title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stimati cititori, incepand din data de 25 septembrie, am revenit la vechiul sistem de votare. Daca sunteti multumiti de prestatia noastra - VOTATI-NE !


Anunt:

Firma germana Baum Retech A.G. (www.baum.de) doreste sa isi consolideze echipa de dezvoltare software cu specialisti din Romania, de preferinta din Arad.

Va oferim un salariu atractiv, intr-o atmosfera destinsa, precum si posibilitatea de a va specializa in cele mai noi tehnici de dezvoltare software, atat in Romānia cat si in Germania. Daca doriti o munca interesanta, intr-un colectiv placut, si cunoasteti Windows, Visual C++, Visual Basic si COM, scrieti-ne cat de curānd la adresa mp@baum.de.


Stirile Zilei

Joi, 28 septembrie 2000

Si aradenii s-au adunat sa o sustina pe AndreeaMass-media internationala comenteaza retragerea medaliei de aur obtinuta de gimnasta Andreea Raducan in concursul individual compus din cadrul JO, apreciind ca romanca este nevinovata si are indoieli asupra incadrarii acestui caz in cele dopaj clasice. E.M. Swift, senior editor la CNN, si Sports Ilustrated,   noteaza ca medicul echipei romane Ioachim Oana, care i-a administrat gimnastei romane cele doua pastile de Nurofen, ce contineau, pseudoefedrina, este "fie inconstient, fie incompetent". Swift scrie ca gimnastii se afla printre cei mai "curati" sportivi care participa la Olimpiada. "Faptul ca gimnasta romana a fost deposedata de titlul olimpic numai pentru faptul ca a consumat doua pastile pentru tratarea racelii reprezinta mai mult decat o reactie exagerata, un triumf al inflexibilitatii asupra bunului simt. Dar, in orice razboi, exista victime inocente, care si in cele pasive, cum este cel condus de CIO impotriva drogurilor", se arata in editorialul CNN. Un oficial al Comitetului Olimpic American (USOC) a declarat postului de televizune CNN ca este rusinos faptul ca nu se poate face o distinctie intre sportivii care se dopeaza cu adevarat si cei care sunt victimele unor erori. "Poate ca intr-o zi acest lucru se va intampla, dar, pana atunci, cum se va simti Andreea Raducan cand isi va aminti de aniversarea celor 17 ani, care pentru numai cateva zile a reprezentat cel mai important moment din viata ei? Ma gandesc cu tristete la acest lucru", a comentat reprezentantul USOC. Lumea gimnasticii protesteaza fata de tratamentul dur aplicat romancei Andreea Raducan, care a pierdut medalia olimpica de aur din cauza unui medicament administrat gresit de medicul delegatiei Romaniei, se arata in publicatia "The Courier Mail". Cazul gimnastei romane, care prezinta similaritati cu cel al inotatoarei Samantha Riley, descalificata din motive de dopaj in anul 1996, a cauzat reactiile de indignare ale celor mai valoroase gimnaste.

AndreeaPentru a adresa un mesaj de sprijin Andreei Raducanu faceti click pe poza alaturata.

UAV va organiza Masterat - Virtual Arad News (c)2000In urma rapoartelor de evaluare elaborate de facultatile de Teologie si Inginerie, in baza Articolului 72 din Legea invatamantului nr. 84 si a Ordinului Ministrului nr. 3722/2 mai 2000, Universitatii "Aurel Vlaicu" i s-a comunicat prin adresa MpN nr. 40497/26 septembrie 2000, ca a primit dreptul de a organiza Master. Pana acum, Universitatea "Aurel Vlaicu" putea organiza cursuri postuniversitare, studii aprofundate sau orice alt tip de curs la specializarile acreditate. Faptul ca Universitatea, "Aurel Vlaicu" a primit dreptul de a organiza MASTER, cu o durata postuniversitara de 2 ani, constituie o recunoastere a calitatii actului academic, o subliniere oficiala a prestigiului real al Institutiei aradene de invatamant superior. Acordarea dreptului de organizare a Master-ului este un fapt important si pentru aradeni in sensul ca absolventii interesati de perfectionarea postuniversitara nu trebuie sa se mai deplaseze in alte orase si sa apeleze la Universitatile de traditie care pana acum erau, prin excelenta, organizatoare de Master. Sa retinem si cele cinci specializari de Master: teologie sistematica, teologie practica, modernizare ecologica a materialului rulant, managementul calitatii produselor alimentare, ecotextile.
Pe Strand se vor intalni caini din 14 tariAsociatia Chinologica Romana Arad, membra a Federatiei Chinologice Internationale (F.C.I.), va organiza duminica, 1 octombrie, intre orele 10,30-15, Expozitia internationala canina C.A.C.I.B. Organizata pentru prima oara pe Strandul Neptun, expozitia va reuni numeroase rase canine din 14 tari (Germania, Franta, Olanda, Austria, Ungaria, Cehia, Slovenia, Polonia, Rusia, Ucraina, Croatia, Slovacia, Iugoslavia si Romania), la acest moment fiind inscrisi 456 caini din 89 de rase. Zece arbitri internationali, la 10 ringuri, vor acorda calificative si titluri pe varietati, marimi, iar la unele rase, pe culori si clase. Cu acesta ocazie vor avea loc:
* concursul celui mai bun Junior Handler (pentru cea mai buna prezentare a cainelui),
* concursul "Perechi de crestere",
* concursul "Grup de crestere" si "Cel mai frumos caine din Rasa Romaneasca de la aceasta expozitie".
La expozitie pot participa toti Ciobanestii Romanesti Carpatia si Mioritic (singura rasa admisa sa participe fara a fi trecuta in catalog si fara a plati taxe) si pot obtine, in urma arbitrajului, in vederea omologarii si standardizarii pe plan international, acte de origini "Pedigree" pe baza de tipicitate. Se vor alege cel mai frumos caine al expozitiei si locul II obtinandu-se titlul de Best in show, se vor arbitra cele 10 grupe FCI si se va atribui cate un titlu de caine invingator pe grupa si locul II. Echipa campioana a Ungariei si cea a Romaniei vor prezenta concurs de Agility, iar echipa de dresaj a Asociatiei Bihor va face demonstratii cu cainii Jandarmeriei. Publicul aradean va intra la expozitie prin cele trei cai de legatura cu strandul.
La Fabrica de zahar se vrea normalitateCalvarul sindicatului Fabricii de Zahar poate lua sfarsit odata cu semnarea Contractului colectiv de munca de catre patronat. Astfel, astazi are loc o intalnire intre sindicat si patronat, in urma careia se pare ca problemele se vor lamuri in mare parte. Semnarea acestui contract intre cele doua parti este tergiversata de circa patru luni, timp in care au avut loc mai multe runde de negocieri. In urma cu o saptamana a inceput ultima runda de negocieri intre conducerea sindicatului si presedintele Consiliului de Administratie, francezul Franck Barneville. Dupa ce s-a cazut la un acord de principiu si s-a ajuns la o forma finala a Contractului colectiv de munca, Franck Barneville a conditionat semnarea acestuia de retragerea recursului inaintat de sindicat anterior si incheierea disputei in instanta dintre cele doua parti. Intr-o prima faza, instanta a dat castig de cauza patronatului. Vom reveni cu amanunte.
Tramvaiele vor circula fara problemeDupa efectuarea lucrarilor de anvergura din Aradul Nou, Compania de Transport Public Arad nu mai are programate alte lucrari in acest an. Lucrarile se vor face doar in cazul producerii unor accidente sau in cazul in care va fi neaparat nevoie, insa aceste lucrari nu vor afecta circulatia tramvaielor. Petru Cuvineanu - directorul tehnic al CTP - ne-a declarat: "De obicei, lucrarile de mare anvergura le efectuam in perioada vacantelor, pentru ca numarul de calatori este mai redus si ziua este mai lunga. In afara schimbarii liniei de rulare din Aradul Nou, s-au mai efectuat lucrari in zona centrala. Sunt multumit de calitatea lucrarilor, dar nu sunt multumit de numarul lor. Dar atat ne-a permis bugetul. Lucrarile ne-ar costa peste sase miliarde de lei".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}