title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Joi, 1 februarie 2001

Caius Parpala vorbind despre marele disparutConducerea Partidului National Liberal, filiala Arad, in dorinfa de a arata ca Horia Rusu va ramane mereu in memoria tuturor liberalilor, a deschis la sediul partidului din Bulevardul Revolutiei nr. 71, o carte omagiala. Aici, toti cei care l-au cunoscut si apreciat pe deputatul liberal Horia Rusu pot sa scrie cateva cuvinte, consideratii despre ce a insemnat acesta pentru viata politica din Romania. Inca de la primele ore ale diminetii, sediul PNL Arad a devenit neincapator si asta pentru ca o serie de personalitati liberale, printre care se numara Caius Parpala si Doru Sever Puia, au scris cateva cuvinte in carte. Gestul acestora a fost urmat de alte multe persoane, deputatul liberal Titus Ghiorghiof, imediat dupa ce a sosit din Capitala, a aternut cateva cuvinte in aceasta carte. "Horia Rusu era nascut liberal. A facut parte din generatia tanara a partidului. Sincer nu l-as fi vazut in alt partid, decat in PNL. El a fost pentru PNL o forta de echilibru, a fost omul-echilibru. Chiar si cand se discuta despre participarea noastra la alegerile generale pe cont propriu a stiut cum sa mentina nota de echilibru", a apreciat Titus Gheorghiof. Liberalii aradeni vor pleca astazi, la ora 10,00, la Timisoara pentru a-l conduce pe colegul lor de partid pe ultimul drum. De asemenea, intreaga conducere a PNL va sosi, maine, la Timisoara cu un avion charter pentru a participa la inmormantare.
Cartierul Alfa va fi dotat cu europubeleMarti, la ora 17,00, administratorii de bloc din cartierul Alfa au avut o intalnire cu conducerea SC Salubritate. Intrunirea, care a avut loc la Casa de Cultura a Sindicatelor, a fost una in care au avut loc discutii de principiu intre conducerea societatii de salubritate, ca prestator de servicii, si administratorii de bloc, in calitate de beneficiari. SC Salubritate intentioneaza sa amplaseze, intr-o prima faza containere de gunoi in cartierul Alfa, de 1,1 mc. Aceste europubele vor fi date in "obladuire" administratorilor, pentru a exista o persoana care raspunde de acestea. De asemenea, s-a discutat despre amplasare containerelor de gunoi astfel incat ele sa fie cat mai aproape de cei care le folosesc, fiecare bloc urmand sa aiba una sau doua europubele. Prip aceasta masura, s-ar elimina gunoaiele care se fac tot timpul langa pubele si s-ar evita aprinderea lor de catre boschetarii care-si fac veacul pe aici. De asemenea, o data cu aducerea acestor europubele, s-ar renunta la transportarea in vrac a gunoiului menajer, astfel incat deseurile menajere ar fi transportate doar cu autocompactoare. Pentru ca intreg cartierul Alfa sa beneficieze de euro- pubele, ar fi necesare aproximativ 80- 90 de bucati. SC Salubritate beneficiaza de acestea, amplasarea lor urmand sa se faca in cel mai scurt timp.
Gradinita Juventute lucreaza dupa standarde occidentale - Virtual Arad News (c)2001Singura gradinita din tara care integreaza copiii cu probleme hipoacuzice apartine de Fundatia Juventute care a luat fiinta acum cinci ani. Presedintele fundatiei, Julia Condor, a declarat ca "noi sustinem infiintarea centrelor de educare si ingrijire a copiilor cu handicap auditiv, sprijinim si copiii cu probleme medicale si malformatii din nastere pentru a-i integra in societate". Pana in momentul de fata gradinita are 70 de copii, cu sau fara deficiente. Pe de alta parte fundatia se ocupa si cu procurarea protezelor auditive pentru copiii care frecventeaza acest centru, asigurand fiecarui copil hipoacuzic din centre, aparate auditive. Julia Condor declara ca "in Arad nu exista o gradinita cu program saptamanal pentru copiii defavorizati sau fara posibilitati financiare". In cadrul acestei gradinite speciale, copiii au posibilitatea de a invata limba engleza, germana, italiana si maghiara. De asemenea, copiii din aceasta gradinita sunt initiati in lumea computerelor si pregatirea prescolara. Copiii sunt impartiti in patru grupe, de la cresa pana la grupa prescolara si li se acorda zilnic asistenta medicala. "Incercam sa trasformam aceasta unitate intr-o gradinita reprezentativa, mai ales ca acum suntem acreditati", mai spune Julia Condor. Personalul gradinitei este specializat, iar de doua ori pe saptamana un medic ORL consulta toti copiii din aceasta unitate.
Magazinele second hand au intrat in atentia GuvernuluiControalele nu au atins pietele de vechituri, unde lipsesc taxele, calitatea si dezinfectia
Comerciantii produselor second-hand sunt nemultumiti de masurile impuse de noul I guvern asupra domeniului lor de activitate. Se pare ca guvernantii nostri nu au tinut cont de faptul ca acest fenomen denumit "comert second-hand" este prezent in toate tarile europene, ba chiar si in statele de peste ocean. Faptul ca el exista, isi are originile in starea materiala proasta a majoritatii populatiei, care apeleaza la aceste produse pentru ca nu are incotro. Din magazinele second-hand oamenii pot sa-si cumpere costume de stofa la preturi de pana la doua sute de mii de lei, bluze sau camasi la patru zeci de mii de lei, articole pentru copii la preturi cuprinse intre zece si treizeci de mii de lei. Patronii magazinelor second-hand sunt nemultumiti de faptul ca de cateva zile, atentia opiniei publice este indreptata asupra lor, imaginea negativa fiind provocata de numeroasele contoale la care sunt supusi. Acestia spun ca atentia organelor de control ar trebui indreptata spre comerciantii din piete a caror marfa este fara certificat de calitate si dezinfectie si care nu platesc taxe vamale. De altfel, acestia nu platesc nici un fel de taxe, hainele pe care le aduc sunt de o calitate foarte proasta, fapt pe care-l justifica pretul (cateodata se vand si cate trei produse la numai cinci mii de lei). "Am fost socata de decizia primului-ministru, Noi existam pentru ca lumea nu poate sa-si permita achizitionarea de haine noi. Nivelul social este precar, de aceea lumea vine la noi. De la mine cumpara si profesori si pensionari, chiar si medici dermatologi. Iar acest tip de afacere ne ajuta sa supravietuim", ne-a declarat Eva Zrinyi, patronul SC Cama Start SRL. Parerii comerciantului de mai sus i s-au alaturat si altele, care insa au dorit sa ramana sub protectia anonimatului. Iar faptul ca acest tip de comert se vrea a fi stopat, se pare ca inca este departe.
Asociatia non profit de la Moneasa doreste relansarea turismuluiA fost format un grup de initiativa pentru dezvoltarea potentialului de agrement a zonei
Statiunea Moneasa a fost, incepand cu 1990, lasata prada uitarii. Urmarea fost o accentuata stare de degradare a statiunii, lucru care a determinat turistii sa se indrepte spre alte zone turistice. Timp de zece ani, Statiunea Moneasa nu a fost facuta nici o investitie majora. Pentru a reda statiunea circuitului turistic romanesc, un grup de initativa incearca sa gaseasca toate posibilitatile prin care aici sa se poata face lucrari de modernizare. Asociatia non-profit acum infiintata cu scopul dezvoltarii turismului este formata din Florian Bercea, actionarul majoritar al hotelului Parc, Teodor Morar, administratorul hotelului, Terente Condea, primarul comunei Moneasa, si doi membri ai Consiliului Local Moneasa. Primele discutii cu privire la dezvoltarea potentialului turistic au fost purtate cu agentii economici care activeaza in zona respectiva, pentru a afla formele sub care acestia isi pot aduce contributia la dezvoltarea turismului in Moneasa. Dupa cum ne-a spus Teodor Morar, in prima faza se doreste igienizarea statiunii, mai ales ca o mana de gospodar nu a trecut pe aici de zece ani apoi sunt vizate parcurile statiunii, dorindu-se transformarea lor in locuri de recreere. Intenfia comitetului de initiativa este de a spori posibilitatile de agrement din statiune prin, organizarea de spectacole, manifestari sportive si culturale, precum si asigurarea spatiilor de campare. Terente Condea, primarul comunei Moneasa, s-a aratat incantat de posibilitatea ca statiunea din orasul pe care il conduce sa fie reintegrata circuitului turistic. "eu sunt primar in Moneasa de zece ani. Acum am simtit ca este momentul sa facem ceva pentru statiune. Ma bucur ca am gasit intelegere la agentii economici din zona, precum si la Consiliul Local. Urmeaza ca pe parcursul zilelor urmatoare sa ne mai intalnim cu agenti economici care isi desfasoara activitatea in zona noastra pentru a stabili strategia de lucru in revigorarea statiunii", ne-a declarat Terente Condea. Se poate spune acum ca primii pasi in readucerea statiunii in circuitul turistic s-au facut. Este bine ca pentru aceasta sunt si persoane interesate in a sprijini ideea grupului de initiativa. Deja au aparut primii intreprinzitori capabili sa investeasca in Statiunea Moneasa. Teodor Morar a spus ca o data cu dezvoltarea turismului in zona se va rezolva si problema transportului de persoane, stiut fiind faptul ca pe acea ruta sunt putine mijloace de transport care sa asigure accesul in statiune. Grupul de initiativa spera ca primele rezultate in procesul de dezvoltare a turismului in Moneasa vor fi vazute chiar din acest an.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}