidiu si Cotobea Maria din judetul Bihor, Maxim Simona, Gherghes Ciprian, Axentoi Mihai, din Timisoara, si Gacea Elma din judetul Arges, toti fiind reprezentantii unor fundatiii umanitare, au fost sanctionati cu amenzi cuprinse intre 100.000 si 150.000 lei pe motiv ca apeleaza la trecatori pentru donatii in bani, in zona centrala a municipiului. Pentru comercializarea de produse fara a poseda chitanta pentru ocuparea domeniului public, au fost amendati Borlan Gabriel, Ratiu Ioan, Featea Aurica, Simandan Ioan, Dulany Florica, Tasedan Ioan si SC Ionatan SRL, toti din Arad, si Eurik Coloman din Pecica. Au fost sanctionati cu amenzi cuprinse intre 150 000 si 450 000 dev lei, Diaconescu Nicolae din Barlad, care dormea pe gazon Filip Ioan si Bogdan Marian din Arad, care circulau cu bicicleta pe faleza Muresului, Rosut Traian si Arduiim Valeria din Arad care si-au parcat masinile pe spatiul verde din zona Subcetate.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}