title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Joi, 30 noiembrie 2000

Valentin Paul Neamt sustine construirea de supermarket-uriIn Arad vor aparea in curand mai multe supermarketuri. Firma austriaca detinatoare a lantului de magazine BILLA, dupa inaugurarea primului magazin din Micalaca, intentioneaza sa demareze lucrarile pentru inca un magazin, solicitand Primariei spatiu. Desi li s-a propus un spatiu in cartierul Aurel Vlaicu, austriecii ar dori un amplasament mai central, propunand spatiul pe care functiona kartodromul. Primarul Dorel Popa a spus in sedinta de ieri a CLM ca are cinci proiecte de acest gen, pe langa BILLA, si lantul de magazine franco-belgian PROFI intentioneaza sa amenajeze trei spatii comerciale in orasul nostru. O alta firma, al carei nume nu a fost rostit, intentioneaza sa intre pe piata Aradului cu un supermarket. Aceste precizari au fost facute de catre primarul Dorel Popa dupa interventia exprimarului Valentin Paul Neamt, care a readus in actualitate niste proiecte mai vechi. Consilierul Paul Neamt a spus ca "stiu de oferta belgienilor de la PROFI de cand eram primar, si stiu ca ei doreau cinci amplasamente pentru magazine. Ar fi dorit jumatate din hala de lactate din Piata Catedralei, care se construieste acum, dar pentru ca propuneau o chirie care a fost considerata prea mica, s-a renuntat la idee. Eu cred ca ar fi bine sa nu se piarda astfel de oferte, pentru ca acest tip de magazine da garantia unui comert civilizat. Nu ar trebui pierdute astfel de oportunitati, care nu se ivesc in fiecare zi, pentru ca marele castig este al oamenilor, care pot si-si faca cumpaaturile intr-un mediu civilizat, sa cumpere produse de calitate la prefuri accesibile, si nu al municipalitatii, care vrea sa perceapa chirii mari."
CLM a marit taxele si impoziteleIncepand cu data de 1 ianuarie 2001, impozitele si taxele locale stabilite in sume fixe, valorile impozabile, precum si amenzile se indexeaza cu indicele de inflatie de 42,9%. Aceasta majorare vine dupa ce in urma cu cateva saptamani impozitele si taxele locale au fost majotate cu 50%. Impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei,de 0,2% asupra acestora. Pentru imobilele construite inainte de anul 1950, se aplica o reducere a impozitului de 15%, iar pentru cele construite intre anii 1951 si 1977, impozitul se reduce cu 5%. Nu vor fi supuse impozitului cladirile institutiilor publice, monumentele istorice, de arhitectura, muzeele si casele memoriale. De asemenea, nu se vor impozita lacasurile de cult, constructiile si amenajarile funerare din cimitire, precum si alte constructii speciale. Impozitul pe teren este stabilit pe zone, in zona A fiind de 2 915 lei pe metrul patrat, iar in zona D este de 214 lei/metrul patrat. In cazul autoturismelor, se vor plati cate 64 562 de lei pentre fiecare 500 cmc, iar in cazul autobuzelor, microbuzelor, autocarelor si autocamioanelor, taxa este de 129 124 de lei, pentru fiecare 500 cmc. Pentru remorcile cu o capacitate de pana la o tona, se platesc 83 939 de lei, iar pentru cele de peste cinci tone, se platesc 461 624 de lei. Nici proprietarii de caini nu sunt scutiti de impozite. Proprietarul unui caine de paza este scutit de taxe, iar pentru al doilea se vor plati 79 095 de lei. Pentru un caine de vanatoare, taxa este de 158 290 ,de lei. Si amenzile s-au majorat cu aceasta ocazie. Pentru depunerea peste termen a declaratiilor de impunere se platesc intre 645 662 si 1 614 056 de lei.
Copil Gheorghe Roman a invatat "legea tacerii..."Capul celor doua retele - cunoscutul traficant Sava Docmanov - a fost arestat in Olanda
"Reteaua intelectualilor"
Inspectoratul de Politie al Judetului Arad a reusit depistarea si neutralizarea a doua puternice retele mafiote de droguri. Capul acestora si principalul furnizor de stupefiante era cel mai cunoscut personaj din lumea interlopa aradeana - Sava Docmanov. Drogurile furnizate de Sava erau pastilele care fac furori in randul tinerilor si se pot gasi prin barurile si discotecile aradene:  EXTASY. Acestea provoaca efecte halucinogene, dependenta, tulburari de comportament si ataca sistemul nervos central. Una din grupari, denumita in lumea interlopa "reteaua intelectualilor", era formata din Corneliu Mihai Mazilu (student in anul II la Drept), Fralik Roland - medic, Adrian Lepadat (actor la Teatrul National Bucuresti) si Botas Mircea. Au mai fost implicate personaje importante a caror identitate nu a fost inca deconspirata de organele de Politie. Pastilele de extasy erau preluate de la Sava Docmanov de catre Gheorghe Roman Copil (31 ani), din Arad. Sava le procura din Olanda si le "plasa" la Chisinau, in Republica Moldova. Gheorghe Roman Copil vindea pastilele distribuitorilor (dealeri) cu 10-12 DM. Dealerii le vindeau tinerilor prin discoteci sau baruri de noapte cu 30-35 DM - o pastila. In urma perchezitiei corporale, la care au fost supusi "intelectualii" prinsi, s-au gasit 105 pastile de extasy. Gheorghe Roman Copil refuza sa dea orice fel de declaratie politiei aradene semn ca a invatat bine "Legea tacerii".
In patriile drogurilor...
A doua retea de droguri anihilata de catre Brigada de Crima Organizata din cadrul I.P.J. Arad il avea ca "sef de orchestra" pe Nicolae Stefan, cunoscut in lumea interlopa ca ... "Puiu". El avea dubla cetatenie, atat romana cat si australiana. Acesta a "angajat" doua tinere de 18 ani pe care le-a trimis in Brazilia, via Moscova. La Rio de Janeiro s-a intalnit cu ele, ducandu-le in "patriile drogurilor" Ecuador si Columbia. "Puiu" a cumparat 1 kilogram de cocaina pe care urma sa-l transporte in Romania cele doua adolescente. Acestea au fost prinse insa la Moscova, judecate si condamnate la patru ani inchisoare. Anul acesta au iesit din puscaria ruseasca si la venirea lor in tara au fost anchetate de Politia romana. La scurt timp a fost arestat si Nicolae Stefan. Fetele au mai facut intre timp doua transporturi de droguri "producand" fiecare cate 20.000 USD.
"Il Cappo" - Docmanov - " la racoare" in Olanda
Drogurile provenite din cea de-a doua retea aveau ca destinatie finala Olanda. Romania era doar tara de tranzit, cocaina urmand sa ajunga in "tara lalelelor" la Sava Docmanov care le vindea acolo. Va reamintim ca Sava Docmanov, capul celor doua retele, a "evadat" din Romania in anul 1997 cand trebuia sa fie judecat penal pentru ... trafic de stupefiante. Acum el este arestat in Olanda si dupa ispasirea pedepsei de acolo va fi extradat in Romania pentru a intra sub incidenta legilor din tara noastra. El ar trebui sa apara in fata Instantei de Judecata din Romania alaturi de Ilie Marian, zis "Geamanu" (din Bucuresti) un alt "prolific" personaj interlop dat in urmarire generala.
In Zona III vor fi construite noi apartamente - Virtual Arad News (c)2000S-a aprobat studiul de prefezabilitate pentru trei blocuri de locuinte
Sedinta de miercuri a Consiliului Local Municipal a durat patru ore, ordinea de zi avand 32 de puncte. In aceasta sedinta s-a aprobat PlanuI Urbanistic de Detaliu "Complex Sportiv zona Pasaj-Arad", aprobandu-se amplasamentul cu realizarea unei constructii spectaculoase, cu un parter liber partial, cu lift exterior transparent si finisaje deosebite, cum ar fi peretii cortina, ceea ce ar completa ansamblul construit existent. De asemenea, s-a hotarat aprobarea studiului de prefezabilitate al blocurilor de locuinte care vor fi amplasate in cartierul Micalaca II-III - Centru de cartier. Finantarea se va face din fonduri ale bugetului de stat si fonduri ale bugetului local. Valoarea totala a investitiei, al carei beneficiar va fi CLM, este de peste 61 de miliarde de lei. Cele trei blocuri vor avea 22 de apartamente cu o camera, 70 de apartamente cu doua camere, si 16 apartamente cu trei camere. Suprafata construita va fi de 8.578 de metri patrati. Cele trei blocuri vor avea opt etaje si in proiect sunt prevazute alei carosabile si spatii verzi. Acest studiu se incadreaza in planul municipalitatii de a construi locuinte sociale si cu destinatie de locuinte pentru tinerii casatoriti si alte categorii de cetateni care se incadreaza in normele legale.
Danezul Erik Terp a folosit metode violente de educatie...Cetatenii danezi Erik si Hane Terp, reprezentanti ai fundatiei umanitare "Love Light", sunt cercetati de Parchetul Tribunalului Arad si de Directia Judeteana Pentru Protectia Drepturilor Copilului (DJPDC) Arad, sub acuzatia de folosire a unor metode violente in educarea copiilor pe care ii ingrijesc. Fundatia daneza se ocupa de ingrijirea copiilor abandonati, iar cei doi locuiesc in Arad de mai multi ani, ingrijind diferiti copii. O femeie care a lucrat cateva zile in locuinta sotilor Terp a depus plangere impotriva acestora, spunand ca cei doi ii bat si ii agreseaza psihic pe toti copiii pe care ii au in ingrijire, interzicandu-le sa vorbeasca sau sa se joace si fortandu-i sa stea nemiscati ore intregi, Angela Tataru, femeia care a depus plangerea, a spus ca in casa familiei Terp locuiesc, in prezent, trei copii, de cinci, opt si noua ani, care sunt tratati in mod violent. Unul dintre ei, care urina noaptea in pat, era obligat sa se trezeasca la ora 5,00, si sa isi spele lenjeria in apa rece. Doi copii, bolnavi de SIDA, care au locuit in urma cu doi ani in locuinta celor doi, au declarat ca erau batuti sau obligati sa stea in genunchi cu mainile ridicate, ca s-a intamplat sa nu primeasca mancare zile intregi pentru ca erau pedepsiti sau ca dormeau goi pentru a nu murdari lenjeria. In urma acuzatiilor primite, Erik Terp a declarat ca fundatia urmareste doar sa ii disciplineze pe copii si ca regulile impuse trebuie sa fie respectate. Inspectorul DJPDC, Elena Robotin, a declarat ca ancheta, desfasurata a stabilit existenta unor deficiente in metodele de educatie practicate de cei doi danezi, DJPDC hotarand sa propuna, astazi, comisiei care se ocupa de repartizarea copiilor in centre de plasament sa ii mute pe cei trei copii la o alta fundatie.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}