title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Sambata, 1 septembrie 2001

Intalnire romano-germana la CCIAPrincipala tema abordata va fi protectia mediului
Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad impreuna cu fundatia Otto Benecke Stiftung si Cercul Cultural Banat-JA, cu sprijinul Ministerului Federal al Economiei si Tehnologiei din Republica Federala Germania organizeaza "Zilele romano-germane ale mediului si tehnologiei ecologice".
In perioada 13-17 septembrie, orasul nostru va gazdui acest eveniment al carui obiectiv principal este de a mijloci agentilor economici romani accesul la experienta si tehnologia Germaniei in domeniul protectiei mediului. "Zilele economice germane in Romania" vor concentra in Arad o serie de personalitati atat din Romania cat si din Germania. Astfel, Ministerul Federal pentru Economie si Tehnologie va fi reprezentat de Klaus Hartig, din partea Delegatiei Economiei Germane la Bucuresti va fi prezent Dirk Rutze, consulul Germaniei la Timisoara, Klaus Peter Marte va prezent din nou la Arad. Printre oficialitatile romane invitate la eveniment se numara ministrul   Agriculturii, Ilie Sarbu, consilierul  ministrului Integrarii Europene, Marcel Miclau, guvernatorul Parcului National Delta Dunarii, Virgil Munteanu. Programul manifestarii cuprinde o serie de prezentari facute de oaspetii germani privind diverse domenii: tehnica solara, eoliana, reciclare, aprovizionarea cu apa si canalizare-degajare ape reziduale, agricultura ecologica, investitii cu economisire de energie, protectia asiguratorie. Firmele romanesti vor avea posibilitatea ca in cadrul "Bursei de contact" care va avea loc vineri, 14 septembrie, sa discute cu reprezentantii institutiilor germane despre posibilitatile de cooperare. Ieri, la sediul CCIA a fost organizata o conferinta de presa pentru promovarea manifestarii la care au participat alaturi de vicepresedintele Camerei de Comert, Lucian Palcau, Manfred Engelmann, secretarul Forumului Germano-Roman, Berlin, Pompilia Szellner, presedintele Centrului Cultural Banat- JA si Cristian Szallai. Manfred Engelmann a declarat: "Multe firme din Germania au raspuns afirmativ invitatiei noastre de a participa la aceasta actiune. Nu ne-am asteptat la un asemenea ecou. Din pacate, Consiliul Judetean Arad nu s-a implicat in desfasurarea evenimentului. I-am rugat sa ne lase sa folosim gratuit Casa de Oaspeti, insa ne-au refuzat. Cred ca daca autoritatile germane au primit cu entuziasm ideea realizarii unor asemenea intalniri, putea si Consiliul Judetean sa ne sprijine putin". Gheorghe Falca, vicepresedintele CJA ne-a declarat ca institutia nu poate sustine un astfel de eveniment. "Chiria pentru o zi este de opt milioane, iar pentru cele trei zile cat dureaza manifestariile ar insemna 24 de milioane lei. Am inteles ca vor organiza o receptie, ceea ce inseamna ca au bani" ne-a declarat vicepresedintele CJA.
Consilerul Sever Puia considera infima suma primita la rectificarea bugetaraS-a realizat o descentralizare a cheltuielilor si o centralizare a veniturilor
Autoritatile locale isi puneau toate sperantele in sumele pe care le va primi Aradul la rectificarea bugetara. Necesarul judetului Arad era de 300 de miliarde, din care 140 la nivelul municipiului. Consiliul Judetean a intocmit ample documentatii pentru cei 10 parlamentari de Arad, pentru ca acestia sa poata sustine la ministerele de resort cat mai bine interesele Aradului. Trecand peste faptul ca o parte din parlamentari, mai ales cei ai PDSR, nu a facut nici macar minimul efort de a ridica documentatiile, este greu de crezut ca vreun demnitar a batut la usile ministerelor in plina vacanta. Cand, inca nu erau conoscute sumele care i se vor arunca Aradului, atat prefectul Gheorghe Pele, cat si Gheorghe Falca mizau pe un efort concentrat al parlamentarilor nostri. Acestia aveau toate motivele sa se mobilizeze, din moment ce la definitivarea bugetului pe 2001 au pierdut startul. Chiar ei afirmau ca nu e un capat de lume si invocau des rectificarea bugetara. La un moment dat, deputatul liberal Titus Gheorghiof declara ca, daca Aradului i s-ar da macar 100 de miliarde ar fi multumitor. Vazand cum evolueaza lucrurile; acesta a mai scazut din suma ajungand la 10 miliarde. Nici macar atat. S-au alocat 3 miliarde de lei, adici de o suta de ori mai putin decat s-a solicitat.
Guvernul lasa totul in seama autoritatilor locale
Sumele infime care i-au fost repartizate judetului nostru pun in deriva autoritatile locale. Practic, rectificarea bugetara, este dezastruoasa pentru Arad si a venit, dupa cum afirma consilierul local Doru Sever Puia "ca o  lovitura de maciuca", "Luna viitoare problemele se vor acutiza. Ma refer la subventiile la energia termica si la transportul in comun. Nu stiu ce solutii extreme vom gasi, dar va fi foarte greu", a spus Doru Sever Puia. Liberalul a sesizat o serie de anomalii in rectificarea bugetara. "Se specifica ca finantarea cheltuielilor la institutiile din invatamantul preuniversitar se va face cu bugetele proprii. Autoritatile administratiei publice locale vor asigura protectia sociala a copiilor si a persoanelor cu handicap. Ma intreb din ce bani? Concluzia este ca s-a realizat o descentralizare a cheltuielilor fara a exista resurse si o centralizare a veniturilor" Vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca, nu s-a aratat surprins de ceea ce inseamna rectificare pentru judetul nostru. "Adevarul e, ca nici celelalte judetene nu au primit mai mult. Nu aveau cum, pentru ca banii s-au dus deja. Sacul este gol." Viceprimarul Emanoil Voicu afima ca, daca nu vor mai aparea modificari municipiul Arad va fi pus in mare incurcatura "Si asa am sacrificat mult de la capitolul investitii. Ma gandesc cu groaza ca va trebui sacrificam si mai mult." O noua intalnire, care din pacate nu si-a dovedit utilitatea, va avea loc astazi la Prefectura intre parlamentarii de Arad si reprezentantii Admnistratiei Publice Locale. Cum cel mai important obiectiv-primirea unei sume decente de la rectificare a ramas de izbeliste, este greu de inchipuit cum se vor justifica cei in cauza si ce se vor mai putea anagaja ca rezolva. Poate bugetul pe 2002!
Intersectia de pe Centura Aradului se transforma in giratoriuLucrarile sunt mult intarziate !
Intersectia DN 79 (Arad-Oradea), cu soseaua de centura, imediat la iesirea din municipiu, a generat, de la darea ei in folosinta in urma cu trei ani, producerea a numeroase accidente, soldate cu 11 morti si un numar si mai mare de raniti.
Cauza accidentelor o constituie faptul ca prioritate in acea intersectie au soferii care circula pe DN 79 si nu cei de pe centura, asa cum (sustin unii) ar fi fost normal. De-a lungul timpului, s-a dovedit ca semnele de circulatie, prin care soferii de pe centura erau avertizati sa acarde prioritate celor de pe DN 79 au fost ignorate, cu rezultatele dramatice care se cunosc. In discutiile purtate de noi, imediat dupa ultimul accident (soldat cu trei morti), cu Ioan Balint directorul de la Drumuri Nationale (filiala Arad), am fost instiintati ca lucrarile de transformare a respectivei intersectii intr-un sens giratoriu vor demara la inceputul lunii august. Luand legatura (si dorind sa ne interesam de evolutia lucrarilor de la intersectie) cu Ioan Balint, am fost indrumati sa ne adresam lui Dumitru Sarca, seful de santier al Antreprizei Drumuri si Poduri Timisoara, cu mentiunea ca "ei stiu cel mai bine cum stau lucrurile. Si noi suntem toata ziua pe capul lor sa-i determinam sa finalizeze lucrarea cat mai repede. Termenul este,de 60 de zile..." Am luat, asadar, legatura cu Dumitru Sarca si am avut parte de o surpriza! Lucrarile nu au demarat la inceputul lunii, ci abia pe data de 29 august! "Inceputul lucrarii a fost intarziat din lipsa de fonduri" - a fost explicatia oferita de seful de santier, care a mentionat ca estimeaza finalizarea ei in... trei luni!
Acesta a mai precizat ca, de cand se lucreaza, soferii au inceput sa incetineasca la trecerea prin intersectie. "Speram ca noaptea sa nu se intample nimic, dar stiti si dumneavoastra prea bine ca nu se respecta indicatoarele. Si inainte, de altfel, intersectia era bine semnalizata si de aceea tot au avut loc accidente. Poate Politia ar trebui si stea mai mult prin preajma" a precizat acesta. Pana una alta, chiar si cu aceasta intarziere a inceperii lucrarilor, speram ca durata lor va fi una cat se poate de scurta.
Pagini Aurii 2001Incepand cu data de 01.09.2001 se distribuie GRATUIT editia 2001 a publicatiei Pagini Aurii, care contine si lista abonatilor ROMTELECOM din judetul Arad.
Publicatia va putea fi ridicata de la Oficiile Comerciale unde se plateste factura telefonica, de catre abonatii care primesc o data cu factura pe septembrie si un insert in care sunt informati despre acest lucru. Publicatia va putea fi ridicata pana la data de 30.09.2001, dupa aceasta data redistribuindu-se si la alti solicitanti.
Mentionam ca aceasta editie pentru judetul Arad este prima pe plan national in care apar inserturi publicitare color pe paginile din interior.
La aceasta editie s-au tiparit un numar de 40 000 de exemplare, numarul de abonati din judetul Arad fiind de 90 000. Aceasta editie va fi distribuita la toti abonatii persoane juridice si la abonatii de domiciliu care nu au primit editiile din 1999 si 2000.
Astfel, o data cu aceasta editie, toti abonatii de domiciliu vor primi o carte de telefon la 2 ani asa cum este mentionat in Licenta ROMTELECOM.

Dan Cioca - Director Comercial D.Tc. Arad

Arterm contorizeaza apa calda in mod gratuit...In urma cu doua luni, intr-o sedinta a CLM, Arterm a primit "unda verde" pentru instalarea gratuita a unui numar de 628 de contoare pentru masurarea apei calde menajere. Actiunea propriu-zisa a demarat cu cateva saptamani in urma, o suta dintre ele fiind deja montate la case individuale si blocuri. "In buget sunt alocate sume pentru racordari doar la nivel de case individuale si de blocuri, nu si la nivel de apartamente", ne-a declarat Cornel Bobancu, directorul tehnic de la Arterm. Aceasi sursa ne-a confirmat faptul ca echipa care se ocupa de aceasta actiune intampina deseori dificultati. "Foarte multi proprietari ai acestor case nu fac insa cunoscut numarul real al celor care locuiesc in imobile, deoarece prefera sa faca economie, ilegala din pacate. Suntem surprinsi, pentru ca dupa cum stiti, de anul acesta, consumul pausal a fost redus la 6,5 metri cubi, tocmai pentru a veni in intampinarea cetatenilor", a completat Cornel Bobancu, Pentru totalul celor 628 de instalari gratuite de contoare, Arterm are alocata, din partea CLM, o suma ce depaseste doua miliarde de lei.
Dacia  31 august - 6 septembrie Animalul - (SUA)
Muresul 31 august - 6 septembrie Baieti si fete - (SUA)
Arta  31 august - 6 septembrie - Sala A highlander1_c.jpg (11377 bytes)Highlander - Runda finala - (SUA)
Arta 31 august - 6 septembrie - Sala B S-a furat vacanta - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}