title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stimati cititori, incepand de astazi am revenit la vechiul sistem de votare. Daca sunteti multumiti de prestatia noastra - VOTATI-NE !


Stirile Zilei

Luni, 25 septembrie 2000

Autogara este solicitata de doua firme - Virtual Arad News (c)2000Una dintre cele mai aglomerate zone din oras este Autogara. Aici, in fiecare zi vin si pleaca autobuze si autocare atat pe trasee locale cat si interurbane si internationale. Autocarele apartin celor trei companii care isi desfasoara activitatea in aceeasi cladire: Compania de Transport Public, Atlassib si Transdara. Inca nu se stie exact cine va ramane pe pozitie, pentru ca totul este o nebuloasa: Compania de Transport Public plateste chirie atat pentru spatiu cat si pentru peron firmei Atlassib care este in lupta directa cu Transdara. Dar cum cladirea a apartinut CTP, exista totusi posibilitatea ca tot ei sa ramana stapani chiar daca ceilalti dispun de un buget mai mare. De cand cele trei companii convietuiesc sub acelai acoperis, calatorii s-au impartit si ei (frateste, cumva) abonandu-se aproape in egala masura la cele trei firme, preturile fiind cam aceleasi la cursele locale si interurbane. Printre navetistii de-ai casei se numara atat muncitori - al caror numar a cam scazut, ce-i drept, de cand e la moda someritul - si elevii. Compania de Transport Public are aproximativ treizeci de trasee, cu mai multe curse zilnice fiecare. Cele mai solicitate sunt: Sanmartin, Iratos, Pecica, Moneasa, Mailat, Fiscut, Maderat, Apateu, Chisineu-Cris, Lipova, Timisoara, iar din acest an si Beius. Sambata si duminica, traseele sunt mai reduse, in cursa ramanand: Lipova, Maderat, Sanmartin, Iratos, Pecica, Timisoara, Beius. Orele de varf sunt: 5,30; 16,00; 23,30; si mai nou 2,30-inspre Beckescsaba. Atat programul plecarilor - cat si cel al sosirilor este respectat. In general calatorii sunt multumiti de conditiile din aceste mijloace de transport "Autobuzele sunt destul de curate, poate pentru ca nu mai sunt chiar atat de aglomerate, cum erau inainte cand nici nu puteam respira. Cand veneam de la scoala, dupa ce stateam cateva ore prin autogara, mai trebuia sa merg in picioare, inghesuiti, in galagie si sa suport tot felul de mirosuri. Acum sunt mai multe autobuze si fac mai multe curse pe zi la ore destul de convenabile. Ar fi vbine daca si la sfarsit de saptamdna ar circula mai des, pentru ca sunt multi elevi care trebuie sa vina la meditatii si muncitori care vin la serviciu si sambata." - ne-a marturisit Alina Covaci, din Apateu. Chiar daca problema CTP-ului, Atlassib-ului si a societatii Transadrara nu este clarificata, deplasarile cu autobuze si autocare se desfasoara normal.
Directorul Eugen Vancu se declara multumit de primirea tomografuluiVineri, a fost adus la Spitalul Judetean tomograful promis de ministrul Sanatatii, Hajdu Gabor. Dupa numeroase demersuri facute la minister de Eugen Vancu, directorul Directiei Sanitare Arad, din 14 tomografe cate s-au repartizat la nivel national, de vineri si judetul nostru beneficiaza de unul din acestea. "Este vorba de un tomograf de ultima generatie, de productie israeliana, care vede orice modificare anatomica, inclusiv la nivelul creierului. Aparatul este unul foarte precis si de mare acuratete, el urmand sa fie instalat la parterul Spitalului Judetean, unde exista deja un spatiu amenajat in acest scop", ne-a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica. Instalarea acestui tomograf si obtinerea autorizatiilor necesare va dura circa o luna, dupa care, aradenii vor putea beneficia de performantele acestui aparat. Programarile la acest tomograf vor fi facute pe baza trimiterilor efectuate de medicii specialisti si vor fi gratuite.
Incendiu puternic la Nikao Prod SRLLa atelierul de productie incaltaminte SC Nikao Prod SRL, de pe Calea Timisorii, nr.11 A, avandu-l ca patron pe Dan Galis, a izbucnit sambata, in jurul orei 11,30, un incendiu de proportii. Cauza declansarii incendiului pare ca a fost o spirtiera rasturnata din greseala, de un angajat al societatii, iar un altul, incercand sa-si ajute colegul, a aruncat diluant peste foc. Pompierii aradeni au participat cu trei autospeciale de interventie, luptandu-se cu flacarile timp de aproximativ trei ore. Valoarea bunurilor distruse a fost estimata la un miliard de lei. Au ars 500 perechi de incaltaminte, 200 metri liniari piele, atelierul pe o suprafata de 150 mp, 40 litri diluant, acoperisul pe o suprafata de 120 mp si s-au degradat sase masini de prelucrare a incaltamintei.
In sezonul rece tramvaiele vor fi incalzite - Virtual Arad News (c)2000Compania de Transport Public Arad (CTPA) a inceput pregatirile pentru intampinarea sezonului rece. Dl. Petru Cuvineanu, directorul tehnic al CTPA, ne-a declarat ca actiunea se desfasoara pe doua planuri: 1. Pregatirea halelor de reparatii prin etanseizarea geamurilor si verificarea caloriferelor. 2. Asigurarea autobuzelor si tramvaielor cu sisteme de incalzire. In ceea ce priveste acest al doilea aspect, dl. Petru Cuvineanu sustine ca "in aceasta iarna nu vom iesi pe traseu cu tramvaie care sa nu aiba incalzire". Dupa cum afirma directorul tehnic al CTPA, norocul nostru este ca, in parcul de tramvaie, spre exemplu, ponderea o detin vagoanele nemtesti prevazute cu sisteme performante de incalzire. Totusi, nici vagoanele de tip "Timis", care vor circula nu au fost neglijate, chit ca eforturile financiare de a realiza instalatiile de incalzire de pe aceste tramvaie nu sunt deloc de neglijat. Asta daca ne gandim ca, pentru un singur vagon, sunt necesare opt radiatoare care costa doua milioane de lei bucata.
Comisia de concurs a hotarat ca Ovidiu Balint sa fie director...De vineri, Casa de Cultura a Municipiului (cu sediul in Casa Hirschl) are un nou director, Ovidiu Balint. La concursul care a avut loc pentru ocuparea acestui post, s-au prezentat trei candidati, Ovidiu Balint surclasandu-i la mica distanta pe ceilalti doi - actorii Calin Stanciu si Dan Covrig. Din comisia de concurs au facut parte prof. univ. dr. Lizica Mihut rector al Universitatii "Aurel Vlaicu", Florin Didilescu - inspector-sef  la Inspectoratul pentru Cultura, Levente Bognar - viceprimar, Daniela Andreica referent pe probleme de cultura la Primaria Arad, Mircea Foslea - presedintele comisiei de cultura a Consiliului Local. "Candidatii au prezentat un plan managerial, au sustinut o proba scrisa si un interviu. Speram ca rezultatul sa fie in favoarea culturii aradene", a declarat viceprimarul Levente Bognar.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}