title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 28 iunie 2000

La CCIA s-a discutat proiectul COMCOFORMCamerele de comert si industrie din judetele Arad si Bekes (Ungaria) au reusit sa castige finantarea unui proiect COMCO- FORM, care consta in crearea si punerea in functiune a unei pagini de WEB pe Internet. Aceasta asigura toate informatiile utile, referitoare la infiintarea de societati comerciale atat in Romania cat si in Ungaria. Informatiile pot fi accesate la adresa www.companysetup.ro, atat in limba romana cat si in maghiara. La inaugurarea paginii, au participat Nicolae Bacanu, presedintele C.C.I.A. Arad, Szabo Geza, vicepresedintele C.C.I. Bekes si alti oficiali de la cele doua institutii. Nicolae Bacanu a calificat acest proiect "drept un rezultat concret si eficient al colaborarii bilaterale, care va simplifica simtitor procedurile de infiintare de firme in cele doua tari." Acest birou virtual de infiintare de societati comerciale nu va suplini procedurile concrete, insa cei interesati vor sti exact ce, cum, cat, unde sa mearga, fara a mai pierde inutil timpul. Nicolae Grosanu, conducatorul de proiect din partea romana, a spus ca se intentioneaza suplimentarea bazei de date cu informatii despre modalitatile de infiintare de firme si in alte tari. In prezent, in Ungaria sunt 1953 de firme cu participare romaneasca, iar in judetul Arad peste 350 de firme si cu capital maghiar. Evenimentul de ieri se inscrie in suita de manifestari ale C.C.I.A. Arad, prilejuite de jubileul institutiei amintite. De aceea, maine, Camera nu va avea program de lucru cu publicul.
Si studentii aradeni pot beneficia de burse in AngliaDepartamentul de politici si relatii internationale a Universitatii Wells din ABERYSRWYTH (Marea- Britanie) a facut o propunere de acordare de bursa tuturor doctoranzilor in domeniu teoriilor privind Comunitatea politica internationala.  Bursele denumite sugestiv "Marie Curie" vor fi in valoare de 14.000 de euro (peste 260.000.000 lei). La acestea se vor adauga si cheltuielile de transport care vor fi suportate tot de universitatea sus-mentionata. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca candidatii: absolventi de institutii de invatamant cu durata de cel , putin patru ani, sa provina dintr-un stat membru sau asociat al U.E., sa nu aiba varsta mai mare de 35 ani. "Norocosii" care cred ca vor reusi sa obtina posibilitatea studiului de doctorat pot sa contacteze universitatea din Marea Britanie pe e-mail: interpol@aber.ac.uk.
Aeroclubul "Traian Vuia" din Arad este o pepiniera a viitorilor aviatori - Virtual Arad News (c)2000Aeroclubul "Traian Vuia" organizeaza anual inscrieri, la scoala de zbor, pentru tineri intre 15-21 de ani, gratuit, iar cei care depasesc aceasta varsta platesc. Cursurile teoretice s-au desfasurat la inceputul anului, acum avand loc examenele practice la cele doua sectii: planorism si parasutism, fiecare cu 30 de elevi. Instructori la planorism sunt: Zoltan Tamas, Vasile Hategan, Eduard Benko, Emil Maris si Mariana Vladescu, fiecare avand cate 5-6 copii in grupa. Laurentiu Petrisor si Viorel Bodo, sunt instructori - sectia parasutism. Alexandru Bojan, comandant la aeroclubul "Traian Vuia", ne- a declarat: "Dupa circa 120 de starturi cei care nu au aptitudini sunt opriti de la zbor". Acesta a mai precizat ca dupa examenul practic, elevii vor obtine brevet de pilot, la planorism si la parasutism.
Pompierii au stins incendiul izbucnit la un OltcitLocatarii blocurilor de pe strada Barzavei au, asistat neputinciosi, sambata, in jurul orei 18,30, la un incendiu, care a mistuit o masina in numai cateva minute. "De necrezut, masina s-a aprins repede si pana au venit pompierii era deja arsa. Totul s-a petrecut in cateva minute. Desi pompierii au venit destul de repede, pentru ca le-a telefonat cineva de aici din bloc, n-au mai putut salva mare lucru" - ne-a spus un martor ocular. In jurul orei 18,40, in jurul masinii cuprinse de flacari, s-au adunat aproximativ 50 de curiosi. La un moment dat, acestia au intrat in panica si s-au indepartat de locul incendiului, de frica unei eventuale explozii. Dupa numai cateva minute, o autospeciala a Grupului de Pompieri "Vasile Goldis Arad" a sosit la fata locului. Pompierii au reusit sa stinga focul in mai putin de 10 minute, insa masina marca Oltcit - cu numarul de inmatriculare AR-04-SCK - proprietatea lui Daniel Popa, era deja arsa in proportie de 90 la suta. De la pompieri am aflat ca incendiul s-a datorat unui scurt circuit electric, iar pagubele suferite depasesc 10 milioane de lei. La final trebuie sa spunem ca, soferii autospecialelor de interventie si-au exprimat nemultumirea vizavi de ceilalti participanti la trafic, care nu le ofera de multe ori prioritate in ciuda sirenelor si girofarurilor aprinse.
Ultimele sfaturi inainte de inceperea meciuluiPrima editie a Cupei Aradul la polo pentru copii nascuti in anul 1987 s-a disputat la Bazinul de inot de la Padurice in perioada 23-25 iunie. A fost un turneu international, la competitie participand, alaturi de Dinamo, CSS 6 Bucuresti, Crisul Oradea, Viitorul Cluj-Napoca, Astra si Palatul Copiilor Arad, doua echipe din Ungaria, Szentes si Hodmezevasarhely. Cela opt echipe au fost impartite in doua grupe, in grupa A: Dinamo, Palatul Copiilor, Crisul si Szentes. Szentes s-a clasat pe primul loc dupa 17-1 cu Crisul, 13-2 cu Palatul Copiilor si 5-1 cu Dinamo, Palatul Copiilor, in componenta: Andrei Zach, Bogdan Milos, Robert Tripon, Sergiu Molnar, Robert Braun, Flavius Ranca, Zoltan Szeredi, Iulian Negrea, Ianos Mod, Roland Iuhasz, Raul Perian, Andrei Gubovici, Bogdan Tarnovean, antrenor: Martin Liptak s-a situat pe doi, 4-2 cu Dinamo si 6-5 cu Crisul, Dinamo ocupand locul trei, 11-0 cu Crisul. In grupa B: Astra, Viitorul, CSS 6 si Hodmezevasarhely. Echipa ungara s-a clasat pe primul loc, 19-0 cu CSS 6, 14-0 cu Viitorul si 8-1 cu Astra. Astra, care i-a avut in componenta pe Paul Constantin, Ovidiu Torcos, Rafael Ranca, Tiberiu Foldenyi, Rafael Curta, Roland Mereg, Mircea Samuila, Leli Molnar, Codrin Cotrau, Dan Iuhasz, Claudiu Cioban, Mihai David, antrenor: Erwin Homolka s-a situat pe locul doi, 15-1 cu Viitorul si 11-2 cu CSS 6, Viitorul terminand pe trei, 5-3 cu CSS 6. In urma acestor clasamente s-au jucat urmatoarele meciuri semifinale: Dinamo (3A) - CSS 6 (4B) 16-3, Crisul (4A) - Viitorul (3B) 0-10, Szentes ( l A) - Astra (2B) 4-5. Hodmezevasarhely (1B) - Palatul Copiilor (2A) 8-2. Partidele de clasament s-au incheiat cu urmatoarele rezultate: pentru locurile 7-8: CSS 6 - Crisul 7-4, pentru locurile 5-6: Dinamo - Viitorul 6-3, pentru locurile 3-4; Szentes - Palatul Copiilor 12-2, iar pentru locurile 1-2, Hodmezevasarhely - Astra 7-3, Duminica la ora 11,30 a avut loc festivitatea de premiere. Toate echipele au primit diplome, primele trei primind si cate o cupa. Au mai fost premiati golgeterul turneului, Florin Rotaru (Dinamo), cel mai bun portar, Paul Constantin (Astra) si cel mai bun jucator, Peter Komaromi (Hodmezevasarhely).

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}