title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 30 august 2000

La ARIS sunt asteptate noi hotarari de guvernLa sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii firmei germane Weiler au vizitat Aris-ul. Nemtii, care colaboreaza cu societatea aradeana de sase ani, au mai fost in vizita la fabrica producatoare de strunguri, de care s-a interesat in vederea cumpararii actiunilor detinute de FPS. Interesul lui Weiler pentru Aris nu s-a stins. Directorul Aris, Teodor Horga, spune ca nemtii intentioneaza sa achizitioneze societatea aradeana, dar numai daca Ministerul Finantelor le acorda niste facilitati. Reamintim ca datoriile Aris-ului la bugetul de stat, la cel al asigurarilor sociale de stat, plus majorarile de intarziere si penalitatile aferente, depasesc 100 de miliarde de lei. De asemenea, in urma cu putin timp, a aparut o hotarare de Guvern, nr. 655, care prevede niste inlesniri ce se acorda in cazul privatizarii unor societati (10 la numar, printre care si Aris). E vorba de esalonarea la plata a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor venituri bugetare pe o perioada de 5 ani si scutirea la plata a majorarilor de intarziere si a penalitatilor. Hotararea in cauza poarta semnatura lui Ciumara, a lui Remes, Radu Sarbu (plus Norica Nicolai si Marian Parjol). "Aceasta hotarare e initiata de FPS, era buna daca venea cand Aris era al FPS-ului. Dar acum ca a trecut la Ministerul Finantelor, trebuie o alta hotarare, in care sa se specifice clar si transferul de actiuni de la FPS la Finante si respectivele inlesniri. De aceea, Weiler va cere Ministerului de Finante si initieze o alta hotarare in acest sens", completeaza directorul Aris, Teodor Horga. Ca la noi, la nimeni! Chiar daca pe H. G. 655 si-a pus semnatura si Remes, ministrul Finantelor, cica trebuie alta hotarhre. Incurcatura e produsa de faptul ca, desi se vorbeste de luni de zile de transformarea datoriilor in actiuni si preluarea de catre Ministerul Finantelor, nu a aparut hotararea in acest sens. De aceea, probabil, in primul rand trebuie reglementata situatia societatilor cu datorii, cum e si cazul Aris-ului. Adica sa se stie sigur in "palaria" cui se afla: a FPS-ului sau a Ministerului de Finante. Cert este ca nelamuririle nu fac decat sa taraganeze procesul de privatizare a Aris-ului.
La Apromat nu se stie daca Trinity accepta divizarea...Conflictul de munca izbucnit vineri la S.C. APROMAT S.A. a determinat convocarea, la 18 septembrie, a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor. Principalele puncte pe ordinea de zi sunt numirea unui nou administrator, in urma demisiei/demiterii directorului Ioan Mircea Pavel si divizarea societatii. Discutii asupra divizari societatii s-au purtat inca de la inceputul acestui an, insa americanii de la Trinity (care detin pachetul majoritar de actiuni 50,49%) nu au fost de acord cu propunerea. Se pare insa ca s-a revenit asupra deciziei. Partea romana asteapta acum un raspuns favorabil in aceasta chestiune, sperand la o "desprindere" din cadrul actualei societati, pentru a putea mentine obiectul de activitate al APROMAT (asigurarea aprovizionarii pentru firme si profil industrial). Actionarii americani doresc o reorganizare a societatii si disponibilizarea a 43 de oameni (din 52 de angajati - cat numara, in aces moment, APROMAT) Disponibilizatii ar urma sa primeasca cate sasi salarii medii, fiecare.
La Nadlac, Tir-urile circula pe un singur sensPe Drumul European 68 care duce spre vama Nadlac se circula in continuare pe un singur sens pe o distanta de aproape cinci kilometri, din cauza autotrenurilor care asteapta sa ajunga la punctul de control, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit unui ordin al Directiei Generale a Vamilor, incepand de sambata, vamesii trebuie sa controleze amanuntit toate masinile, motiv pentru care soferii care trec frontiera pe la Nadlac au de asteptat chiar si doua zile. Coloana de masini s-a injumatatit in noptea de luni spre marti, insa ieri, prin vama se trecea foarte greu. Pentru ca vamesii din Ungaria au inceput sa lucreze in acelasi ritm ca si vamesii romani, de marti dimineata s-a creat blocaj intre cele doua vami. Din acest motiv, intre cele doua puncte de control, autotrenurile au fost dirijate pe trei randuri, insa se avanseaza foarte greu. Drumul European E 68 a fost blocat, luni, timp de patru ore, in apropiere de vama Nadlac, de soferii de autotrenuri, care au protestat fata de timpul de asteptare din vama. Conducerea Vamii Nadlac a declarat ca situatia va intra in normal pana astazi.
Pentru drumuri sunt necesari mai multi baniGuvernul a modificat, saptamana trecuta, printr-o ordonanta de urgenta, repartizarea sumelor din Fondul Special al Drumurilor, astfel incat 30% din acestea vor reveni drumurilor judetene si comunale, iar 60% drumurilor nationale. Doctor inginer Grigore Gomoi, directorul Administratiei de Drumuri si Poduri a Judetului Arad, ne-a declarat: "Momentan nu stim cat dintre aceste procente ne vor reveni noua. Anul trecut, de la Fondul Special al Drumurilor, am primit 11 miliarde de lei, adica aproximativ 20 de procente din necesar. Lungimea totala a retelei de drumuri judetene si comunale in Arad este de I685 de kilometri. Sunt drumuri care trebuie, daca nu reparate, cel putin intretinute. Avem 900 de kilometri de drumuri judetene, restul fiind drumuri comunale". In privinta drumurilor nationale, Ioan Balint, seful sectiei de Drumuri Nationale Arad, ne-a declarat ca anul trecut, din Fondul Special al Drumurilor, s-au primit 45,6 miliarde de lei, iar pentru lucrari de investitii 25,9 miliarde de lei, bani primiti, insa de la Regionala Timisoara.  "Avem 396 de kilometri de drumuri nationale in judet, iar in acest an vom primi 42,2 miliarde de lei, desi noi am cerut dublu. Pentru investitii am primit 8,9 miliarde, de asemenea insuficienti pentru lucrarile pe care trebuie sa le facem" Aceste sume de bani sunt distribuite in functie de lungimea retelei stradale.
CJA doreste preluarea bazei de agrement Taut - Virtual Arad News (c)2000
Vicepresedintele Consiliului judetean, Gheorghe Falca a cerut, luni, in cadrul sedintei operative, intocmirea documentatiei privind baza de agrement de la Taut. Consiliul judetean doreste preluarea acestei baze de agrement, aflata in prezent in administrarea companiei Astra Trinity. Mai precis, Astra Trinity este proprietara cladirilor si a celorlalte dotari, terenul apartinand consiliului local din Taut. Referitor la acest demers, Gheorghe Falca ne-a declarat ca "vom solicita darea in folosinta gratuit a bazei de agrement, deoarece oricum Astra Trinity nu foloseste respectiva baza. Noii proprietari ai Astrei au promis ca vor face cate ceva in folosul comunitatii si acum li s-a oferit acest prilej".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}