title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 27 martie 2000

Deschidere festiva la casa de moda EllisCelebra casa de moda aradeana Ellis si-a inaugurat sambata seara, in prezenta unei numeroase si selecte asistente, noul sediu de pe Lucian Blaga 2. Simultan a fost inaugurat si magazinul doi, specializat in vestimentatie pentru "sexul puternic" daca mi-e permisa parafrazarea (fara alte conotatii) celebrei expresii ce se adreseaza in exclusivitate doamnelor, magazin aflat la aceeasi adresa. "Sfertul academic" intarziere a adunat in fata mai sus amintitei adrese toata protipendada Aradului prefectul Georghe Neamtiu, insotit de sotie, primarul Valentin Paul Neamt, directorul adjunct al TOP, Corneliu Matica, ar fi numai cateva exemple in acest sens , multime ce s-a inghesuit delicat pe trotuarul devenit neincapator. Motiv pentru care, doi dintre cei mai celebri sportivi aradeni i-am numit pe Flavius Domide si Helmuth Duckadam, s-au plasat strategic pe trotuarul de peste drum. N-au lipsit evident reprezentantii presei aradene si chiar centrale. Prezentatoarea Antenei 1 a carei vestimentatie poarta marca Casei Ellis miniona blonda Alessandra Stoicescu a fost si ea prezenta. Luata de valul emotiilor, Elena Laslean a uitat sa-si prezinte realizarea, lucru ce l-a facut abia dupa ce toata asistenta a intrat in posesia unui pahar de sampanie, a unui piscot si a unei...esarfe transparente culoarea putea fi aleasa de invitat: alb, bej ori mov cu autograful gazdei. MomentuI culminant al serii l-a reprezentat, fara doar si poate, aparitia celor care i-au dat viata celebrei creatoare, parintii doamnei Laslean. Decenta, modestia dar mai ales emotia celor doi batrani i-a impresionat placut pe toti cei prezenti, imbiindu-i macar la o clipa de meditatie.
Primaria si bisericile crestine vor organiza de Pasti actiuni caritabileConsiliul local va colabora pentru prima data cu majoritatea bisericilor crestine din municipiu pentru organizarea manifesatilor dedicate sarbatorilor de Pasti. Continuand seria manifestarilor initiate de Craciun, Primaria va organiza mai multe actiuni sub egida "Pentru zambetul tau", consacrate strangerii de fonduri pentru realizarea unor obiective sociale. Unul dintre ele este amenajarea unui complex institutional pentru persoanele fara adapost, care va cuprinde un centru de zi, un camin social si un azil de noapte. Un concert de binefacere va avea loc in seara zilei de 13 aprilie, la ora 18,00, la Palatul Cultural. Programul sustinut de corul din Gyula, corul Filarmonicii si cel al Facultartii de Teologie va include cantece legate de sarbatoarea Pastelui si muzica gregoriana. In aceasta perioada, se va organiza si un concurs de incondeiat oua, la care poate participa oricine, conditia fiind sa depuna cel putin trei creatii la camera 97 din Primarie, pana in 7 aprilie. Vor fi selectate 12 creatii, care vor fi premiate in 13 aprilie, in cadrul spectacolului de la Palatul Cultural. Organizatorii spera ca vor aduna cel putin 650 de oua, care vor fi oferite copiilor strazii. Din sumele adunate in urma spectacolului, se vor oferi doua mese festive de Pasti pentru circa 400 de persoane nevoiase, desemnate de biserici. Prima masa va fi oferita in 24 aprilie, a doua zi a Pastelui catolic, iar a doua masa in ziua de 1 mai, a doua zi a Pastelui ortodox. In cele doua zile, primarul va manca alaturi cu asistatii Cantinei municipale. De asemenea, 40 de copii fara adapost vor beneficia de doua mese calde, in 25 aprihe si 2 mai. "Mesajul acestui tip de actiune este ca, macar de Craciun si de Pasti, oamenii sa-si indrepteprivirea si inima spre cei singuri, abandonati si sarmani. Intentionam sa le cerem sprijin cetatenilor in efortul de a oferi o mana de ajutor oamenilor saraci. La fel ca de Craciun, speram ca gospodinele aradence vor darui cate o farfurie de prajituri sau cozonaci celor sarmani a declarat primarul Valentin Paul Neamt. O alta actiune, care vizeaza revigorarea traditiilor de Pasti, la care isi vor aduce sprijinul si aradenii de rand, consta in publicarea unei culegeri de inspiratie etnografica.
In parcari traseistele au fost prinse asupra faptului"Captura" Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, obtinuta in urma raziei intreprinsa joi noaptea este una cat se poate de semnificativa. Actionandu-se pe traseul Arad - Hanul de la Rascruce, in vederea depistarii persoanelor care nu respecta prevederile legale privind activitatea de import export, politistii i-au depistat pe Adina-Luminita Tarnovan, de 30 ani, Sorin Petrar, de 22 ani, Virgil Tarnovan, de 28 ani, toti din Arad, asupra carora au fost gasite produse care nu aveau acte legale de provenienta, fiind sanctionati confonm Legii 12/1990 cu suma de 300.000 lei. Ba mai mult, s-a dispus si ridicarea, in vederea confiscarii, a unor bunuri in valoare de 10.000.000 de lei. Un alt "vad" bogat in elemente infractionale l-a constituit si parcarile de TIR de pe Valea Muresului, unde, pe linie de prostitutie si proxenetism, au fost depistate nici mai mult nici mai putin de 22 de prostituate. Acestea acostau barbati in vederea intretinrii cu acestia de raporturi sexuale, in scopul obtinerii de foloase materiale, fiind sanctionate conform art. 2, pct. 6, din Legea 61/1991, cu amenzi in valoare de 19.100.000 lei.
Spitalul TBC trebuie modernizat - Virtual Arad News (c)2000"Tuberculoza este una din cele mai vechi boli cunoscute de umanitate si s-a situat printre epidemiile mortale cele mai vechi raspandite. Pana la aceasta data, tuberculoza a ucis 3 milioane de oameni, anual, mai multi decat SIDA. Doar in 1985, s-a inregistrat o scadere a ratei imbolnivirilor de tuberculoza, la 5,55 cazuri la suta de mii de locuitori, dupa care boala s-a extins. Din aceasta cauza, in anul 1993, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat stare globala de urgenta impotriva tuberculozei, stabilind un efort concentrat pentru a imobiliza toate resursele si a lupta impotriva agravarii epidemiei. In Romania pentru a stopa extinderea acestui flagel, a aparut in anul 1997, Programul national de combatere si control a tmbolnavirilor cu tuberculoza ". Acestea au fost cateva din datele prezentate, ieri intr-o coferinta de presa, de dr. Dana Olar, sefa Sectiei de pneumo- ftiziologie. Cauza principala in imbolnavirile de TBC, o constituie conditiile socio-economice precare in care traim. Coordonatoarea Programului de combatere si control din judetul Arad, dr. Paraschiva Cinca a scos in evidenta si dezinteresul bolnavilor fata de tratament: "Numarul bolnavilor creste an de an. Daca in 1998 erau 108,6 bolnavi la suta de mii de locuitori, in 1999, numarul lor a ajuns la 114,32 la suta de mii de locuitori. Cu toate acestea, exista cazuri cronice si policronice a caror tratament dureaza pana la 12 luni. Aproximativ 30 la suta din bolnavi nu sunt cooperanti si renunta la tratament." Paraschiva Cinca s-a referit si la situatia financiara si materiala din sistemul pneumoftiziologic: "Dotarea cu aparatura din spitale este precara. Avem aparate Röngen, vechi de 27 de ani, care prezinta un pericol mare de iradiere a personalului medical. Chiar daca din decembrie, anul trecut, avem toate paturile ocupate, pentru primul semestru al acestui an, am printit doar 300 de milioane de lei, bani insuficienfi, caci lunar se cheltuie 200 de milioane de lei. Ar fi bine de stiut ca tuberculoza este o boala care se poate trata, dar pentru acest lucru trebuie bani". Prezent la conferinta de presa, directorul Directiei Sanitare a judetului Arad, dr. Eugen Vancu a promis ca dupa adoptarea bugetului national pe anul 2000 si dupa repartizarea banilor la ministere va solicita Ministerului Sanatatii alocarea unor sume care sa permita o mai buna desfasurare a activitatii din sectorul pneumoftiziologic.
Ovidiu Marian anunta reconstruirea podului de pontoaneAngajatii Societatii de gospodarie comunala fac eforturi sa recupereze barcile si pontoanele scufundate zilele trecute, cand nivelul Muresului a fost aproape de cota de atentie. Directorul societatii, Ovidiu Marian, ne-a declarat ca, in cazul in care nu se va reusi recuperarea pontoanelor, podul care face legatura cu strandul Neptun va fi reconstruit cu materiale de rezerva. In aceasta situatie, insa, podul va avea acelasi nivel pe toata lungimea lui, astfel ca trecerea barcilor cu gabarit mare nu va mai fi posibila. "Cred ca in acest moment este mai important sa putem asigura legatura intre zona centrala a orasului si strand, decat sa ne gandim la cei patru sau cinci proprietari de barci cu gabarit mare. Daca reusim recuperarea din apa a materialelor pierdute, problema va fi rezolvata in totalitate" ne-a spus Marian. Acesta a adaugat ca reparatiile la pod vor incepe peste cateva zile.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}