title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Marti, 3 aprilie 2001

Izabela Vecas de la TV Arad a primit titlul de "Miss Pistol"Manifestarea s-a incheiat la umbra unui cort
In avanpremiera la Ziua Jandarmeriei Romane, care astazi va implini 151 de ani, ieri, la poligonul de tragere de la Padurea Ceala a avut loc o suita de actiuni la care invitati au fost reprezentantii mass-media aradene. Totul a debutat cu o sedinta de tragere, cu armament adevarat, de razboi, la care au fost convinse sa participe si ziaristele. Proba de concurs, care s-a punctat, a fost cea de pistol. Castigatoarea s-a dovedit a fi Izabela Vekas de la TV Arad, care a primit titlul Miss Pistol, un iepuras alb si un morcov, din mana lui Ioan Ulica, comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, invitatul special al acestei manifestari. La baieti, cel mai bun pistolar s-a dovedit a fi Eugen Bora de la Radio Pro FM. Acesta, precum si echipa de pe locul I, PRO FM, au fost premiate de catre Alexandru Kis, comandantul Unitatii de Jandarmi din Arad. Intreaga actiune a fost pregatita si coordonata de catre col. Vasile Iov, ofiter specialist cu pregatirea personalului. Episodul doi al manifestarii l-a constituit o operatiune de lupta intitulata "Actiunea echipelor de jandarmi pentru descoperirea si capturarea unor infractori periculosi si inarmati". Conform spuselor comandantului Alexandru Kis, acest exercitiu, la care au ramas masca pana si operatorii posturilor de televiziune care incercau sa surprinda pe pelicula actiunea, a fost "pe cat de simplu, pe atat de complex". Coordonatorul acestui exercitiu a fost mr. Florea Angelica, ofiter specialist cu operatiile. A urmat apoi un numar de dresaj a cainilor aflati in dotarea jandarmilor, numar condus de catre plt. Gheorghe Balta. Cainii s-au dovedit a fi extrem de pregatiti, atat la recunoasterea infractorilor dupa miros, cat si la prinderea si escortarea acestora. Trecand la partea artistica, sergentul angajat Ovidiu Liber a inaugurat un nou tip de expozitie de arta plastica. Astfel, el si-a expus 12 panze, pictate in culorile alb si albastru, culorile jandarmeriei, infatisand domnitori romani, pe copacii din padurea Ceala. Totul s-a finalizat, dupa orele amiezii, la umbra unui cort militar si a unei cortine de camuflaj loc unde, in jurul unei mese intinse au luat loc toti cei care au tinut sa fie prezenti la manifestarea organizata in cinstea Zilei Jandarmeriei Romane.
Abatoarele lucreaza cu carcase din import...Motivul este abrogarea taxei de salvgardare la importurile de materie prima din Ungaria
Recenta solicitare a Asociatiei Romane a Carnii, precum si a unor oficiali maghiari, privind abrogarea taxei de salvgardare la importurile de carne si produse din carne din Ungaria si reducerea taxelor vamale a provocat un razboi intre producatorii si procesatorii de carne. Decizia de majorare la 45% a taxelor vamale pentru importurile de carne si produse din carne de porc si pasare provenite din Ungaria a fost adoptata in iunie 1999 si prelungita pentru anul 2000. Necesitatea liberalizarii importurilor de carne de porc, prin incetarea taxei de salvgardare in comertul cu Ungaria, ca si aprobarea unui contingent din Uniunea Europeana cu taxe vamale reduse a fost sustinuta de Asociatia Romana a Carnii. Insa nici una din aceste masuri nu a fost acceptata, iar consecinta este o crestere a preturilor la carnea si preparatele din carne de porc. Asta deoarece principala problema cu care se confrunta prelucratorii de carne este lipsa materiei prime. Abatoarele aradene sunt grav afectate de lipsa materiei prime, fiind obligate sa apeleze la importuri de carcasa din Ungaria. Chiar si in conditiile aplicarii clauzei de salvgardare scaderea efectivelor de porci s-a accentuat in ultimii trei ani. Pentru a avea ce prelucra, abatoarele au fost obligate sa importe carcasa de animale prin filiera firmelor care isi au sediul in zone defavorizate, acestea fiind scutite de plata taxelor vamale. Prelucratorii de carne sunt nemultumiti si de calitatea necorespunzatoare a carcaselor de porc din gospodariile populatiei, aproape singurul loc de unde mai poate fi cumparata materia prima pentru procesare. Continutul de grasime din carcase al porcilor din gospodariile populatiei ajunge la 40%, pe cand cei din carcasa importata este de cel mult 10%. Crescatorii spun ca odata abrogata taxa de salvgardare niciodata sectorul zootehnic nu va mai putea fi refacut, prelucratorii procesand doar carne importata. Ei spun ca trebuie elaborate strategii prin care sa fie stimulat crescatorul de animale, dar sa fie avantajos si pentru prelucratorii de carne. Interesant este ca o parte a prelucratorilor sustin ca este mai avantajos sa lucreze cu carne din animale romanesti, preferandu-le carcasei din import. Ce este cert insa, este ca in perioada urmatoare preturile la came si produse din carne vor fi majorate cu un procent cuprins intre 8 si 10 %.
CCIA organizeaza targuri si peste hotare - Virtual Arad News (c)2001Sunt stabilite afaceri la Cairo si Tel Aviv
Camera de Comert si Industrie Arad organizeaza o serie de misiuni economice peste hotarele tarii. Primul semestru al acestui an a debutat cu un Congres international pentru transportul in comun, in perioada 4 - 6 martie, iar locul de desfasurare a manifestarii a fost ales orasul Linz. Targul international de industrie alimentara si gastronomie SALIMA INTECO a avut loc in perioada 6 - 9 martie, la Brno, locul unde a fost organizat si Targul international de bunuri de larg consum DOMO, FISHING, MOBIS, RELAXA, TEXPO, X - ART, intre 21-25 martie. Targul de tehnica si instrumentar stomatologic IDR a fost organizat la Koln, in perioada 27 - 31 martie. Hanovra a fost gazda unui targ de telecomunicatii CeBIT, in perioada 22 - 28 martie. Camera de Comert si Industrie Arad a stabilit intalniri de afaceri la Camera Cairo si la Ambasada Romaniei la Cairo, organizand totodata si un targ international de primavara, in perioada 20 - 30 martie. Intre 22 - 26 martie, Zurich-ul a fost gazda unui targ international de mobila. Luna aprilie incepe cu un targ de Industrie Alimentara, ambalare si procesare peste, care are loc in perioada 3 - 5 aprilie, la Oslo, iar din 10 aprilie pana in 28 aprilie va avea loc un Targ international de constructii, organizat la Moscova. Pe perioada 24 - 28 aprilie, Zagrebul va fi gazda catorva targuri, cum ar fi: Building Fair, Food Fair, Agricultural Fair, Consumer Goods Fair, Chidren's Fair, Interklima, Interprotex, Crafts Fair - ansamblu de targuri avand opt directii. In primul semestru al acestui an, CCIA va avea si cateva intalniri de afaceri cu Camera de Comert si Industrie din Tel Aviv, desfasurate intre 23 - 28 aprilie Acestea sunt doar cateva din misiunile economice organizate de Camera de Comert Industrie Arad.
Elevii aradeni s-au pregatit intens pentru olimpiadaConcursul "Traian Lalescu" a fost dominat de elevii nostri
La sfarsitul saptamanii trecute, a avut loc cea de-a XV-a editie a concursului interjudetean de matematica "Traian Lalescu". Concursul, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Arad, s-a bucurat de participarea a peste 160 de elevi din judetele: Hunedoara, Caras-Severin, Timis si Arad. De asemenea, la organizarea concursului de matematica "Traian Lalescu" si-a adus aportul si Universitatea de Vest din Timisoara, fiind prezent la Arad Mihail Megan, decanul Facultatii de Matematica. Gazda competitiei a fost Colegiul National "Moise Nicoara", care a oferit conditii bune de desfasurare. La Arad a mai fost prezent si Titu Andreescu, director la American Matematics Competitions, cel care pregateste olimpicii americani la proba de matematica. La finalul competitiei au fost stabiliti invingatorii, aradenii facand fata "problemelor" care le-au stat in cale. Si de aceasta data elevii aradeni s-au situat la inaltime, judetul nostru obtinand cele mai multe premii intai. S-a facut remarcat Andrei Jorza, elev in clasa a XII-a a Colegiului National "Moise Nicoara", singurul candidat care a obtinut punctajul maxim. Mai trebuie remarcat faptul ca, cei care au obtinut premii la acest concurs nu mai trebuie sa dea examen de admitere la Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, pentru ca la aceasta proba ei sunt notati cu zece.
Salubritatea stabileste tarifele in dolariIn urma masuratorilor, a rezultat ca un micalacean produce 24,5 kg resturi pe saptamana
Timp de o saptamana, in perioada 12-18 martie, SC Salubritate SA a efectuat masuratori pentru determinarea maselor de deseuri menajere. Aceste masuratori s-au efectuat pentru ca, incepand de ieri, taxa de salubrizare se va plati in dolari, in lei la cursul zilei. Cantarirea deseurilor are mai mult un scop orientativ, fiind greu de crezut ca se va face o diferentiere a taxei, in functie de masuratorile efectuate. Pentru efectuarea cantaririi gunoiului s-au ales sase zone-tinta. In zona I au intrat blocurile 19- 46 din zona Pasaj Micalaca, in cea de-a doua zona au intrat 20 de blocuri din Zona III Micalaca, in a treia zona au intrat 22 de blocuri din cartierul Vlaicu, in zona a patra au intrat 11 strazi din zona centrala a orasului, in zona a cincea au fost selectate cinci strazi din Gradiste, iar in ultima zona au fost selectate opt strazi din Aradul Nou. Rezultatele acestor masuratori au fost destul de surprinzatoare. In zona Pasajului Micalaca, in Vlaicu, in zona centrala si in Gradiste rezultatele au fost apropiate si oarecum normale, masa medie de gunoi pe saptamana produsa de o persoana fiind de 10-12 kilograme. In Aradul Nou, conform cantaririi, un locuitor produce, in medie, intr-o saptamana, 17,4 kilograme de gunoi. Dar marea surpriza o constituie Zona III din Micalaca unde, potrivit acestor date, un locuitor produce 24,5 kg de gunoi pe saptamana. Dupa cum spunea consilierul Ioan Darida, acesta este un record demn de Cartea Recordurilor. Continuand calculele, un locuitor din Micalaca-Zona III produce, conform calculelor, 3,4 kilograme de gunoi/zi, de unde a rezultat ca un micalacean consuma aproximativ 15 kilograme de alimente pe zi!

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}